User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 11 of 33

Khasiat Kelebihan Ketumpang Air, Juga Dikenali Sireh Cina

Pernah kenal dengan pokok herba yang dinamakan Ketumpang Air atau biasa dikenali sebagai Sireh Cina. Pokok ini sering tumbuh di tepian pokok lain di dalam pasu bunga. Ramai sebenarnya tak tahu kewujudan pokok ini, malah ada yang menganggapnya sebagai tumbuhan liar yang tiada gunanya. Aha, saya salah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months and 2 weeks ago.

 

Dana Pendidikan Elena Cooke Dibuka Untuk Permohonan Biasiswa SPM/STPM

Ada berita baik untuk pelajar-pelajar yang ingin melanjutkan pengajian ke peringkat lebih tinggi, khususnya untuk pelajar-pelajar SPM dan STPM. Pelajar SPM (Sijil Pelajaran Malaysia) and STPM (Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia) yang telah menerima keputusan peperiksaan mereka kini dijemput memohon kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months and 2 weeks ago.

 

Tarikh-Tarikh Penting Kalendar Islam 1440/1441H (2019)

Awal Ramadan dijangka pada 6 Mei 2019. Awal Ramadan adalah antara tarikh penting dalam kalendar Hijriah atau kalendar Islam untuk tahun 1440H atau 2019M. Ia menandakan permulaan umat Islam menunaikan ibadah rukun Islam iaitu berpuasa. Manakala tarikh-tarikh penting lain dalam kalendar Islam ialah tarikh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months and 2 weeks ago.

 

Matta Fair 2019 - Diskaun Traveloka Saleabration Buat Kaki Travel

Matta Fair kembali lagi. Pastinya ia satu waktu yang sangat best buat kaki travel dan kaki melancong. Waktu inilah, mereka yang suka bercuti mendapatkan harga diskaun kaw-kaw untuk penerbangan, hotel serta pakej-pakej percutian yang lain. Masa inilah untuk mendapatkan harga jimat dengan Matta Fair promo. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months and 2 weeks ago.

 

Tips Menyediakan Surat Perjanjian Pinjaman Sendiri - Supaya Senang Nak Tuntut di Mahkamah

Hutang perlu dibayar, tak boleh tidak. Ia satu kewajipan. Sebagai seorang Muslim, walaupun hutang itu cuma RM1, ia wajib dibayar .. kalau tidak segala amalan baik yang kita buat di dunia akan tergantung disebabkan hutang yang tidak berbayar ini. Itu sebab setiap kali kematian, waris atau wakil pihak si mati...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months and 2 weeks ago.

 

Telekung Berjenama Hanya RM16 Sepasang Dijual di Lazada

Anda teringin memiliki telekung berjenama? Atau nak hadiahkan telekung berjenama kepada yang tersayang? Mengapa tidak mendapatkannya secara online di Lazada? Dengan jualan kilat (flash sale), anda boleh mendapatkan telekung berjenama dengan hanya RM16 sepasang! Harga yang memang cukup murah. Malah, sukar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months and 2 weeks ago.

 

Muat Turun 176 Template Copywriting - Story Selling Untuk Lariskan Jualan

Anda ada masalah nak tarik pelanggan? Ada masalah untuk orang kenali produk dan bisnes anda? Tahu tak mengenai copy writing? Copy writing adalah salah satu teknik pemasaran yang telah lama dipraktikkan untuk membantu perniagaan terutama dalam meningkatkan kesedaran berkaitan kewujudan bisnes anda,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months and 3 weeks ago.

 

Proton Iriz 2019 Baharu, Tempahan Cuma RM9.99 Secara Online

Dah tengok versi terbaru Proton Iriz 2019 tak? Fuh .. memang bergaya habis weihhh ... modifikasi pada bentuk yang cukup mengiurkan pada pandangan saya. Saya fikir bodykit terbaru Proton Iriz 2019 memang memikat terutama untuk golongan muda bergaya. Model hatchback segmen-B ini telah diberikan nafas baharu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months and 3 weeks ago.

 

Makan Malam Bajet - Nasi Arab Tempayan di Nibong Tebal, Cuma RM6/Set

Saya dan keluarga sesekali akan pergi makan malam di luar, biasanya kalau nak ubah selera atau nak meraikan sesuatu perkara. Kalau makan malam di luar, menu yang menjadi sasaran pastilah menu western-food dan hidangan dari Timur Tengah. Ia menjadi pilihan disebabkan ianya sukar nak masak di rumah, selain...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months and 3 weeks ago.

 

Jam Tangan Curren Nampak Mewah Tetapi ...

Saya memang kaki beli jam. Macam-macam jam saya dah beli. Kebanyakkan tu saya beli secara online, dan laman web shopping online yang selalu saya gunakan adalah Shopee dan Lazada Malaysia. Paling mahal adalah jam tangan jenama terkenal dari Jepun, G-Shock dengan harga RM200. Kali ini, saya beli jam tangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months and 3 weeks ago.

