User Profile: elihjapahar

Show pings in: English | Malay | All

 

elihjapahar

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 13

Tempahan Hotel Online Dengan Diskaun Dan Promosi

Minggu yang lepas adalah minggu terakhir saya di Kuching, Sarawak. Selama 8 tahun saya berkhidmat di sana, akhirnya rayuan perpindahan ke Sabah Negeri Dibawah Bayu diluluskan. Rasa bertuah kini dan bersyukur akhirnya saya boleh berkhidmat di negeri kelahiran sendiri.Hari terakhir di Kuching, Sarawak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months ago.

 

Contoh Surat Permohonan Pelepasan Kereta Dari Bank

Contoh Surat Permohonan Pelepasan Membawa Kereta Dari Bank. Ramai orang bertanya, apa itu Surat Pelepasan atau Surat Kebenaran Membawa Kereta daripada Bank? Bagi anda yang berkhidmat dengan Kerajaan Persekutuan pastinya perpindahan ke negeri-negeri diseluruh negara adalah perkara biasa. Namun, jika...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months ago.

 

Prokas Puri5 Membantu Kempiskan Perut Buncit

Prokas Puri5 Membantu Kempiskan Perut Buncit. Lelaki dan perut buncit tak akan dapat dipisahkan. Semasa bujang slim je, tapi bila dah kahwin nanti memang tak akan dapat tolak selera makan masakan isteri tercinta. Masakan isteri adalah masakan nombor 2 paling sedap selepas masakan emak kita, hakikatnya perut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and 2 weeks ago.

 

Selamat Tinggal Sarawak Bumi Kenyalang !

Terlalu banyak kenangan manis yang saya lalui di negeri Sarawak ini. Disini lah saya bermula melapor diri pada tahun 2009, pada ketika itu boleh dikatakan saya masih mentah dan 'zero' . Syukur, berkat tunjuk ajar rakan sejawatan yang lebih berpengalaman, akhirnya berjaya melaksanakan tugasan harian dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and 3 weeks ago.

 

Peminat Drama Dan Movie Asia? Tonton Dan Muat Turun Hanya Di Dimsum

Wanita dan filem korea memang tak dapat dipisahkan! kebanyakkan gadis Malaysia yang berumur 13 tahun hingga 40 tahun majoritinya penggemar filem korea. Tak kisahlah Drama ataupun Movie, semuanya mereka akan 'sapu habis' tengok filem korea ni. Jika pelakon yang mereka minati, makan pun dah tak ingat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months ago.

 

Tip Pemilihan Warna Sesuai Kediaman Dan 77 Teknik Hias Rumah Cara Bajet

Hari Raya Puasa sudah tinggal beberapa hari lagi. Ramai yang sudah mula membuat dekorasi pada rumah mereka..tengok jiran sebelah rumah pun dah mengecat pagar, menukar langsir, membeli sofa baru, dan macam-macam lagi agar rumah kediaman kelihatan ceria di hari lembaran nanti.Sumber Image | GoogleBaju raya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months ago.

 

8 Langkah Lonjakkan Jualan Di Facebook Fanpage

8 Langkah Lonjakkan Jualan Di Facebook Fanpage. Entri ini khas buat anda yang berniaga di Facebook! jika anda peniaga tapi belum ada Fanpage, buatlah sekarang kerana sebentar lagi anda akan mengetahui 8 langkah penting untuk melonjakkan jualan anda di Facebook Fanpage.Facebook merupakan laman sosial yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months ago.

 

#RAMADHANGIVEAWAY bersama SGShop Malaysia

Giveaway saya di blog ini dah tamat. Memang lumayan hadiah yang ditawarkan oleh SGshop Malaysia tahun ini. Rasanya ramai blogger yang dapat job SGshop ni. Paling lumayan adalah giveaway RM5000 anjuran blogger Ayue Idris.Kali ini, saya join pula giveaway anjuran blogger Sofieadie. Giveaway ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months and a week ago.

 

5 Tempat Beli Fidget/Hand Spinner Murah, Elakkan Buat Sendiri

5 Tempat Beli Fidget/Hand Spinner Murah, Elakkan Buat Sendiri. Saya tahu ramai yang tengah cari benda ni. Bukan saja golongan yang memerlukan terapi hilangkan stress, sekarang ni budak sekolah pun dah terjebak dengan fidget spinner. Mungkin fidget spinner ini adalah barang permainan atau alat untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months and 2 weeks ago.

 

11 Perkara Anda Perlu Faham Sebelum Membeli Di SGshop Malaysia

11 Perkara Anda Perlu Faham Sebelum Membeli Di Sgshop Malaysia. Buat julung kalinya, ini adalah pengalaman pertama saya membeli secara atas talian terus daripada China. Sebelum ini, ramai yang bercerita tentang kelebihan shopping di Taobao tetapi tak ramai yang faham disebabkan Taobao hanya menggunakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months and 2 weeks ago.

