User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 8

6 Posisi Tidur Bahaya Untuk Ibu Hamil

Penting untuk para isteri dan ibu hamil. Adakah anda sedar bahawa posisi tidur yang salah boleh membahayakan kehamilan? Saya nak kongsikan mengenai fakta penting berkaitan posisi tidur yang merbahaya kepada para isteri dan ibu hamil. Jika anda seorang suami atau bapa, pastikan anda juga ambil tahu mengenai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 week and 5 days ago.

 

Pertama Kali Bawa Family Berkunjung ke Taman Botani Negara Shah Alam

Lama betul saya tak ke Taman Pertanian Bukit Cerakah atau kini dikenali sebagai Taman Botani Negara Shah Alam. Seingat sayalah, kali akhir saya ke taman berlatarkan alam semulajadi ni adalah sewaktu masih belajar di USM. Dan tak sangka pula hujung tahun 2017, saya diberikan kesempatan oleh Allah S.W.T untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 week and 5 days ago.

 

Jimat Sehingga RM13,888 - Promosi CNY 2018 Dari Proton

Promosi musim perayaan tiba lagi. Jangan terlepas pandang akan promosi CNY 2018 daripada Proton. Sempena perayaan Tahun Baru Cina 2018, Proton menjalankan promosi hebat penjimatan atau diskaun pembelian kenderaan keluarannya sehingga RM13,888. Ia satu penjimatan besar buat mereka yang mungkin mahu bertukar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 week and 5 days ago.

 

Semakan Online Daftar Pemilih Pilihanraya Terkini

Buat Semakan Daftar Pemilih Secara Online Terkini. Dah semak daftar pemilih terkini untuk Pilihanraya? Jika belum, anda boleh buat semakan secara online dengan mudahnya. Daftar pemilih yang baharu telah diwartakan pada 28 Disember 2017. Jadi, eloklah anda semak dan lihat samada anda bakal mengundi di lokasi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 week and 5 days ago.

 

Daftar Lindungi Cap Dagang (Trademark) Milik Anda Dengan MyIPO

Lindungi Cap Dagangan (trademark) anda dengan MyIPO. Ramai sebenarnya sedar akan kewujudan Perbadanan Harta Intelek Malaysia atau lebih dikenali sebagai MyIPO. Namun begitu, tak ramai yang tahu mengenai apakah servis atau perkhidmatan yang disediakan oleh MyIPO. Untuk pengetahuan anda, salah satu fungsi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 week and 6 days ago.

 

Pakej Domain Hosting Murah Serendah RM10 Dari Syokhost

Tercari pakej domain dan hosting murah untuk blogging atau website anda? Apakata anda cuba perkhidmatan dan servis disediakan oleh SyokHost. Ia menyediakan beberapa pakej nama domain serta hosting yang menarik, selain harga murah berpatutan sesuai dengan bajet anda. Anda boleh bina laman web samada untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 week and 6 days ago.

 

Cara Setup Domain Di Cloudflare Untuk Keselamatan Serta Loading Lebih Baik

Hari ini saya nak tunjukkan cara bagaimana nak setup domain blog dalam Cloudflare. Cloudflare adalah satu penyelesaian mudah untuk blogger yang mahu pastikan blog mereka selamat, selain meningkatkan kelajuan (loading) dan elakkan dari mudah diserang malware. Cloudflare menyediakan servis secara percuma...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 week and 6 days ago.

 

Kadar Dividen ASBSN, BSN Dana Al-Jadid dan BSN Dana Al-Ifrah

Kadar Dividen ASBSN, BSN Dana Al-Jadid dan BSN Dana Al-Ifrah. Berita baik untuk mereka yang melabur dalam dana pelaburan PBSNB. Permodalan BSN Bhd. (PBSNB) hari ini ini (9 Januari) mengumumkan agihan pendapatan tiga dananya bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2017. Uh hu, ramai kot yang tidak tahu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 weeks ago.

 

10 Fakta Sedih Mengenai PIBG - Ikuti Luahan Guru Ini

Jika anda ada anak yang bersekolah, dan sekolah itu ada Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG), maka elok baca luahan ini. Apa yang akan saya kongsikan ini datangnya dari sumber WhatsApp. Ia sebenarnya ditulis oleh seorang guru bernama Mohd Fadli Salleh. Perkongsian guru ini menerusi laman sosial Facebook telah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 weeks ago.

 

Webemobile Masih Cari Pelanggan?

Saya ingatkan promosi terhad Webemobile dah habis, tetapi rupanya tawaran Webemobile masih lagi berterusan. Difahamkan, peluang akhir untuk tukar ke Webemobile daripada Telco sedia ada atau dapatkan simkad baharu Webemobile dilanjutkan sehingga 12 Januari 2018. Ia satu perlanjutan strategi Webemobile yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 weeks ago.

