User Profile: mahamahu

Show pings in: English | Malay | All

 

mahamahu

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 10 of 40

Misteri Tong Gas Kuning Menguatkan Spekulasi Tidak Nyata

Al-Fatihah kepada kesemua mangsa korban kebakaran di Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah Keramat Kuala Lumpur baru-baru ini. Seluruh rakyat Malaysia bagaikan disentap dengan situasi kehilangan ahli syurga yang sangat-sangat diperlukan dalam zaman dunia serba moden ini. Namun semua ini kerja Tuhan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Merapu Merepek Meraban
7 months and a week ago.

 

CIDB Dan SIRIM Nafi Beri Kelulusan Sijil Kepada Syarikat DBI Technology Sdn. Bhd.

Isu DBI Technology Sdn. Bhd. milik seorang bekas pelakon dan kini begelar datuk semakin hari semakin hangat diperkatakan di media. Namun mereka masih tetap tidak endah kepada segala tomahan dan juga tuduhan yang dilemparkan kepada syarikat mereka dan meneruskan promosi demi promosi.Terbaru apabila ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Merapu Merepek Meraban
7 months and a week ago.

 

Jom Saksikan Mahamahu Dalam Baba's Versus 1001 Rasa Di TV3

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Maha tak adalah terror mana sangat dalam bidang masakan ni tapi sekadar nak masak untuk diri sendiri boleh lah. Tapi bila orang bagi kepercayaan untuk kita jadi juri pertandingan masakan satu pengalaman yang sangat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
7 months and a week ago.

 

Harga iPhone X Sangat Tidak Munasabah Dan Melampaui Norma Manusia

Semalam telah berlangsung pelancaran telefon pintar baru daripada Apple yang bakal menjadikan ramai rakyat Malaysia dan dunia gila. iPhone X telah dilancarkan dan bakal ada di Malaysia menjelang bulan Desember nanti. Namun kegilaan apa harga mencecah RM4,299.Posibel lah kalau kita tengok beberapa ciri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
7 months and a week ago.

 

Pengalaman Berharga Menyertai Canon PhotoMarathon Malaysia 2017 Kali Pertama

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Malaysia ni memang banyak dengan aktiviti maraton boleh kata tiap minggu mesti ada dan pelbagai cara untuk bagi ia menarik dan unik. Begitu juga dengan Canon PhotoMarathon Malaysia 2017 (CPM2017) yang baru sahaja...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
7 months and a week ago.

 

Bintang Muda Menguasai Akademi Fantasia Magestar 2017

Akhirnya keputusan 12 peserta bintang yang bakal bersaing dalam Akademi Fantasia Megastar yang bakal bermula minggu depan telah diketahui malam tadi. Tahniah kepada semua mereka yang terpilih mempunyai tugas dan tanggungjawab untuk buat persembahan terbaik setiap minggu.Tahniah juga kepada 4 peserta piliha...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
7 months and a week ago.

 

Raikan Hari Malaysia Dengan Kepelbagaian Makanan Dari Produk Philips

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Pengaruh dari etnik multikultur yang berwarna-warni di kalangan rakyatnya, tidaklah menghairankan bahawa masakan Malaysia adalah berbeza-beza seperti rakyatnya. Dipuji sebagai destinasi makanan utama, pelancong...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
7 months and 2 weeks ago.

 

Astro Tersalah Tafsir Video Jejaka Kacak Melayu Fasih Bertutur Bahasa Tamil Adalah seorang Cindian

Tu lah kata kat orang nak viral kena check dulu tapi mereka sendiri tak check yang sebenarnya. Baru-baru ini video seorang lelaki yang dikatakan Melayu tular fasih berbahasa Tamil. Video yang dikongsikan oleh rakan beliau dilaman facebook mendapat 4K perkongsian.Tapi hakikatnya adalah sebaliknya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Merapu Merepek Meraban
7 months and 2 weeks ago.

 

IT Filem Badut Paling Seram

Terima kasih kepada Hangat.com kerana sudi memberikan 2 tiket tayangan perdana filem seram yang dinanti ramai. Ingat ini bukan filem badut kelakar di majlis hari jadi anak-anak tapi ini adalah filem badut sangat seram yang memang tak sesuai ditonton oleh kanak-kanak bawah umur. Sebab itu filem ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
7 months and 2 weeks ago.

