User Profile: Nadiasam

Show pings in: English | Malay | All

 

Nadiasam

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 20

JOM BERLARI!! DAFTAR COWAY RUN 2017SEKARANG!!

hai assalammualaikumJom Lari!! Daftar Coway Run 2017 SekarangAmalkan Hidup Sihat Dengan BerlariJom sihat dengan berlari!!!. Amalkan gaya hidup sihat dengan berlari banyak manfaat yang kita dapat antaranya dapat meningkatkan tenaga, memberi kekuatan pada otot kita dan stamina dan pada masa yang sama dapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 5 days ago.

 

KARI IKAN MOK CUN SEDAP

hai assalammualaikumSelalu layan cerita Mok Cun kan, ala pelakon Erma Fatima tu. Hah, dalam cerita dia ada jual bedak sejuk, hah bedak sejuk tu nad ada. Tapi nantila nad buat entry lain ye. Yang ni, nad nak cerita bukan bedak sejuk je dia jual,, malah ada makanan pun dia jual. Makanan rempah ratus macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 6 days ago.

 

MUDAH TIDUR BILA TUTUP LAMPU

hai assalammualaikumMudah Tidur Bila Tutup LampuDari baby lagi Fariza tidur tutup lampu. Sebab nad tak boleh tidur ada lampu. Silau dan susah nak tidur. Kalau dulu orang tua suruh buat lampu samar-samar kalau ada baby. Tapi nad tak, nad tutup je lampu. Walaupun masa baby dia bangun-bangun, biasalah, tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 weeks ago.

 

BRIM 2017 LULUS, DUIT PUN DAH MASUK BANK HARINI

hai assalammualaikumBrim 2017 Lulus, Duit Dah Masuk BankSana sini sibuk dengan Brim. Nad pun sibuk juga, tapi takdela update status bagai. Cuma bila dah ada tu baru buat status. Setiap hari baca Brim dalam proses, Brim Dah lulus duit tak masuk. Semalam pulak, kisah Brim tidak lulus disebabakan SSM, tidak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 weeks ago.

 

JOM BERCUTI : KE PULAU KITA

hai assalammualaikumSebut je " jom cuti oii ".. senyuman tu dah ada. Lagi-lagi yang ajak tu keluarga sendiri. Memang syok dapat bercuti dengan keluarga. Percutian pertama untuk tahun baru ni. Saje nak rehatkan otak yang kusut ni. Nak hirup udara segar. Suka sangat bila dapat bercuti, lagi-lagi bila pergi ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 weeks and 3 days ago.

 

PELAKON RISTEENA MUNIM DUTA BARU PRODUK Q'MANDA

hai assalammualaikumBertempat di Kolaborasi Event Space Bangi, nad dijemput oleh pihak Q"Manda untuk pelancaran produk mereka dan memperkenalkan duta terbaru mereka. Produk Q'Manda ni dah lama di pasaran, dekat setahun juga, tapi baru nak dihebahkan kepada orang ramai tentang kebaikan Q'Manda Magic...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 weeks and 4 days ago.

 

RESEPI IKAN MERAH MASAK CILI SERAI

hai assalammualaikumSetiap hari fikir nak masak apa. Sampai pening dah..hahaha. Tula rutin surirumah setiap hari. Suami pulak, memang nak makan masakan isteri je. Sebab boleh jimat gitu. Nad ni masak benda sama pun boring juga. Jadi kita pun jadi kreatif la sikit. Dalam memasak pun kena kreatif supaya tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 weeks and 4 days ago.

 

MAKANAN JEPUN THE TOKYO RESTAURANT ISETAN LOT 10

hai assalammualaikumHaritu lepas melihat pameran keretapi Shinkansen Di Japan Store, nad terus pergi makan. Nad pergi ke makanan Jepun di tingkat 4. Sebenarnya masa naik ke tingkat apa, ada decoration yang menarik sangat. Ada tanglung besar, dengan hiasan merah-merah. Memang betul rasa di tempat makanan di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 weeks and 5 days ago.

 

PAMERAN KERETAPI PROJECT SHINKANSEN DI ISETAN JAPAN STORE

hai assalammualaikumHari Ahad lepas, nad bawak Fariza jalan-jalan pergi Isetan dekat Lot 10. Ada pelbagai produk Jepun dan budaya Jepun dari tradisi purba sehingga ke teknologi terkini, kedai makanan yang memperkenalkan Jepun dekat situ. Bukan itu sahaja, nad sebenanrnya nak tunjukkan dia satu pameran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 weeks and 6 days ago.

 

BENGKUNG MODEN UNTUK BERPANTANG DAN KURUS DARI SHAPEE

hai assalammualaikumHah!!, bengkung ni memang benda wajib untuk ibu-ibu yang lepas bersalin ketika waktu berpantang. Pentingnya Bengkung untuk mengempiskan perut, mengecutkan rahim bengkak dan merapatkan faraj yang telah regang dan longgar. Yela kau ingat senang, lepas bersalin nak dapatkan badan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 weeks ago.

