User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 12 of 33

Senarai Pelepasan Cukai 2018 E-Filing 2019 LHDN

Masa untuk buat declaration mengenai pendapatan bercukai kepada LHDN! Anda dah dapatkan nombor fail cukai pendapatan anda tak? Kalau belum, bolehlah buat segera menerusi e-filing atau pergi ke mana-mana pejabat LHDN terdekat. Buat mereka yang belum lagi ada pengetahuan berkaitan cukai pendapatan LHDN ini,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and a week ago.

 

Cara Jimat Cepat Belajar Cara Buat Google Ads

Usahawan online tumbuh bagai cendawan dari hari ke hari. Ada yang menjadi usahawan dan menjual produk di Facebook serta Instagram. Ada pula yang menggunakan platform seperti Easystore dan Shopify untuk bina kedai online sendiri secara percuma. Dan ada juga yang gunakan platform marketplace seperti Lazada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and a week ago.

 

Anak Kecil Memang Suka Main Tembak-Tembak, Tahu Sebabnya?

Seingat sayalah, cuma anak perempuan saya yang tidak betul-betul minat dengan permainan tembak-tembak semasa dia masih kecil. Bila dah besar ni je ada nampak kecenderungan bermain permainan tembak-tembak, samada permainan video arked atau permainan online di smartphone contohnya PUBG dan juga Mobile...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and a week ago.

 

Jalan Untuk Bebaskan Diri Dari Hutang

Dah masuk bulan kedua tahun 2019 ketika saya menulis post ini. Ia bukan post biasa-biasa tetapi satu entri blog yang mahu mengajak anda untuk menjadi seorang yang bebas hutang! Ya, seorang yang tidak terbeban dengan hutang, walaupun secara realitinya, di dunia sekarang .. agak sukar untuk elakkan diri dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and 2 weeks ago.

 

Sayangi Kenderaan Anda - Tukarlah Minyak Enjin Ikut Jadual!

Siapa sini biasa tukar minyak enjin kereta sendiri? Jika ada, syabas dan tahniah. Memang agak rare nak jumpa seseorang sebegitu kecuali anda seorang mekanik. Saya sendiri pun tak pernah tukar minyak enjin sendiri. Namun, alhamdulillah, saya tahu kepentingan untuk menukar minyak enjin atau minyak hitam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and 3 weeks ago.

 

10 Tempat Makan Terbaik di Ipoh

Nak tahu mengenai 10 pilihan tempat makan terbaik di Ipoh, Perak? Lagi best, anda boleh menikmati segala hidangan lazat ini dengan pengalaman pembayaran tanpa tunai menerusi aplikasi e-dompet homegrown Boost. Pernah dengar kan pasal aplikasi Boost ini? Saya pernah ceritakan sebelum ini, di mana sistem ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and 3 weeks ago.

 

Tips Jawab Soalan Psikometrik SPA

Ada yang tanya saya, bagaimana cara nak jawab atau berikan jawapan yang betul bagi setiap soalan dalam ujian Psikometrik kemasukan kerja kerajaan bawah kendalian Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA)? Hmm .. secara am, kalau tengok contoh-contoh soalan ujian Psikometrik sebelum ini, soalan-soalan ujian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months and a week ago.

 

Jadual Tarikh Cuti Penggal Sekolah Serta Cuti Perayaan 2019

Buat ibubapa seperti saya, takwim atau jadual cuti persekolahan adalah sesuatu yang penting dan wajib diketahui. Kalau ada buku planner, memang patut tandakan tarikh-tarikh cuti sekolah termasuklah cuti sekolah untuk perayaan macam Tahun Baru Cina, cuti Hari Raya dan juga yang lain-lain. Kalau anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months and a week ago.

 

Ujian Psikometrik Wajib Lulus Untuk Semua Jawatan SPA

Sejak Oktober - Disember tahun 2018, memang sangat banyak ujian Psikometrik. Kami pun agak terkejut bilamana ujian-ujian ni secara berterusan diadakan sepanjang dua tiga bulan terakhir pada 2018. Nampaknya pihak SPA serius nak tapis mereka yang mantap dari segi tingkah-laku ni.Tingkah-laku? Ya, ujian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
7 months and a week ago.

 

Tips Tanam Jaga Kaktus Untuk Hiasan Dalaman

Ada peminat kaktus yang baca blog saya ni tak? Sebelum ini, saya ada kongsi cerita mengenai kekaguman saya mengenai pokok berduri ini. Kaktus sememangnya pokok yang hebat dan ada kelebihannnya tersendiri. Walaupun ia pohon berduri, ramai yang menjadikan pokok atau tumbuhan kaktus sebagai tumbuhan penyeri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months and a week ago.

