User Profile: zahra95642

Show pings in: English | Malay | All

 

zahra95642

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 10 of 28

Cara Backup Blogpost ke Google Drive Secara Automatik

Jika kita perhatikan, dalam blogger sendiri ada pautan untuk kita membuat backup untuk blog kita iaitu di bahagian Setting. Disitu kita boleh Import dan Export backup fail ke dalam komputer kita. Jika anda nak tahu berkenaan cara import blog, saya ada kongsikan pada artikel ini: Cara Buat Backup Blog di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
8 months and 2 weeks ago.

 

Cara Menguruskan Bisnes Instagram Secara Auto

Salah satu medium pemasaran terkini yang paling berkesan adalah dengan penggunaan Instagram. Instagram asalnya dicipta untuk perkongsian gambar kepada kawan-kawan tetapi kini dengan kekreatifan para usahawan, Instagram kini menjadi lubuk membuat duit bagi kebanyakan usahawan muda. Terutamanya mereka yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
8 months and 2 weeks ago.

 

Cara Buat Ecommerce Menggunakan Shopify

Selain daripada buat duit secara online dengan blog, salah satu cara lain untuk menjana pendapatan secara online adalah dengan membuat laman web ecommerce atau edagang. Jika anda masih tidak faham apa itu laman web ecommerce, anda boleh pergi ke laman web Lazada, Zalora, 11Street dan lain-lain. Itulah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
8 months and 3 weeks ago.

 

Tingkatkan Pendapatan Blog Dengan Chitika?

Jika korang masih belum dapat akaun Google Adsense, Chitika adalah antara alternatif terbaik untuk anda selain daripada Nuffnang dan lain-lain. Aku sendiri sekarang ini sedang cuba untuk menggunakan Chitika pada blog aku tu.Tapi dari pemantauan aku setakat ini, bagi blog bahasa melayu yang trafik tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
8 months and 3 weeks ago.

 

Pengalaman Aku Guna Google Adsense dan Ezoic

Bila aku dah dapat akaun penuh Google Adsense, perkara seterusnya yang bermain dalam fikiran adalah - bagaimana nak tingkatkan lagi pendapatan dengan Google Adsense? Setakat ini aku dah dapat 2 kali payout daripada Google Adsense, tapi lepas tu pendapatan Google Adsense aku menjunam ke bawah. Aku pun tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
8 months and 3 weeks ago.

 

Cara Jimat Duit Tahun 2017

Setuju tak jika saya katakan tahun 2017 kita perlu berjimat cermat? Mungkin ada yang tidak bersetuju tetapi hakikatnya ekonomi yang tidak menentu menyebabkan kita perlu berhati hati dalam menguruskan kewangan kita. Pada kali ini saya akan kongsikan cara jimat duit yang boleh kita amalkan bermula tahun 2017...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
8 months and 3 weeks ago.

 

Cara Mendapatkan Rebat Tunai Semasa Shopping Online

Cara Mendapatkan Rebat Semasa Shopping Online. Online Shopping kini bukanlah sesuatu yang luar biasa. Kini hampir semua orang pernah membeli secara atas talian tidak kiralah melalui Facebook, Instagram atau laman-laman web e-dagang seperti Lazada, Ebay dan lain-lain lagi. Salah satu sebab kenapa orang suka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
8 months and 3 weeks ago.

 

Cara Paling Mudah Buat Video Youtube

Nak buat duit dengan Youtube tapi tak tahu nak buat video? Rasanya semua orang tahu bahawa kita boleh buat duit dengan Youtube. Tapi kita tidak akan dapat buat duit dengan Youtube tanpa video!. Walaupun ramai yang tahu, tapi tidak banyak yang cuba secara serius untuk buat duit dengan Youtube. Sebab utamanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
9 months ago.

 

Cara Permohonan dan Kemaskini BR1M serta Jadual Pembayaran BR1M

Peringatan kepada semua yang yang mempunyai isi rumah berpendapatan isi rumah RM4000 dan ke bawah, tarikh permohonan dan kemaskini BR1M 2017 bermula dari 5 Disember - 31 Disember 2016. Permohonan baru dan kemaskini BR1M boleh dilakukan secara atas talian ataupun secara manual di pejabat Lembaga Hasil Dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
9 months ago.

 

Cara Terbaik Untuk Menetapkan Matlamat

Setiap orang ada matlamat. Tidak kira matlamat anda besar atau kecil, setiap orang akan ada matlamat. Tetapi tidak semua orang dapat mencapai matlamat yang diimpikan. Saya pasti ramai yang beranggapan bahawa menetapkan matlamat itu mudah, tetapi untuk mencapainya adalah sesuatu yang sukar. Sebenarnya, cara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
9 months ago.

