User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 11

5 Cara Nak Jual Tudung di Internet

Cara jual tudung secara online. Bisnes tudung memang masyuk. Saya tak pernah sangkal sebab memang dah terbukti, walaupun saingan banyak tapi bisnes tudung antara bisnes paling mudah untuk dibuat. Di zaman teknologi terkini, jual tudung dah mudah, kini boleh dibuat sebagai bisnes online. Kalau anda ikuti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 2 days ago.

 

8 Revolusi Baharu di 11Street

11street (www.11street.my), salah satu pasaran dalam talian terkemuka di Malaysia, memperlihatkan revolusi baharu yang akan mempertingkatkan pengalaman membeli-belah pengguna dan memberikan sumbangan signifikan terhadap ekonomi digital Malaysia. Revolusi Baharu 11Street Transformasi ini susulan usaha sama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 2 days ago.

 

7 Rahsia Anak Cemerlang Dalam Peperiksaan UPSR/PT3

Rahsia anak jadi cemerlang dalam peperiksaan. Peperiksaan UPSR akan berlangsung tidak lama lagi. Sepertimana peperiksaan awam yang lain, mereka yang terlibat perlu membuat persediaan awal jika mahu lulus dan mendapat keputusan yang cemerlang. Sebagai ibu bapa, tentu mahukan anak-anak berjaya di dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 2 days ago.

 

Tangkai Yang Mampu Hilangkan Bau Durian Dalam Kereta

Zaman ini ada lagi yang masih percayakan penggunaan tangkai? Aha ... jangan tak tahu .. memang ada jenis tangkai yang punyai kehebatannya tersendiri. Tangkai yang saya maksudkan bukan tangkai jampi serapah atau tangkai diberikan bomoh Siam, tetapi adalah tangkai buah durian, yang menjadi petua untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 3 days ago.

 

Amri Kekalkan Prestasi Cemerlang Di Sekolah Ulul Albab

Alhamdulillah. Amri, anak sulong saya yang bersekolah di Sekolah Ulul Albab masih dapat mengekalkan prestasi yang baik dalam akademik. Syukur kerana pilihan kami menempatkan Amri di sekolah ini bukan satu kesilapan, malah menjadi kebanggaan buat kami sekeluarga. Pilihan Terbaik, Kekalkan Amri di Sekolah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 3 days ago.

 

9 Tips dan Panduan Menyewa Kereta Dari Syarikat Kereta Sewa

Tips menyewa kereta sewa. Sejak kebelakangan ini, ada banyak syarikat sewa kereta tumbuh bagai cendawan. Ia nampak ketara di kawasan tumpuan pelancong, seperti di Pulau Langkawi, Pulau Pangkor, Melaka, Port Dickson, begitu juga di Sabah dan Sarawak. Saya sendiri banyak membuat review dan ulasan berbentuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 3 days ago.

 

Dari Asam Gelugor Menjadi Asam Keping

Siapa tahu asal usul asam keping? Anda tahu ke cara nak hasilkan asam keping sendiri? Tak susah pun, malah rasanya lebih senang dan mudah dari menghasilkan ikan masin atau ikan kering. Malah, nak hasilkan asam keping anda tidak perlukan apa-apa bahan lain. Asam Keping, Antara Bahan Utama Menu Masakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 3 days ago.

 

6 Kebaikan Kelebihan Mandi Sebelum Subuh

Kebaikan dan kelebihan mandi sebelum subuh. Ramai ke kat sini yang suka mandi sebelum subuh? Anda memang hebat kerana bukan semua orang mampu nak mandi sebelum subuh ni. Kadang tu, dah selesai subuh pun belum tentu sudah mandi .. huhu. Saya sendiri mengaku yang memang sukar nak mandi seawal waktu seperti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 4 days ago.

 

Cara Nak Tahu Semak Nombor Pendaftaran Kenderaan Terkini

Bagaimana nak tahu nombor plet terkini kenderaan? Kali ini saya nak kongsikan cara untuk ketahui nombor plet kenderaan terkini kepada anda. Ia merupakan cara paling pantas dan boleh dilakukan secara online. Jika anda nak membeli atau membida nombor pendaftaran kenderaan, info ini mungkin bermanfaat untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 6 days ago.

 

Syok Makan Buah Durian Segar di Farm Stay Relau, Bandar Baharu

Relau, Bandar Baharu. Pekan kecil yang terletak di dalam daerah Bandar Baharu/Kulim ni tak jauh dari tempat saya, iaitu di Nibong Tebal/Parit Buntar. Ia merupakan satu tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis durian tempatan yang berkualiti terbaik. Salah satu tempat yang boleh anda pergi ialah Farm...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks ago.

