User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 11 of 29

Lipstik Boleh Gelapkan Warna Semulajadi Bibir, Ikuti 5 Tips Ini ..

Wanita memang suka lipstik. Kalau dikata tak suka bermekap, paling tidak mesti nak letakkan lipstik atau gincu pada bibir, betul tak? Heh .. bukan setakat wanita je suka lipstik, budak kecil macam anak saya, si Najmi pun suka lipstik ni. Haha .. anak-anak, memang pantang nampak benda boleh ditepek pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and 3 weeks ago.

 

Bila Suami Sidai Pakaian di Ampaian ..

Antara kerja rumah house husband yang sering saya buat ialah menyidai pakaian di ampaian. Ia boleh dikatakan kerja yang agak mudah, selain tugas mengangkat kain. Tugasan rumah yang lain biasa dibuat ialah membasuh kain (guna mesin), basuh pinggan dan juga memasak. Bab-bab lain dalam kerja rumah ni,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and 3 weeks ago.

 

Cara Buat Cruncheese Sendiri Guna Kulit Popia

Ada sesiapa yang nak belajar cara nak buat keropok Cruncheese sendiri yang sedap dan membikin mulut tak berhenti mengunyah? Hehe .. dalam post kali ini, saya nak kongsikan cara nak buat atau resepi sempoi membuat Cruncheese yang sedap dan rangup menggunakan kulit popia. Tak susah pun. Memang mudah nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and 3 weeks ago.

 

6 Tips Elakkan Musibah Kepada Kenderaan Ketika Musim Banjir

Musim tengkujuh dah tiba. Bersediakah anda untuk hadapi sebarang kemungkinan buruk yang mungkin berlaku? Sediakan payung sebelum hujan kata orang. Beringat sebelum kena. Akhir tahun memang semua tahu dan sedar adalah musim tengkujuh. Malah, sejak beberapa minggu ni, dah kelihatan banyak berita mengenai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and 3 weeks ago.

 

Menjadi Masyarakat Prihatin Bersama Muslim Volunteer Malaysia (MVM)

Anda mempunyai keinginan untuk membuat amal kebajikan tak? Ada hasrat untuk menyertai pertubuhan bukan kerajaan (NGO) di Malaysia atau mendaftar menjadi seorang sukarelawan membantu orang memerlukan? Tetapi pada masa sama berada dalam dilemma untuk memilih NGO yang bersesuaian? In Sha Allah, dalam post...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and 4 weeks ago.

 

Mee Bandung Tulang di Changkat Ibol

Lama saya tak bawa famili makan di kedai makan D'Bukit yang terletak di Changkat Ibol, Changkat Jering berdekatan Taiping ni. Saya boleh katakan ia merupakan kedai makan kegemaran kami kalau melalui jalan Changkat Jering. Kalau lalu highway, sanggup keluar tol tu semata nak makan di sini. Memang best menu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months ago.

 

Shopee Baby Fair 22-25 November - Diskaun Hingga 90%

Jom shopping kat Shopee .. aha, ada jualan khas sempena Baby Fair bermula dari 22 hingga 25 November 2018. Buat ibubapa yang mencari produk bayi macam susu formula, lampin pakai buang, soft toys, pakaian bayi .. bolehlah berbelanja di Shopee Malaysia. Ehemm .. dah gaji kan? Jadi, kalau memang ada bajet...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months ago.

 

5 Teknik Lariskan Jualan di Shopee

Cara nak melariskan jualan di Shopee. Ehem ... ada yang tercari-cari cara nak melariskan barang yang dijual di Shopee tak? Kalau ada, saya nak kongsikan sedikit pengetahuan dan ilmu yang saya tahu. Ia mungkin bukan teknik terhebat, tetapi ia merupakan cara yang telah digunakan ramai penjual di Shopee bagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months ago.

 

Muzium Tentera Darat Port Dickson - Mesti Pergi Jika Bercuti ke PD

Kalau ke Port Dickson (PD), saya sekeluarga rasa tak sah kalau tak singgah ke Muzium Tentera Darat, di Kem Si Rusa, Batu 4, Port Dickson. Ia satu tempat lawatan dalam percutian yang berbaloi untuk pergi, apatah lagi bila membawa anak-anak bersama. Lagipun, Muzium Tentera Darat Port Dickson ini tidak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months ago.

 

Shopping Online di Laman Web Mr.Diy La Pulak ..

Semua orang mula beralih berniaga secara online. Ini termasuklah pasaraya dan kedai-kedai besar. Mereka tahu potensi perniagaan secara online memang cukup besar. Apatah lagi kos menguruskan kedai atau bisnes online jauh lebih murah, dan boleh memberikan keuntungan yang lebih baik. Jadi, saya tak hairanlah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months ago.

