User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 32

Jenis-jenis pengangkutan awam di Bandung

Jenis-jenis pengangkutan awam di Bandung | Sesuai namanya Kota Belanja, Bandung berjaya menarik pelancong tempatan dan luar negara untuk mengunjunginya saban waktu. Sering dibanjiri warga Malaysia, ia menjadi destinasi membeli-belah yang menjadi sebutan ramai wanita. Yang pernah pergi ingin mengulang, yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and 4 weeks ago.

 

Sejenak bersama pakar astronomi Indonesia, Dr Bambang Hidayat

Sejenak bersama pakar astronomi Indonesia, Dr Bambang Hidayat | Aku ni sebenarnya tidaklah mengambil tahu sangat tentang bidang aeroangkasa. Cuma, ada sedikit perasaan ingin tahu apabila beberapa kali dalam setahun berpeluang terbang, syok tengok awan. Terfikir apakah yang dilihat oleh pilot di depan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months ago.

 

Tiket kereta api KTMB untuk hari raya sudah mula DIJUAL HARI INI

Tiket kereta api KTMB untuk hari raya sudah mula DIJUAL HARI INI | Sayang sayang semua..... beli lekaih, satgi hang tak dapat kelik raya.Tiket keretapi untuk pulang berhari raya di kampung halaman telah mula dijual hari ini 10 April 2019 bagi perjalanan 1 Mei hingga 16 Jun 2019. Sila beli tiket yang sah di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months ago.

 

Festival Songkran di Bangkok DIBATALKAN

Tiada Festival Songkran di Bangkok tahun ini | Songkran disambut secara besar-besaran dan meriah selama tiga hari setiap April di Thailand, bagi menandakan permulaan tahun baru Thai.Sumber Klook13 April yang digelar Maha Songkran, merupakan hari terakhir tahun semasa dimana matahari bergerak ke Aries. 14...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and a week ago.

 

Jadual Jelajah Berbasikal Le Tour de Langkawi 2019 @ LTDL

Tengah bersedih dapat 1.25% ke tuuu..... bersabarlah ya. Meh kita beramai-ramai pakat tunggu orang berlumba basikal, bukan selalu pun acara ni. Mudah-mudahan kuranglah rasa duka nestapa tu bersama lajunya putaran tayar basikal tu nanti.Oleh kerana Cikgu Azizul Azli Ahmad telah membuat penerangan panjang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and a week ago.

 

Monumen Nasional (Monas) | Menyaksi patrian sejarah kemerdekaan Indonesia

Menyaksi patrian sejarah kemerdekaan Indonesia | Perang dunia kedua (World War II) paling teruk, paling banyak membawa kerosakan dan kesengsaraan. Lebih 50 juta nyawa terkorban dalam peperangan yang berlaku serentak di banyak negara.Indonesia juga tidak terkecuali. Ia dijajah Inggeris, Belanda dan Jepun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and a week ago.

 

Selamat menyambut Israk dan Mikraj 1440H

Semoga kita lebih mengerti.Ia bukan cerita dongengan, sama seperti kisah bulan terbelah. © copyright 2018 – All rights reserved ruggedmom

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and a week ago.

 

IJM Land Half Marathon kembali untuk kali ke-8!

Sebagai pemaju perumahan yang unggul di Malaysia IJM Land Berhad sekali lagi akan meneruskan usaha mempopularkan gaya hidup sihat melalui acara tahunannya, IJM Land Half Marathon 2019.Acara larian edisi terbaharu yang akan berlansung pada 4 Ogos 2019 di Dataran Centrio Seremban 2 ini mensasarkan seramai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and 2 weeks ago.

 

Siapa yang layak memohon Pas Sempadan @ Border Pass Malaysia-Thailand?

Siapa yang layak memohon Pas Sempadan @ Border Pass Malaysia-Thailand? Selamat menyambut cuti sekolah yang meriah mak pak semua...!! 😁😁 Tak gi memana ke? Aku tengok kengkawan update berbas-bas pergi ke Hatyai nun. Harap harap lancarlah urusan di pos imigresen kedua-dua belah pihak.Sebelum kami balik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and 2 weeks ago.

 

Panduan bersedekah dan membayar tips ketika melancong

Allah SWT berfirman yang bermaksud:“Bandingan (derma) orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and 3 weeks ago.

 

Indonesia | Cara JIMAT ke Kawah Putih

Cara JIMAT ke Kawah Putih | Salah satu tempat yang aku teringin sangat nak pergi bila ke Bandung ialah Kawah Putih. Alhamdulillah pada kali yang kelima ini berjaya juga ke sana.Aku cuma ada dua hari penuh di Bandung dan hanya hari Jumaat sahaja boleh ke sana kerana hari Sabtu ada appointment dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and 3 weeks ago.