 

SGshop Jom Shopping! Contest

Salam 1Malaysia,Bertemu kembali dalam contest SGshop Malaysia. Giveaway yang saya anjurkan di blog ini telahpun tamat. Kini, peluang saya sendiri pula untuk menyertai giveaway rakan-rakan blogger lain yang fully sponsor oleh SGshop Malaysia. Tak sangka begitu ramai blogger yang menganjurkan giveaway dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months and 2 weeks ago.

 

Senarai Pemenang SGshop RM1000 Free Shopping Credit Giveaway

Salam 1Malaysia,Berakhirlah sudah tempoh giveaway anjuran blog saya yang ditaja oleh SGshop Malaysia. Kini, masa yang dinanti-nantikan telahpun tiba, saya akan mengumumkan senarai 10 pemenang bertuah giveaway ini.Untuk makluman, pemilihan pemenang adalah 100% menggunakan random.org. Sesiapa yang join...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months and 2 weeks ago.

 

Dipanggil Temuduga SPA Bulan Jun Ini? Ada Tip Resume Dan Temuduga Untuk Anda

Apa khabar? anda membaca artikel ini kerana minat anda nak tau resepi terbaik untuk lulus temuduga kerja kerajaan melalui SPA. Pengalaman dan keputusan peperiksaan cemerlang sahaja tidak mencukupi untuk menjamin kejayaan anda melepasi temuduga. Ada banyak lagi tip dan panduan yang perlu anda pelajari untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months and 2 weeks ago.

 

Elak 5 Perkara Ini Ditulis Dalam Resume Anda

Adakah anda sudah yakin dengan resume yang kemas dan cantik lengkap dengan pengalaman bekerja, anugerah, dan CGPA yang tinggi semasa di Universiti? Penulisan resume yang betul mungkin boleh menggambarkan keperibadian anda, tuliskan mengikut kesesuaian jawatan yang dipohon dan cuba elakkan beberapa perkara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months and 2 weeks ago.

 

Shopping Murah Terus Dari China Dengan SGshop Malaysia

Shopping Murah Terus Dari China Dengan SGshop Malaysia. Haii semua. Bila agaknya kali terakhir korang membeli atas talian(online)? macam mana pengalaman pembelian tu, mudah? murah? ataupun mahal? mesti korang akan membandingkan harga barang tersebut daripada pelbagai platform laman web shopping online yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months and 2 weeks ago.

 

Cara Beli Dekoder MYTV Advance Seluruh Malaysia

Cara Beli Dekoder MYTV Advance Dengan Wakil Jualan Berdaftar. Ramai yang tak puas hati bila nama mereka tidak tersenarai dalam penerima Dekoder MYTV percuma. Untuk makluman, pemilihan penerima dekoder mytv percuma tersebut adalah berdasarkan pemilihan dikalangan 2 juta penerima BR1M yang terbawah dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months and 3 weeks ago.

 

10 Petua Keselamatan Jalan Raya Di Musim Perayaan

10 Petua Keselamatan Jalan Raya Di Musim Perayaan. Terlebih dahulu, saya mengucapkan selamat menunaikan ibadah puasa kepada seluruh umat Islam di Malaysia. Puasa dah pun bermula hari ini, apa yang pasti hari raya aidilfitri nanti majoriti antara kita akan balik ke kampung halaman. Tak kisahlah kampung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months and 3 weeks ago.

 

Cara Mengatasi Masalah Homepage Yang Hanya Terpapar 1 Entri

Cara Mengatasi Masalah Homepage Yang Hanya Terpapar 1 Entri. Rasa terkejut bila tengok homepage blog hanya keluar 1 entri atau post sebentar tadi. Selama ini, saya tak pernah mengalami masalah seperti ini, biasanya kalau edit mengedit kod HTML ni boleh lagi tapi kalau paparan hilang atau tak betul memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months and 3 weeks ago.

 

Senarai Pemasang Berdaftar MYTV Dekoder

Senarai Pemasang Berdaftar MYTV Dekoder. Sudahkah anda menyemak status penerima Dekoder MYTV Percuma? Untuk pengetahuan anda, pemilihan penerima dekoder percuma mytv ini dipilih secara random dikalangan 2 juta penerima terbawah dalam Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 2016 dan mereka adalah beralamat dikawasan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months and 3 weeks ago.

 

Bonus Hari Raya Penjawat Awam 2017, Dapat RM1000?

Bonus Hari Raya Penjawat Awam 2017. Beberapa hari lagi, bermulanya bulan Ramadhan dan diikuti dengan menjelangnya Aidilfitri. Penjawat awam dan pesara awam pastinya mengharapkan berita baik tentang pemberian bonus atau saguhati sempena perayaan ini.Penjawat awam bukanlah mengharapkan sepenuhnya bantuan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months and 3 weeks ago.