User Profile: zahra95642

Show pings in: English | Malay | All

 

zahra95642

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 10 of 25

Hanya Orang Yang Pandai Menulis Boleh Berblog!

Betul ke? Korang ingat aku pandai menulis ke?Aku dalam kalangan yang menulis biasa biasa je.Kalau aku pandai menulis, rase nye aku dah ade novel atau buku sendiri agaknye. (Walaupun aku bercita cita satu hari nanti aku ade eBook aku sendiri haha)Pada aku nak mulakan blog bukan perlu pandai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
9 months ago.

 

Selamat tinggal Jobdirumah, Selamat datang Task.my!

Sebelum ni aku ade kongsikan yang ilancee dan Jobdirumah bercuti. Pada hari ini aku dapat tahu yang Jobdirumah bukan lagi cuti. TAPI DAH tutup selamanye.Selamat tinggal juga komisen dari affiliate Jobdirumah.Berita yang agak sedih untuk mereka yang selalu buat duit dengan Jobdirumah. Tapi apakan daya,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
9 months ago.

 

Cara Tukar Fail Dokumen kepada PDF

Cara terbaik untuk mengelakkan dokumen kita daripada ditiru atau diubah oleh pihak ke tiga adalah dengan menyimpannya atau mengedarkannya dalam format PDF. PDF merupakan singkatan kepada Portable Document Format adalah format yang memberikan kemudahan untuk pengguna menyediakan dokumen dalam bentuk cetakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
9 months ago.

 

Waktu terbaik untuk tulis blog..

Bile waktu korang tulis blog? Aku harap korang boleh respond kat bahagian komen atau dengan jawab survey kat bawah tu. Saje nak buat survey ringkas.Aku sendiri menulis blog kebiasaannya pada waktu malam antara pukul 10 malam hingga 1 pagi. Masa inilah idea akan datang mencurah-curah bagai air terjun yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
9 months ago.

 

Jadilah Blogger Yang Bertanggungjawab!

Sedang aku scroll di akaun muka buku, aku nampak macam-macam jenis blog yang ada dikongsikan. Ada yang memberi manfaat. Ada yang mengambil kesempatan. Lagi aku benci tengok kalau blog tu atau link yang dikongsikan berbaur umpatan, fitnah dan lain-lain semata-mata nak klik dan buat duit dengan blog.Inilah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
9 months ago.

 

Selepas iLancee, kini Jobdirumah pula bercuti?

Sebelum ni aku ade cerita pasa portal iLancee yang aku sertai bercuti selama sebulan sebab nak upgrade.Tidak lame kemudian, aku dapat satu emel (dan beberapa rangkaian emel lagi) berkaitan portal Jobdirumah yang akan diupgrade kepada sistem Jobdirumah versi 3.0.Nak aku cerita pasal ape tu Jobdirumah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
9 months ago.

 

Cara Mengatasi Telefon Pintar Mudah Panas

Menjadi bualan hangat apabila telefon Samsung Galaxy Note 7 yang baru dilancarkan terpaksa ditarik balik kerana terdapat masalah bateri yang boleh menyebabkan letupan. Pelbagai spekulasi mula diperkatakan, akhirnya, pihak Samsung sendiri terpaksa menghentikan pengeluarannya dan menarik balik semua Samsung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
9 months ago.

 

Pendapatan Blog Bulan September 2016

Oh sekarang dah bulan Oktober 2016. Nampaknya aku kene tepati janji untuk cerita peningkatan atau penurunan pendapatan dan perkara-perkara berkaitan blog aku ni.Bulan september adalah bulan yang menggembirakan untuk aku. Bagi yang masih belum tahu, bulan September adalah bulan dimana aku dapat payout...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
9 months and a week ago.

 

Cara Menggunakan Kapasiti Penuh Enjin Carian Google

Google adalah satu nama besar dalam dunia internet. Google adalah salah satu daripada enjin carian yang terbaik selain daripada Yahoo!, Bing dan lain-lain. Walaupun ramai orang yang menggunakan enjin carian Google, tetapi tidak ramai yang tahu menggunakan potensi sebenar enjin carian Google dalam mencari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
9 months and a week ago.

 

Hari Yang Sempurna untuk Aku!

Semua orang selalu cakap nak itu lah.. nak inilah..Tapi apa yang kita nak semua tu sebenarnya untuk ape? Apa tujuan kita nak semua perkara tu. Nak duit sampai sejuta. Untuk apa? Nak kaya. Sebab apa?Inilah yang dikatakan "why factor". Kita melakukan sesuatu pasti untuk sesuatu. Katakan contoh aku berblog...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
9 months and a week ago.

