User Profile: yukmil

Show pings in: English | Malay | All

 

yukmil

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 12 of 18

Apakah Neonatal Jaundice(NNJ)?

bagaimana Neonatal Jaundice(NNJ) boleh terjadi?ok,,nak tnya uols...apakah Neonatal Jaundice(NNJ) ?tahu x bagaimana Neonatal Jaundice(NNJ) boleh terjadi ??rawatan untuk Neonatal Jaundice(NNJ) ... tahu x??kenapa mata dan badan bayi yang kena Neonatal Jaundice(NNJ) nie warna kuning??

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
24th February 2017 9:26am

 

Kepentingan Penama Dalam Kontrak Insurance Hayat

sebelum kita berbincang tentang kepentingan penama dalam kontrak insurance hayat..saya nak taya dulu..kenapa kita membeli insurance hayat??mestilah anda akan jawab untuk melindungi orang tersayang dari segi kewangan sekiranya terjadi sensuatu yang buruk berlaku keatas mereka kan..jadi..jika anda membuat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Insurance
22nd February 2017 10:03am

 

Design 75: set tilam bakul bayi (reben)

set tilam dan set bakul bersarungCorak baru...design baruKali nie sy keluarkan design mickey..Mesti rmai yg tertunggu-tunggu design mickey..Nie design mickey warna biru..Corak yg kecik mnjadikan ia seperti corak abstract...mmng menarik.. Klau dlm pic dah lawa...kat luar mesti lg lawa kan..huhu..design baru...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
22nd February 2017 9:58am

 

Koleksi Resepi Aiskrim Buah-Buahan

Resepi aiskrim buah-buahan homemadesekarang kan cuaca panas sangat..sedap sangat klau dapat makan aiskrim..nak beli aiskrim..cam mahal plak kan...hihi..yuk kan jimat sikit...hahahso ape kata kalu kita buat sendiri je..huhu..bukan susah pun nak buat aiskrim nie..haha..so arie nie yuk nak share resepi aiskrim...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
20th February 2017 9:31am

 

Handphone Dan Make-up Penyebab Jerawat?

make-up dan handphone meingkatkan jangkitan jerawat di muka anda..jangan terkejut bila dengar tajuk nie ye..tajuk nie bukan mitos atau auta..tapi ianya adalah faktayup..mmang betul handphone dan make up boleh menyebabkan jerawat tumbuh dengan cepat di muka kita..kenapa handphone dan make-up penyebab...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
18th February 2017 8:51am

 

GIVEAWAY: JOM BACA BUKU - NOVEL PERCUMA!!!

join give awayklick banner diatas untuk join segmen nie,,ok,,dah lama rasanya yuk x join segmen..so nak start join balik lar..hihi,,sambil2 dok blogwalking,,terjumpa satu giveaway yang sangat menarik..giveaway nie dapat hadiah novel..huhu...yuk mmang xleh dngar psal novel..hahasbb yuk nie kaki novel..suka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
16th February 2017 10:43am

 

Panduan Dalam Membeli Insurance Hayat

tips sebelum membeli insurance hayatsape kat cni dah ada plan nak beli insurance hayat??angkat tangan ckit..ok..tapi uols dah tahu ke panduan atau tips sebelum membeli insurance hayat atau life insurance nie??x tai??klau x tau camne nak beli..huhu..uols jgan beli klau x buat survey atau belajar tentang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Insurance
16th February 2017 10:40am

 

Kelebihan Mengamalkan Istighfar

manfaat istighfarok..hari nie yuk nak cter istighfar..kita memang tahu yang istighfar nie mampu menghapuskan dosa..tetapi adakah kita tahu yang istighfar juga mempunyai kelebihan yang lain klau kita selalu amalkan,,anda mesti terkejut kan..sbenarnya bnyak manfaat istighfar klau kita selalu amalkanok hari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
28th January 2017 9:18am

 

Menang Segmen Husein Rider

Menang segmen pray for syriahari tu kan..tu ada join lar segmen pray 4 syria ..niat di hati memang nak join je..sbb nie lar first time yuk jmpablogger buat segmen pasal humanitarian and pasal syria..yuk mmang suka klau bab humanitarian nie..yuk bukan baik sgt pun..but yuk suka share kat orang what...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
25th January 2017 10:36am

 

Apakah Apgar Score?

maksud apgar score?adakah uols tahu apakah apgar score??urm..yuk pun mula2 tu x tau jgak..but lpas baca aricle Dr. Abdul Rahim...yuk pun faham lar..since yuk dah faham..so yuk nak share lar kat uols apakah apgar score..benda nie penting bagi bakal ibu dan bapa...yuk rasa setiap parents perlu tahu apakah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
23rd January 2017 10:30am

