User Profile: Nadiasam

Show pings in: English | Malay | All

 

Nadiasam

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 14 of 50

CARA HILANGKAN ULSER / MATA IKAN DI MULUT ANAK

hai assalammualaikumCara Hilangkan Ulser / Mata Ikan di Mulut Anak - Haritu, nad nampak Fariza keluar air liur dia. Ingat dia main air liur, mula nak marah. Tapi nasib baik tak marh, nad cakap dengan dia " kenapa main air liur"..sekali dia tunjuk mulut dia, cakap " akit,akit "..nad cek, tengok gigi dia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 weeks and 3 days ago.

 

SEMINGGU SEKALI MAIN GAJET

hai assalammualaikumHari Minggu Diizinkan Main Gajet - Sejak Fariza dah kenal gajet, memang tak boleh buat apa. Balik kampung pun, sepupu dia, dah main dengan gajet, dengan dia sekali ikut join tengok. Layan youtube, layan video dekat telefon. Ingat lagi pertama kali tengok youtube dekat telefon, bukan main...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 weeks and 4 days ago.

 

BE WITH ME KOLEKSI BUNGA DALAM JAR YANG COMEL UNTUK ORANG TERSAYANG

hai assalammualaikumKoleksi Terhad " Be With Me " Bunga Dalam Jar Yang Comel - Siapa tak suka dapat kejutan daripada orang tersayang kan. Tak kisahlah, kejutan sempena Hari Lahir, Hari Perkahwinan atau sambutan apa pun. Kejutan tersebut mesti menjadi kenangan sepanjang masa, lagi-lagi kalau dapat hadiah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 weeks and 5 days ago.

 

ALTHEA BARE ESSENTIALS : CANTIK DENGAN 3 LANGKAH SAHAJA

hai assalammualaikumCantik Seperti Orang Korea dengan Althea Bare Essential - Seronok bila dapat barang dari Althea ni. Bila dapat je mesti senyum sampai telinga dan tak sabar nak buka. Nad memang suka shoping dekat Althea beli barang makeup. Kali ketiga nad dapat produk dari Althea. Selalunya barang makeup...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 weeks and 6 days ago.

 

MANDI MANDA DI AIR TERJUN SUNGAI GABAI HULU LANGAT

hai assalammualaikumSungai Gabai Hulu LangatMandi Manda di Sungai Gabai Hulu Langat - Sabtu lepas, keluarga datang ke KL, rumah nad. Diaorang saje nak lepak rumah nad. Lagi-lagi adik nad, tak pernah lagi datang rumah nad, sebab sebelum ni dia sibuk kerja. Asyik ajak keluarga lain pergi rumah nad, sebab nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 weeks ago.

 

HOT-HOT BUDAK SEKARANG NI

hai assalammualaikumMakin Hot Budak Sekarang - Kalau kita dulu, umur masuk 13 tahun, masih lagi comot momot. Tau nak belajar, lepak, tidur je. Tak tau bab internet, tak tau bab makeup. Kalau ada pun, main belasah je pakai. Tapi, budak sekarang, cantik-cantik, siap pandai makeup lagi. Lagi bila dah terdedah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 weeks and a day ago.

 

CHECK UP FARIZA 2 TAHUN 6 BULAN: MASALAH KETINGGIAN

hai assalammualaikumCheck Up Fariza 2 Tahun 6 bulan : Masalah Ketinggian - Selepas 6 bulan, baru Fariza check up semula. Kali ni cuma ambil berat dan tinggi dia sahaja. Kalau dulu, nad risaukan berat dia yang naik tak banyak, tapi kali ni, nad tak risau sangat, sebab tau berat dia pasti bertambah. Selepas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 weeks and a day ago.

 

ANAK-ANAK BELAJAR, MELALUI PEMERHATIAN SEKELILING

hai assalammualaikumAnak-anak Belajar Melalui Pemerhatian Sekeliling - Sekarang Fariza dah 2 tahun 6 bulan. Ingat lagi masa dia baby dulu, macam-macam perkara berlaku. Yela pertama kali jadi mak. Banyak yang nad belajar sejak jadi mak ni. Membesar depan mata dari dia baby, pandai meniarap, merangkak,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 weeks and 2 days ago.

 

AJAR ANAK BERTUKANG, BENDA BARU BAGI DIA

hai assalammualaikumAjar Anak Benda Baru Dan Menyeronokkan Bagi Si Kecil - Fariza ni suka tengok apa yang mommy dan daddy dia buat. Bagi dia tu seperti permainan, tapi sebenarnya bukan. Tu benda baru yang dia buat. Dan setiap kali dia tengok, taknak dia kacau, kitaorang akan ajak dia buat benda tu bersama.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month ago.

