User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 19

Income RM60,000 Buat Biskut Raya

Tidak dinafikan, bisnes menjual biskut raya memang laris ketika nak hampir penghujung bulan Ramadan. Tempahan demi tempahan akan datang bertali-arus kerana permintaan terhadap kuih dan biskut raya sememangnya tinggi setiap tahun. Jadi, tak nampak sebab kenapa ada usahawan yang rugi dalam bisnes biskut raya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 4 days ago.

 

Mak Long Bawang - Iklan Raya TM 2018

Mak Long Bawang - Iklan Raya TM 2018. Satu lagi iklan Raya 2018 yang best, yang saya terlupa nak selitkan dalam senarai 30 iklan dan filem pendek Raya yang best tahun ini. Mak Long Bawang, satu lagi iklan raya yang cukup menarik untuk ditonton di musim perayaan ini. Iklan Telekom Malaysia (TM) ni saya baru...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 4 days ago.

 

4 Cara Promo Menjual Tanpa FB Ads

Sejak akhir-akhir ini, ramai usahawan online cenderung untuk menggunakan fungsi Facebook Ads (FB Ads) untuk melakukan promosi serta iklan. Tidak dinafikan, FB Ads ada impaknya yang tersendiri, dan jika bijak .. hanya mengeluarkan kos yang kecil untuk medium pengiklanan ini. Pun begitu, bukan semua usahawan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 4 days ago.

 

30 Iklan Raya 2018 Terbaik Best

Tahun 2018 nampaknya banyak betul iklan (TVC) serta filem pendek sempena Hari Raya dikeluarkan dan telah dimuat-naik di YouTube. Antara yang best ialah filem pendek Raya 2018 dari TNB, Watsons, Pasaraya Hari-Hari, Hot FM, Habib Jewels dan banyak lagi. Tahun ini memang banyak betul pilihan terbaik iklan raya...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 5 days ago.

 

Jadual Penuh Perlawanan FIFA 2018 Waktu Malaysia

Demam FIFA World Cup 2018 sedang melanda sedikit demi sedikit di Malaysia. Apatah lagi apabila Kerajaan Pakatan Harapan telah mengumumkan akan ada siaran langsung percuma disiarkan menerusi Radio Televisyen Malaysia (RTM). Ia satu berita sangat gembira bagi kebanyakan peminat bolasepak tanahair. Walaupun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 5 days ago.

 

Kantoi Tak Puasa

Kantoi dah tak puasa. Aduhai ... sekali masuk ke dapur, nampak bukti-bukti ada insan yang tak puasa. Siapa la agaknya. Tinggal kesan je. Anak-anak memang perlu diasuh sejak awal untuk hormati bulan Ramadan. Kalau boleh, kena didik mereka sebelum di bangku sekolah supaya selesa dengan ibadah puasa di dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 5 days ago.

 

Misi Mencari Siakap di Lumut Waktu Bulan Puasa

Misi mencari ikan siakap? Di bulan Ramadan? Yeszaa ... puasa tidak menghalang saya sekeluarga untuk pergi bercuti dua hari satu malam di Chalet Amir, yang terletak di Kampung Baru, Air Tawar. Anda tentu dah maklum (jika selalu baca blog saya), Chalet Amir merupakan destinasi wajib saya sekeluarga kalau nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 6 days ago.

 

The Secret Behind the Success of Elysium Health

Elysium Health is a consumer science company that was founded by Dr. Leonard Guarente. Dr. Guarente, in addition to his responsibilities as chief scientist of the company, serves as the director of the Glenn Center for Biology of Aging Research at MIT. Elysium’s mission is to solve the biggest challenges...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 6 days ago.

 

'Misi Riuh Raya' - Filem Web Raya 2018 Petronas

Dah tonton iklan Raya 2018 terkini dari Petronas tak? Rasanya ramai kot yang menunggu iklan hari raya terkini daripada Petronas, sama juga dengan TNB dan Telekom. Syarikat-syarikat ini selalunya ada iklan raya yang cukup best. Kali ini, Petronas muncul dengan satu filem web raya bertajuk 'Misi Riuh Raya'. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 6 days ago.

 

Harga Petrol RON 97 Naik 19 Sen (7 Jun - 13 Jun 2018)

Harga petrol untuk RON 97 naik sebanyak 19 sen menjadikan harga terkini untuk bahan api tersebut kepada RM2.66 seliter. Walaubagaimana harga petrol RON 95 dan juga diesel tidak berubah, kekal pada harga RM2.20 seliter untuk RON 95 dan RM2.18 seliter untuk diesel. Harga Petrol RON 97, RON 95 dan Diesel...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 6 days ago.

