User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 10 of 39

Lubuk Siakap Merah Kg Baru Ayer Tawar, Perak

Kalau anda merupakan kaki pancing dan mencari lubuk memancing terutama ikan Siakap Putih dan Siakap Merah, pastikan anda mencuba di sekitar Sungai Manjung, Setiawan, Perak. Di situ ada banyak chalet serta homestay untuk mereka yang minat memancing. Walaupun chalet dan homestay yang ada tidaklah seperti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
8 months and 3 weeks ago.

 

SKMEI, Jenama Jam Pilihan Saya di Shopee

SKMEI, mungkin ramai tak kenal dengan jenama jam dari Guangzhou China ini. Jenama jam ini dah wujud sejak 2010 lagi. Saya mula tertarik dengan jam ini setelah membeli seutas jam digital (smartwatch) SKMEI beberapa tahun dahulu. Waktu tu, harga jam smartwatch memang agak mahal, jadi saya cari jam alternatif...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
8 months and 3 weeks ago.

 

Puas Hati Betul Mouse Speaker Gaming Beli Online

Hari tu saya ada tunjuk dan kongsi cerita pasal beli komputer gaming kat Shopee. Sampai ke saat ini, saya rasa sangat puas hati dapat beli pc gaming yang gunakan pemproses AMD Ryzen 5 tu. Specs pc gaming saya beli secara custom built tu taklah tinggi sangat, tapi masih boleh main game PUBG, Mobile Legend...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
8 months and 3 weeks ago.

 

Cara Buat Pemulangan Barang Dapatkan Refund Shopee

Shopee dah menjadi antara tempat shopping online popular sekarang. Bukan setakat tempat untuk membeli-belah secara dalam talian, tetapi juga tempat untuk menjual produk secara online. Adanya Shopee, ia telah memberikan peluang berbisnes secara mudah buat orang ramai. Bagus kan Shopee ni? Saya memang suka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
8 months and 3 weeks ago.

 

Bersantai Petang di Restoran Ombak Damai Nikmati Hidangan Dalam Tempurung

Restoran Ombak Damai. Restoran ini pernah viral kerana menyajikan menu unik di dalam bekas tempurung kelapa. Dek kerana inilah menyebabkan isteri saya mengajak satu famili untuk bersantai petang di Ombak Damai yang terletak di Gertak Sanggul, Pulau Pinang. Antara menu viral Restoran Ombak Damai ini adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
8 months and 3 weeks ago.

 

Pengalaman Bapa 4 Anak Ditarbiyah Cikgu, Kongsi Tips Didik Anak Jadi Cemerlang

Kisah ini jadi viral, kisah seorang bapa kena tarbiyah (nasihat) oleh seorang guru bernama Cikgu Seri Devi semasa Report Card Day di sebuah sekolah rendah. Perkongsian oleh Izman Pauzi telah menjadi viral dan mendapat pelbagai reaksi terutama dari ibubapa zaman sekarang. Untuk makluman anda, Izman Pauzi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
8 months and 4 weeks ago.

 

Adsense 109 - Patuhi Ciri Better Ad Standards

Saya terima notifikasi daripada Google Adsense menyebut mengenai Better Ad Standards yang digunapakai pada pelayar Google Crome mulai 9 Julai 2019. Ramai juga yang tidak tahu menahu berkaitan fungsi atau terma Better Ad Standards ini, terutama sekali rakan blogger yang menggunakan platform Adsense serta...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
8 months and 4 weeks ago.

 

13+ Foto Kebahagiaan Pasangan Fizo Omar Mawar Karim

Fuh... ini antara berita hangat minggu lepas yang dok diperkatakan ramai. Saya tak nak cerita sisi tidak sedap didengar pada pasangan suami isteri Fizo Omar, seorang pelakon dengan Mawar Karim, anak kepada pengasas tudung jenama Fareeda. Saya nak kongsikan gambar-gambar menunjukkan kehidupan bahagia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
8 months and 4 weeks ago.

 

10 Tempat Tarikan Semulajadi Menarik di Western Australia, Jom Cuti Dengan Promo Traveloka

Traveloka buat promo best lagi. Kali ini, anda berpeluang untuk terbang ke Barat Australia dan menikmati percutian di 10 tempat tarikan semulajadi yang ada di Barat Australia (Western Australia). Bahagian barat Australia memang banyak tempat menarik untuk dikunjungi. Buat yang tak arif soal geografi Barat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
8 months and 4 weeks ago.

 

Jumlah Pageviews (PV) Mei 2019, Bakal Capai 30 Juta Hits Keseluruhan

Sudah hampir ke hujung bulan Jun 2019. Tiba masanya saya tunjukkan jumlah hits atau pageviews (PV) untuk bulan Mei 2019 bagi blog ini yang kini sudah mencecah usia 9 tahun. Uhh pejam celik .. pejam celik, dengan usaha untuk kekal konsisten ... trafik blog ini bakal mencapai jumlah keseluruhan 30 juta hits...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
9 months ago.