 

6 Rutin Life Style Seorang Jutawan

Semua orang berimpikan untuk menjadi seorang jutawan. Saya pun tak terkecuali, dan cita-cita untuk menjadi jutawan tidak pernah padam, walaupun nyawa boleh padam bila-bila masa. Pun begitu, waktu hidup dan waktu sihat perlu dimanfaatkan sepenuhnya, termasuklah berusaha untuk mencapai sesuatu yang kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 weeks ago.

 

Buat Dropship Je, Tapi Sale Jutaan Ringgit

Mereka buat dropship je, tapi jualan atau sales berjaya cecah jutaan ringgit. Nampak macam cerita mengarut dan nak umpan anda untuk membaca. Tetapi sebenarnya memang dah banyak bukti pun yang mengatakan boleh buat duit dan capai jualan juta-juta ringgit sebulan dengan dropship ni. Tentu ramai nak tahu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 weeks and a day ago.

 

Cara Tukar Password Wifi di Rumah

Cara tukar password Wifi di rumah. Anda nak tukar password wifi di rumah atau mungkin wifi di pejabat atau kedai makan anda? Jika anda menggunakan servis perkhidmatan internet daripada TM Streamyx, dan dibekalkan modem atau router jenis TP-Link, boleh ikuti panduan cara tukar password atau kata laluan Wifi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 weeks and a day ago.

 

20 Contoh Soalan Temuduga Kerja Jawatan Kerajaan

Ramai calon yang dipanggil temuduga kerja kerajaan gagal kerana mereka kurang bersedia dengan soalan-soalan yang diberikan oleh penemuduga. Sepatutnya, calon-calon yang mahu lulus dalam temuduga kerja kerajaan, mesti mencari contoh-contoh soalan temuduga sebagai persediaan untuk berhadapan dengan penemuduga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 weeks and 2 days ago.

 

6 Tips Bela Haiwan Peliharaan Jika Ada Anak Kecil Dalam Rumah

Tips memelihara haiwan peliharaan jika ada anak di dalam rumah. Hari ini, saya nak kongsikan sedikit tips dalam memelihara haiwan peliharaan seperti kucing di dalam rumah. Tak ada masalah sebenarnya membiarkan haiwan peliharaan berkeliaran bebas di dalam rumah. Tetapi, jika keluarga anda mempunyai anak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 weeks and 2 days ago.

 

Senarai Syarikat Terkenal Pasaran Saham di Bursa Malaysia

Senarai Syarikat Terkenal Pasaran Saham Bursa Malaysia. Jika anda punyai ilmu, pasti Bursa Malaysia akan menjadi lubuk anda jana pendapatan tambahan setiap hari. Anda boleh buat duit menerusi pelaburan saham di Bursa Malaysia. Malah, ramai surirumah dan mereka yang bekerja sendiri di rumah menggunakan cara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via TABOONG - Belajar Simpan dan Pelaburan
2 weeks and 2 days ago.

 

5 Points Industri Hartanah Bakal Merudum Pada Tahun 2018

Industri Hartanah di Malaysia Dikatakan Bakal Merudum di Tahun 2018? Setelah kerajaan menyatakan beberapa polisi baru berkaitan hartanah terutama selepas Bajet 2018 dibentangkan di Parlimen Malaysia, ramai pakar samada bertauliah atau tidak, berkata bahawa pasaran hartanah di Malaysia bakal menguncup, dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via TABOONG - Belajar Simpan dan Pelaburan
2 weeks and 2 days ago.

 

4 Trend Hartanah di Malaysia

Empat (4) Trend Hartanah di Malaysia. Jika anda seorang pelabur hartanah yang baru, tentu mahu lihat dan ketahui trend-trend hartanah terkini di Malaysia. Disebabkan beberapa faktor terutama dari segi perlaksanaan cukai GST, kedudukan nilai ringgit, permohonan pinjaman berkaitan hartanah yang semakin ketat,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via TABOONG - Belajar Simpan dan Pelaburan
2 weeks and 2 days ago.

 

5 Perkara Graduan Perlu Buat Masa Lapang Untuk Dapat Kerja

Akhir tahun, awal tahun .. bakal menampakkan lambakan lepasan universiti dan graduan. Ramai mereka tak ada sebarang pekerjaan tetap. Masa lapang sangat banyak. Jika anda seorang graduan yang mencari pekerjaan, dan ada masa lapang yang banyak, fikirkan tips yang akan saya kongsikan dalam blog post ini untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 weeks and 4 days ago.

 

Ebook Rahsia Sedekah - Download Percuma

Muat turun sekarang Ebook Rahsia Sedekah. Ia merupakan ebook yang akan membuka minda anda tentang kehebatan bersedekah, dan paling penting anda akan sedar bagaimana dengan cara bersedekah yang betul boleh menjadi jalan untuk menjadi seorang yang berjaya dan melimpah-ruah rezekinya. Saya sendiri dah membaca...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 weeks and 4 days ago.