User Profile: anasuhana85

Show pings in: English | Malay | All

 

anasuhana85

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 3

Wajib baca : Siapa kah orang-orang yang rugi??

Assalamualaikum.✅Kita mengetahui solat berjemaah itu adalah sunnah, mendapat pahala 27 kali gandadari solat bersendirian. Tetapi ruginya kita masih tidak mampu untuk berjemaah di Masjid atau Surau.✅Kita mengetahui bahawa membaca "Subhaanallaahi wa bihamdihi" sebanyak 100 kali dalam sehari akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 weeks and 2 days ago.

 

Tempat Makan Popular di Kuantan : Mustafa Cendol

Assalamualaikum.Seperti yang korang tahu, Kuantan kini merupakan bandar yang semakin membangun dan semakin di kenali sebagai destinasi wajib singgah jika berada di pantai timur. Terdapat pelbagai tempat yang menarik untuk di kunjungi dan tidak ketinggalan juga terdapat banyak kedai-kedai makan atau restoran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 weeks and 3 days ago.

 

Thank You For Making My Blog AMERZING!!

Assalamualaikum.Sis baca entri di bawah ni masa dalam perjalanan ke Terengganu yang lepas. 2-3 kali kot sis baca. Macam tak percaya bila someona called me as his second Tripadvisor!! Seriously he made my day. I feel appreciated.Semoga apa yang di kongsi di sini sedikit sebanyak dapat memberi manfaat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 weeks and 4 days ago.

 

Jalan-jalan di Terengganu : Taman Tamadun Islam

Assalamualaikum.Kalau korang ke Terengganu terdapat banyak tempat -tempat menarik untuk di lawati. Dan salah satu tarikan utama di Terengganu sudah semestinya ialah Taman Tamadun Islam yang terletak di Pulau Wan Man. Di Taman Tamadun Islam ni terdapat lebih kurang 22 replika masjid terkenal di dunia di bina...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 weeks and 5 days ago.

 

Siapa Nama Baby Hasrul Hassan

Assalamualaikum Klik banner untuk joinPertama kalinya saya ingin mengucapkan tahniah kepada Tuan HH atas kelahiran si Hasif 'baru'. Semoga dengan kehadiran si Hasif 'baru' menambahkan lagi kebahagiaan buat tuan sekeluarga dan semoga di murahkan dengan rezeki yang melimpah ruah. InsyaAllah.Di doakan semoga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 weeks and 6 days ago.

 

Tempat Makan Popular di Cherating : Warung Awang Ikan Bakar (WAID)

Assalamualaikum.Kalau bercuti di Cherating dan tercari-cari tempat makan yang popluar dan sedap apa kata korang try di Warung Awang Ikan Bakar. Warung Awang Ikan Bakar ni sangatsenang nak jumpa sebab lokasinya terletak betul-betul di tepi jalan utama Cherating-Kemaman. Dari jauh dah boleh nampak dah.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 weeks and 6 days ago.

 

Wajib Baca : Siapa Lelaki Yang Dapat Bawa Wanita-wanitanya ke Syurga??

Assalamualaikum.Terharu dan menangis saya bila seorang ketua keluarga tanya soalan. Soalan yang patut ditanya dan ditangisi oleh seorang ketua keluarga. Seorang khalifah Allah. Seorang pemimpin keluarga yang amanah. Ya Allah berilah kekuatan pada diri saya dan semua ketua keluarga di luar sana."Ustaz,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 weeks and 6 days ago.

 

CELAKA SEORANG ANAK!!

Assalamualaikum."Celakalah! Celakalah! Dan Celakalah! Iaitu orang yang mendapati kedua orang tuanya atau salah satunya sehingga sampai usia mereka lanjut,namun dia tidak boleh untuk masuk ke dalam syurga (lantaran tidak berbakti kepada mereka)"(Hadis Riwayat Muslim no 2551)وَقَضَىٰ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
3 weeks and a day ago.

 

Jalan-jalan di Terengganu : Makan malam di puncak Bukit Panorama : Panorama Cafe

Assalamualaikum.Memandangkan sis ada satu malam je di Kuala Terengganu jadi sis dan keluarga mertua decide nak makan di luar. Pikir punya pikir kami ke puncak Bukit Panorama untuk merasa makanan di Panorama Cafe. Kononnya sambil menjamu makanan boleh lah juga menjamu pemandangan bandar Kuala...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
3 weeks and 2 days ago.

 

Program Memasak Guna Periuk Noxxa bersama Prof Dr Muhaya

Assalamualaikum.Cerita pagi semalam bila sis teman MIL ke rumah Prof Dr Muhaya untuk program memasak menggunakan periuk Noxxa. Actually MIL sis kawan baik Dr Muhaya sejak sek di Sek Tun Fatimah dulu. Tapi baru-baru ni baru dapat berkumpul semula semua. Ni merupakan kali kedua sis ke rumah Dr Muhaya.Program...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
3 weeks and 3 days ago.

