User Profile: azam97rm

Show pings in: English | Malay | All

 

azam97rm

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 12 of 13

The Good Baby Bandana Drool Bibs – 4 Pack Baby Bibs for Boys – “Lumberjack Set”

As parents of twin babies, we structure our life around simplification. We have designed products to simplify your babys life, and more importantly, to simplify your life as a parent. The Good Baby bandanas are a stylish solution to your teething babys constant drooling. Dont cover your...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog Cikgu Mummy
5 months ago.

 

Breast cancer awareness in Malaysia

Recently mummy dapat satu permintaan dari wakil PRIDE minta mummy war-warkan maklumat berkenaan PRIDE dan apa fungsinya dalam perjuangan menentang kanser payu dara kat Malaysia. PRIDE tu apa? Haaa, mesti ramai yang tak tahu kan. Yayasan PRIDE adalah satu badan kebajikan NGO bagi Kanser Payudara. Yayasan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog Cikgu Mummy
5 months ago.

 

Harga vitamin C Shaklee untuk kanak-kanak

Vitamin C ni nampak macam kecil di mata kita tapi sedar tak berapa ramai yang makan buah tiap-tiap hari. Jika tak makan buah pun adakah kita ada makan sayur setiap hari? Dua-dua tak makan? Jadi kita kena consider ambil suplemen Vitamin C untuk tampung kekurangan. Lain la dalam menu kita memang semua dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog Cikgu Mummy
5 months ago.

 

Kalendar MUET 2017

JADUAL MALAYSIAN UNIVERSITY ENGLISH TEST (MUET) Tadi mummy browsing terjumpa jadual MUET. So macam every year MUET ni ada 3 kali so sempatla korang buat planning dan preparation. Ada tiga (3) sesi bagi tahun 2017 Mac, Julai dan November 2017. A) Sesi Mac 2017 Tarikh pendaftaran dibuka 1...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog Cikgu Mummy
5 months and a week ago.

 

MUET last minute tips

Exam MUET dah dekat anda tak sempat study? Tak sempat dengar taklimat? Kerja melambak study ntah ke mana? Jangan risau! Memang ini perkara standard! Yang penting banyakkan bertenang ok. Nak lulus exam caranya ialah dengan study contoh soalan. Jangan main hentam study semua strategi kena bijak. Jangan esok...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog Cikgu Mummy
5 months and a week ago.

 

What type of MUET exam questions to expect ?

Mummy ni cikgu english kat sekolah rendah la. Dulu belajar communication kat UIA. Memang tak penah ambil MUET pun tapi ada ambil 1119. Tak salah mummy MUET ni untuk kemasukan ke peringkat kolej atau universiti dan calonnya terdiri dari majoriti mungkin student lepas SPM. MUET ni macam syarat la nak ke next...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog Cikgu Mummy
5 months and a week ago.

 

Anak demam batuk selsema kahak

Alhamdulillah baby mummy dah tak demam tapi masih selsema. Haritu sihat lepas tu tiba-tiba je batuk. Kes macam ni selalunya tonsil. Pergi klinik memang betul. Bila dah tonsil otomatik demam akan naik. Selsema pun boleh jadi penyebab batuk. Sebabnya selsema yang berlebihan bukan sahaj di hidung tapi masuk ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog Cikgu Mummy
5 months and a week ago.

 

Bagaimana cara memulakan bisnes online

Maaf ye. Straight to the point. Nak mula bisnes online tak jalan kalau main belasah je. Dia kena ada funnel bisnes untuk hasil (duit masuk). Ibarat macam flow yang tersusun dan sistematik bermula dari supplier, jenis produk nak jual, tarik pelanggan yang spesifik, offer yang kena pada tempatnya, cara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
5 months and a week ago.

 

Hidung anak meleleh selsema tiap kali balik dari Taska?

Mesti mama heran kan tiap kali anak balik dari taska tiba-tiba hidung anak meleleh walaupun sebelumnya elok je kering hidung anak tu. Mama pun punyala jaga makan tido anak bagai dan nampak anak sihat dan cergas betul main kat rumah. Last-last anta taska bila balik hidung berair je. Mesti frust kan. Serba...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog Cikgu Mummy
5 months and 2 weeks ago.

 

Fungsi #hashtag power untuk apps instagram

Korang sedar tak yang instagram jika nak search dia lebih bergantung kepada hashtag power. Ibarat macam kita search kat google bila kita taip keyword untuk mencari sesuatu macam itu juga untuk instagram kita kena taip simbol hashtag (#) dan diikuti oleh keyword (#keyword). Begitu juga dengan Twitter dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
5 months and 3 weeks ago.

