User Profile: haffizuliskandar

Show pings in: English | Malay | All

 

haffizuliskandar

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 10 of 14

Usop berjaya menjadi protege kepada hazama!

Usop berjaya menjadi protege kepada hazama! | Siapa tengok mentor milenia 2017 semalam? Mesti semua teruja mengenai siapa yang akan menjadi protégé kepada hazama kan? Dan seperti ramalan aku dan wife, mungkin juga ramalan semua orang, Usop akan berjaya menjadi protégé kepada hazama dalam mentor milenia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
5 months ago.

 

Tinggalkan walau 1 komen pada blog top blogger dan ini kesannya!

Tinggalkan walau 1 komen pada blog top blogger dan ini kesannya! | Mulanya aku memang tak nampak benda ni. Kemudian lahir 1 post, kenapa perlu kerap blogwalking. Jika korang baca, korang akan faham. Dan apa yang tidak diceritakan tapi semua orang tahu akan perkara ini adalah, pentingnya untuk kita kerap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
5 months and a week ago.

 

Penatnya betulkan broken link dalam blog!

Penatnya betulkan broken link dalam blog! | Selepas membaca beberapa post rakan-rakan blogger mengenai cara nak check broken link dalam blog, haruslah aku cepat-cepat cuba kan. Dan seperti yang dijangkakan, memang beratus broken link dalam blog ceritaejoy ni! hahaha. Aku memang dari awal lagi dah jangkakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
5 months and a week ago.

 

Cara mudah untuk kenal pasti berus yang dibuat daripada bulu babi

Cara mudah untuk kenal pasti berus yang dibuat daripada bulu babi | Ha! Panjang tajuk entry aku awal pagi ni. Baru-baru ini, tular cerita mengenai berus yang diperbuat daripada bulu babi yang dikatakan di import daripada china dalam pasaran malaysia. Dalam kita sedar dan tak sedar, kita dah gunakan berus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
5 months and a week ago.

 

Entah apa yang tak kena!

Entah apa yang tak kena! | Penghujung tahun 2016 aku dikejutkan. Terjaga! Ada 1 masalah yang berlaku atas kesilapan aku menyedarkan dari tidur yang panjang. Dan kini, di dalam tahun 2017 dalam bulan februari, aku masih terjaga dan segar! Macam-macam yang datang pada aku sekarang ni. Tak tahu kenapa. Mungkin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
5 months and a week ago.

 

Mahu belajar teknik penulisan blog terhebat secara Percuma?

Mahu belajar teknik penulisan blog terhebat secara Percuma? | Semua orang mampu memiliki blog kerana nak buat blog ni tidaklah sesusah mana. Namun tidak semua orang mampu menulis dengan baik serta dengan teknik yang betul. Dan atas alasan itu, trafik ke blog menjadi kurang yang mana akan mengakibatkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
5 months and a week ago.

 

Siapa Selva Kumar?

Adakah ini Selva Kumar? Siapa Selva Kumar? | Yang sebenarnya, aku pun tertanya-tanya juga siapa Selva Kumar ni. Kenapa dia sampai diharamkan untuk masuk ke negeri sabah? Pasti ada suatu kesalahan besar yang dia dah buat. Kalau tak, tak kan sampai macam tu sekali hukuman dia kan? Lepas mencari info, barulah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
5 months and a week ago.

 

Aku yang cuai.

Aku yang cuai! | Itu yang banyak orang cakap! Aku ni cuai! Dan memang aku akui, kadang-kadang aku terlepas pandang pada banyak perkara. Aku sejenis manusia, kalau fokus pada 1 benda, aku memang akan “terlupa” pada perkara lain. Teruk tak aku? Ceritaejoy pasal cuai macam ni, sekejap tadi, aku kena...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
5 months and a week ago.

 

Jika boleh dapat lebih, kenapa mengharapkan yang sedikit?

Jika boleh dapat lebih, kenapa mengharapkan yang sedikit? | Aku tidak merujuk dengan mana-mana individu. Lebih kepada merujuk pada diri sendiri. Dah lama rasanya aku perhatikan perkara ini dah baru kini terasa nak merubah semuanya. Apa yang aku maksudkan adalah, jana income secara online! Zaman sekarang ni,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
5 months and a week ago.

 

Berhenti sebar gambar anak syurga mangsa kelar ibu sendiri!

Berhenti sebar gambar anak syurga mangsa kelar ibu sendiri! | Memang viral ketika ini kisah ibu yang mengelar mati bayinya sendiri. Macam-macam cerita yang kita dengar, dari suara bisikan yang suruh bunuh anak dia, daripada rasukan, dan banyak yang mengaitkan gejala meroyan! Apa pun ianya merujuk kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
5 months and a week ago.

