User Profile: sedapmakan

Show pings in: English | Malay | All

 

sedapmakan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 10 of 12

Ed burger Jalan Permatang Pauh (since 1986)

Kepada yang dok cariburger sempoi, ni aku rekomen kat korang Ed burger kat Jalan Permatang Pauh Pulau Pinang. Diorang berniaga dah lama, sampai tapak berniaga diorang tu dah jadi permenant kat situ maklum la depa habaq berniaga since 1986....Macam-macam burger ada..kena ambil nombor kalau nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
11 months and 3 weeks ago.

 

Makan tengahari di Kampung Baru Kuala Lumpur (restoran gerak 21)

Masa aku kat KL, akutercari-carikat mana tempat makan tengahari best yang ala-ala kampung kat KL ni. So, aku jalan punya jalan punya jalan, ending aku sampai kat Kampung Baru ni....Ternampak la satu signboard kedai makan yang tulis 'SELAMAT DATANG KE GERAI PAK LANG IKAN BAKAR - MASAKAN ALA...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
11 months and 3 weeks ago.

 

Wan Hashim Seafood, Simpang Ampat Pulau Pinang

Jika korangberadadi area Simpang Ampat, Pulau Pinang, ada satu restoran masakan ala thai, seafood yang boleh korang cuba try tengok....Aku balik dari Jusco Bukit Mertajam, kebetulan lalu kat depan restoran ni, so aku pun singgah la sebab tengok signboard 'Wan Hashim Seafood' besar gabak kat tepi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
11 months and 3 weeks ago.

 

Makan tengahari di medan selera Taman Siakap, Seberang Jaya

Jalan punyajalancari makan, tertiba ternampak medan selera Taman Siakap ni kat area Seberang Jaya betul-betul bertentangan dengan bangunan ARENA. Medan Selera ni parking agak terhad jugak la, tapi takde la susah sangat nak dapat parking. Banyak gerai makan dalam ni, waktu tengahari orang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
11 months and 3 weeks ago.

 

Makan tengahari Nasi Campur Pokok Nyok Bukit Mertajam

Makan tengaharidi Nasi Campur Pokok Nyok di Bukit Mertajam feeling-feeling macam makan nasi kandar...kiranya nasi kandar melayu la ni...Banyak juga lauk kat sini...gulai pun sedap-sedap...Restoran ni guna bangunan baru, sebelum ni diorang berniaga dekat bangunan lama..Nasi Campur Pokok Nyokbahagian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
11 months and 3 weeks ago.

 

Makan-makan di food court GM Klang lepas shopping sakan

GM klangdah memangterkenalkat Malaysia ni sebagai tempat memborong barang-barang murah..kiranya gedung membeli belah la...ada macam-macam barang yang ada di sini. Setiap tingkat ada tema barang yang dijual. Nak beli untuk diri sendiri pakai atau pun nak beli untuk nak berniaga...Kalau nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
11 months and 3 weeks ago.

 

Restoran makanan pantai Timur Anggerik Desa Seberang Jaya kini berwajah baru

Aku pernah buat posting pasal restoranni..boleh check kat posting Anggerik Desa..Dulu restoran ni kecil je, sekarang dah besar dan lebih cantik. Sekarang diorang renovate dua kedai jadi satu kedai yang lebih luas dan selesa...Orang yang datang sentiasa penuh, sampai kena tunggu mejo kosong untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
11 months and 4 weeks ago.

 

Jom pergi makan bihun sup di Pak Mat Bihun Sup Lahar Kepar, Kepala Batas Pulau Pinang

Jalan-jalancarimakanditeruskanlagi...Biasanya petang-petang kita nak makan makanan yang santai-santai, yang relax-relax...Kebiasannya selain goreng pisang, kita juga boleh makan makanan yang bersup..makan dengan itu, aku terpaksa bawa korang ke satu tempat di Lahar Kepar, Kepala...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
11 months and 4 weeks ago.

 

Makan nasi kandar pelita di Jalan Padang Lalang, Bukit Mertajam (BM)

Peminat-peminat nasi kandar, mai nak habaq kat hampa semua, ni diaaaaaa nasi kandar pelita Bukit Mertajam...sempoi taktau nak habaq lagu mana....Restoran nasi kandar pelita ni banyak cawangan, merata dok ada satu penang ni...depa ni sdn bhd...tapi makanan depa sempoi walaupun depa banyak cawangan....aku dok...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
11 months and 4 weeks ago.

 

Popia basah yang famous di Taiping (medan selera Larut Matang)

Salah satu lagi tarikan makanan yang sedap di Taiping ni adalah popia basah di medan selera Larut Matang. Gerai ni di bahagian hujung sekali berhadapan dengan gerai jual satay. Aku dah banyak kali beli popia basah ni...memang resepi turun-temurun tak sama cam yang jual di pasar malam. Nak beli ni pun kena...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
1 day and 2 hours ago.

