User Profile: Nadiasam

Show pings in: English | Malay | All

 

Nadiasam

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 24

DRAMA BINIKU NINJA LAKONAN JIHAN DAN SUAMI ADALAH KISAH BENAR

hai assalammualaikumNad tau pasal drama ni dekat twitter. Ada orang retweet dekat orang sebenar yang melalui kisah ni..terus pergi ke tweet dia. Cerita ni mulanya dari the vocket lepastu katanya baru dinovelkan, sekarang dibuat cerita..tengok macam menarik je..ni yang nak tengok..terlepas 3 episod dah sebab...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 weeks ago.

 

DRAMA ANDAINYA TAKDIR, LAKI PANAS BARAN, IBU MERTUA PENGHASUT ADA JE DI DUNIA REALITI

hai assalammualaikumNad memang selalu tengok drama TV3 jam 10 malam. Kalau cerita best, menarik dan sampai kepada diri ni, memang layan habis. Lagi-lagi cerita bulan Ramadhan ni, mestila best. Mesti ada massage yang nak disampaikan. Macam drama yang ditayangkan sejak Isnin haritu, pelakon pun best, berlakon...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 weeks ago.

 

CABARAN BERPUASA DI KAMPUNG

hai assalammualaikumSelamat pagi semua. Dah sahur, dah habis waktu sahur pun..hehehe. Alhamdulillah, dah masuk hari tujuh kita berpuasa. Semoga kita dapat menjalani puasa dengan sabar dan istikomah. Sekarang nad ada dekat kampung.Harini masuk hari kedua nad dekat kampung. Kalau dah balik kampung memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 weeks ago.

 

KANSER PAYUDARA, JANGAN BUAT ENDAH

hai assalammualaikumSemalam nad pergi melawat isteri kawan Mr Mafia dekat Hospital Ampang. Dah kenal lama denagn akak ni. Akak tu masuk hospital disebabkan kanser payudara stage ketiga agaknya. kalau sebut kanser memang tak boleh buat main, lagi-lagi kalau dah nampak tanda. Kalau tak nampak tanda, tak tau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 weeks and 2 days ago.

 

JONLIVIA MALAYSIA'S 1ST ACTIVEWEAR LIFESTYLE CLUB

hai assalammualaikumMajlis Pelancaran Jonlivia Malaysia's 1st Activewear Lifestyle ClubPertama kali nad dengar jenama Jonlivia. Nama pun dah menarik, lagi nak tau apa produk di Jonlivia. Haritu nad pergi ke Majlis Pelancaran Jonlivia Malaysia's di SS2 Petaling Jaya. Sebenarnya Jonlivia ni merupakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 weeks and 3 days ago.

 

PERSIAPAN RAYA MAK DAN ANAK SELESAI

hai assalammualaikumSebelum puasa lagi memang dah fikir, tema untuk baju raya tahun ni. Sifat mak-mak memang tak nak fikir last minit, nanti pening kepala..hahaa. Setiap tahun memang macam tu, akan fikir awal, nak baju apa, warna apa, yang penting sedondon. Lagi penting mak dengan anak dara mesti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 weeks and 3 days ago.

 

RESEPI SOTONG BELACAN CILI PADI

hai assalammualaikumNi pulak masak sotong. Mr mafia suka makan pedas, pedas. Kalau buat macam kicap ke, atau yang manis memang dia tak suka. Jadinya setiap makanan memnag kena tambah cili. Nad pun dah terikut. Tak boleh takde pedas dalam makanan. Tapi takdela pedas membakar lidah oii..kira rasa ada pedas,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 weeks and 5 days ago.

 

RESEPI SAYURCAMPUR DAN UDANG MASAK LEMAK KUNING

hai assalammualaikumAlhamdulillah, masuk puasa hari kedua. Semoga kita dapat sempurnakan puasa selama 30 hari dengan sempurna. Semalam puasa pertama, rasa lemau je..malas nak buka laptop. Ni ha puasa kedua, rasa kerajinan tu datang..hahaha. Nak kongsi berkenaan resepi jela erk. Puasa, puasa ni memnag susah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 weeks and 5 days ago.

 

MAKAN TAK KIRA MASA BILA ADA SAMBAL HITAM NI

hai assalammualaikumMemang tak boleh berhenti nak makan kalau ada sambal hitam ni. Makan macam tu saja, memang sedap. Makan dengan nasi, dengan roti. Kalau malas masak, makan sambal hitam ni dengan roti pun kenyang. Bukan satu roti tapi sampai tiga roti..hahaa. Memang asyik nak makan je bila ada sambal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 weeks ago.

 

RANGKAIAN SHURAH PENCERAH BERWAJAH BARU , LEBIH FEMININ DAN MENCERAH

hai assalammualaikumDulu waktu sekolah lagi dah kenal jenama Shurah ni. Pernah pakai produk Shurah. Memang best dan elok dekat muka. Kini Rangkaian Shurah Pencerah tampil dengan wajah baru tau!!, Cantik sangat. Lagi-lagi perempuan suka dengan wajah baharu Shurah sekarang kerana warnanya dan kelebihannya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 weeks and a day ago.

