User Profile: anasuhana85

Show pings in: English | Malay | All

 

anasuhana85

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 6

Wajarkah Konsep Bila Tua Baru Saya Mahu Beribadah?

Konsep Bila Tua Baru Saya Mahu Beribadah l Seorang pemuda berborak dengan seorang pakcik, usia pakcik tersebut sekitar awal 70an. Pakcik ini antara jemaah tetap setiap kali waktu solat fardhu di masjid. Wajarkah Konsep Bila Tua Baru Saya Mahu Beribadah? PEMUDA: Seronok saya tengok pakcik, setiap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 months and a week ago.

 

Resipi : Ayam Percik Cepat, Mudah dan Sedap

Resipi Ayam Percik Cepat, Mudah dan Sedap l Assalamualaikum. Alhamdulillah kita dah hampir memasuk pertengahan Ramadhan. Macam mana puasa kita tahun ni. Lebih baik dari tahun sebelumnya atau makin merosot? Alhamdulillah kalau semakin baik. Tapi kalau semakin menurun atau tidak ada peningkatan, masih ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 months and a week ago.

 

Giveaway Raya by Mrs Pip

Giveaway Raya by Mrs Pip Giveeaway Raya by Mrs Pip l 1. Copy banner and backlink -DONE 2. Follow blog - DONE 3. Follow G+ - DONE 4. Kongsi pengalaman terindah bulan puasa Actually tak lah indah mana pun tapi 2 kisah ni Ana tak kan lupa sampai bila-bila. Biasalah asal masuk bulan puasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 months and a week ago.

 

Resepi : Onde-onde Gula Melaka Tanpa Pewarna Makanan Mudah dan Sedap

Resepi Onde-onde Gula Melaka Tanpa Pewarna Makanan l Assalamualaikum. Weekend baru-baru ni MIL ada buat onde-onde gula melaka ni. Katanya senang sangat cara-cara nak buat dan dia kongsi resepi dengan Ana. So Ana pun nak try lah buat juga. Alhamdulillah first time buat menjadi. Senang sangat-sangat rupanya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 months and a week ago.

 

Deko-deko Aidilfitri bersama Lazada

Deko-deko Aidilfitri bersama Lazada l Assalamualaikum. Minggu ni minggu kedua kita semua berpuasa. Maksudnya tinggal lagi dua minggu je lagi nak menyambut Hari Raya Aidilfitri. Bila fikir bab raya je, mula lah tak keruan di buatnya. Mana nak cari baju raya lagi, mana nak cari kuih raya lagi dan paling...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 months and a week ago.

 

Resipi : Kerabu Kacang Botol Mudah dan Berkhasiat

Resipi Kerabu Kacang Botol l Assalamualaikum. Hari tu Ana dah share resipi kerabu mangga jadi hari ni nak share resipi kerabu kacang botol pula. Banyak khasiat boleh dapat dari kacang botol. Selain tu kerang dan cekur yang digunakan pun ada khasiat yang baik untuk badan kita. Menu simple yang banyak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 months and 2 weeks ago.

 

Resipi : Puding Telur Karamel Mudah Dan Sedap

Resipi Puding Telur Karamel Mudah dan Sedap l Assalamualaikum. Hari ni Ana nak share satu resipi pencuci mulut yang memang popular especially semasa berbuka iaitu resipi puding karamel mudah dan sedap. Ana memang suka giler makan puding karamel ni. Kadang-kadang bila nampak orang jual memang wajib beli tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 months and 2 weeks ago.

 

Tempat Menarik di Melaka : Hotel di Melaka - Euro Rich Hotel

Hotel di Melaka - Euro Rich Hotel l Assalamualaikum. Hari ke-2 di Melaka, lepas check out dari Hotel Sentral Riverside MelakaAna check in di Euro Rich Hotel. Untuk 2 hari pertama di Melaka memang Ana plan stay di hotel-hotel mampu milik. Walaupun di kategori sebagai hotel bajet tapi sangat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 months and 2 weeks ago.

 

Rezeki Hasil Berblog - Hadiah dari Rakan-rakan Blogger

Rezeki Hasil Berblog - Hadiah dari rakan blogger l Alhamdulillah sejak kembali aktif dalam dunia blog awal tahun ni, banyak sungguh rezeki yang Ana dapat dari rakan-rakan blogger semua. Kebanyakkan hadiah bersempena penganjuran GA yang di anjurkan dan juga rezeki sebagai top komentor di blog rakan-rakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 months and 3 weeks ago.

 

Resipi : Sambal Ikan Tenggiri Sambal Ala Ayam Penyet

Resipi Sambal Ikan Tenggiri Sambal Ala Ayam PenyetResipi Sambal Ikan Tenggiri Sambal Ala Ayam Penyet l Salah satu menu masakan paling simple buat juadah berbuka. MenuSambal Ikan Tenggirini Ana buat tak terlalu pedas sebab takut boleh menggangu perut yang kosong sepanjang hari. Bahan-bahan pun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 months and 3 weeks ago.

