User Profile: aimanabdullah

Show pings in: English | Malay | All

 

aimanabdullah

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 7

Cara Semak No Seat Flight. Takut Seat Tiada Tingkap!

Jika anda berpeluang untuk pilih seat flight, anda boleh semak no seat flight tersebut sebelum membuat tempahan. Ini kerana ada no seat di beberapa Airlines yang tidak mempunyai tingkap. Jadi anda tidak boleh lah nikmat pemandangan indah ketika berada di udara dengan melihat pemandangan bumi. Sekiranya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via mohtravel
2 weeks and 3 days ago.

 

Sejarah Pekan Sehari Temerloh

Kalau tanya orang Temerloh, pastinya akan mengenali Pekan Sari Temerloh. Ianya diadakah setiap hari ahad daripada pagi sehingga tengah hari. Disinilah anda boleh dapatkan pelbagai benda, makanan, sayur, pakaian, minuman dan banyak lagi. Senang cerita, di Pekan Sari Temerloh ni, semua ada. Cakap sahaja.Pekan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via Aiman Abdullah
2 weeks and 3 days ago.

 

5 Aplikasi Yang Anda Boleh Buat Duit Secara Santai

Dunia teknologi kini segalanya memerlukan sambungan Internet. Dengan adanya ciri ini, kerja kita lebih mudah, cepat dan menjimatkan masa. Dengan internet juga kita mampu menjana pendapatan iaitu dimana sahaja kita berada, asalkan wujudnya sambungan Internet.Selain daripada kerja hakiki atau harian kita di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via hellokerja.com
2 weeks and 3 days ago.

 

10 Undang-Undang Yang Tidak Masuk Akal Di Korea Utara

Mesti anda tertanya-tanya Korea Selatan dan Korea Utara ni negara yang sama ke? Sebenarnya tidak. Mereka adalah negara yang berlainan dan ditakbir oleh kerajaan yang berbeza. Cuma ianya berkongsi hanya nama Korea yang sama. Kalau negara berbeza, pastinya undang-undang yang dibuat juga berbeza.Kita mungkin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via hellokerja.com
2 weeks and 3 days ago.

 

Cara Tukar Warna Address Bar Ikut Warna Blog

Pernah tak korang perasan ada beberapa website atau blog yang anda lawati menggunakan telefon pintar, tiba-tiba warna address bar dia bertukar warna lain daripada warna Chrome korang? Sama juga seperti di blog aimanabdullah.com ini. Korang mesti perasan address bar bertukar warna kepada warna merah kan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via Aiman Abdullah
2 weeks and 4 days ago.

 

16 Tempat Makan Menarik Di Kuantan

Anda cadang ingin bercuti di Pahang pada masa akan datang? Mungkin ingin bermalam beberapa hari di Kuantan, Pahang. Pastinya anda inginkan percutian yang lengkap dan menarik ketika berada di sana. Nak cari tempat menarik untuk dilawati, mencari tempat makan yang sedap dan sebagainya. Di Kuantan semuanya ada.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via hellokerja.com
2 weeks and 4 days ago.

 

Giveaway Akhir Tahun Hasrulhassan.com

Untuk perkenalan, aku tak pasti bila aku follow, kenal dan add friend di alam maya. Tetapi yang pastinya lekat pada blog beliau adalah kerana tips blogging yang disampaikan. Tidak boleh disangkalkan lagi, segala tips yang diberi agak baik dan berguna kepada blogger pemula khusus pengguna blogspot. Ini kalau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via Aiman Abdullah
2 weeks and 4 days ago.

 

Cara Buat Duit Menggunakan Youtube. Anda Kene Tahu Syarat Dia Dahulu

Sekarang sudah ramai yang berjaya mempromosikan video karya sendiri menerusi medium Youtube. Ianya juga antara platform terbesar kandungan video disamping Vimeo, Bigo, MetaCafe, Twitch dan sebagainya. Jika anda video sendiri, anda boleh kongsikannya di dalam platform tersebut termasuklah Youtube.Selain...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via hellokerja.com
2 weeks and 5 days ago.

 

Cara Semak No Akaun Bank Scammer

Kejadian penipuan atau scam ini sering berlaku bila proses pembayaran tidak berlaku secara face to face iaitu membayar dengan bank-in atau transfer bank. Ini bermakna, anda tidak bersua muka pun dengan penjual tersebut, adakah mereka ini wujud atau tidak, tidak pasti. Yang ada hanya no akaun bank, no...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via hellokerja.com
2 weeks and 6 days ago.

 

Adakah Mereka Scammer? Semak Dahulu No Akaun Bank Tersebut Disini

Kejadian penipuan bagai cendawan tumbuh selepas hujan pada zaman ini terutamnya melibatkan penipuan atas talian atau online scammer. Jika anda ingin membuat pembayaran dengan sejumlah wang, selepas bayar, tiba-tiba anda di block, penerima hilang dan sebagainya. Jadi anda sudah di scam dan ditipu.Jika lihat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via Aiman Abdullah
2 weeks and 6 days ago.