 

The Sticks Eco-Resort Khas buat mereka yang ingin lari dari kesibukan kota!

The Sticks Eco-Resort Khas buat mereka yang ingin lari dari kesibukan kota! | Lewat ni, aku memang gemar dengan lokasi percutian yang jauh daripada kesibukan kota. Mungkin juga kerana aku sudah lama tidak bercuti yang membuatkan hati ini mudah jatuh cinta dengan lokasi percutian berkongsepkan alam rimba!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
5 months and a week ago.

 

Pelajaran bahasa anak-anak bermula dari ibubapa.

Pelajaran bahasa anak-anak bermula dari ibubapa | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih berkesempatan untuk update blog ceritaejoy. Hari ini aku nak cerita sedikit mengenai anak-anak aku. Aku sebenarnya, agak kurang berminat untuk menceritakan mengenai hal mereka di dalam blog ini. Namun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
5 months and a week ago.

 

Dari kawasan hutan menjadi lokasi percutian terindah! Nandini Jungle Resort Spa Bali.

Dari kawasan hutan menjadi lokasi percutian terindah! Nandini Jungle Resort Spa Bali | Aku akui, aku lebih gemar menulis mengenai lokasi percutian di Bali indonesia. Semuanya kerana aku suka dengan konsep percutian di sana! Percutian konsep semulajadi! Dalam edisi kali ini, aku ingin menulis mengenai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
5 months and 2 weeks ago.

 

Hentikan tanggapan tiada orang nak baca blog kita.

Hentikan tanggapan tiada orang nak baca blog kita | Mesti kita ada perasan, ramai blogger, aku sebut ramai dekat situ sebab nampak macam banyak dan aku sendiri pernah menulis mengenai hal itu dalam blog ceritaejoy ni, ada ke orang nak baca blog aku ni? Blog aku bukan macam blog ben ashaari, blog...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
5 months and 2 weeks ago.

 

Senarai top travel blogger malaysia.

Senarai top travel blogger malaysia | Ok. Hari ini ceritaejoy berkisarkan tentang travel blogger malaysia. Selain daripada food blogger, lifestyle blogger dan personal blogger, type blog pengembara juga merupakan di antara blog yang diminati ramai orang termasuklah aku! Dan sama seperti orang lain, aku juga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
5 months and 2 weeks ago.

 

Cara pasang iklan adsense ditengah postingan sebelah kanan blogspot.

Cara pasang iklan adsense ditengah postingan sebelah kanan blogspot | Ok. Lama juga rasanya tak kongsikan ilmu mengenai blogspot ni. Hari ini terasa nak kongsikan 1 lagi ilmu berkaitan cara untuk letak iklan, khususnya iklan daripada adsense. Mengenai segala perkongsian tentang adsense, bolehlah baca di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
5 months and 2 weeks ago.

 

Hebatnya instinct ibu yang menyusukan anak.

Hebatnya instinct ibu yang menyusukan anak | Aku tak berani nak cakap perkara ini berlaku pada semua orang, tapi hampir kebanyakkan cerita yang aku dengar, hampir kesemuanya mengalami perkara yang sama. Ahha! Kenapa pula aku bercerita pasal kelebihan ibu yang menyusukan anak ni? Ianya ada kaitan dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
5 months and 2 weeks ago.

 

Glamping di Caravan Serai : Khas untuk mereka yang sukakan percutian dalam khemah!

Glamping di Caravan Serai : Khas untuk mereka yang sukakan percutian dalam khemah! | Aku dapat tahu pasal lokasi ini melalui 1 rancangan di TV3. Yang sebenarnya, aku kurang pasti apa nama lokasi sebenar dia, Cuma dengar pengacara tu cakap “glamping”. Bila aku cari di google, tak banyak juga cerita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
5 months and 2 weeks ago.

 

Khabar gembira February 2017 : Minyak naik lagi!

Khabar gembira February 2017 : Minyak naik lagi! | Ramai yang mendoakan perkara yang gembira apabila masuk sahaja bulan February 2017. Dan sekali lagi kita digembirakan dengan berita kenaikan harga minyak petrol! Owh! Sungguh gembira bila mendengar harga minyak petrol naik RM0.20 sen! Siapa tak seronokkan?

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
5 months and 2 weeks ago.

 

9 tabiat seorang ketua yang berjaya

9 tabiat seorang ketua yang berjaya | Sebagai seorang ketua, anda perlulah menjadi seorang yang hebat di dalam menguruskan pasukan anda. Ianya merangkumi pelbagai aspek termasuklah di dalam memimpin pasukan anda untuk memperolehi kemenangan. Namun, bukan mudah seperti apa yang dijangkakan. Apa yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months and 2 weeks ago.