 

Motherhood.com.my - Syurga Beli Belah Buat Ibu dan Anak

MOTHERHOOD.COM.MY SYURGA BELI BELAH BUAT IBU BAPA l Teringat peristiwa 3 tahun lepas semasa tengah sarat bersalinkan Syafi. Bekerja sebagai seorang juruaudit luar yang sangat sibuk dengan dateline sepanjang tahun menyebabkan urusan untuk menyediakan kelengkapan buat si kecil menjadi satu perkara yang sangat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 months and 3 weeks ago.

 

Keistimewaan Bulan Ramadhan Al-mubarak

Keistimewaan Bulan Ramadhan Al-MubarakKeistimewaan Bulan Ramadhan Al-Mubarak l Marhaban Ya Ramadhan. Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan. Itu ayat yang selalu kita dengar bila menjelang bulan puasa setiap tahun. Dan untuk tahun ini, tinggal beberapa jam saja lagi kita semua kan melangkah masuk ke dalam madrasah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 months and 3 weeks ago.

 

Resipi : Kerabu Mangga Pembuka Selera Berbuka Yang Mudah dan Sempurna

Resipi : Kerabu Mangga Pembuka Selera Berbuka Yang Mudah dan SempurnaKerabu Mangga Pembuka Selera Berbuka Yang Mudah dan Sempurna lKurang dari 3 hari lagi semua umat Islam akan mula menjalani ibadah puasa. Kalau sebut tentang menu berbuka semasa berpuasa, rata-rata akan pening sebab takde idea nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 months and 3 weeks ago.

 

[ REVIEW ] iBawal The Soraya 2017 Parfum Flora Fauna

The Soraya 2017 Parfum Flora Fauna l Wanita dan fesyen tudung memang tak dapat di pisahkan. Saban tahun ada sahaja fesyen terbaru yang di keluarkan oleh pengeluar tudung bersaing untuk mempromosikan produk mereka. Dan bagi pencinta tudung bawal sejati, iBawal adalah jenama yang wajib korang terjah.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 months and 3 weeks ago.

 

Jalan-jalan di Melaka : Hotel Review - Hotel Sentral Riverview Melaka

Assalamualaikum.Memandangkan seminggu Ana bermukim di Melaka, Ana sempat lah juga check in check out 4 hotel dekat sana. Saja-saja jer nak merasa duduk dekat hotel-hotel yang berlainan. Senang lah nak decide nak stay mana pada masa akan datang. Lagipun kalau duduk hotel yang sama je sepanjang seminggu di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 months and 3 weeks ago.

 

Resipi : Asam Pedas Ikan Tenggiri Sedap Meletop

Resipi Asam Pedas Ikan Tenggiri Sedap MeletopResipi Asam Pedas Ikan Tenggiri Sedap Meletop l Assalamualaikum. Ada peminat asam pedas tak?? Kalau ada kita geng. Ana memang suka gila makan asam pedas. Selalu kalau waktu tengahari Ana akan makan dengan nasi. Belah petang selalu ada lebihan kuah tu kan, Ana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 months and 4 weeks ago.

 

30 Menu Lazat Sepanjang Ramadhan

Assalamualaikum1. Tilawah Al-Quran sejuzuk sehari paling kurang.2. Sholat tarawih minima 8 rakaat setiap malam.3. Sholat Witir minima 3 rakaat semalam.4. Beri makan org berbuka puasa walau pun dengan sebiji Kurma setiap hari.5. Sholat fardhu 5 waktu berjamaah setiap hari.6. Tahajud setiap malam minima 2...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
2 months and 4 weeks ago.

 

Hokkaido Baked Cheese Tart Berhantu

Hokkaido Baked Cheese TartHokkaido Baked Cheese Tart Berhantu | Assalamualaikum. Korang mesti dah tahu kan yang Hokkaido Baked Cheese Tart ni pernah viral di serata FB awal tahun ni. Rata-rata netizen semua kata memang sedap gila cheese tart ni. Ana pun apa lagi terus lah search outlet Hokkaido Baked Cheese...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
3 months ago.

 

Resipi : Homemade Ayam Penyet Mudah dan Sedap

Resepi Homemade Ayam Penyet Mudah dan SedapResepi Homemade Ayam Penyet Mudah dan Sedap l Hari ni Ana nak share resipi Ayam Penyet yang sangat mudah dan sedap yang penting. Nampak je bahan-bahan macam banyak tapi sebenarnya tak banyak mana pun. Macam buat nasi ayam je sebenarnya. Yang penting sambal tu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
3 months ago.

 

Wordless #12 - www.anasuhana.com

www.anasuhana.comwww.anasuhana.com lAssalamualaikum. Mungkin ada yang dah perasan blog Ana dah bertukar domain. Setelah sebulan berfikir akhirnya ini lah hasilnya.Kekuatan untuk ada domain sendiri Ana dapat masa attend SBB sabtu lepas. Perkongsian dari Norman Danish tentang pentingnya personal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anasuhana85 anasuhana85 via Blog by Ana Suhana
3 months ago.