User Profile: sedapmakan

Show pings in: English | Malay | All

 

sedapmakan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 15 of 16

Restoran Rasa Sayang Cameron Highland

Ni satu lagirestoran yang akuterjah untuk makan malam di Tanah Rata Cameron Highland. Takde la order beria sangat kat sini, sebab aku just nak makan untuk alas perut je...cam aku dah story dalam post yang lepas, Cameron Highland ni jadi pekan mati bila malam menjelma hihihihihi..Restoran Rasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
6 months and 2 weeks ago.

 

Pakleh Chicken Rice Tanah Rata Cameron Highland

Masalah bilawaktu malam, susahsikitnak cari kedai untuk makan malam. Cameron Highland ni mati waktu malam MATI!!! walaupun waktu siang jalan jammed, ramai orang berjalan...kedai ni aku jumpa kat tanah rata..walaupun nama kedai tu nasi ayam, tapi kau tak order pun nasi ayam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
6 months and 2 weeks ago.

 

Galeri Wonderfood - muzium makanan Pulau Pinang

Orang Malaysia memang suka makan! Malah secara purata orang Malaysia boleh makan sehingga enam sajian sehari. Sesuatu hari tipikal bermula dengan sarapan pagi kemudiannya snek ringan sebelum makan tengahari dan diikuti makan tengahari sebenar. Semangkuk mi juga mungkin dimakan diantara 4 petang hingga 5...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
6 months and 2 weeks ago.

 

Nukilan yang tersentuh hati buat AYAH DAN BONDA

Ayah dan bondaMereka adalah sosok yang sangat luar biasa dalam kehidupan kitaKita menjadi saksi kehidupan mereka yang menjadi sabar luar biasa dlm kehidupan iniCucuran keringat yang keluarPerginya ayah kita dari rumah kita untuk mencari nafkahPagi siang malam kadang tak pulangTernyata semua itu dilakukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
6 months and 3 weeks ago.

 

KFC / PIZZA HUT Bertam Kepala Batas KINI DIBUKA!!

Kedudukan yang strategik, keluar tolBertam, terus boleh nampak KFC ni yang bertentangan dengan TESCO Bertam. Banguan KFC ni berkembar dengan PIZZA HUT...so orang Bertam boleh la datang menikmati PIZZA HUT ni...kat pekan Kepala Batas lama ada gak KFC dan PIZZA ni, cuma sekarang di Bertam ia lebih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
6 months and 3 weeks ago.

 

Nasi Kandar Al Nur Seberang Jaya

Ok la...boleh la...alternatif kalau nak makan nasi kandar kat Seberang Jaya, Pulau Pinang ni...Kalau kat Pulau Piang ni, kira everywhere ada je restoran nasi kandar, tapi the most famous nasi kandar biasanya located kat sebelah Pulau...jarang ada di sebelah tanah besar ni...Kalau malas nak pegi ke Pulau tu,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
6 months and 3 weeks ago.

 

Subhanallah! Artifak-artifak Rasulullah S.A.W dan Sahabat Baginda yang jarang-jarang kita tengok

Pameran Artifak Rasulullah SAW dan Para Sahabat RA ini telah diadakan di muzium Kedah pada 20 Mac 2017 hingga 19 April 2017. Untuk mengabadikan artifak-artifak tersebut sebagai kenang-kenangan, disertakan di sini video-video artifak yang telah dipamerkan pada pameran tersebut:Serban/sorban Rasulullah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
7 months ago.

 

Nasi Kandar Padang Kota di Pasar raya Mydin Bertam, Pulau Pinang

Sesiapa yang datangshopping ke Mydin Bertam ni, boleh la singgah jap kat nasi kandar padang kota yang terdapat di food court Mydin Bertam ni..Nasi Kandar Padang Kota Mydin BertamSelain nasi kandar, roti canai feveret gak la...roti canai mamak boleh makan pagi petang siang malam, sebab diorang sentiasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
7 months and a week ago.

 

LIVE[siaran langsung] JDT vs Kedah - FINAL PIALA MALAYSIA 2017

Tunggu........akanadasiaranlangsung diSINI.......FINAL PIALA MALAYSIA 2017JDT VS KEDAH

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
7 months and a week ago.

 

Jom makan kari itik ayam kampung di Permatang Pauh Pulau Pinang

Kepada yang nakmerasaimakantengahari kari itik dan ayam kampung, boleh la datang kat kedai ni. Kedai makan ni terletak dekat je dengan nasi campur permai tepian a.k.a bumbung kuning...kalau dari simpang tiga traffic light tu, mula-mula korang jumpa nasi campur permai tepian dulu sebelah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
7 months and a week ago.