 

Soalan Popular Untuk Temuduga Pembantu Tadbir (Kewangan) W19

Temuduga Pembantu Tadbir (Kewangan) gred W19. Jika anda dipanggil temuduga jawatan ini, kami nak berkongsi beberapa tips dan panduan ringkas kepada anda, terutama dari segi soalan-soalan yang bakal ditanya di dalam temuduga jawatan gred W19 ini.Tahniah apabila anda sudah terpilih untuk hadir ke temuduga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
7 months ago.

 

Jadual Kelepasan Am Malaysia 2019

Jadual hari kelepasan am untuk Malaysia dan negeri-negeri dalam Malaysia tahun 2019 dah pun diterbitkan oleh kerajaan. Bila dah ada jadual ni, buat mereka yang suka plan awal untuk percutian bersama keluarga, atau mungkin untuk apa-apa majlis keramaian tahun 2019, pasti ia akan jadi panduan berguna. Ia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months ago.

 

Najmi Dapat Mainan Baharu Shopee Sales

Wahh wah wahhh .. seronok Najmi dapat mainan baharu, lepas isteri saya bershopping online di Shopee baru-baru ni. Shopee ada buat sale, jadi isteri saya pun terus cari mainan untuk Najmi. Nak tahu apa yang isteri saya belikan untuk anak bongsu kami, Najmi yang berusia setahun lebih tu tak? Aha .. meh baca...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months ago.

 

Pageviews Oktober Meningkat 100K Berbanding September 2018

Alhamdulillah, nampaknya usaha keras membuahkan hasil. Saya memang dah berazam nak tingkatkan jumlah pageviews (PV) atau hits blog ini untuk bulan Oktober berbanding September 2018, dan ianya berhasil. Saya sangat lega, kerana berjaya membuktikan kemampuan diri. Kalau ikutkan, saya rasa ragu-ragu juga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months ago.

 

7 Langkah Elak Terpedaya Dengan Tawaran Promosi Beli-Belah Online

Siapa bershopping sempena jualan besar-besaran 11.11 hari tu? Untung tak dapat beli-belah ketika hampir semua penjual online tawarkan diskaun dan potongan harga? Ke harganya sama je? Atau rugi? Hehehe ... Bila ada sale besar-besaran macam ni, kena jadi seorang pengguna atau pembeli yang bijak. Tak boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months ago.

 

Web Khas Ujian Psikometrik SPA

Portal Khas Peperiksaan Ujian Psikometrik SPA. Rasanya ramai calon kerja kerajaan sudah sedia maklum bahawa pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) telah mewujudkan portal khas untuk Ujian Psikometrik. Ia merupakan portal untuk menguji para calon yang dipanggil untuk menghadiri Ujian Psikometrik tanpa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
7 months and a week ago.

 

Mee Kari Udang Yang Nampak Sedap, Tapi Bila Rasa ....

Tengok barisan menu yang ada, memang semuanya nampak sedap. Saya pula adalah penggemar Mee Kari, bila nampak dalam menu sebuah kedai makan ada jual Mee Kari Udang, saya bagai kelabu mata terus pesan untuk merasa. Bila Mee Kari Udang sampai depan mata, perghh .. memang nampak sedap giler. Tapi, pandangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months and a week ago.

 

Smartphone Realme 2 Pro Percuma Untuk 2 Follower Bertuah

Siapa nak smartphone terbaharu Realme 2 Pro secara percuma? Memang best jika boleh dapat sebuah smartphone percuma yang ada ciri-ciri hebat dan terbaik kan? Aha .. kalau nak smartphone best ini secara percuma, baca blog post ini sehingga habis ya. Smartphone Realme 2 Pro Percuma Untuk 2 Followers Bertuah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months and a week ago.

 

Kecik-Kecik Dah Hadap Komputer Sendiri

Najmi dah makin membesar dengan bijak. Alhamdulillah, saya dan isteri seronok lihat perkembangan Najmi yang masih menyusu badan. Usianya dah lebih setahun enam bulan, dan dah macam-macam pe'el ditunjukkan. Sejak dua menjak ni, Najmi dah makin cenderung dengan internet. Risau juga dengan kecenderungan ini.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months and a week ago.

 

3 Tips Memborong di China Elak Kena Tipu

Jualan besar-besaran secara online sempena tarikh 11.11 sudah pun berlalu. Jika anda lihat ia telah mendapat sambutan hangat daripada ramai kaki shopping online terutama di Malaysia. Bukan itu sahaja, penjual juga sangat rancak membuat promosi dan menawarkan harga murah yang adanya tidak masuk akal. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
7 months and a week ago.