User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 10 of 33

Isteri Borong Novel Pilihan Best-Seller Secara Online

Siapa sini suka dan gemar membaca novel? Jika nak mencari novel-novel kegemaran anda, samada yang baharu atau novel preloved, sekarang dah mudah kerana anda boleh mendapatkannya secara online! Harganya pula memang berpatutan apatah lagi ada novel terbaharu yang dijual dengan harga pengenalan menarik selain...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Wau Seri Bulan, Wau Tradisi Warisan Melayu Perak

Anda rakyat Perak? Anda tahu mengenai asal-usul Layang-Layang Seri Bulan atau Wau Seri Bulan yang merupakan layang-layang tradisi negeri Perak Darul Ridzuan? Jika tidak, elok anda ketahui serba-sedikit mengenai fakta menarik berkaitan wau tradisi masyarakat Melayu Perak ini. Sejarah bermulanya permainan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Ketahui Fakta Hangat Mengenai Wau Tradisi Malaysia di Muzium Wau Tumpat

Kalau anda dalam percutian di negeri Kelantan, jangan lupa untuk menjenguk tempat menarik yang ada di daerah Tumpat. Tumpat bukan sekadar terkenal dengan lokasi untuk bershopping di kompleks bebas cukai iaitu di Pengkalan Kubor. Ia ada banyak tarikan sejarah tersendiri seperti Masjid Kampung Laut, yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Cuti-Cuti Kelantan - Pertama Kali Bawa Famili ke Pengkalan Kubor, Tumpat

Pengkalan Kubor, Tumpat, Kelantan. Sebut je, pasti ramai rakyat Malaysia akan mengenali tempat ini sebagai destinasi membeli-belah pelbagai barangan keperluan. Andai anda ke Pengkalan Kubor, jika pandai tawar-menawar, anda boleh mendapat harga cukup murah untuk barangan yang dicari. Pengkalan Kubor...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

8 Perkara Mengenai HTTPS Patut Blogger Tahu

HTTPS ... bukan benda baharu, malah ia telah diguna-pakai dengan meluas bagi mengenalpasti sesebuah blog atau laman web itu selamat dan berkredibiliti. Menurut Google, mereka memberikan tempat 'istimewa' untuk blog dan laman web yang boleh dilayari menggunakan https ini. Buat rakan blogger yang menggunakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Cara Dapatkan Gambar Padlock Untuk URL Blog

Ada yang tanya saya, bagaimana caranya nak dapatkan certificate https (gambar padlock) pada URL blog. Walaupun tatacaranya tersangat mudah untuk blog menggunakan blogspot, namun masih ada yang tidak mengetahuinya... lebih-lebih lagi untuk domain sendiri dan mereka yang pertama kali menggunakan domain...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Jumlah Trafik Blog Jan Feb 2019

Terima kasih kerana masih sudi singgah dan baca blog ini. Jika sebelum ini, kebanyakan daripada anda mungkin dah melihat statistik atau jumlah trafik blog ini sepanjang tahun 2018. In Sha Allah, kali ini saya nak kongsikan trafik dua bulan terawal untuk tahun 2019. Untuk tahun 2018, blog ini telah berjaya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months ago.

 

Hadiri Kenduri Kahwin Rakan Blogger Yuyu Atiqa di Kelantan

Hmm .. rasanya, setiap kali mendapat undangan kenduri perkahwinan (walimah) daripada rakan-rakan blogger saya, mesti lokasinya jauh-jauh. Ada tu memang rasa nak pergi, tetapi terpaksa dibatalkan saat akhir atas sebab-sebab tertentu. Alhamdulillah, sekitar awal Disember 2018, saya berkesempatan membawa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months ago.

 

Projek Raya - Peluang Tambah Pendapatan

Sembang-sembang kat whatsApp group kawan-kawan, ramai yang sedang cari peluang nak buat duit lebih untuk Raya tahun ni. Anda macamana? Tak nak rebut peluang ketuk dan buka pintu rezeki yang sama ke? Ketika saya tulis post ini, alhamdulillah, kita semua umat Islam sudah berada di dalam bulan Rejab mengikut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months ago.

 

Aksi 'Rocket Raccoon' di Cameron Highlands

Salah satu tempat best nak singgah dan pergi apabila bercuti di Cameron Highlands ialah Taman Rama-Rama, berdekatan dengan Kea Farm. Ada dua taman rama-rama di situ, kami sekeluarga lebih suka taman yang berdekatan dengan Hotel Copthorne tu, iaitu yang pertama anda akan jumpa bila dalam perjalanan pulang ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months ago.