 

Doa Mohon Ketetapan Hati

Assalamualaikum.رَبَّنَا لَا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَهَبْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً ۚ إِنَّكَ أَنْتَ الْوَهَّابُ"Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau memesongkan hati kami sesudah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
3 weeks and 4 days ago.

 

Jalan-jalan di Terengganu : Hotel Review - Hotel Permai Kuala Terengganu

Assalamualaikum.Balik Terengganu baru-baru ni sis dan keluarga mertua stay di Hotel Permai Kuala Terengganu. Ni merupakan kali pertama sis check in di sini. Selalunya sis akan keHotel Seri Malaysia tapi penuh pula time tu.Sumber : AgodaPukul 5 pagi Jumaat tu sis dah gerak menuju ke Terengganu.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
3 weeks and 5 days ago.

 

Fattah Anas 2nd Birthday Giveaway

Assalamualaikum.Klik banner untuk joinJom ramai-ramai join GA dari Dilah sempena Ulang tahun kelahiran Fattah Anas yang ke-2 tahun. Mudah jer syarat-syaratnye.1. Wajib follow blog www.ceritaibu.com2. Wajib like FBNor Afdilah LiasdanLittle Bambam3.Wajib follow...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
3 weeks and 6 days ago.

 

Salam Jumaat dan Perbanyakkan Selawat ke atas Nabi s.a.w

Assalamualaikum.Daripada Abu Hurairah katanya, Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya:"Sebaik-baik hari yang terbit matahari ialah hari Jumaat. Pada hari itu Adam di ciptakan dan pada hari itu juga dia di keluarkan dari syurga. Pada hari Jumaat juga kiamat akan berlaku. Pada hari itu tidaklah seorang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
3 weeks and 6 days ago.

 

Hidup Seorang Insan Seharusnya...

Assalamualaikum.Semakin banyak tempat di jejaki,Semakin tunduk,Bukan semakin meninggi diri.Semakin banyak pengalaman di lalui,Semakin rendah rasa diri,Bukan semakin membangga diri.Semakin banyak di pelajari,Semakin bodoh di rasakan,Bukan semakin riak menjadi pandai.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
4 weeks ago.

 

Jalan-jalan di Terengganu : Masjid Terapung @ Masjid Tengku Tengah Zaharah

Assalamualaikum.Lepas puas bergambar di buaian ala Lombok di Pantai Batu Buruk, sis terus ke Masjid Terapung atau lebih di kenali sebagai Masjid Tengku Tengah Zaharah. Bajet nak solat dhuha lah sebentar dekat sana sekali tak boleh nak masuk sebab tengah ada kursus haji. Orang punya ramai sampai berdiri di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
4 weeks and a day ago.

 

Waktu Yang Sepatutnya Seorang Hamba Itu Bersabar

Assalamualaikum.Dari Anas r.a., katanya:Nabi s.a.w berjalan melalui seorang wanita yang sedang menangis di atas satu kubur.Banginda bersabda:"Bertaqwalah kepada Allah dan bersabarlah!"Wanita itu berkata:"Ah, jauhkan dirimu daripadaku, kerana kamu tidak terkena musibah sebagaimana yang mengenai diriku dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month ago.

 

Jalan-jalan di Terengganu : Bergambar di buaian ala Lombok di Pantai Batu Buruk

Assalamualaikum.Pagi-pagi lepas breakfast di hotel pada hari ke-2 di Terengganu sis ke Pantai Batu Buruk. Kononnya nak amik angin pagi lah dengan anggapan pagi-pagi tak ramai orang macam waktu petang, tapi tanggapan tersebut meleset sama sekali. Pantai Batu Buruk ni sentiasa penuh dengan orang.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month ago.

 

Jalan-jalan di Terengganu : Berkelah di Pantai Pandak - Chendering, Kuala Terengganu

Assalamualaikum.Jumaat baru-baru ni sis berkesempatan balik ke Ganu sekejap untuk attend wedding saudara belah suami. Ni first time sis attend wedding pada hari Jumaat. Kalau dekat KL tak pernah jumpa lagi. Memandang sis sampai sana dalam pukul 10 pagi so sis attend wedding tu terus sebab En suami nak kena...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month ago.

 

Hadiah awesome untuk Top Commentor dari blog Lady in Red Planner

Assalamualaikum.Alhamdulillah awal bulan nisis terima satu emel dari LZ owner blog Lady in Red Planner yang mengatakan sis terpilih sebagai pemenang utama untuk Top 5 Commentors di blog beliau. Entri di SINI.Dan 2 hari kemudian satu parcel yang agak besar selamat mendarat di pintu rumah. Bila...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
1 month ago.