 

Traveloka - Kupon Diskaun Ogos 2018

Terfikir atau merancang untuk bercuti bulan Ogos ini? Saya ada kod kupon diskaun Traveloka jika anda nak gunakan. Gunakan kod kupon diskaun ini untuk bercuti dan menempah hotel serta penerbangan dengan Traveloka. Kod Kupon Diskaun Hotel Penerbangan Traveloka Ogos 2018 Ada dua kod baucer diskaun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks ago.

 

Cari Income Sampingan Sebagai Pemandu Grab - Syarat Cara Daftar

Nak cari income sampingan sebagai pemandu Grab? Saya tahu masih ramai yang mencari peluang dan pintu rezeki lain untuk menambah pendapatan yang ada. Peluang memang banyak. Namun, bukan semua peluang itu sesuai untuk kebanyakkan orang. Contohnya macam menjadi seorang pemandu Grab. Nak jadi pemandu Grab,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks ago.

 

Adsense 102 - Bolehkah Punyai Lebih Satu Adsense?

Baru-baru ini, ada yang tanya saya mengenai Adsense. Blogger itu nak tahu, samada boleh tak beliau buka akaun Adsense satu lagi untuk blognya yang masih baru, yang bukan dari platform blogspot? Aha .. anda tahu jawapannya? Dalam post ini saya akan tunjukkan cara bagaimana nak punyai lebih dari satu akaun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks ago.

 

Cara Mohon Kerja di Jabatan Pendaftaran Negara

Permohonan Jawatan Dalam Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) Untuk Lepasan SPM, STPM dan Ijazah. Terbuka Lelaki dan Wanita. Jawatan yang ditawarkan pengambilan sepanjang tahun oleh JPN telah ditarafkan dengan kelayakan minima SPM, STPM, Diploma dan juga Ijazah. Jawatan yang ditawarkan ambilan oleh JPN...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 weeks and a day ago.

 

Geram Betul Dengan Lazada!

Ughhhhh .... saya geram betul dengan Lazada ni lah. Time tengah sengkek inilah, Lazada buat sale macam-macam. Bila sengkek, bajet kurang, mampu tengok je la segala offer best yang ada di Lazada tu. Ya, mampu tengok dengan rasa geram ... adeh. Geram Dengan Laman Web Shopping LazadaSiapa yang ada perasaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and a day ago.

 

Cara Lain Mohon Kerja Kerajaan

Mohon kerja sektor awam menerusi agensi kerajaan. Saya tak pasti samada graduan atau lepasan SPM, STPM, Diploma mahupun Ijazah tahu akan perkara ini. Jika di zaman saya, ini adalah antara cara atau kaedah alternatif kalau nak memohon kerja sektor awam. Cara Lain Mohon Kerja Sektor Awam - Guna Saluran Agensi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 2 days ago.

 

Mc Donald's Malaysia Tidak Lagi Sediakan Straw Mulai 1 Ogos

Siapa sini suka makan di restoran makanan segera Mc Donald's? Anda tahu tak mulai 1 Ogos 2018, anda tidak akan lagi menjumpai bekas penyimpanan straw di restoran yang terkenal seluruh dunia ini. Mulai tarikh berkenaan, Mc Donald's Malaysia tidak lagi menyediakan straw atau penyedut minuman kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 3 days ago.

 

Bisnes Best Patut Ramai Cuba. Anda Patut Mula Sekarang!

Kalau anda tak mahu lagi kerja di bawah seorang boss. Maka, carilah bidang kerja yang membuatkan diri anda sebagai boss. Salah satu kerja yang berada dalam kategori ini ialah melakukan bisnes sendiri. Bisnes sendiri, andalah boss, andalah kuli. Jadi bisnes best apa patut anda cuba? Nak Tahu Bisnes Best Apa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 3 days ago.

 

Beli 'Pampers' PetPet Murah, Online Jer Senang

PetPet, jenama 'pampers' harga murah. Ya memang murah murah murah. Kalau nak beli 'pampers' jenama PetPet, belilah secara online sebab harga PetPet jauh lebih murah dibandingkan dengan di kedai-kedai atau pasaraya. Isteri saya baru je borong lampin pakai buang jenama PetPet murah ni di laman web shopping...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 3 days ago.

 

Top 6 Laman Web Shopping Online Popular di Malaysia

Saya dan isteri memang kaki shopping online. Kalau ada promosi best, jualan dengan diskaun besar-besaran, atau ada kempen online yang tawarkan potongan harga istimewa, memang kami akan usyar-usyar - ibarat macam window-shopping secara onlinelah. Ada banyak laman web shopping online yang popular di Malaysia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 5 days ago.