 

Dendam Adam - Sebuah TVC Raya 2018 dari KFC

Dendam Adam. Satu-persatu video iklan serta filem pendek Raya 2018 mula muncul dan menjadi trending. Terbaru adalah sebuah iklan Raya 2018 daripada Kentucky Fried Chicken (KFC). Ia berkisah tentang dendam seorang adik bernama Adam terhadap abangnya, gara-gara rasa kesukaan terhadap seorang gadis di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 6 days ago.

 

Bonus RM1,000 Penjawat Awam Perak Diterima 6 Jun

Berita gembira untuk semua kakitangan serta penjawat awam Kerajaan Negeri Perak. Kerajaan Negeri Perak telah mengumumkan pemberian bonus khas sempena Aidilfitri sebanyak RM1,000 kepada sejumlah 15,000 penjawat awam negeri. Wahhh ... alhamdulillah. Tentu ramai rakan pembaca dari penjawat awam negeri akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 6 days ago.

 

Cara Masak Pengat Labu Sempoi Untuk Berbuka

Tercari menu makanan sempoi yang sedap sebagai pencuci mulut untuk berbuka puasa ke tu? Apakata anda cuba masak Pengat Labu. Aha .. menu tradisional ini memang best dijamu ketika berbuka puasa dan juga selepas sholat terawih untuk moreh. Resepi nak buat Pengat Labu sangat simple, in Sha Allah .. anda boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks ago.

 

Iklan Raya 2018 - Raya Chin

Raya Chin. Satu lagi iklan Hari Raya yang best bila ditonton. Ini merupakan iklan Hari Raya 2018 terkini yang menampilkan watak seorang isteri keturunan Cina yang memeluk agama Islam. Sebuah iklan Raya 2018 yang ada pengertiannya tersendiri, khusus untuk mereka yang bekerja di pejabat, dan mempunyai Lady...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks ago.

 

Syok Tonton Video TNB Raya 2018 - 'Rumah Epik Fantastik'

Weihh .... iklan hari raya baru dari Tenaga Nasional Berhad (TNB) dah keluar. Lama juga saya tunggu iklan Raya 2018 daripada TNB ini nak keluar selepas tonton trailernya hari tu. Video iklan Raya 2018 dari TNB ni baru je dimuat-naik di YouTube dengan tajuk "TNB Raya 2018 - Rumah Epik Fantastik". Asalnya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks ago.

 

Resepi Mudah Kek Batik Milo

Anda nak tahu tak cara nak buat biskut yang antara paling mudah nak dibuat untuk hidangan Hari Raya? Aha, salah satu resepi biskut paling sempoi dan senang nak dibuat ialah Kek Batik Milo. Tak perlu gunakan pembakar atau oven. Ia resepi yang sedap, dan sangat disukai anak-anak. Resepi Mudah Kek Batik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks ago.

 

Tempah Online Dapat Separuh Harga Rockbund Fishing Chalet Guna Traveloka

Ketika hari pengundian Pilihan Raya 14 (PRU14) yang lalu, saya dan keluarga telah ambil peluang untuk pergi bercuti di Rockbund Fishing Chalet, Marina Island, Lumut. Dah lama tak pergi memancing, jadi saya ambil keputusan untuk pergi memancing di Rockbund Fishing Chalet dengan tujuan untuk bawa balik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks ago.

 

Ikan Kembong RM5 Sekilogram !! Tak Percaya Ke?

Harga ikan kembong serendah RM5 sekilogram? Aha ..siapa kata tak boleh dapat harga ikan murah? Sebenarnya banyak je tempat di Malaysia ni yang ada jual ikan segar dengan harga murah. Salah satu tempatnya adalah di tempat saya, iaitu Parit Buntar. Memang beruntung saya dan keluarga menginap di Parit Buntar.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks ago.

 

Bisik Hati Emak - Filem Pendek Raya 2018

Bisik Hati Emak, sebuah filem pendek Raya 2018 daripada jenama telekung terkenal Malaysia, Siti Khadijah. Saya rasa inilah pertama kali jenama telekung ini membuat sebuah filem pendek sempena Hari Raya. Anda tentu belum tonton lagi iklan raya dari Telekung Siti Khadijah ni kan? Video iklan raya ini pun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and a day ago.

 

Rahsia Untung RM15K Jual Tudung Tanpa Kedai

Wow.. untung sehingga RM15,000 sebulan hanya dengan jual tudung, tanpa premis dan bermula dengan modal cukup rendah, iaitu kurang RM1000! Ini memang luar biasa, tetapi bukan sesuatu yang mustahil. Bisnes jual tudung ni memang laku keras, dah ada permintaan cuma nak ada usaha supaya tudung yang ingin dijual...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and a day ago.