 

Design 74: set tilam bakul bayi (reben)

set tilam dan set bakul bersarungWow...x sangka set bakul tilam baby sy nie mndpat sambutan yg mnggalakkan Dah rmai yg preoder..Sbb tu cpt2 sy kluarkan design terbaru Cantik x design baru nie...wrna lembut je design baru nie...saya buat bnyak perubahan tau..terutama set bakul..1)sarung set bakul boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
20th January 2017 10:19am

 

Cirit-Birit..Apa Yang Anda Perlu Lakukan?

rawatan dan tindakan yang perlu dilakukan ketika terkena cirit-birit.ok hari nie yuk nak share pasal cirit-birit...sape kat cni pernaj kena cirit-birit angkat tangan hihi..yuk pasti mesti ramai yang pernah kenacirit-birit kan..ya Allah seksa kan kalau kenacirit-birit nie...kena ulang alik g...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
18th January 2017 9:22am

 

memahami kontrak Insurans Hayat

kontrak polisi insurance hayatnie..yuk nak pesan ckit..sebelum membeli insurance hayat tu..kna lar baca kontrak dulu..baca syarat2 dia..baru beli tau..jangan main beli je..baca dan faham kontrak anda dulu...klau x faham..tanya je kdp penjual insurance tu..dengan pembelian insurance hayat ,tidak kira...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
16th January 2017 10:18am

 

Tips untuk Merawat Jerawat (part 1)

tips untuk bebas daripada jerawatsape yang x nak muka licin dan bebas daripada jerawat kan...klau boleh nak kulit muka tu cam telur kan..hihi..sbb tu ramai orang x kisah untuk berbelanja beribu-ribu ringgit semata-mata ingin mendapatkan kulit muka yang bebas cela..so hari nie yuk nak bagi tips untuk bebas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
14th January 2017 10:16am

 

Design 73: set tilam bakul bayi (reben)

set tilam dan set bakul bersarungTAHUN BARU...DESIGN BARU...CORAK BARU. tahun nie...saya dah tukar design ye..nak berubah angin plak..design baru nie...saya buat bnyak perubahan tau..terutama set bakul..1)sarung set bakul boleh buka n basuh...jadi klau kotor jgn bimbang..sarung set bkul tu..uols boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
12th January 2017 10:49am

 

ISU E-CIGARETTE (VAPE) DAN CECAIR NIKOTIN E-CIGARETTE

PENJELASAN KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA BERKENAAN E-CIGARETTE (VAPE) DAN CECAIR NIKOTIN E-CIGARETTEok..baru2 nie kita selalu dengar tentang isu vapu dan vape yang bebas nikotine..orang ramai mempertikaikan kenapa kerajaan mengharamkan penjualan vape dan ramai juga kedai yang menjual vape gulung tikar..ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
2nd January 2017 9:04am

 

kelebihan isi kelapa kepada ibu mengandung

kebaikan isi kelapa kepada ibu mengandungurm...betul ke isi kelapa boleh memberi kebaikan kepada ibu mengandung??cam xpercaya je..huhu..tular siapa sangka isi kelapa mempunyai banyak kebaikan kepada pregnant mother..mula2 tu yuk oun x percaya gak..tapi..lepas baca and done some research..mmang betul isi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
31st December 2016 9:21am

 

Ready Stock : Mickey Orange

beli barang baby onlineSelamat malam semuaDah tido ke??sabar dulu..nie yuk nak tunjuk design baru.. Urm..sblum nie sy buat design biasa kan..Tp kali nir..design special edition..Sy buat khas bg sape yg oder..huhuApe yg special??Set bkul dia brsarung.so boleh buka n basuh..Ada 2 bakul yg berpenutup..n ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
29th December 2016 9:38am

 

kencing berbuih...normal atau tidak?

kencing anda berbuih??kencing berbuih..pernah dengar x??x pernah dengar..xpe..biar yuk terangkan ape tu kencing berbuih..jangan rasa pelik plak bila yuk cakap memang ada orang yang kecing berbuihkenapa kencing mereka berbuih..yang tu kna baca sampai habis,,baru uols tahu kenapa sesetengah orang kencing dia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
28th December 2016 9:43am

 

pokok bunga yang disukai kelulut

bunga yang disukai kelulutpernah dengar tentang kelulut??mesti pernah dengar kan..klau dalam english kelulut dipanggil stingless be..so dari nama tu mesti uols boleh agak kan yang kelulut nie x sengat orang..yuk dulu pun x kenal jugak kelulut nie..first time yuk tengok kelulut secara live when yuk kena...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
26th December 2016 9:18am