 

Satay Haji Samsuri, Sungai Besar Selangor

Satay Haji Samsuri memangdah terkenalseantero Malaysia...bagi yang duduk di Sungai Besar Selangor, kat sini pun ada orang jual satay haji samsuri ni..makanya, senanglah rakyat jelata Sungai Besar nak makan satay samsuri..hahahahahahahahaha...Lokasi Satay haji Samsuri, Sungai BesarTengah bakar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
7 months and 2 weeks ago.

 

Restoran Kuala Kurau, Sungai Besar, Selangor

Keunikan restoran ni, macam-macamstall dalam satu restoran ni....ada yang jual laksa, char koey teow, mee kari, makanan goreng-goreng dan banyak lagi. Feveret aku kat sini, cucur udang diorang..selalunya aku beli cucur udang jer...yang lain kadang-kadang....Restoran Kuala Kurau, Sungai Besar,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
7 months and 2 weeks ago.

 

Nasi Kandar Gulam Rasul Teluk Intan, Perak

Terletak dekat Teluk Intan, Perak..Nasi kandar gulam rasul ni agak luas kawasan tempat makan dalam ni yang dapat beri kelesesaan kepada pelanggan yang datang ke sini.Nasi Kandar Gulam Rasul Teluk IntanBoleh kepada yang mengidam nasi kandar datang sini..tapi aku rasa nasi kandar kat penang lagi best...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
7 months and 2 weeks ago.

 

Merasai keenakan masakan barat (western food) di restoran LeBOSS Sungai Petani Kedah

Dah 2-3 kali aku datang sini untuk makan western food. Antara restoran pilihan yang menyediakan hidangan western food ni di sebelah utara yang terletak di Sungai Petani, Kedah..sesuai untuk makan seisi keluarga..couple mengcouple pun sesuai gak dengan keadaan yang tenang je untuk menikmati makanan kat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
7 months and 2 weeks ago.

 

Pembentangan Bajet 2018 (Malaysia)

Saksikan pembentangan bajet 2018 secara langsung.........

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
7 months and 3 weeks ago.

 

Makan Nasi Kandar Line Clear, George Town Pulau Pinang

Line Clear ni salah satu nasi kandar yang famous di Pulau Pinang ni...Kedai line clear ni bukan kedai yang proper...diorang guna lorong antara 2 kedai je...walaupun camtu, tetap ramai orang datang..nak ambil nasi pun kena beratur panjang....Arah line clear - tunjuk kat celah-celah lorongni dia lorong line...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
7 months and 3 weeks ago.

 

Sarapan pagi di Bayview Hotel Batu Ferringhi, Pulau Pinang

Oleh sebab aku duduk kat hotel bayview ni, maka secara tak langsungnya, aku layak untuk breakfast kat hotel ni....hihihi...jangan marah ek...standard la makan kat hotel, chef-chef profesional yang masak...memang terbaik la rasa dia...paling aku suka omlet, dia letak cheese sikit, creamy-creamy sikit, pendak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
7 months and 3 weeks ago.

 

Makan malam di restoran RIVER SIDE Batu Ferringhi, Pulau Pinang

Aku datang Batu Ferringhi ni saja jalan-jalan dengan famili. Kami duduk kat Hotel Bayview...Duduk hotel ni, mana boleh nak makan malam kat hotel ni..bukan hotel tak bagi, tapi aku la kopak nanti hahahahaha....So, nak makan kena keluar la cari makan...kebetulan kat depan Bayview ni, banyak kedai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
7 months and 3 weeks ago.

 

Famous Laksa Janggus Balik Pulau, Pulau Pinang

Laksa Janggus, Kampung Perlis, Balik Pulau, Pulau Pinang.....Jangan keliru dengan "Perlis" tu.....nama kampung kat situ memang Kampung Perlis, bukan negeri Perlis ek.......Laksa Janggus ni memang famous, orang sentiasa penuh walaupun ianya hanya buka dari pukul 3.30 petang hingga 7.45 malam sahaja...dibuka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
7 months and 3 weeks ago.

 

Makan tengahari Di Seludang Mayang Corner, Taman Pauh Pulau Pinang

Salah satualternatif la untuk korang nak makan tengahari kat area Permatang Pauh ni....Kawasan Permatang Pauh ni, banyak pilihan kedai makan..mana-mana saja ada kedai makan...ada yang aku dah review dalam blog ni..korang boleh cari la dalam blog ni....Restoran Seludang Mayang Corner, Taman PauhAntara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
7 months and 3 weeks ago.