User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 29

Terima Pembayaran Komisen Ketiga dari Program Affiliate Involve Asia

Alhamdulillah, saya dah selamat terima income ketiga dari Involve Asia. Pembayaran kali ketiga ini agak memuaskan berbanding dengan bayaran-bayaran komisen sebelum ini. Untuk yang tak berapa tahu tu, program affiliate Involve Asia adalah salah satu cara nak buat bisnes tanpa modal secara online. Saya tahu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 6 days ago.

 

Nasi Bakar, Menu Istimewa di Pasar Ramadan Berasal dari Indonesia

Nasi Bakar Daging. Nasi Bakar Ayam Rendang. Pernah rasa menu istimewa ini tak? Nasi Bakar asalnya dari Indonesia. Malah, ia merupakan santapan diraja dan menjadi makanan kategori eksotik di Indonesia. Kebiasaan, nasi bakar adalah nasi bersantan yang berinti lauk dibungkus dengan daun pisang. Ia terus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 6 days ago.

 

Senarai 13 Biskut Raya Popular + Resepi Membuatnya

Raya dah nak dekat kan? Saya pasti ada di antara anda yang dah mula buat kuih dan biskut raya. Mana satu pilihan anda - biskut tradisional atau biskut moden? Sekarang dah ada pelbagai jenis biskut raya dan nama. Kadang tu, nama je berlainan tetapi dari segi bahan-bahan nak buat dan rasa, ianya sama sahaja.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks ago.

 

Harga Bufet Ramadan Tak Masuk Akal !! Janganlah Membazir

Harga bufet Ramadan sampai ratusan ringgit untuk satu kepala memang saya rasakan tidak masuk akal dan melampau! Saya dah lama perhatikan sejak mula terbabit dalam mempromosikan bufet ramadan anjuran hotel-hotel dan restoran. Ianya satu bentuk pembaziran nyata yang selalu berlaku setiap kali bulan Ramadan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and a day ago.

 

Benarkah Mati Dalam Bulan Ramadan Akan Terus Dapat Masuk Syurga?

Sejak dua menjak ni, saya dapati timeline Facebook saya di bulan Ramadan kali ini dipenuhi dengan beberapa berita dukacita orang meninggal dunia. Ada yang saya kenal dalam dunia realiti, dan ada yang dikenali secara am. Sedih. Semakin ramai orang yang saya kenal sudah pergi. Allahu Akbar, beruntung mereka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and a day ago.

 

Lega Dapat Beli Casing Realme 2 Pro Kat Shopee

Hari tu saya ada kongsikan yang saya ada beli smartphone baharu kat Shopee, iaitu Realme 2 Pro. Smartphone ni adalah antara smartphone yang saya beli secara online di Shopee. Sebelum ni, saya gunakan smartphone Oppo, tapi saya beli terus di kedai rasmi Oppo yang ada kat Mydin Mall, Parit Buntar. Apabila...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and a day ago.

 

192,118 Pageviews Terhasil Untuk April 2019 2 Tips Untuk Melakukannya

Terlupa pula nak kongsikan jumlah trafik untuk bulan April 2019. Dah nak habis bulan Mei, baru saya tersedar .. itupun selepas ada pengiklan yang nak tahu mengenai jumlah trafik keseluruhan untuk suku pertama tahun 2019. Berdasarkan rekod yang ditunjukkan oleh Google Analytics, blog ini telah berjaya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 2 days ago.

 

Uniknya Sarang Art Hub - Kafe Hipster Mamat Khalid di Tanjung Malim

Sarang Art Hub - Uniknya kafe makanan berkonsepkan hipster milik Mamat Khalid ni. Anda dah pernah sampai ke kafe yang pernah memenangi anugerah Kafe Hypster Terbaik di Perak ini tak? Kalau pernah, saya fikir anda tentu bersetuju yang tempat makan ini memang ada tarikannya tersendiri selain menjadi hub seni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 2 days ago.

 

5 Pesanan Prof Muhaya Elak Tertipu Dalam Rumahtangga

Kisah penceraian antara kisah hangat yang diperkatakan dua tiga menjak ni, apatah lagi ia melibatkan selebriti dan artis terkenal di Malaysia. Ia satu kisah yang sebenarnya tak elok untuk diperbesarkan kerana ada kebarangkalian ia akan membuka aib yang sepatutnya dirahsiakan dalam hubungan suami-isteri. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 3 days ago.

 

Puas Hati Beli Realme 2 Pro di Shopee - Smartphone Untuk Kaki Game

Mungkin ramai yang tak tahu, saya merupakan pengguna jenama smartphone Realme. Realme merupakan jenama telefon pintar untuk pengguna pertengahan, salah satu cabang daripada Oppo. Realme setakat post ini ditulis telah mengeluarkan 6 smartphone yang harganya cukup berbaloi untuk dimiliki iaitu Realme C1,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 3 days ago.