 

Menikmati kelazatan cendol di Ansari Famous Cendol Taiping Perak

Satu lagicendol sempoi di Taiping selain Cendol Bismillah. Ansari Famous Cendol yang terletak berdekatan je dengan Cendol Bismillah. Ada macam-macam jenis cendol, cendol biasa, cendol kacang, cendol pulut, cendol jagung....Biasanya akan ada ramai orang yang datang sini. Meja sentiasa penuh, ikut nasib...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
1 day and 3 hours ago.

 

Mee rebus/Mee udang Sungai Dua di Kiosk Bertam, Kepala Batas Pulau Pinang

Kalau nak makan mee udang ni, tempat terbaik adalah di Sungai Dua la..Tapi bagi orang Bertam Kepala Batas special sikit sebab tiba-tiba ada gerai jual mee udang di kiosk Bertam ni...yang menariknya, mee rebus/mee udang Sungai Dua!!!! Aku tak pasti la yang ni cawangan diorang or...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
3 days and 6 hours ago.

 

Ida nasi ayam delight di Astaka medan selera Bandar Perda, Pulau Pinang

Satu lagi pilihan nasi ayam bagiyang duduk area Permatang Pauh Pulau Pinang ni...Ida nasi ayam delight yang terletak di Astaka medan selera Bandar Perda. Pelbagai jenis nasi ayam yang ada kat sini. Nasi goreng pun ada jugak. Makanan kat sini berasakan ayam.Ida nasi ayam delightGerai Ida nasi ayam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
3 days and 7 hours ago.

 

Big Red Strawberi, Brinchang, Cameron Highland Pahang

Tempat ni agaktersoroksikit. Lokasi di Brinchang. Kena panjat bukit yang agak curam. Kadang-kadang ada kereta yang tak lepas nak panjat bukit tu. Solution nya, penumpang semua kena turun. Biar driver je yang panjat dengan kereta tu. Atas tu ada banyak gerai-gerai yang jual barang cenderahati.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
6 days and 4 hours ago.

 

Makan-makan di YZ agro farm, Cameron Highland sambil menikmati permandangan ladang strawberi

Jalan-jalanCameron Highland tak lengkap kalau tak melawat ladang strawberi. Trademark Cameron Highland kan strawberi la katakan....jadinya, aku pun pergi la satu kawasan ni...majoriti melayu la kawasan ni..kalau tempat lain, biasanya kaum cina yang monopoli pasal ladang strawberi ni..so, kat YZ agro...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
1 week ago.

 

Sarapan pagi nasi lemak sedap di Tanah Rata Cameron Highland

Yang ni memangsempoi..nasi lemakbungkus daun pisang atau pun nak makan nasi lemak lauk pilih. Korang boleh cuba makan. Kedai ni terletak kat kiosk seberang jalan bertentangan dengan Ambank. Gerai paling hujung.kedai nasi lemak sedap Tanah Rata Cameron HighlandLankmark - bertentangan dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
1 week and a day ago.

 

Restoran Rasa Sayang Cameron Highland

Ni satu lagirestoran yang akuterjah untuk makan malam di Tanah Rata Cameron Highland. Takde la order beria sangat kat sini, sebab aku just nak makan untuk alas perut je...cam aku dah story dalam post yang lepas, Cameron Highland ni jadi pekan mati bila malam menjelma hihihihihi..Restoran Rasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
1 week and 4 days ago.

 

Pakleh Chicken Rice Tanah Rata Cameron Highland

Masalah bilawaktu malam, susahsikitnak cari kedai untuk makan malam. Cameron Highland ni mati waktu malam MATI!!! walaupun waktu siang jalan jammed, ramai orang berjalan...kedai ni aku jumpa kat tanah rata..walaupun nama kedai tu nasi ayam, tapi kau tak order pun nasi ayam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
1 week and 5 days ago.

 

Galeri Wonderfood - muzium makanan Pulau Pinang

Orang Malaysia memang suka makan! Malah secara purata orang Malaysia boleh makan sehingga enam sajian sehari. Sesuatu hari tipikal bermula dengan sarapan pagi kemudiannya snek ringan sebelum makan tengahari dan diikuti makan tengahari sebenar. Semangkuk mi juga mungkin dimakan diantara 4 petang hingga 5...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
1 week and 6 days ago.

 

Nukilan yang tersentuh hati buat AYAH DAN BONDA

Ayah dan bondaMereka adalah sosok yang sangat luar biasa dalam kehidupan kitaKita menjadi saksi kehidupan mereka yang menjadi sabar luar biasa dlm kehidupan iniCucuran keringat yang keluarPerginya ayah kita dari rumah kita untuk mencari nafkahPagi siang malam kadang tak pulangTernyata semua itu dilakukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
3 weeks ago.