User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 21

Bahaya Blog Terima Trafik Mencanak Secara Drastik

Trafik blog tetiba mencanak naik tanpa diketahui sebab ... memang bahaya. Inilah yang telah saya terima dalam minggu ini apabila trafik blog ini tetiba naik secara tiba-tiba sehingga mencatatkan jumlah pageviews (PV) sebanyak 50k dalam masa sehari! Akibatnya graf statistik trafik atau PV dalam dashboard...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Resume Kerja - Gunakan Panduan Ini Hasilkan Resume Terbaik Dapatkan Kerja

Resume Kerja - Gunakan Panduan Ini Untuk Dapatkan Kerja. Jika anda merupakan seorang mahasiswa atau mahasiwi yang baru sahaja tamat belajar, perkara yang wajib anda lakukan seterusnya ialah memohon kerjaya idaman anda. Langkah terawal pastilah dengan menyediakan satu resume yang boleh memikat majikan. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Harga, Spesifikasi Standard dan Gambar Proton SUV X70

Proton SUV pertama Malaysia telah pun dilancar dan dirasmikan oleh Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr. Mahathir Mohamad pada 12 Disember 2018 dengan harga permulaan yang cukup menarik. Proton SUV pertama ini dikenali sebagai Proton X70 adalah merupakan model kereta Proton terkini dan terbaru hasil kerjasama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Misi Musim Sejuk Pelarian Syria Ikon-Ikon Muslim Volunteer Malaysia 2019

Ingat lagi tentang perkongsian saya mengenai Muslim Volunteer Malaysia (MVM) atau Pertubuhan Sukarelawan Muslim Malaysia tu tak? What? Tak baca lagi? Come on, benda baik kot apa yang dibuat oleh NGO ni. Ok. Cari balik post tu ehh. Kali ini, saya nak kongsikan satu lagi perkara bagus yang telah dan sedang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Statistik Trafik Blog Bulan November 2018

Tengah shopping 12.12 ke tu? Kalau belum, trylah jenguk laman web shopping online popular sepertiu Shopee, Lazada, 11Street dan beberapa lagi tu, Mr D.I.Y pun ada sales tau sempena jualan 12.12 ni. Errr .. saya bukan nak sembang pasal kemeriahan shopping online 12.12 ni, tapi saya nak kongsikan kepada anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Butang Panik MMSOS - Anda Dah Install Ke?

MMSOS Panic Button. Tahu tak pasal benda ni? Kalau tak tahu, dan anda merupakan seorang yang pentingkan keselamatan diri, keluarga dan harta-benda, maka wajar anda baca apa yang akan saya kongsikan ini. Baca sampai ke akhirnya, supaya anda akan dapat manfaat yang disediakan, in Sha Allah. MMSOS Panic...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Gila Syok Shopping Online Shopee 12 12

Dah start shopping di Shopee ke? Uhh jangan ketinggalan untuk borong kesemua tawaran menarik disediakan di Shopee. Saya tengok ramai gak usahawan kita yang buat promosi gila-gila di Shopee ni sempena jualan 'Birthday's Sale' Shopee 12.12. Inilah masa nak berjimat dengan membeli-belah produk keinginan kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

6 Cara Untuk Menjadi Kaya, Salah Satunya Kahwini Jutawan

Cara nak menjadi kaya! Tajuk memang nampak padu kan? Ia menarik perhatian anda tak? Uhh pastilah .. siapa yang tak mahu menjadi kaya raya ye tak? Saya pun nak menjadi kaya. Bila jadi kaya, ada banyak duit ... banyak perkara baik boleh dilakukan, seperti membantu pihak NGO seperti Muslim Volunteer Malaysia. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

5 Gajet Perlu Bawa Ketika Melancong

Siapa yang tidak suka pergi melancong? Alhamdulillah, rezeki Allah S.W.T berikan dalam tahun 2018 telah membolehkan saya dan keluarga pergi melancong dan bercuti ke banyak tempat pada tahun 2018 ini. Cuma masih belum ada rezeki lagi untuk pergi melancong dan bercuti ke luar negara. Hmm .. bila saya sebut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Tarikh Bayaran Gaji Kakitangan Awam 2019 Bayaran Khas 2018 RM500

Jadual gaji kakitangan awam untuk tahun 2019. Rasanya ramai juga menantikan keluarnya pekeliling daripada pihak Kementerian Kewangan dan juga Jabatan Akauntan Negara mengenai tarikh pemberian gaji kakitangan awam bagi tahun 2019. Jadual gaji ini penting untuk mereka yang sentiasa mahu merancang kewangan,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

