User Profile: haffizuliskandar

Show pings in: English | Malay | All

 

haffizuliskandar

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 16

Siapa sebenarnya N. Thanabalan?

Siapa sebenarnya N. Thanabalan? | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Petang ni terasa nak menulis mengenai bolasepak pula. Walaupun hakikatnya aku tak minat bolasepak! Hahaha. Nama N. Thanabalan tiba-tiba melonjak naik dek kerana kehebatannya di dalam padang bola. Sebelum tu nak juga ucapkan tahniah pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
4 weeks ago.

 

Percutian mengejut ke Johor Bahru (Part 1)

Percutian mengejut ke Johor Bahru (Part 1) | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk menulis hari ini, di blog ini, Mrejoy.com. Hari ini aku nak kongsikan sikit aktiviti keluarga aku hujung minggu lepas. Sebenarnya ini adalah percutian mengejut memandangkan tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
4 weeks ago.

 

Sedapnya Tapai pulut daun getah.

Sedapnya Tapai pulut daun getah | Assalamulaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk menulis di sini. Ahha! Nak bercerita pasal tapai. Siapa suka makan tapai? Aku dan keluarga aku memang suka makan tapai. Lagi-lagi anak sulung aku. Kalau aku beli dan simpan dalam peti ais,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month ago.

 

Apa yang ada dekat atas Bukit St Paul Melaka?

Apa yang ada dekat atas bukit st paul Melaka? | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Ini adalah kesinambungan cerita Jalan Jalan Melaka (Istana Kesultanan Melaka Bukit St. Paul) aku. Lepas je abis pusing-pusing dekat istana kesultanan Melaka, aku terus ajak wife panjat bukit St Paul. Yang sebenarnya,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month ago.

 

Kali kedua Kena prank dengan Google adsense!

Kali kedua Kena prank dengan Google adsense! | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah. Masih diberikan kesempatan untuk menulis. Aku ada tulis cerita mengenai benda ni sebelum ni, dan hari ini waktu bukak email, hati sekali lagi riang kerana aku dapat email kedua yang mengatakan Goggle adsense...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month ago.

 

NASI LEMAK ISTIMEWA

Nasi lemak kegemaran semua jenis bangsa dimalaysiaAssalammualaikum Salam sejahtera kepada pembaca entry ini....Nasi Lemak? memang sinonem dengan masyarakat melayu dan juga berbilang bangsa di malaysia ini.Menu nasi lemak ini, mudah di dapati dimana-mana, bezanya sekarang, menu nasi lemak ini sudah di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Maria Yusoff
1 month ago.

 

HEBAT MINYAK HERBA ASMA HOMEMADE

Minyak Herba Asma HomemadeAssalammualaikum Salam sejahtera kepada pembaca entry ini.Saya adalah seorang isteri kepada seorang suami juga seorang ibu kepada Tiga orang cahaya mata, atas hadiah dari yang esa.Aku seorang penggemar Ubatan tradisional. Ubatan moden jatuh tangga terakhir dalam prinsip...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Maria Yusoff
1 month ago.

 

Jalan Jalan Melaka (Istana Kesultanan Melaka Bukit St. Paul)

Jalan Jalan Melaka (Istana Kesultanan Melaka Bukit St. Paul) | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk menulis. Rasanya semua sekarang ni dalam mood Sukan Sea 2017 ni. Apa pun, aku nak kongsikan aktiviti keluarga aku pada hujung minggu lepas. Sebenarnya dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month ago.

 

Tubuh badan dah menunjukkan tanda-tanda..

Tubuh badan dah menunjukkan tanda-tanda.. | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diizinkan untuk menulis di sini, di blog mrejoy.com. Dah baca cerita mengenai Burger Pedas Mcd? Hari ini aku nak kongsikan cerita mengenai tubuh badan aku yang mula menunjukkan beberapa symptom tidak baik.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month and a week ago.

 

Pedas sangat ke Spicy Korean Burger Mcdonald's tu?

Pedas sangat ke Spicy Korean Burger Mcdonald's tu? | Ceritanya, wife aku dah terpikat dengan iklan Mcdonald’s ni. Biasalah, iklan yang terbaik adalah iklan yang mampu mengiurkan sesiapa sahaja yang melihatnya. Kalau sebelum ni, iklan ayam goreng mcd menjadi viral dek kerana terlalu ramai pelakon yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month and a week ago.

