User Profile: haffizuliskandar

Show pings in: English | Malay | All

 

haffizuliskandar

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 18

Kerja cuti, blog pun cuti juga

Kerja cuti, blog pun cuti juga | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Apa khabar rakan-rakan semua. Harapannya baik-baik sahajalah ye. Rasanya hari ini semua dah start kerja kan? Ada yang dah mulakan kerja semalam. Apa pun, cuti raya cina dah habis dan kini masanya untuk kembali bekerja. Biasalah,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
10 months and 3 weeks ago.

 

Tersesat dalam kampung bunian rupanya..

Tersesat dalam kampung bunian rupanya.. | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Siapa yang tengok drama Kisah yang Hilang dekat TV3 semalam? Ha, semalam episode akhir tau. Maka dah terungkailah kenapa apa yang ditulis Aqil semuanya menjadi kenyataan! Aku memang tertunggu-tunggu episode akhir ni. semuanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
11 months ago.

 

Teknik berdoa yang betul semoga rezeki melimpah ruah

Teknik berdoa yang betul semoga rezeki melimpah ruah | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Agak berat juga tajuk kali ini. Tapi aku cuba untuk sampaikan di antara cara-cara berdoa yang betul agar diberikan rezeki yang melimpah ruah dan luas. Ramai sebenarnya daripada kita yang dalam sedar tak sedar,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
11 months ago.

 

Inginkan percutian luar biasa di tanjung malim, perak? Ayuh ke Ma-Ni Villa!

Inginkan percutian luar biasa di tanjung malim, perak? Ayuh ke Ma-Ni Villa! | Selepas mendapat tahu mengenai 1 lokasi percutian menarik di Kuala Kubu Bahru, hari ini aku jumpa 1 lagi lokasi konsep percutian gaya antarabangsa yang terletak di dalam negara kita. Yes! Mula-mula, sewaktu tengok gambar-gambar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
11 months ago.

 

“Bagaikan dijampi” berjaya merangkul anugerah juara lagu ke 32!

“Bagaikan dijampi” merangkul anugerah juara lagu ke 32! | Assalamualaikum dan selamat pagi. Malam tadi telah berlangsung Anugerah Juara lagu ke 32 AJL32 2018. Memang tidak dinafikan, kesemua artis memberikan persembahan yang terbaik. Namun, pujian harus diberikan kepada pengacara Alif satar sherry...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
11 months ago.

 

The sticks, percutian Semulajadi Tersembunyi Di Kuala Kubu Baru.

The sticks, percutian Semulajadi Tersembunyi Di Kuala Kubu Baru | Sewaktu mula-mula tengok gambar lokasi percutian ini, aku rasa macam tak percaya yang lokasinya berada di dalam negara ini, Malaysia! Kebiasaannya, lokasi percutian semacam ini banyak berada di negara jiran, Indonesia dan negara luar! Wah!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
11 months and a week ago.

 

Derita Sakit Gigi Geraham Bawah

Derita Sakit Gigi Geraham Bawah | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah. Masih diberikan kesempatan untuk menulis. Hari ini nak share sikit cerita mengenai Sakit Gigi Geraham Bawah dan Berlubangni. Yang sebenarnya, bukan Mrejoy yang sakit gigi geraham ni, tapi wife Mrejoy. Sakitnya pula bukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
11 months and a week ago.

 

Hidung kerap berdarah? Ketahui apakah puncanya dan cara mengubatinya!

Hidung kerap berdarah? Ketahui apakah puncanya dan cara mengubatinya! | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Siapa yang ada masalah Hidung Berdarah Sebelah Kanan atau sebelah kiri? Tak kisahlah mana-mana, janji dia ada masalah hidung mudah berdarah? Jika ada kita geng! Hehehe. Mrejoy memang mengalami...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
11 months and a week ago.

 

Kerap bermimpi di datangi arwah ibu

Kerap bermimpi di datangi arwah ibu | Assalamualaikum. Salam sejahtera. Alhamdulilah. Kembali menulis selepas bercuti selama 5 hari. Mrejoy macam biasalah, bila bercuti dari kerja, menulis di blog pun samalah bercuti. Hehehe. Yang sebenarnya, agak sibuk juga cuti ni sebab family dari jauh datang. Nun dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
11 months and a week ago.

 

10 laman web dengan pendapatan Adsense paling tinggi 2017

10 laman web dengan pendapatan Adsense paling tinggi 2017 (Highest Google Adsense Earners)| Assalamualaikum dan salam sejahtera. Adsense! Salah satu cabang buat duit USD yang paling terkenal. Pasti ramai yang menginginkan 1 full account adsense kan? Oklah. Bercakap memang mudah. Tapi nak buat duit dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
11 months and 2 weeks ago.