 

MEJA TULIS IKEA UNTUK FARIZA

hai assalammualaikumMeja Tulis Latt Ikea Untuk Fariza - Akhirnya, daddy belikan Fariza meja untuk dia belajar menulis dan membaca. Sebelum ni, nad pernah ada post, yang Fariza memang suka membaca dan menulis. Kesiannya, dia menulis dekat sofa je, lepas t tertonggeng-tonggeng menulis. Kadang tu baring...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month ago.

 

GOOGLE ADSENSE DAH APPROVED!!

hai assalammualaikumGoogle Adsense Dah Approve - Seronok tengok sorang-sorang kawan Google Adsense diaorang approved. Nad pun rasa tercabar juga, sebab google adsense tak approved lagi waktu tu. Sedih, sebab tengok diaorang dapat jana income dengan Google Adsense. Berapa kali apply, sampai mintak tolong...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month ago.

 

KEISTIMEWAAN IFTAR DI BANGI GOLF RESORT

hai assalammualaikumBuffet Ramadhan Di Bangi Golf resortKeitimewaan Berbuka Puasa di Bangi Golf Resort - Nampak tak gambar dekat atas tu, hah!1, tu bukan bubur tau, tapi telur setengah masak yang paling special dekat bangi Golf Resort. Telur ni takda dekat tempat lain, hanya di Bnagi Golf resort pada bulan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month ago.

 

FARHANAH SEORANG YANG COOL DAN TAK BANYAK KARENAH

hai assalammualaikumFarhanah Tak Banyak Karenah - Nad bersyukur sangat, bila Allah bagi nad anak kedua ni, tak banyak ragam dan cool je. Tak banyak sangat karenah dan selalu menyenangkan nad. Lepas je bersalinkan Farhanah, memang dia ni behave je. Teringat masa lahirkan anak pertama, Fariza, dari hospital,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month ago.

 

BERSIH SENTIASA DENGAN CARRIER JUNIOR WIPES

hai assalammualaikumBersih Sentiasa Dengan Carrier Junior Wipes - Permulaan yang baik ke arah kehidupan yang sihat dan bersih bermula dengan memupuk amalan kebersihan sejak kecil. Amalan yang baik adalah dengan memastikan tangan sentiasa bersih sepanjang masa namun akan ada keadaan dimana air dan sabun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month ago.

 

KERANA LOGHAT UTARA DIA BEST, AKU TENGOK MR GREY

hai assalammualaikumMr Grey - Siapa tengok Mr Grey, ala dramadekat channel astro 104 setiap pukul 10, lakonan Eyra Hazali dan Fendy Bakry. Heroin tu nad kenal la, sebab dulu dia pelakon kanak-kanak. Huishh, bila dia berlakon ni, nampak besar dan matang sekarang. Makin cantik kau. Tapi hero tu nad tak berapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month ago.

 

SEMAK TEMPAT MENGUNDI UNTUK PRU14

hai assalammualaikumSemak Tempat Mengundi PRU14 - Orang lain dah cek tempat mengundi, nad baru nak cek..hahhaa. Nak cek tempat mengundi, boleh ke link pengundi.spr.gov.myNad mestila dekatHaritu dah diumumkan pembubaran parlimen, pada 7 April, lepas tu diumumkan pula tarikh penamaan calon pilihan raya dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month ago.

 

BARU TUKAR KAD PENGENALAN BARU

hai assalammualaikumTukar Kad Pengenalan Baru - Dah ada anak dua, baru nak tukar kad pengenalan baru..hahhaa. Masa nak ambil mykid anak, nad pun buat sekali kad pengenalan baru untuk nad. Ala kad pengenalan baru yang ada dua gambar tu. Dah alang-alang kan. Takdela banyak kos ulang alik nak buat kan.Kad...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month ago.

 

OH BEGINI RASANYA VIETNAMESE SPRING ROLL

hai assalammualaikumVietnamese Spring Roll - Dari masa mengandung teringin nak makan. Tengok orang post, nampak macam sedap je. Vietnamese Springg Roll makanan dari Vietnam. Siapa pernah pergi Vietnam, tau la makanan ni. Sebab mudah dibuat, jadinya orang kita pun buat dan jual sampai la terviral.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month ago.

 

CANTIK - CANTIK CADAR KATIL IKEA

hai assalammualaikumCadar Ikea Menarik Semuanya - Haritu cuaca panas betul, jadinya ajak mr mafia pergi cari tempat beraircond..heheh. Tempat yang dituju mestila ikea Cheras, sebab dah dekat dengan rumah. Sebenarnya nak cari barang juga, almari adik Farhanah dengan mejabeg tulis Fariza. Nad pun ada nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and a week ago.

 

BENTAN!! TAKUTNYAA

hai assalammualaikumBentan selepas BerpantangBentan - Nad tak tau macam mana sebenarnya kena bentan ni. Nad tau pasal bentan pun masa mengandung la kan. Kalau tak, tak tau pasal bentan ni semua. Orang cakap, lepas bersalin, kena pantang betul-betul, kalau tak kena bentan nanti. Katanya, bentan ni kalau kena...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and a week ago.