User Profile: anasuhana85

Show pings in: English | Malay | All

 

anasuhana85

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 4

Jalan-jalan di Melaka : Dinner di The Windmill Station, Melaka Raya

Assalamualaikum.The Windmill Station Cawangan Melaka RayaDinner malam pertama di Melaka sis ke The Windmill Station yang terletak di Melaka Raya. Balik dari Masjid Selat terus sis ke sini sebab dah dekat sangat. Masa sis sampai customer tak ramai lagi jadi banyak tempat duduk yang kosong. Jadi senang nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and a week ago.

 

Wordless #11 - Road to 100k View Achieved

Assalamualaikum.Accomplished!Alhamdulillah akhirnya PV blog BCSB telah mencapai 100,000 view semalam. I'm super duper happy. Terima kasih pada semua rakan-rakan blogger yang sudi memberi sokongan pada blog picisan ni. You know who you are. Dan teruskan semangat menyokong sesama blogger. ❤Nota kaki:Pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and a week ago.

 

Barang-barang dari EzBuy memang terbaik!

Assalamualaikum.Thank you EzbuySebelum ni sis ada share satu entri tentang EZBUYiaitusatu pusat beli belah yang wajib di terjah oleh online shopper sebabnya semua barangan yang di jual best giler okey. Bayangkan sis yang memang kategori "kuat iman" dalam bab-bab shopping ni pun boleh tergoda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 2 weeks ago.

 

Jalan-jalan di Melaka : Keunikan Masjid Kampung Hulu

Assalamualaikum.Masjid Kampung Hulu, MelakaKalau dalam entri sebelum ni sis share tentang Masjid Selat, di mana saban hari Masjid Selat menjadi tumpuan para pelancong, kali ni sis nak share tentang Masjid Kampung Hulu yang sangat istimewa yang perlu kita tahu. Nak tahu kenapa begitu istimewa jom baca fakta...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 2 weeks ago.

 

TIPS LEPASKAN DIRI DARI SEKSA KUBUR

Assalamualaikum.Tips Lepaskan Diri Dari Seksa KuburOleh: Ustaz Ahmad Dusuki @ Radio IKIM📌Jangan sekali-kali tinggalkan alQuran. Ini cara mudah lepaskan diri dari seksaan kubur.📌Rumah yg dibacakan alQuran, pada waktu malam rumahnya bercahaya, sehingga dikenali malaikat.📌Jika mati orang yg suka baca...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 2 weeks ago.

 

Jalan-jalan di Melaka : Masjid Selat

Assalamualaikum.Masjid Selat, Pulau MelakaMelaka terkenal dengan negeri yang kaya dengan campuran budaya hasil dari tinggalan zaman jajahan British dulu. Terdapat pelbagai bangunan termasuk masjid-masjid yang sangat unik dan cantik boleh di dapati di sini. Antara salah satu masjid yang wajib di kunjungi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 2 weeks ago.

 

Jalan-jalan di Melaka : Berangan ala overseas di Freeport A Famosa Outlet

Assalamualaikum.Sambung dari kisah selepas brunch di Pappa Rich Freeport A Famosa Oulet, memandangkan sis bukan seorang yang kaki shopping jadinya tujuan sis ke sini semata-mata untuk jalan-jalan cuci mata. Nak juga tengok apa yang bestya pasal Freeport A Famosa Outlet ni sampaikan setiap minggu full house...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 2 weeks ago.

 

Senarai Peserta GA by BCSB : Road to 100k View

Assalamualaikum.Sis nak ucapkan jutaan terima kasih pada yang telah memeriahkan segmen GA by BCSB yang kedua untuk tahun ini. Semoga Allah membalas kebaikan korang semua. Pada yang belum join dengan rendah diri sis mengalu-alukan korang untuk support GA sis ni.1. Zuraini Muhammad 2. Mrs Fuzy...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 2 weeks ago.

 

Jalan-jalan di Melaka : Replika Jambatan Hang Jebat

Assalamualaikum.Salah satu replika yang menghiasi salah satu jambatan di bandar Melaka. Replika tengkolok ni boleh di jumpai di Jambatan Hang Jebat bersebelahan Taman Rempah. Terdapat 4 buah tengkolok di jambatan Hang Jebat ni di mana setiap satu tengkolok diletakkan di hujung jambatan di kedua-dua arah.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 3 weeks ago.

 

Jalan-jalan di Melaka : Brunch nun jauh di Pappa Rich Freeport A Famosa Outlet

Assalamualaikum.Selamat hari pekerja buat semua pekerja-pekerja di Malaysia dan selamat bercuti dan berbahagia bersama keluarga tercinta. Sempena hari pekerja hari ni, sis di beri cuti dari buat house chore selama seminggu. Best sangat-sangat. So selama seminggu bermula hari ni sampai Sabtu nanti sis dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 3 weeks ago.