 

Tips bisnes online instagram

Sebelum memulakan tips bisnes online instagram saya nak sentuh tentang status semasa pemasaran online. Harini pelbagai medium digunakan untuk pemasaran bisnes secara online. Selalunya facebook menjadi tumpuan kerana ia merupakan media sosial yang paling banyak pengunjung. Semua orang ada akaun facebook,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
5 months and 4 weeks ago.

 

4 Trik buat jualan di Instagram

Setelah meneliti dan membuat sedikit penyelidikan, ada 4 trik yang mahu saya ceritakan disini terkait dengan buat jualan di instagram. Nak tahu kan sangat-sangat apa dia. Gambar yang unik (foto memukau) Caption yang menarik (ayat power) Follower yang berkenaan (niche) Hashtag yang tepat Fokus ini sahaja...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
6 months ago.

 

Mencari Stroller Bayi Malaysia

Mencari stroller bayi Malaysia tak sukar sebenarnya. Boleh je google dan jumpa banyak stroller kan. Yang susahnya ialah bila terlampau banyak jadi gelap mata dan keliru jadinya. Kemudian bila dah jumpa pulak mungkin stok habis atau bila nak bayar nak transfer payment akaun bank berlainan dan pelbagai lagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog Cikgu Mummy
6 months ago.

 

Laptop online murah bawah RM1200

Dalam pada zaman gawat ini percaya tak masih ada laptop online murah bawah RM1200. Gawat ni sebenarnya dia subjektif sangat bergantung kepada persepsimasing-masing. Kita masih bertuah alhamdulillah bumi Malaysia ialah bumi yang barokah. Pergi sahaja dimana ada barang mahal sudah pasti ada pula barang yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
6 months ago.

 

Cara Buat Blog Sendiri

Tak ramai yang tahu cara bina blog sendiri. Sebenarnya mudah sahaja caranya. Tak payah pening kepala. Cuma ramai yang tidak berani nak melabur kerana takut rugi. Takut rugi ni mungkin sebab tak tahu apa keuntungan yang boleh dapat dari blog. Jika anda tahu kebaikan blog tentu anda rasa berani nak melabur...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
6 months ago.

 

One piece baby outfit

One piece ni dia konvinien. Tau tak kenapa? Especially nak laundry just imagine sepasang baju seluar. Jenuh nak cari sepasang yang match lepas laundry. Setuju?

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog Cikgu Mummy
6 months and a week ago.

 

Long Sleeve One Piece Baby Girl Bodysuit Outfits Clothes

Long Sleeve One Piece Baby Girl Bodysuit Outfits Clothes (0-6 months, rose). Measurement: Size 0-6 months:Length:54cm Chest:50cm Size 6-12 months:Length:57cm Chest:52cm Size 12-18 months:Length:60cm Chest:54cm Size 18-24 months:Length:63cm Chest:56cm

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog Cikgu Mummy
6 months and a week ago.

 

Kenapa rezeki aku tak murah macam orang lain

Tentu anda pernah tanya diri sendiri, Kenapa rezeki aku tak murah macam orang lain? Nak tahu jawapannya ke? Jawapannya bergantung kepada diri sendiri sebenarnya. Ada beberapa jawapan ikut kesesuaian atau situasi seseorang. Antaranya: Kerana tanpa anda sedar, anda sendiri tak nak rezeki tu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
6 months and 2 weeks ago.

 

Black and white baby romper

Black and white baby romper size chart: size 0-6months: top length 32cm, bust 25*2cm, pants length 40cm, waist 20cm size 6-12months: top length 34cm, bust 26*2cm, pants length 42cm, waist 21cm size 12-18months: top length 36cm, bust 27*2cm, pants length 44cm, waist 22cm size 18-24months: top length 38cm,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog Cikgu Mummy
6 months and 3 weeks ago.

 

Baby girl pink romper

Baby girl pink romper. Size Chart: Age (0-8Month):Chest:50cm Shoulder:24cm Length:43cm Age (8-16Month):Chest:52cm Shoulder:24cm Length:44cm Age (16-24Month):Chest:54cm Shoulder:25cm Length:46cm Featuring lace decoration, the short sleeved bodysuits have a round collar. Made of soft cotton material in cute...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog Cikgu Mummy
6 months and 3 weeks ago.