 

Blog Sebenarnye Tak Perlukan SEO

Aku perhatikan banyak jugak blog yang terkenal dengan ranking Alexa yang baik sebenarnye tidak menitik beratkan berkenaan SEO. Tapi jika tanpa SEO bagaimana mereka boleh dapat pageview beribu dalam satu hari dan mempunyai ranking yang baik dalam Google mahupun Alexa.Ada 4 perkara yang aku dapat dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
9 months ago.

 

Pendapatan Blog Bulan November

Pendapatan blog aku dalam bulan November memang aku dah jangkakan akan menurun. Tetapi ada beberapa sumbangan pendapatan yang aku sendiri tak jangkakan. Aku akan cube ceritakan setiap satunya..Pendapatan berkurang kerana..Bulan ni aku tak capai minimum payout untuk Google Adsense. Dalam masa yang sama aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
9 months ago.

 

Cara Jadi Agen Topup dan Pembayaran Bil

Jika anda mencari sumber pendapatan tambahan, menjadi agen topup atau agen pembayaran bil adalah satu pilihan yang baik. Perniagaan ini boleh dimulakan hanya dari rumah serta dengan kos pendaftaran yang sangat minimum. Selain itu, bisnes ini tidak memerlukan strategi yang terlalu rumit kerana topup dan bil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
9 months ago.

 

Cara Mengatasi Masalah Tidur Berdengkur

Cara Mengatasi Masalah Tidur Berdengkur. Adakah anda berdengkur semasa tidur? Anda mungkin tidak perasan anda berdengkur, tetapi pasangan atau rakan anda pasti sedar jika anda berdengkur semasa tidur. Masalah berdengkur bukanlah eksklusif untuk satu satu jantina sama ada lelaki atau perempuan tetapi ianya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
9 months and a week ago.

 

Cara Membeli Barang di Aliexpress

Cara Membeli Barang di Aliexpress. Siapa nak membeli barangan terus dari China? Kini ramai yang beralih arah untuk membeli barangan terus dari China tidak kira untuk berniaga mahupun untuk kegunaan sendiri. Saya sendiri gemar membeli barangan dari China terutamaya daripada laman web Aliexpress.Pada kali ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
9 months and a week ago.

 

Cara Menukar dan Memilih Tayar Kereta

Cara Menukar dan Memilih Tayar Kereta. Tayar adalah salah satu bahagian yang paling penting pada kereta anda. Tayar kereta yang tidak elok boleh mendatangkan mudarat dan membahayakan pemandu dan penumpang kereta tersebut. Oleh itu, ada beberapa perkara yang perlu anda tahu sebelum anda menukar tayar kereta...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
9 months and a week ago.

 

Cara Memilih Wireless Speaker Yang Terbaik

Cara Membeli Wireless Speaker Yang Terbaik. Jika anda suka mendengar lagu, anda perlukan wireless speaker untuk mendapatkan bunyi yang lebih baik dan lebih memuaskan. Walaubagaimanapun, terdapat pelbagai jenis wireless speaker di pasaran yang kadang kala memeningkan kepala kita untuk memilihnya.Kenapa nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
9 months and 2 weeks ago.

 

Cara Menyambut Maulidur Rasul

Saban tahun kita meraikan sambutan Maulidur Rasul. Tetapi sejauh mana kita menghayati peristiwa itu dan mengambil pengajaran daripadanya. Walaupun ada yang berpendapat menyambut Maulidur Rasul adalah satu perkara yang tidak pernah dibuat oleh Rasullullah S.A.W dan tidak perlu dibuat, tetapi pada saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
9 months and 2 weeks ago.

 

Cara Mengenali Ubat / Produk Berdaftar Dengan Kementerian Kesihatan Malaysia

Jika kita lihat semua iklan produk sama ada di media social, media cetak atau media elektronik semua akan menyatakan bahawa produk mereka mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia. Adakah kita boleh terima kenyataan tersebut bulat bulat tanpa sebarang keraguan? Atau jika ianya dinyatakan oleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
9 months and 2 weeks ago.

 

Cara Turunkan Berat Badan Lebih 10kg Dalam Sebulan

Menurunkan berat badan adalah idaman kebanyakan perempuan. Ada yang mula berdiet dan ada juga yang bersenam. Satu perkongsian yang menarik daripada Nur Shaerah Abdul Karim (Shasha) tentang bagaimana beliau menurunkan berat badan sebanyak 16kg dalam masa hanya 1 bulan.Berikut adalah post penuh yang beliau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
9 months and 2 weeks ago.