 

Kerja Sambilan Sebagai Guru Tuisyen Memang Lumayan

Saya ada seorang kenalan, seorang gadis yang mempunyai ijazah, masters dan PHD dalam bidang kejuruteraan. Beliau ni, sejak dari ambil masters lagi sudah menjadi sebagai guru tuisyen secara sambilan. Menerusi pendapatan sampingan tersebut, beliau bukan sahaja boleh hidup selesa malah tak ada masalah hutang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months and 3 weeks ago.

 

Pertama Kali Menginap di Symphony Suites Hotel Ipoh, Hotel Terbersih Perak

Kalau anda ke Ipoh, keluar tol Simpang Pulai dari arah selatan pasti akan jumpa sebuah hotel baharu yang dikenali sebagai Symphony Suites Hotel. Kalau waktu malam, hotel ini sangat mudah dicam kerana ia berwarna-warni dengan lampu neon. Di waktu siang, memasuki sahaja bandaraya Ipoh, anda akan nampak sebuah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months and 3 weeks ago.

 

Happy Birthday Zikri dan Maira

Selamat Hari Lahir kepada dua orang anak saya, Zikri dan Maira. Masing-masing lahir dalam minggu yang sama. Alhamdulillah, masing-masing dah jangkau umur 11 tahun dan 9 tahun. Saya dan isteri bersyukur, anak-anak kami ini telah membesar dengan sihat dan mendapat apa yang diperlukan sebagai seorang anak. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months and 4 weeks ago.

 

Simpan, Labur Menang - Kempen Amanah Hartanah Bumiputera (AHB)

Weihh ... ada peluang keemasan ni untuk rakan-rakan pelabur terutama mereka yang aktif dalam pelaburan hartanah. Errr .. kalau belum, rasanya masih belum terlewat untuk membuat pelaburan awal serendah RM100 dalam Amanah Hartanah Bumiputera (AHB). Ingin membuat pelaburan awal dalam AHB tak susah mana, malah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months and 4 weeks ago.

 

4 Tips Rangsang Otak Bayi Ketika Mandi

Dah lama juga saya tak kongsikan tips berkaitan keibubapaan. Hmm .. walaupun saya ni bukannya pakar dalam bab ini, tetapi berdasarkan pengalaman dan juga pembacaan, tak salah kot nak berkongsi kepada pembaca blog saya. Lagipun, saya perasan masih ramai yang secara tak sengaja masuk ke blog saya untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months and 4 weeks ago.

 

Archer A6 Gigabit Router Untuk Pengguna Unifi

Anda pengguna Unifi? Ada masalah dengan kelajuan wifi di dalam rumah atau capaian wifi Unifi jadi terhad? Aha .. cubalah gunakan TP-Link AC1200 Wireless MU-MIMO Gigabit Router Archer A6 ini yang sekarang tengah sale di Lazada Malaysia. Ianya jualan online eksklusif TP-Link untuk pengguna di Malaysia. Harga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months ago.

 

First Time Makan Western Food Atas Dulang

Anda pernah makan western food atas talam err atau dulang tak? Aha, ianya lebih kurang macam shell-out cuma kali ini bukan makanan laut, tetapi western-food terdiri dari lamb-chop, french-fries, chicken-chop dan juga steak. Saya dan famili baru je dapat merasa first-time makan western-food ni atas dulang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months ago.

 

Panduan Lengkap Berniaga di Shopee

Income 4 angka seminggu berniaga di Shopee !! Ramai peniaga online yang inginkan pendapatan dan jualan sehingga 4 angka seminggu, namun gagal mencapainya. Sebab utama ialah mereka terus berniaga tanpa memiliki panduan yang lengkap untuk mereka ikuti dan contohi. Itu sebab jualan 4 angka terasa bagaikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months ago.

 

2.5 Juta - Jumlah Pageviews 2018

Tahun 2018 dah berlalu, malah sudah hampir 2 bulan ianya menjadi sejarah dalam kehidupan. Dalam kesempatan ini, saya sudi nak berkongsi jumlah trafik atau pageviews yang telah diperoleh blog ini dalam tahun tersebut. Ia mungkin agak basi untuk diceritakan, tetapi .. well ... ini kan blog personal saya ..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months ago.

 

Percutian Seronok di Taman Air Mini Swiss-Garden Golf Resort Spa, Damai Laut

Antara banyak hotel atau resort percutian yang ada di Perak, Swiss-Garden Hotel Beach Resort adalah antara yang seronok untuk kami sekeluarga menginap. Ia merupakan tempat percutian yang memenuhi aktiviti sekeluarga, dan berdekatan dengan beberapa tempat tarikan yang lain seperti Lumut, Pulau Pangkor...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months ago.