 

Indonesia | Nak shopping, tau apa yang MURAAAHHH di Bandung?

Kali terakhir aku ke Bandung ialah pada 2015. Trip tersebut banyak membuang masa sebab aku mendarat dan berlepas di Jakarta. Walaupun rasa tak best tahun ini sekali lagi aku buat trip macam tu atas alasan, flight tickets pergi balik Bandung ya rabbi mahal. Pada aku setakat ke Bandung yang dekat tu kalau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and 3 weeks ago.

 

Indonesia | Masjid Raya Padang dijadikan ikon tahan gempa

Masjid Raya Padang dijadikan ikon tahan gempa | Melewati masjid yang satu ini, hati terus teruja untuk melihatnya lebih dekat. Seperti juga dalam pengembaraan solo, aku akan sedaya upaya mencari peluang untuk solat di masjid sesebuah tempat walaupun sekali sahaja.Masjid Raya Padang dikenali juga sebagai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and 4 weeks ago.

 

Exco Negeri Sembilan Warga Emas Bakal Tawan Everest!

Bersempena dengan program pendakian YB Bakri Sawir yang telah dilaporkan baru-baru ini, satu majlis penyerahan bendera-bendera serta kelengkapan pendakian telah dianjurkan oleh Malaysia Autism Foundation bertempat di Nilai, Negeri Sembilan. Majlis turut dihadiri oleh Exco Pembangunan Luar Bandar YB Haji...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months ago.

 

Indonesia | 4 Restoran Halal Popular Di Padang Bukit Tinggi

4 Restoran Halal Popular Di Padang Bukit Tinggi | Assalamualaikum and hi everyone! Kita berjumpa lagi di sini melanjutkan kisah melancong di Sumatera Barat.Restoran yang ai senaraikan ini yang popular di kalangan pelancong Malaysia. Sebenarnya ada lagi yang lain tapi kita senaraikan yang kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months ago.

 

Indonesia | Jejak Warisan Ke Istano Basa Pagaruyung (Istana Besar Pagaruyung)

Jejak Warisan Ke Istano Basa Pagaruyung | Melancong ke Padang-Bukit Tinggi bagaikan tidak lengkap tanpa melawat istana yang cantik ini. Ia adalah kediaman raja dan simbol keagungan empayar kerajaan Minangkabau diantara kurun ke 14-19 masehi.Sering disebut Istana Pagaruyung sahaja, istana ini hanyalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months ago.

 

Indonesia | 14 Tempat-tempat menarik di Padang-Bukit Tinggi

Sebelum dibawa island hopping di Mandeh, kami dibawa pusing kota Padang termasuk kota lama. Kami tak turun pun sebab perlu tiba di Dermaga Cerocok dalam masa yang ditetapkan. Orang kata "ambil bau" dulu.Padang seluas 695km persegi. Kawasan pantainya panjang sejauh 43km manakala gugusan bukit bermula dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and a week ago.

 

Indonesia | Island hopping tour di Kawasan Mandeh, Padang

Eh, boleh buat island hopping ke kat Padang? Itulah yang terdetik di hati. Tak pernah dengar pun.Betul, macam tak percaya... padahal Padang mempunyai 43 km panjang pesisir pantai. Selalu yang aku dengar kalau orang pergi Padang-Bukit Tinggi shopping je kerjanya selain melawat Istana Basa Pagaruyung.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and 2 weeks ago.

 

Lingga Trip | Menjejak Milky Way di Pulau Batu Belubang

Our Lingga trip bermula di Batam. Kami sampai awal sehari mengikut jadual awal yang diberi. Nak tukar dah tak boleh kerana waktu tu high season, cuti raya Cina. Jadi sempatlah kami berjalan-jalan sekejap.Masa setengah hari yang ada tu kami jalan-jalan di shopping mall kat Batam Centre, gi makan, gi pasar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and 2 weeks ago.

 

Lingga Trip | 3 hari 2 malam di Daik, Bunda Tanah Melayu

Pulau Pandan Jauh Ke TengahGunung Daik Bercabang TigaHancur Badan Dikandung TanahBudi Yang Baik Dikenang JugaBetapa indahnya Bahasa Melayu dalam pantun lama yang sering digunakan dalam penutup bicara. Kata-kata penghargaan dan terima kasih diungkapkan dengan sangat lembut dan malar hijau hingga kini. Pantun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and 3 weeks ago.