User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 35

Kedah | Tapak perkhemahan lengkap di ladang kelulut Rumah Ndoi, Ulu Legong

Tapak perkhemahan lengkap di ladang kelulut Rumah Ndoi, Ulu Legong | Halluuu.... nak sambung cerita tentang apa yang ada di Baling khususnya bisnes yang diusahakan Paklong. Kalau dah baca previous post tahulah siapa Paklong tu.Bersemangat kami ke Rumah Ndoi nak bersarapan makan pek-nga.Pek-nga siapa punya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and a week ago.

 

Kedah | Pengalaman baru makan dalam sungai di Dusun Tok Wak Desa Sentosa, Ulu Legong

Pengalaman Baru makan dalam sungai di Dusun Tok Wak Desa Sentosa, Ulu Legong | Program South Kedah Eco Exploration anjuran Tourism Malaysia membawa kami hingga ke Sungai Petani menggunakan keretapi. Tiada lagi dah koc yang boleh buka tingkap tu, kini semuanya ETS kecuali laluan JB ke Dabong je yang masih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and a week ago.

 

Kedah | Tree Top Walk di Sungai Sedim

Tree Top Walk di Sungai Sedim | Assalamualaikum... hangpa dah baca kan trip meredah jeram yang chek pos kelmarin? Di Sungai Sedim tu juga ada jambatan gantung atau canopy walk.Jambatan ini dikatakan yang terpanjang di dunia, 925m dan titik paling tingginya 26.5m dari lantai hutan. Dengan kedudukannya di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and a week ago.

 

Kedah | Meredah jeram @ White water rafting di Sungai Sedim

Meredah jeram @ White water rafting di Sungai Sedim | Bebaru ni aku berpeluang mengikuti Southern Kedah Eco Exploration yang cover kawasan Baling dan Kulim. Mestilah aku exited pasai nak kelik kampung.. last balik bulan Mac hari tu yang sangkut dalam traffic jam sampai 12 jam. Serik mak hahahah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and 2 weeks ago.

 

Tambang separuh harga ke Padang Besar dengan KTMB ETS2 Business Class

Tambang separuh harga ke Padang Besar dengan KTMB ETS2 Business Class | Mungkin ada yang masih belum tahu bahawa bersempena pelancaran rasmi koc kelas bisnes ETS2, Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTM) menawarkan harga hebat untuk perjalanan 11 Oktober hingga 30 November ini.Kos kelas perniagaan ini adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and 3 weeks ago.

 

Arab Saudi keluarkan e-visa melancong dan umrah TANPA mahram

Arab Saudi keluarkan e-visa melancong dan umrah TANPA mahram | Berita baik 😍😍😍 Jika selama ini pelancong asing yang memasuki Arab Saudi terhad kepada pekerja pemastautin dan tanggungan mereka, pengembara perniagaan dan jemaah Muslim yang diberi visa khas untuk melawat Makkah dan Madinah, ianya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and 4 weeks ago.

 

I am planning another trip to China in 2020. Nak ikut?

Kita plan ke tempat yang mampu pergi dululah... kalau ikutkan nafsu memanglah nak pergi jejauh sampai ke Jepun dan Eropah sana huhu... ndak pula ada kengkawan di luar negara sana dok gigih mengajak. Ai dah tepuk dada tanya poket, poket kata "takda wang, takda wang!" hahahah...Semuanya bermula dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months ago.

 

13 Makanan tradisional dan manisan MESTI CUBA di Terengganu

13 Makanan tradisional MESTI CUBA di Terengganu | Sejak dua minggu lepas aku dah tunjukkan tempat-tempat menarik di Terengganu. Sebenarnya masih belum habis lagi bercerita dan masih banyak lagi tempat yang aku tak pergi/tahu tetapi nak berehat sekejap dan berkongsi tentang makanan pula.Malaysia ini makmur.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months ago.

 

Air Asia BIG SALE dan senarai cuti panjang 2020

Bersempena dengan AIR ASIA BIG SALE yang bermula hari ini, ai pos sekali lagi Malaysia's long weekend for the year 2020.Nampak tak yang merah tu? Dia siap suruh mohon cuti 😃😃😃 © copyright 2018 – All rights reserved ruggedmom

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and a week ago.

 

Tourism ads in Malaya

Once upon a time... © copyright 2018 – All rights reserved ruggedmom

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and a week ago.