 

Tips Langkah Penting Menjalankan Bisnes Bundle Secara Online

Bundle bukan pakaian tidak bermutu, cuma kualitinya berkurang sedikit. Saya dan famili antara peminat pakaian bundle. Kami tak kesah memakai pakaian kategori pakaian bundle ini, apatah lagi bila ianya pakaian yang agak sukar ditemui di kedai dan pasaraya pakaian. Saya anggap selagi pakaian itu cantik dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
9 months ago.

 

Tawaran Menarik Lazada - Xiaomi Mi 9T Hanya RM1099

Sejak awal pertengahan tahun 2019 ini, nampaknya banyak syarikat telefon terutama daripada China yang mengeluarkan smartphone flagship terbaru dengan ciri terkini. Antara yang menarik perhatian saya ialah jenama Xiaomi. Saya pernah merasai pengalaman menggunakan peranti smartphone Xiaomi ini. Ia satu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
9 months and a week ago.

 

Pengalaman Pertama Kali Beli PC Custom Build Kat Shopee

Saya memang dah lama pasang impian nak dapatkan sebuah komputer desktop baharu menggantikan komputer lama yang dah berusia lebih 10 tahun. Walaupun komputer lama dah banyak berjasa, namun sampai masa, ia perlu diganti untuk penuhi keperluan semasa. Sebenarnya, saya dah beberapa kali upgrade komputer lama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
9 months and a week ago.

 

Kerang Rebus Kuah Kacang - Menu Unik Bulan Ramadan

Salah satu keistimewaan bulan Ramadan di daerah Kerian, khasnya sekitar Parit Buntar adalah kewujudan menu unik Kerang Rebus dicicah dengan Kuah Kacang. Jika kebiasaannya kita makan kerang rebus bercicah kuah asam bersama cili api, tetapi lain pula bila tiba bulan Ramadan di sini. Setiap tahun, hanya dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
9 months and a week ago.

 

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1440H. Maaf Zahir Batin

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1440H (2019H). Alhamdulillah, kita sama-sama diberikan kesempatan untuk menyempurnakan sebulan berpuasa di bulan Ramadan tahun ini. Bukan semua orang mendapat nikmat tidak terhingga seperti kita. Jadi, mari sama-sama panjatkan kesyukuran tidak terhingga kepada Allah S.W.T. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
9 months and 2 weeks ago.

 

Resepi Air Koktel Buah Naga, Laici, Mangga Paling Sedap

Hari Raya. Selain daripada juadah makanan yang sedap-sedap, hari raya juga ada banyak minuman yang sedap-sedap dan best. Antaranya ialah air koktel (cocktail) yang biasanya menjadi pilihan air minuman paling sedap di hari raya. Hidangan di luar kebiasaan, barulah raya .. ye tak? Takkan nak hidang ..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
9 months and 2 weeks ago.

 

8 Gambar Cun Hannah Delisha Bertudung - Pelakon 30 Pesanan Suara

Pelakon Hannah Delisha semakin dikenali. Sejak muncul sebagai duta kepada satu jenama smartphone dan kerap berada dalam iklan TV terutama dalam Shopee, wajah pelakon cantik ini mudah untuk dikenali. Hannah Delisha. Nama asal gadis cantik ini ialah Hannah Adlina Blackburne Birch. Hannah dilahirkan pada 27...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
9 months and 2 weeks ago.

 

Tonton Online Telefilem 'Wakaf Dosa' - Kisah Viral Yang Meruntuhkan Masyarakat Kita

Anda dah tengok telefilem Wakaf Dosa? Ia telefilem ditayangkan di hari raya keempat, 8 Jun 2019 Sabtu di TV3. Ia telefilem yang menyentuh rasa dan membawa pelbagai pengajaran berkisar kepada realiti kehidupan sekarang. Kalau anda belum tonton, boleh menontonnya di saluran YouTube rasmi DramaSangat atau TV3...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
9 months and 3 weeks ago.

 

Raya Lagi dan Lagi dan Lagi - Iklan Raya 2019 Boost

Setiap kali tiba Syawal mesti ada banyak iklan Hari Raya yang best-best. Iklan begini memang unik kerana ia ada mesej untuk disampaikan, berbeza dengan iklan biasa yang sering kita lihat. Malah, ada iklan yang berbentuk cerita dan filem pendek. Sebelum ini, saya dah cuba senaraikan sebanyak mungkin iklan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
9 months and 3 weeks ago.

 

Rujukan Untuk Calon Nak Lulus Psikometrik Penguasa Kastam WK41

Ujian Psikometrik. Ujian ini sudah menjadi antara kekangan awal untuk calon-calon yang memohon masuk kerja jawatan dalam kerajaan. Ujian Psikometrik sudah menjadi ujian wajib lulus. Calon yang gagal di dalam tapisan awal ini, mungkin tidak akan berkesempatan untuk ke peringkat seterusnya kelak.Salah satu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
9 months and 3 weeks ago.