 

Daniel Juara Lawak Solo Sangat Hambar Di Konti Radio ERA

Pertama sekali minta maaf dulu sebelum saya buat apa-apa kenyataan dan pendapat kat sini. Tapi selaku pendengar setia radio No 1. Malaysia ni saya patut bagi pendapat agar ia tidak menjadi bahan gelak orang sahaja di kemudian hari. Saya suka siaran Radio ERA hari-hari saya akan dengar radio ini waktu pergi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
7 months and 2 weeks ago.

 

Resipi Daging BBQ Lingham's Sos Cili Untuk Majlis Makan-makan Yang Lebih Meriah

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Kebetulan pula lepas dengan Raya Qurban yang baru jer berlangsung beberapa hari jadi banyak lah dapat daging Qurban. Jadi hari ni satu resipi yang Maha nak sediakan menggunakan daging lembu untuk buat BBQ.Mana tahu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
7 months and 2 weeks ago.

 

Murah Dengan Shopee 9.9 Tak Lama Jer Lagi Tak Sabar

Shopee, platform e-dagang terkemuka di Asia Tenggara menyasarkan pertumbuhan sehingga lima kali ganda pada Hari Membeli-belah Dalam Talian 9.9, yang dianjurkan selama satu hari iaitu 9 September tak lama jer lagi.Pengarah Urusan Serantaunya, Ian Ho berkata, Shopee optimis mencapai sasaran itu ekoran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
7 months and 2 weeks ago.

 

The Red Kebaya Kek Istimewa Di My Own Bakes @ Eight Kinrara Puchong

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Korang pernah dengan nama kek The Red Kebaya dan juga kek Baba Nyonya. Unik kan tak ada kat tempat lain hanya di My Own Bakes (MOB) cafe ini sahaja.Sebenarnya Maha dijemput pada majlis perasmian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
7 months and 2 weeks ago.

 

Hidang Keaslian Makanan Kelantan Di Restoran Nasi Pak Man Kota Damansara

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Orang pantai timur nak balik sana ambil masa lebih dari 5 jam perjalanan terutama di Kelantan. Kalau tiba-tiba mengidam nak makan makanan Roti Tik Tak atau Nasi Kerabu yang asli memang telan air liur jer lah.Tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
7 months and 2 weeks ago.

 

Senarai Peserta Pusingan Pertama Akademi Fantasia Megastar Yang Layak

Tadi telah berakhirnya pusingan pertama konsert Homecoming Akademi Fantasi Megastar yang membariskan 12 peserta menunjukan bakat mereka. Manakala baki akan membuat persembahan minggu depan. Tapi dari pemerhatian yang dapat dibuat tadi beberapa peserta yang kita dapat agak akan menyertai Akademi Fantasia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
7 months and 3 weeks ago.

 

Hero Remaja 2017 Bakal Mencari Peganti Fattah Amin

Pencarian Hero Remaja merupakan program pencarian ikon lelaki muda pertama seumpamanya dalam dunia media cetak dan produksi di Malaysia. Sejak menemui ramai pada tahun 1990, pencarian Hero Remaja yang dianjurkan oleh Kumpulan Media Karangkraf ini telah pun memasuki edisi kesembilan pada tahun ini.Program...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
7 months and 3 weeks ago.

 

Amy Mastura Dan Sharifah Shahira Pelawak Otai Dalam Super Spontan Superstar 2017

Kemunculan pertama kali pelakon, penyanyi dan pelawak Amy Mastura dalam pentas secara langsung ini adalah sangat dinantikan peminat. Amy rasakan dirinya tidak lawak nak dibandingkan dengan peserta lain yang jauh lebih pengalaman dunia lawak. Amy akan berada dalam kumpulan King Musang bersama pelawak lelaki...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
7 months and 3 weeks ago.

 

Akademi Fantasia Megastar Projek 'Recyle' Artis Lama

Tahun ni tiada lagi ujibakat AF seperti mana yang berlaku tahun sebelumnya. Tahun ini Astro kembali pula dengan plan lain iaitu recyle balik bintang-bintang yang telah mereka lahirkan daripada program realiti tersebut.Apa sudah jadi dengan industri kita nampak sangat bintang yang lahir daripada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
7 months and 3 weeks ago.

 

Jana Pendapatan Ribuan Ringgit Dengan Social Media Ini Cara Yang Mudah

Ramai sangat pengguna sosial media luar sana tidak tahu tentang perkara ini. Ia adalah satu platform mudah untuk korang yang aktif dalam dunia sosial media dengan pelbagai cara. Tak kisahlah korang pengguna tegar Instagram, Facebook, Twitter, Telegram, Youtube dan macam-macam lagi.Tapi sebenarnya cara ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
7 months and 3 weeks ago.