 

7 lokasi “Outdoor wedding Venues” yang tersangat cantik di Malaysia!

7 lokasi “Outdoor wedding Venues” yang tersangat cantik di Malaysia! | Sebelum nak teruskan cerita mengenai lokasi “Outdoor wedding Venues” yang tersangat cantik di Malaysia ni, nak juga ucapkan tahniah pada Penyanyi cantik, Yuna yang dah selamat diijabkabulkan dengan jejaka handsome, adam Sinclair.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
11 months and 2 weeks ago.

 

Rezeki masing-masing.

Rezeki masing-masing| Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk menulis hari ini. Mulanya azam tahun baru 2018 nak rajin update blog, tapi apakan daya, bila kita cuti kerja sahaja, blog pun bercutilah, apa nak dikatakan? Apa pun, cuti-cuti pun, yang sebenarnya aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
11 months and 2 weeks ago.

 

Bahaya minum minuman 3 in 1 yang tak ramai orang tahu

Bahaya minum minuman 3 in 1 yang tak ramai orang tahu | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Siapa pengemar minuman 3 in 1 dekat sini? Jangan kata oranglah, aku sendiri pun suka juga kadang-kadang tu minum 3 in 1, semuanya sebab cepat. Yelah, ada masanya kita mungkin agak malas nak bancuh air kan? Jadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
11 months and 3 weeks ago.

 

Basikal lajak : Trend yang mengundang bahaya

sumber mymetroBasikal lajak : Trend yang mengundang bahaya | Assalamualaikum dan selamat pagi. Pagi tadi sewaktu sarapan, ada 1 segmen dalam malaysia hari ini. Cerita pasal basikal lajak. Basikal lajak ni kira trend budak-budak sekarang la. Pergilah mana-mana pun, mesti nampak basikal ni. Daripada jenis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
11 months and 3 weeks ago.

 

Artbox Bangkok : “Pasar Malam” gaya Kontena tarikan terbaru di Bangkok Thailand

Artbox Bangkok : “Pasar Malam” gaya Kontena tarikan terbaru di Bangkok Thailand | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Membuak-buak rasa hati ni bila nak menulis apa-apa cerita mengenai Thailand ni. Masih segar “rasa angin Thailand” dalam minda sejak pertama kali sampai ke negara gajah putih ni.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
11 months and 3 weeks ago.

 

Kes isteri tampar suami curang, kantoi bermain kayu tiga di Melaka.

Kes isteri tampar suami curang, kantoi bermain kayu tiga di Melaka | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Rasanya dah ramai yang tengok video yang kini viral dekat laman sosial ni kan? Kes suami kantoi bermain kayu tiga, kemudian dimalukan di khalayak ramai dan dapat hadiah “buah tangan” lagi dari si...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
11 months and 3 weeks ago.

 

Jambatan kaca terpanjang di dunia kini dibuka kepada umum!

Jambatan kaca terpanjang di dunia kini dibuka kepada umum! | Siapa yang sukakan ketinggian? Atau diri sendiri, mungkin juga rakan-rakan korang ada yang gayat? Nak cabar diri sendiri berdepan dengan ketakutan? Ha, apa kata korang datang ke hongyagu glass bridge! Jambatan sepanjang 488meter, 2 meter lebar dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
11 months and 3 weeks ago.

 

Terus terusan rumah di datangi pelesit!

Terus terusan rumah di datangi pelesit! | Assalamualaikum dan selamat pagi. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk menulis. Terasa malas pula nak mukadimah panjang-panjang, kita terus je dengan cerita pasal pelesit ni ye. Cerita dia macam ni, rumah yang aku tinggal sekarang ni, kerap sangat di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
11 months and 3 weeks ago.

 

Bukan kedekut ilmu..

Bukan kedekut ilmu..| Assalamualaikum dan selamat pagi. Lama juga menyepikan diri. Bukan sebab tak mahu menulis, tetapi sibuk dengan urusan lain. Dan alhamdulilah, urusan lain tu dah selamat semuanya. Alhamdulilah. Kalau nak di ikutkan, banyak benda yang nak tulis. Cerita pasal Datuk farid kamil, cerita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
11 months and 4 weeks ago.

 

Jangan sesekali pingirkan anak yang tidak cerdik didalam Akademik

Jangan sesekali pingirkan anak yang tidak cerdik didalam Akademik | Assalamualaikum, salam sejahtera, salam jumaat. Hari ini mrejoy terbaca 1 kisah inspirasi juga motivasi untuk para ibubapa yang dianugerahkan zuriat oleh yang maha esa. Anak yang dikurniakan kepada kita membawa pelbagai rezeki serta...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 week and 4 days ago.