 

Kini Pelajar Boleh Langgan Youtube Premium Dengan Harga Yang Lebih Murah

Pada awal November yang lepas, Youtube Premium dan Youtube Music telahpun masuk ke pasaran Malaysia dan kini boleh dilanggan oleh pengguna tempatan. Dengan harga RM17.90 sebulan bagi YTP dan juga YTM dengan harga RM14.90 sebulan.Mungkin langganan bulanan ini tiada masalah bagi golongan pekerja yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via hellokerja.com
2 weeks and 6 days ago.

 

Kelebihan WeChat Yang Ramai Tak Tahu

Aplikasi WeChat antara aplikasi permesejan dan media sosial. Di dalamnya disediakan platform interaksi antara kawan-kawan dan kenalan. Anda boleh tambah kawan sama ada melalui no telefon ataupun unik id yang ditentukan sendiri oleh pengguna. Tetapi adakah itu sahaja fungsinya? Sama seperti Whatsapp,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via hellokerja.com
2 weeks and 6 days ago.

 

Adakah Polis Mempunyai Hak Menyemak Telefon Bimbit Orang Awam?

Baru-baru ini dunia internet kecoh membincangkan satu isu dimana memberi tahu, Polis Diraja Malaysia (PDRM) boleh memeriksa telefon bimbit individu orang awam. Dengan menggunakan peruntukan Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 Akta 588 bagi memeriksa telefon bimbit individu yang disyaki melakukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via Aiman Abdullah
2 weeks and 6 days ago.

 

Semak Keputusan UPSR 2019

Kini anda boleh semak keputusan UPSR bagi tahun 2019 bermula 21 November 2019 bersamaa dengan hari khamis. Pihak Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) mengeluarkan pemberitahuan berkaitan semakan keputusan UPSR pada awal November yang lepas. Kepada pihak murid sekolah, guru-guru dan ibubapa yang terlibat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via pendidikan4all
3 weeks ago.

 

Cara Daftar Youtube Premium Dan Youtube Music

Beberapa minggu yang lepas, Youtube telah mengumumkan dimana, Youtube Premium dan Youtube Music telah memasuki pasaran Malaysia. Jadi kepada semua pengguna setia khususnya Youtube, pastinya berita ini merupakan antara berita yang menarik bagi mereka. Kini anda sudah boleh guna Youtube Premium dan Youtube...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via hellokerja.com
3 weeks ago.

 

Berapa BigPay Exchange Rate Yang Ditawarkan? Murah Sangat Ke?

Baru-baru ini aku berkesempatan untuk melawat dan travel ke negara jiran Thailand. Antara perkara yang mula-mula aku fikir adakah betul tawaran yang ditawarkan oleh BigPay berkaitan dengan BigPay Exhange Rate adalah rendah? Jadi di luar negara je la boleh aku cuba disebabkan dengan kadar tukaran wang atau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via Aiman Abdullah
3 weeks and a day ago.

 

Cara Print Sijil Mudah, Pantas Dan Senang

Kebiasaanya guru pasti akan melalui pengalaman mencari cara print sijil dengan mudah dan pantas. Ini kerana kerja ini memerlukan output yang banyak kerana bilangan murid yang bakal menerima sijil itu ramai. Jadi mereka perlu menyediakan kuantiti yang banyak tetapi dengan nama yang berbeza bagi setiap sijil.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via pendidikan4all
3 weeks and a day ago.

 

Cara Semak Baki Akaun Bank Rakyat Secara Online

Perbankan Internet hampir setiap bank disediakan perkhidmatannya dan antaranya adalah Bank Rakyat. Dimana dengan menggunakan capaian Internet anda boleh melakukan pelbagai perkara termasuklah semak baki akaun Bank Rakyat secara online.Jika sebelum ini untuk semak baki akaun Bank Rakyat anda terpaksa pergi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via hellokerja.com
3 weeks and 3 days ago.

 

Kidzoona Terbaru Kini Dibuka Di Central I-City Shah Alam

Ibu Bapa pasti sudah biasa dengar dengan taman permainan kanak-kanak Kidzoona. Manakan tidak, sehingga kini terdapat lebih 10 lokasi yang menyediakan taman kanak-kanak Kidzoona ini terutamnya di shopping mall besar di pusat-pusat bandar. Selain daripada membeli-belah anda juga boleh meluangkan masa bersama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via Aiman Abdullah
3 weeks and 4 days ago.

 

Tarikh Tuntut Dekoder MyFreeview Bagi Warga Sabah Dan Sarawak

Seperti yang diumumkan sebelum ini, pada 31 Oktober 2019, semua perkhidmatan TV Analog akan diberhentikan sepenuhnya diganti dengan TV Digital MyFreeview. Kerajaan juga telah memutuskan mana-mana warga B40 yang layak akan menerima dekoder MyFreeview secara percuma tanpa apa-apa bayaran.TV Digital MyFreeview...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via hellokerja.com
3 weeks and 4 days ago.