 

Hati penuh riang, tapi..

Hati penuh riang, tapi.. | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih lagi diberikan kesempatan untuk menulis di blog ini. Nampaknya, perkongsian mengenai Resepi Teh Tarik Dhaka mendapat perkongsian yang memberansangkan daripada pembaca blog mrejoy.com. InsyaAllah, aku akan cuba kongsikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month and a week ago.

 

Resepi Teh Ais Dhaka yang confirm sedap dan memikat!

Sumber Google.Resepi Teh Ais Dhaka yang confirm sedap dan memikat! | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Dalam beberapa minggu ni, aku dah mula nampak menu ini di sekitar kawasan rumah aku. Kebanyakannya di kawasan pasar malam la. Pernah terbaca cerita viral mengenai Teh ais Bangladesh atau Teh Ais Dhaka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month and a week ago.

 

Sakit kepala sebelah kiri dan penyebabnya.

Sakit kepala sebelah kiri dan penyebabnya | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk meneruskan kehidupan dan terus menulis di sini, alhamdulilah. Hari ini nak bercerita pula pasal sakit kepala. Ramai yang anggap sakit kepala ni normal. Stress sangat pun boleh jadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month and a week ago.

 

Anak berbohong? Penakut? Ini 9 sikap anak-anak dan penyebabnya.

Anak berbohong? Penakut? Ini 9 sikap anak-anak dan penyebabnya | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk menulis. Pastinya, mereka yang sudah bergelar ibubapa berhadapan dengan pelbagai kerenah anak-anak yang sedang membesar. Pastinya berlaku juga pertengkaran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month and a week ago.

 

Ingin travel ke Iceland? Baca perkongsian ini.

Ingin travel ke Iceland? Baca perkongsian ini. | Bila sebut Iceland, perkara pertama yang muncul di dalam minda kita sudah pastinya negara beku! Negara yang penuh dengan ais! Tapi tahukah korang, yang ada beberapa lokasi di sana berwarna hijau dan bukannya biru (merujuk kepada warna ais). Kali ini aku nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month and 2 weeks ago.

 

Melaka tengah di landa banjir!

Melaka tengah di landa banjir! | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Nampaknya dalam seminggu ni, negeri Melaka hari-hari hujan. Bermula awal pagi hingga ada yang membawa ke petang. Dan hari ini, dapat perkongsian melalui aplikasi whatsapp yang daerah Melaka tengah di landa banjir! Dan air juga turut naik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month and 2 weeks ago.

 

Kenapa mesti 3000 tahun dan bukannya seumur hidup?

Kenapa mesti 3000 tahun dan bukannya seumur hidup | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk menulis. Sekarang ni agak kecoh juga berita mengenai seorang bapa durjana yang berdepan hukuman penjara selama 3000 tahun berhubung dakwaan meliwat dan merogol anak kandung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month and 2 weeks ago.

 

Resepi air mangga susu sedap

Resepi air mangga susu sedap. | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Petang-petang macam ni, kalau dapat minum air buah, memang best kan? Kena pula kalau dapat minum Air mangga susu! Wah! Memang mengancam habis! Tapi dalam waktu-waktu macam ni, memang agak susah nak dapat air buah ni. Cara yang paling...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month and 2 weeks ago.

 

7 lokasi hiking buat mereka yang baru ingin bermula

7 lokasi hiking buat mereka yang baru ingin bermula. | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulillah, masih diberikan kesempatan untuk menulis. Dah baca cerita mengenai 12 lokasi wajib kunjung jika datang ke Lombok, Indonesia. Kali ini Mrejoy nak kongsikan dengan korang yang suka memanjat bukit/gunung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month and 2 weeks ago.

 

12 lokasi wajib kunjung jika datang ke Lombok, Indonesia

12 lokasi wajib kunjung jika datang ke Lombok, Indonesia | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Dah baca cerita mengenai Lokasi-lokasi menarik jika anda berkunjung ke Yogyakarta? Hari ini aku nak sambung pula mengenai satu lagi lokasi yang agak top juga, yang sering menjadi pilihan pelancong iaitu Lombok!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month and 2 weeks ago.