 

EYESHADOW PALLETE MISS ROSE

hai asslammualaikumSejak berjinak-jinak dengan makeup ni, suka sangat nak menconteng muka..hehee. Sanggup tengok video tutorial makeup sampai habis bateri phone..hehe. Tengok orang makeup, pandainya la. Dah la lawa. Jadi nad pun mula la nak mencuba. Tapi tengok event la kan, kalau pergi jalan-jalan je,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 weeks ago.

 

SEDAP JUGA GUNA KIUB MAGGI PERISA AYAM NI

hai assalammualaikumSelalunya tengok mak masak sup, guna kiub Knorr je. Tak pernah guna produk lain. Jadi, nad pun ikutla cara mak. Sampai la haritu, stok kiub Knorr dah habis, jadinya pergi kedai, kat kedai pun dah habis. Stress pulakk..Dah terbayang nak makan sup ni. Yang tinggal cuma Kiub Sup Jenama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 weeks and a day ago.

 

ELAK PERASAAN TAKUT KEPADA KANAK-KANAK

hai assalammualaikumPerasaan Takut Kepada Kanak-KanakSifat takut memang ada dalam diri kita. Namun perasaan itu tidak seharusnya keterlaluan hingga membataskan pergerakan. Bila difikir balik, sifat takut ni ada masa kita kecil lagi. Dalam rumah pun boleh takut. Sebab apa??, salah satu sebab mungkin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 weeks and a day ago.

 

NAMPAK SEMANGAT, BULAT, TAPI TARGET TAK CAPAI LAGI

hai assalammualaikumKalau tengok memang Fariza, dia memang bulat, nad sendiri geram sangat. Lag-lagi tang pipi dia, suka gomol, cium sampai puas..haaha, Kalau tengok badan dia pun, nampak semangat. Tapi orang lain cakap dia makin kecik..hahaa. Biasalah nak membesar, makin kecik comel la. Aktif sangat dia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month ago.

 

RESEPI AYAM BEREMPAH SAMBAL KICAP

hai assalammualaikumHah haritu peningla nak masak apa, sekali tengokla instagram kak Sue Izza ni, sekali nampak dia buat ayam berempah masak kicap. Jadi nad pun terfikir nak buat. Whatsup la kak Sue tanya resepi. Dia pun bagila link resepi tu. Nad tengok, ok mudah je, bahan pun semua ada, tapi nad tukar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month ago.

 

SET WESTERN UNTUK SAMBUT BIRTHDAY DI FLORA KAFE AMPANG

hai assalammualaikumSebelum ni, nad dah cerita kan sambut birthday mr mafia dekat Flora Kafe Ampang. Masa tu nad terfikir nak sambut dekat mana la, tiba-tiba teringat dengan Flora Kafe. Lepas tu apa lagi, whatsup terus dekat nombor ni 012 2070166 (Mell). Bincang punya bincang, alhamdulillah settle. Semua si...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month ago.

 

SAMBUT BIRTHDAY SUAMI DI FLORA KAFE AMPANG

hai assalammualaikumBaru sempat nak update berkenaan sambut birthday suami haritu. Almaklumla, anak ni memang tak suka kita duduk depan laptop ni. Jadinya, nak update tu terbekanglai sekejap. Birthday suami 12 Februari haritu, dan sambut secara romantik gitu. Ala sekali sekala, kang tahun depan, sambut ala...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month ago.

 

SKIINZ ADVANCED TRIPLE STEMCELL BB CUSHION BUAT MUKA JADI GLOWING

hai assalammualaikumSalah satu barang makeup nad yang paling nad suka, iaitu BB Cushion. Yup, sebelum ni nad pernah pakai BB Cushion, dan nad sukainya. Kali ni, nad tambah lagi koleksi BB Cushion daripada jenama Skiinz.Apa itu BB Cushion??BB Cushion ni berbentuk seperti bedak compact tapi dalam isinya bukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month ago.

 

PORTAL PROJEK KAHWIN BANTU BAKAL PENGANTIN MENCARI PAKEJ PERKAHWINAN

hai assalammualaikumMencari Pakej PerkahwinanSiapa nak kahwin tu, hah!!, mesti korang tengah sibuk nak uruskan hal itu ini kan. Banyak sangat nak kena fikir untuk buat sesuatu majlis tu berjalan dengan lancar. Kalau boleh kita nak majlis kahwin tu menjadi suatu memori yang sangat indah. Kalau ada yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month ago.

 

KULIT JADI LEMBUT DENGAN DEEJA COSMETIC

hai assalammualaikumKeayuan Semulajadi Dengan Deeja CosmeticSejujurnya, nad katakan, nad ni bukanla sejenis orang yang suka pakai produk set lengkap ni. Sebabnya, pernah terjadi sebelum ni, pakai set lengkap satu jenama ni, habis muka naik jerawat. Sejak tu memang malas dah nak pakai skincare yang set...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and a week ago.