 

Rugi USD120 000 disebabkan Google Adwords!

Semasa aku sedang mengGoogle, aku tertarik dengan satu berita berkaitan seorang budak yang terkeliru antara Google Adwords dengan Google Adsense. Kisah budak berusia 12 tahun ini bermula apabila budak mendapat tahu bahawa beliau dan kawan-kawannya boleh buat duit dengan Youtube. Jadi mereka pun buatlah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
9 months and a week ago.

 

Best Vehicle Tracker and Monitoring

A vehicle tracker gives you assurance that your vehicle is always safe. The features among different tracking devices can vary. Some vehicle trackers alarm you when your auto leaves or enters a specific zone or is moving. In that capacity these vehicle GPS devices help you recover your auto when it got...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via #1 GPS Fleet Tracking Guide
9 months and a week ago.

 

Cara Payout Google Adsense Terus Ke Akaun Bank

Menjana pendapatan dengan Google Adsense menjadi idaman setiap blogger. Bulan September 2016 adalah bulan pertama saya dapat bayaran daripada Google Adsense setelah hampir 1 tahun saya menggunakan Google Adsense.Secara umumnya, proses pembayaran Google Adsense kepada para publisher mereka terdiri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
9 months and a week ago.

 

Payout Pertama Daripada Google Adsense. Ohsem!

Setelah hampir setahun aku pasang Google Adsense dalam blog aku, akhirnya penantian untuk payout berakhir dalam bulan September. Ini menjadikan genaplah aku pasang selama 10 bulan barulah dapat capai minimum USD100 untuk cashout.Apa yang menarik untuk aku kongsikan adalah walaupun untuk mencapai kadar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
9 months and a week ago.

 

Cara Semak Kod SWIFT-BIC Bank Di Malaysia

Apa itu kod SWIFT-BIC? BIC adalah singkatan kepada Bank Identifier Code. Jadi, kod Swift adalah nombor pengenalan khas bagi setiap perbankan dalam dunia ni. Setiap bank dalam dunia akan mempunyai nombor kod Swift yang berbeza.Sekadar untuk pengetahuan anda, kod ini diwujudkan bertujuan untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
9 months and a week ago.

 

GPS Fleet Tracker Without Monthly Fee

A vehicle tracker gives you affirmation that your vehicle is constantly protected. The elements among various GPS devices can fluctuate. Some fleet trackers alert you when your auto leaves or enters a particular zone or is moving. In that limit these vehicle GPS gadgets help you recuperate your auto when it...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via #1 GPS Fleet Tracking Guide
9 months and 2 weeks ago.

 

Cara Makan Mengikut Sunnah

Kita tidak akan sesat selagi mana kita sentiasa mengikuti ajaran Al Quran dan juga sunnah Nabi Muhammad S.A.W. Sunnah nabi meliputi pelbagai perkara dalam kehidupan seharian dan termasuk juga dengan cara makan yang betul. Adab makan juga dapat melambangkan hati budi seseorang itu, oleh itu panduan dan adab...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
9 months and 2 weeks ago.

 

Cara Penyimpanan Susu Ibu Yang Terbaik

Hampir semua ibu ingin menyusu penuh anak-anak mereka sehingga genap berumur 2 tahun. Tetapi bukan semua orang dapat peluang tersebut. Ini semua bergantung kepada rezeki setiap ibu tersebut. Ada yang dapat menyusukan setahun, ada yang dapat menyusukan 6 bulan dan lain-lain. Bagi yang dapat menyusukan anak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
9 months and 2 weeks ago.

 

Have you lost your new vehicle?

Have you lost your new vehicle? Are you in tension? Well, it is quite obvious for you to be in such a scenario. But, there is one relief! You have installed the vehicle GPS tracking device. It means, you can easily locate the current destination of your vehicle, without moving from the comfort of your...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via #1 GPS Fleet Tracking Guide
9 months and 2 weeks ago.

 

Best GPS Fleet Tracking Software

Consider GPS tracking, there are many software exclusively designed for this purpose. Rather than contracting a director to sit in the traveler seat and screen vehicles and drivers out and about, GPS armada following programming gives you a chance to watch out for everything from wherever you are. Utilizing...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via #1 GPS Fleet Tracking Guide
9 months and 2 weeks ago.