7 Iklan YouTube Terbaik 2018

Bila dah sampai ke penghujung tahun, pastinya ramai yang menunggu mengenai listing terbaik sepanjang tahun. Maka, banyaklah blog termasuk juga laman web media arus perdana yang akan merungkai perkara-perkara terbaik yang berlaku dalam tempoh 365 hari. Antara yang menarik yang saya nak kongsikan kepada anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Percutian Cameron Highlands Sebelum Cuti Sekolah

Percutian hujung minggu ke Cameron Highlands, Pahang. Seminggu sebelum bermulanya cuti persekolahan rasmi akhir tahun 2018, kami sekeluarga telah pergi bercuti ke Cameron Highlands. Percutian kali ini, kami bawa sekali keluarga pengasuh si Amri dan Najmi... memandangkan mereka tak pernah merasa percutian ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

2 Cara Nak Buat Dropship di Shopee

Saya pasti ramai yang nak mula berniaga di Shopee tetapi nak mulakan cara dropship. Al maklumlah, cara buat bisnes dengan dropship ni semakin popular, dan kosnya pun lebih rendah daripada menjual produk sendiri. Apa yang saya nak kongsikan ini adalah datangnya daripada seorang usahawan wanita yang dah lama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Lipstik Boleh Gelapkan Warna Semulajadi Bibir, Ikuti 5 Tips Ini ..

Wanita memang suka lipstik. Kalau dikata tak suka bermekap, paling tidak mesti nak letakkan lipstik atau gincu pada bibir, betul tak? Heh .. bukan setakat wanita je suka lipstik, budak kecil macam anak saya, si Najmi pun suka lipstik ni. Haha .. anak-anak, memang pantang nampak benda boleh ditepek pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Bila Suami Sidai Pakaian di Ampaian ..

Antara kerja rumah house husband yang sering saya buat ialah menyidai pakaian di ampaian. Ia boleh dikatakan kerja yang agak mudah, selain tugas mengangkat kain. Tugasan rumah yang lain biasa dibuat ialah membasuh kain (guna mesin), basuh pinggan dan juga memasak. Bab-bab lain dalam kerja rumah ni,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Cara Buat Cruncheese Sendiri Guna Kulit Popia

Ada sesiapa yang nak belajar cara nak buat keropok Cruncheese sendiri yang sedap dan membikin mulut tak berhenti mengunyah? Hehe .. dalam post kali ini, saya nak kongsikan cara nak buat atau resepi sempoi membuat Cruncheese yang sedap dan rangup menggunakan kulit popia. Tak susah pun. Memang mudah nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

6 Tips Elakkan Musibah Kepada Kenderaan Ketika Musim Banjir

Musim tengkujuh dah tiba. Bersediakah anda untuk hadapi sebarang kemungkinan buruk yang mungkin berlaku? Sediakan payung sebelum hujan kata orang. Beringat sebelum kena. Akhir tahun memang semua tahu dan sedar adalah musim tengkujuh. Malah, sejak beberapa minggu ni, dah kelihatan banyak berita mengenai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Menjadi Masyarakat Prihatin Bersama Muslim Volunteer Malaysia (MVM)

Anda mempunyai keinginan untuk membuat amal kebajikan tak? Ada hasrat untuk menyertai pertubuhan bukan kerajaan (NGO) di Malaysia atau mendaftar menjadi seorang sukarelawan membantu orang memerlukan? Tetapi pada masa sama berada dalam dilemma untuk memilih NGO yang bersesuaian? In Sha Allah, dalam post...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.

 

Mee Bandung Tulang di Changkat Ibol

Lama saya tak bawa famili makan di kedai makan D'Bukit yang terletak di Changkat Ibol, Changkat Jering berdekatan Taiping ni. Saya boleh katakan ia merupakan kedai makan kegemaran kami kalau melalui jalan Changkat Jering. Kalau lalu highway, sanggup keluar tol tu semata nak makan di sini. Memang best menu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.

 

Shopee Baby Fair 22-25 November - Diskaun Hingga 90%

Jom shopping kat Shopee .. aha, ada jualan khas sempena Baby Fair bermula dari 22 hingga 25 November 2018. Buat ibubapa yang mencari produk bayi macam susu formula, lampin pakai buang, soft toys, pakaian bayi .. bolehlah berbelanja di Shopee Malaysia. Ehemm .. dah gaji kan? Jadi, kalau memang ada bajet...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.