 

Segmen : Seorang Syed Nak Bloglist!

Assalamualaikum.Syarat-syarat penyertaan:1. Blog yang aktif - Ya2. Follow blog Seorang Syed - Done3. Follow Google+ Seorang Syed - Done4. Buat satu entry di blog anda bertajuk "Segmen : Seorang Syed Nak Bloglist!" - Done5.Nyatakan kenapa anda mahu berada di dalam bloglist Seorang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 3 weeks ago.

 

Kisah Wanita Muda Penghidap Kanser Tahap 4 yang Sangat Cekal

Assalamualaikum. Ni gambar sis dengan sepupu sis. Nama dia Nur Hidayah Mohd Amin berumur 34 tahun. Sis panggil dia Nur jer. Mempunyai 2 orang cahaya mata berusia 7 dan 3 tahun. Ketika mengandungkan anak kedua Nur di sahkan menghidap kanser payudara.Lepas bersalin, Nur berulang alik menjalani...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 3 weeks ago.

 

Baik kah saya??

Assalamualaikum.Baik kah saya walaupun selalu solat 5 waktu serta tepat pada waktunya??Baik kah saya walaupun telah berhaji umrah beberapa kali??Baik kah saya walaupun telah bersedekah setiap hari??Baik kah saya walaupun hari-hari kita memberi nasihat dan teguran kpd orang lain yang berbuat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 3 weeks ago.

 

Tempat Makan Popular di Kuantan : Ana Ikan Bakar Petai Tanjung Lumpur

Assalamuaikum.Sambung cerita bercuti di Kuantan tempoh hari, lepas dari ber'picnic' di Pantai Sepat perut masing-masing dah berbunyi minta di isi. Usai Maghrib sis sekeluarga terus ke satu restoran yang sangat popular di sekitar Kuantan. Mana taknya kalau sebut pasal jalan-jalan cari makan di Kuantan, nama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 3 weeks ago.

 

GIVEAWAY by BCSB : ROAD TO 100K VIEW

Assalamualaikum.Alhamdulillah ni merupakan Giveaway ke-2 sis untuk tahun ni sebagai tanda penghargaan pada rakan-rakan blogger yang tak putus-putus menyokong blog BCSB. Walaupun baru nak menjengah 100k view tapi bagi sis ianya satu pencapaian yang patut di kenang. Jemput join semua.Syarat-syarat:1.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 4 weeks ago.

 

Char Keow Teow Bonda Kg Bendahara terbaik dari ladang

Assalamualaikum.Ada pencinta Char Keow Teow dekat sini?? Kalau ada kita geng. Sis memang suka sangat makan char keow teow. Kalau sebelum ni sis ada kongsi pasal Ayam Golek Mesra di mana seminggu sekali mesti sis akan beli ayam golek ni untuk makan malam. Kali ni sis nak share lagi satu makanan yang memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 4 weeks ago.

 

Peringatan : Redha Allah terletak pada Redha Ibu Bapa

Assalamualaikum.Persembahkan cinta tak berbelah bagi untuk ibu dan bapa kita. Terutamanya bagi yang lelaki. Meskipun kita sudah berkeluarga, ada isteri dan anak-anak, orang tua kita ialah tanggungjawab kita. Jangan kita hanya sedar betapa berertinya mereka saat kita mengkafankan mereka.Today we have our own...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month and 4 weeks ago.

 

Jumpa Rakan Blogger buat Pertama Kalinya

Assalamualaikum.Masa berpeluang untuk attend food review di Restoran Bangi Golf Resort baru-baru, sis berkesempatan untuk bertemu dengan 3 rakan blogger yang sis kenal melalui blog BCSB ni.Kak Sue dan Kak Anil Wanina. Korang kenal kan. Yang tengah tu sis baru kenal masa di sana empunya blog...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 months ago.

 

Pengalaman Bercuti di Rossa Villa A Famosa, Melaka

Assalamualaikum.Hi korang. Selamat berhujung minggu. Cuti-cuti panjang ni ke mana plan kita? Sis duduk rumah je sebab En Suami bekerja. Jadi hari ni sis nak share tentang mengalaman sis bercuti bersama keluarga di Rossa Villa A Famosa tahun lepas. Kredit : SINIKalau sebut pasal A Famosa Resort semua...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 months ago.

 

Signature Buffet Ramadhan di Restoran Bangi Golf Resort

Assalamualaikum.Restoran BGR - Buffet Ramadhan Exclusive Media PreviewBaru-baru ni sis berkesempatan untuk menghadiri satu food review di Restoran Bangi Golf Resort bersempena dengan 'Buffet Ramadhan Exclusive Media Preview'. Ini merupakan pengalaman pertama sis menghadiri majlis-majlis yang melibatkan para...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 months ago.