 

Taman Mini Baharu di Kea Farm, Dibina dan Dihias Gunakan Bahan Terpakai

Anda tahu tak ada satu tempat baharu di Cameron Highlands yang cantik untuk bergambar. Ianya merupakan satu taman di dalam bangunan, berdekatan dengan sebuah hotel penginapan baharu di Kea Farm, Cameron Highlands. Ia agak terselindung daripada pandangan umum kerana lokasinya yang agak tersorok di Kea Farm. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months ago.

 

Rujukan Khas Ujian Psikometrik Kemasukan Kerja Kerajaan

Ujian Psikometrik sudah menjadi ujian wajib untuk kemasukan perjawatan kerja kerajaan. Kepentingan untuk lulus ujian ini nampak semakin ketara apabila pihak SPA menyediakan laman web khas untuk para calon menjawab soalan-soalan ujian Psikometrik. Agak berbeza berbanding tahun-tahun sebelum ini.Ya, ujian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
5 months ago.

 

Cari Homestay Apartment Dekat Pasar Malam Brinchang?

Adakah anda bercadang untuk bercuti ke Cameron Highlands sedikit masa lagi? Anda ingin mencari sebuah apartment atau homestay yang selesa, lengkap dengan perabot, kelengkapan dapur serta bersih dan cantik? Aha .. memang ada banyak pilihan terbaik kalau kriteria disebutkan itu menjadi keutamaan. Serius,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months ago.

 

Senarai Ranking SMKA SABK Terbaik 2019 - Berdasarkan Keputusan SPM 2018

Keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2018 telah pun diumumkan. Ramai pelajar dan ibu bapa yang terbabit telah meluahkan rasa gembira dan senang dengan keputusan yang telah diterima. Alhamdulillah, terdapat peningkatan yang baik dalam keputusan SPM 2018. Banyak sekolah yang telah mencatatkan peratusan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months and a week ago.

 

Cara Mudah Jadikan Perabot Nampak Mewah

Kalau tanya orang perempuan, lagi-lagi mereka yang dah berumur lebih 40 tahun .... mereka amat suka barangan mewah. Ada yang sanggup berhabis duit untuk dapatkan barangan mewah. Namun, kalau ada barangan mewah yang dijual dengan harga murah, uhh lagilah suka. Selain pakaian, tas tangan, kasut, aksesori...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months and a week ago.

 

Facebook, Instagram dan WhatsApp Diserang Penggodam?

Sejak semalam, ramai yang hadapi masalah untuk akses ke laman web media sosial dimiliki oleh Facebook, termasuklah Instagram dan FB Mesengger. Malah, gangguan juga berlaku di aplikasi WhatsApp. Ia bukannya gangguan yang sekadar berlaku untuk pengguna di Malaysia, malah seluruh dunia. Akibatnya, ramai yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months and a week ago.

 

Graduan Jana Pendapatan 45K Sebulan Jual Air Jagung

Berniaga air balang, berperisa jagung pun boleh buat duit sehingga RM45,000 sebulan! Itulah yang berlaku kepada dua rakan yang merupakan graduan lepasan ijazah dalam kejuruteraan. Ini bukan kisah dongeng dalam drama TV, tetapi realiti berkaitan peluang menjana pendapatan kalau tahu cara dan lubuknya.Di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
5 months and 2 weeks ago.

 

Dipukul Dengan Tukul Kerana Gagal Dapat Kerja

Tekanan. Begitulah halnya apabila ada bapa yang sanggup pukul anaknya dengan tukul kerana gagal mendapat kerja. Apa nak jadi dengan keadaan zaman sekarang ni?Berita dari akhbar mengejutkan kami. Walaupun berkelulusan ijazah perakaunan, tetapi masih gagal mendapat kerja, walhal kerja kosong berkaitan latar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
5 months and 2 weeks ago.

 

Buat Duit Saku Mudah Online Dengan Vase

Anda nak cari duit saku mudah tak? Saya ada satu cara untuk anda dapatkan duit saku mudah setiap hari menerusi laman web Vase. Anda cuma perlu daftar secara percuma di Vase untuk mula menjana duit dari RM1.00 sehingga RM100 sehari! Saya dah lama mendaftar dengan Vase. Ia merupakan sebuah laman web yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months and 2 weeks ago.

 

3 Tips Selesaikan Bebaskan Diri Dari Hutang Riba

Dalam mencari ketenangan hidup, perkara paling penting ialah memastikan sumber rezeki kita adalah dari yang halal. Elakkan diri dari terbabit dari perkara seperti berhutang, lebih-lebih lagi jenis hutang yang mengamalkan riba. Islam sangat melarang penganutnya dari berhutang cara riba ini. Alhamdulillah,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months and 2 weeks ago.