 

CARA VIDEO DAPAT DIUPLOAD KE INSTAGRAM TANPA GAGAL

hai assalammualaikumSekarang semua orang pakai Instagram sebagai media sosial untuk berkongsi gambar dan juga video. Instagram digunakan sebagai tempat untuk menyimpan koleksi gambar atau video untuk dijadikan sebagai kenangan dan berkongsi dengan orang ramai. Kalau sebelum ni nak tengok video ke apa, dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 weeks and 2 days ago.

 

MEREKA PAHAM ATAU BUAT-BUAT TAK PAHAM

hai assalammualaikumWanita atau perempuan ni ada macam-macam perangai tau. Ada ceria, ada kuat merajuk, ada kuat membebel, ada tu suka cakap banyak..haahha. Eh best apa perempuan macam ni, ada juga orang lelaku nak kena buat, dari perempuan yang takda perasaan kan...hahahaha. Cuba bayangkan, lelaki tanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month ago.

 

MISI BUAT KUIH DI BULAN RAMADHAN

hai assalammualaikumSeumur hidup, tak pernah buat kuih di Bulan Ramadhan. Selalunya kalau kuih ni, mr mafia beli je. Entah kenapa, tahun ni dia suruh buat pulak. Haishh..kalau difirkan memang malas, tapi tak salah mencuba. Fikir punya fikir, nak buat kuih apa agaknya..Kalau boleh kuih yang mudah dan senang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month ago.

 

MILIKI WAJAH MEMPERSONA DENGAN VOQQ SKINCARE

hai assalammualaikumLagi beberapa hari nak puasa, lepas tu raya. Raya pulak mestilah nak cantik, putih dan lembut je muka. Bila datang beraya, orang tegur, "wah cantikknya muka awak, pakai apa "..hah gitu kan..Tersenyum lebar kita bila orang tegur kita cantik kan...hehee..Hah!!, nak cantik, nak wajah yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month ago.

 

KOPI BADANG,KOPI TULEN, BANTU JANA PENDAPATAN

hai assalammualaikumNad tau, bukan nad seorang sahaja penggemar kopi, ramai yang suka minum kopi. Tipu la kalau tak teringin nak minum kopi..tengok orang minum kopi sedapnyaa la kan..Tapi kebanyakan kopi yang diminum, mesti akan buat kita pening kepala, muntah, dan sebagainya. Tu yang buat kita berhenti nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month ago.

 

SUSU MOEDER SUSU TERBAIK UNTUK IBU DAN ANAK

hai assalammualaikumMemang banyak produk untuk susu ibu mengandung dan milkbooster di luar sana. Tapi yang dicari mestilah minuman tu sesuai dengan tekak kita dan khasiat susu tersebut. Selalu cakap dengan orang " ko minum susu tak masa hamil ni??" mesti jawapan yang diberi " tak, aku tak boleh minum susu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month ago.

 

HARUM MALAM MAMPU ATASI MASALAH DALAMAN WANITA

hai assalamualaikumKita ni, sebagai orang perempuan, tak kisahla anak dara atau yang dah berkahwin, bukan sekadar pandai jaga luaran sahaja, dalaman pun penting untuk dijaga. Sebagai wanita, perlu mengambil supplement untuk mencegah pelbagai penyakit. Hah!!, lagi elok kalau mereka yang mempunyai masalah bau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month ago.

 

SHOPING ONLINE RAYA DI SHOPEE, MURAH JE!!

hai assalammualaikumBeli baju, online je!!, beli makeup, online je!! beli beg,online je!!..hahaaha..ye nad ni memang seorang shoping online yang tegar..Kebanyakan barang yang nad ada, semua nad beli online. Mana taknya, bila cakap dengan suami " abanggg, jom keluar, nak cari barang la "..dan jawapan dia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and a week ago.

 

RESEPI MUDAH DAGING DAN REBUNG MASAK LEMAK CILI PADI

hai assalammualaikumTeringat Rebung dengan daging masak lemak masa photoshoot haritu. Makanan sedap yang disediakan oleh pihak Muzium UPM. Lepas tu ada pulak dekat tv cara-cara nak masak rebung dan daging masak lemak..adoii..lagi bertambah meleleh air liur..Tak puas hati, pergi pasar beli rebung dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and a week ago.

 

RESEPI MENU SIMPLE LAUK PETAI,KENTANG DAN IKAN BILIS GORENG MASAK CILI PADI

hai assalammualaikumSebagai surirumah, nak fikir menu memang penat. Kalau boleh setiap hari nak simple, nak mudah je..haha..tapi yang penting sedap kau..kalau bab goreng-goreng dan tumis ni memang senang la kan. Hah, ni la menu ringkas dan mudah yang nad buat..terliur punyala..mesti korang nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and a week ago.