 

Peringatan KKM | Langkah berjaga-jaga ketika jerebu

Kementerian Kesihatan Malaysia (@KKM) telah memperingatkan supaya kita mengambil tahu tahap jerebu di kawasan masing-masing.Jerebu ialah satu fenomena tradisi atmosfera di mana debu, habuk, asap dan lain-lain zarah mencemar kejelasan langit. Fenomena ini biasanya terjadi jika zarah habuk, debu dan asap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and a week ago.

 

Ikon terkini Terengganu | Jambatan Angkat @ Terengganu Drawbridge

Jambatan Angkat @ Terengganu Drawbridge | Apakah yang anda ingin lihat apabila sering mengunjungi tempat yang sama, sama ada pulang ke kampung halaman, bertugas atau sekadar lawatan? Adakah mahu ia kelihatan sama selamanya atau menjadikannya lebih menarik demi peningkatan ekonomi setempat?Bagi aku, buatlah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and a week ago.

 

Selamat Hari Malaysia!

Walaupun agak terlambat, masih jua aku ingin memperingatinya di sini.Sumber di sini. © copyright 2018 – All rights reserved ruggedmom

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and a week ago.

 

Kunci banyak rumah

Kunci banyak rumah | Ini pos acikacah kayo, kah!Aku ada satu rumah sewa yang didiami warga asing. Memula dulu tenant Melayu, lewat bayar tipu tarikh bayar... sudahnya cabut lari tak bayar. Dia tak fikir lansung kesusahan aku yang kena bayar HUTANG kepada bank setiap bulan tanpa lewat. Dia tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
5 months and a week ago.

 

Resipi SANDWICH TUNA dan TELUR yang sangat sedap

Resipi SANDWICH TUNA yang sangat sedap | Aku seorang yang suka makanan berasaskan tepung, tak kiralah roti kek biskut pasta... semua aku suka. Jadi kengkawan jangan hairanlah kalau setiap kali jumpa tak kurus kurus walaupun azam nak buat diet Atkins tu sudah dipahat sejak empat tahun lepas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and a week ago.

 

Resipi Ayam Penyet MUDAH dan sedap

Resipi Ayam Penyet MUDAH dan sedap | Hari cuti rehat ni ialah hari para ibu bekerja menyediakan makanan enak untuk keluarga. Isnin hingga Jumaat sibuk bekerja, balik ke rumah pun seringnya sudah lewat untuk menyediakan makanan segar. Alternatifnya, tapau je dari restoran. Sesetengahnya pula masak banyak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and 2 weeks ago.

 

Rumah Warisan Haji Su | Rumah mewah tinggalan pedagang Melayu

Rumah Warisan Haji Su | Bukan semua perkara boleh dinilai dengan ringgit dan sen. Sepertimana pembelajaran seni khat yang dipertikaikan sesetengah orang kerana dikatakan tiada nilai kewangan, ia sebenarnya mampu mencungkil bakat seseorang pelajar dan mengasah motor di otak mereka.Kedatangan ke Terengganu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and 2 weeks ago.

 

Kesan melancong terhadap kesihatan mental dan fizikal

Kesan melancong terhadap kesihatan mental dan fizikal | Aku rasa Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) pandai menggunakan pengaruh twitter. Banyak twit @KKM yang bermanfaat tetapi oleh kerana ruggedmom.com ini blog travel so kita ambil yang berkaitan sahajalah ye.As for me, this hobby makes me who I am today...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and 3 weeks ago.

 

Hotel Review | Terrapuri Heritage Village - an architecture of a LOST KINGDOM!

Hotel Review | Terrapuri Heritage Village - an architecture of a LOST KINGDOM! Hati sudah tertawan sejak kali pertama ke sini dahulu sekitar 2015. Melalui pintu gerbang kayu aku berjalan masuk melepasi pepohon kemboja yang ditanam sederet. Wangi bunga kemboja sungguh nyaman dan membangkitkan semangat. Dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and 3 weeks ago.

 

Tempat-tempat menarik di Setiu, Marang dan Kuala Terengganu 2019

Tempat-tempat menarik di Setiu, Marang dan Kuala Terengganu | Hah...kita tapaw tiga sekaligus daripada lapan daerah yang ada di Terengganu. Walaupun bukan semua masuk percuma tetapi berbaloi dari segi sejarah, penghayatan dan pengalaman.Negeri Terengganu ini luas.Jaluran pantainya menganjur sejauh 225...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and 3 weeks ago.