 

Maxis Raya 2019 - Deria Takbir Untuk OKU Pendengaran

Kisah seorang kanak-kanak bernama Faiz yang kurang upaya pendengaran memang menyentuh rasa. Buat kita yang lengkap pancaindera pasti akan terkesan dengan iklan Hari Raya 2019 daripada Maxis ini. Kisah hari raya Faiz dalam iklan Maxis Raya 2019, Deria Takbir. Video penuh Maxis Raya 2019 telahpun dimuat-naik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 3 days ago.

 

Iklan Raya 2019 Daripada Tenaga Nasional Berhad (TNB) Memang Epik !!

Iklan Hari Raya kembali lagi. Kali ini, saya mulakan edisi iklan Raya 2019 dengan iklan dari Tenaga Nasional Berhad (TNB). Iklan Raya 2019 dari TNB sudah pun dimuatnaik ke laman rasmi YouTube TNB dua hari yang lalu (22 Mei). Sejak ia mula dimuat-naik, iklan Raya TNB 2019 bertajuk Konvoi Epik Fantastik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 4 days ago.

 

Bayaran Bantuan Sara Hidup II Dibayar 28 Mei

Berita gembira buat mereka yang layak menerima Bantuan Sara Hidup fasa kedua 2019. Bantuan Sara Hidup (BSH) 2019 fasa kedua dijangka akan dibayar kepada penerima yang layak mulai 28 Mei 2019. Sebelum ini, kerajaan turut umumkan bayaran khas sempena Aidilfitri untuk kakitangan awam sebanyak RM450 bagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 4 days ago.

 

Panduan Rujukan Peperiksaan Online Pembantu Perhubungan Perusahaan S19

SPA dah panggil calon-calon berkelayakkan untuk hadiri peperiksaan online gred S19! Ada yang terlibat untuk peperiksaan online Pembantu Perhubungan Perusahaan gred S19? Ia dijadualkan dilakukan pada 29 Mei 2019 hari Rabu, bermula jam 2:00 petang dan berakhir jam 2:50 petang.Jika anda pernah mengisi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 weeks and 4 days ago.

 

Keseronokan Percutian Melawat Petrosains KLCC - Sempena '20 Years of Wonder'

Petrosains. Tak sangka Petrosains di Suria KLCC ini sudah mencecah 20 tahun kewujudannya. Dalam tempoh 20 tahun tersebut, saya dan keluarga baru tiga kali rasanya menjejakkan kaki ke tempat tumpuan pelancong di ibukota ini. Yelah, jauh kot nak pergi... dari Parit Buntar nak ke KLCC .. uhh .. makan masa 6...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 4 days ago.

 

Shopping Dompet Raya Baharu di Shopee

Beg dompet dah uzur. Jadi, bila nampak laman web shopping online Shopee ada buat online sale kempen Raya Bersama Shopee, saya tak lepaskan peluang untuk cari beg dompet baharu sempena Raya tahun ini. Bila dah ada kempen Raya Bersama Shopee ni, pastilah akan ada bargain yang menarik. Namun, kena...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 6 days ago.

 

Pertama Kali Masuk Melawat Muzium Kastam di Banda Hilir, Melaka

Pernah dengar mengenai Muzium Kastam? Muzium ini terletak di Jalan Merdeka, Banda Hilir Melaka. Lebih tepat lagi, ia betul-betul berhadapan dengan terminal atau jeti Malacca River Cruise. Pintu masuk utamanya adalah di bahagian sisi bangunan kolonial yang telah dibina sekitar awal tahun 1890an. Muzium...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 weeks ago.

 

Tips Ulama Cara Mencari Malam Lailatul Qadar

Tips Ulama Mencari Malam Lailatul Qadar. Kalau difikirkan, agak malang umat Islam zaman masa kini sebab nyawa dan umur amat pendek jika nak dibandingkan dengan umat-umat zaman terdahulu. Umat akhir zaman, seperti pernah dinyatakan Rasulullah S.A.W, rata-rata mempunyai umur sehingga 60-70 tahun. Nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 weeks ago.

 

Taukey Bundle Dedah Cara Dapatkan Stok Lubuk Bundle Gred A

Ramai yang minat berniaga ni. Salah satu perniagaan yang berkembang biak kat Malaysia ini adalah perniagaan menjual pakaian bundle. Saya dapati ramai usahawan terutama usahawan Bumiputera yang menceburi bidang bisnes bundle ni. Ini adalah kerana permintaan kepada barangan bundle agak baik di Malaysia. Ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Bonus Aidilfitri 2019 Untuk Penjawat Awam

Bonus khas dari Kerajaan untuk kakitangan awam sempena Aidilfitri 2019? Wahhh ini satu berita yang sangat baik dan bakal menggembirakan ramai orang, terutama sekali kepada 1.7 juta penjawat awam di Malaysia. Persoalan, "raya ni ada bonus tak dari kerajaan?" menjadi antara topik hangat dibincangkan sebelum...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.