 

Cameron Highlands - 'Syurga' Pecinta Cactus

Pelik tak? Biasanya bila sebut pokok kaktus (cactus), kita akan ingat padang pasir dan ia banyak di kawasan panas. Tapi di Malaysia, pokok ini senang dan banyak didapati di kawasan yang 360 darjah berbeza dengan apa yang kita biasa fikirkan. Pokok kaktus mudah didapati di Cameron Highlands, kawasan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months and a week ago.

 

Ebook Percuma - Cara Untuk Mula Bisnes di Shopee

Ramai yang teringin nak buat bisnes dan perniagaan sendiri... hmmm .. apakata anda bermula dengan berniaga di platform beli-belah yang semakin terkenal iaitu Shopee. Shopee punyai banyak kemudahan percuma untuk anda mula menjual produk di Shopee. Memiliki sebuah kedai online untuk menjual menjadi satu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months and 2 weeks ago.

 

3 Tips Elak Rasa Homesick Anak Baru Masuk Sekolah Asrama

Alhamdulillah, anak saya yang sulong iaitu Amri kini berada di tingkatan 3 di Sekolah Tahfiz Model Ulul Albab (TMUA), Nibong Tebal. Sekarang, Amri telah diberikan kepercayaan oleh pihak sekolah untuk memegang jawatan sebagai Pengawas Sekolah. Agak kurang nak percaya sebenarnya memandangkan di sekolah, Amri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months and 2 weeks ago.

 

Kotak Inspirasi 2019 Projek Iqra' - Beli Sambil Menyumbang Amal

Kotak Inspirasi 2019 daripada Projek Iqra'. Ada banyak cara untuk kita memberikan sumbangan kepada masyarakat, terutama yang memerlukan bantuan. Menerusi Projek Iqra', saya telah diberikan kesempatan untuk menyumbang sesuatu kepada asnaf dan juga kelestarian segala projek kebajikan yang dikelolakan oleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months and 2 weeks ago.

 

TGLB Blog List Jan-Jun 2019

Lama tak join segmen blogger lain. Hari ini saya rasa nak join satu segmen - TGLB Blog List Jan-Jun 2019, kiranya nak support rakan blogger ni yang baharu sahaja kembali memeriahkan dunia blog Malaysia setelah agak lama menyepi. Lagipun, agak jarang saya nak jumpa blog berbahasa Inggeris ditulis oleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months and 2 weeks ago.

 

Bagaimana Nak Jual dan Buat Iklan FB Terbaik?

Penat buat iklan di Facebook tetapi masih lagi tak hasilkan apa-apa? Atau kos buat iklan lebih banyak dikeluarkan dengan untung yang anda dapat bila menjual di Facebook? Mungkin anda buat silap di mana-mana atau ada skip sesuatu sehingga iklan Facebook anda kurang berjaya. Apakata kalau anda gali lagi ilmu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months and 2 weeks ago.

 

Berkunjung ke Taman Rama-Rama MARDI Agroteknologi Cameron Highlands

Mungkin ramai yang tak perasan, di dalam Taman Agroteknologi MARDI ada Taman Arnab dan juga Taman Rama-Rama. Kedua-dua taman ini terletak bersebelahan antara satu sama lain. Ia terletak di belakang padang taman permainan yang ada dalam Taman Agroteknologi MARDI. Kalau anda ke MARDI Cameron Highlands,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months and 3 weeks ago.

 

Resepi Kurma Telur

Resepi Kurma Telur. Masak Kurma adalah antara menu kegemaran saya. Kalau saya ada masa lapang dan teringin nak makan masak Kurma, antara yang paling mudah ialah menu Kurma Telur. Mudah sebab tak perlu nak cuci macam cuci ayam tu. Basuh telur je ... :) Menu ni sesuailah untuk orang bujang sebab ia mudah nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months and 3 weeks ago.

 

Lokasi Makan Yong Tau Fu Taiping Best

Biasa dengar Yong Tau Fu Taiping? Kalau sebelah tempat saya ni, 'jenama' ni memang terkenal. Pasar malam banyak yang jual Yong Tau Fu Taiping .. macam-macam nama diberikan. Nampak sama, tapi lain. Apa membezakannya? Memang ada banyak 'jenama' Yong Tau Fu Taiping diperkenalkan. Yang membezakannya ialah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months and 3 weeks ago.

 

Nak Mula Berniaga Shopee Tapi Tak Ada Produk?

Ini antara masalah ramai yang teringin nak jadi usahawan dan niaga di Shopee. Mereka tahu Shopee menyediakan platform cukup power untuk menjual produk, tetapi masalahnya ramai tak ada produk nak jual. Malah, mereka tak tahu nak jual produk apa yang akan laris di Shopee tu. Tak perlu risau. Sebenarnya dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months and 3 weeks ago.