User Profile: elihjapahar

Show pings in: English | Malay | All

 

elihjapahar

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 10 of 13

10 Keistimewaan SSPN-i Plus

10 Keistimewaan SSPN-i Plus | Sebagai Ejen Pemasaran Online (EPO) SSPN-i Plus, saya akan terangkan sekali lagi, dan mungkin berulang-ulang kali tentang kelebihan dan keistimewaan menabung dengan SSPN-i Plus ini.Saya percaya, ramai ibubapa yang sudah memahami konsep simpanan pendidikan dan perlindungan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 days and 19 hours ago.

 

Coconut Shake Terbaik Di Matang Jaya, Kuching

Coconut Shake Terbaik Di Matang Jaya, Kuching | Hampir setiap hari saya akan membeli di gerai Coconut Shake ini. Hinggakan kalau saya sampai saja, abang baju hitam ni dah tau apa yang saya nak beli.."Boss, Coconut Shake berapa cup?" selalunya saya pesan 3 cup untuk anak dan isteri di rumah. Kadang-kadang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 days and 13 hours ago.

 

Name Card Elih Japahar By Pixajoy

Name Card Elih Japahar By Pixajoy | Terlebih dahulu, saya mengucapkan terima kasih kepada blogger Lea Azleeya kerana sudi kongsikan entry berkaitan Name Card FREE ini. Saya sebenarnya agak segan nak tunjuk Name Card ni, maklumlah blog baru 4 bulan. Masih terlalu awal agaknya saya mempunyai Name Card ni,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 days and 23 hours ago.

 

57 Jawatan Kosong Pembantu Tadbir Gred N19 Di JPA Malaysia

57 Jawatan Kosong Pembantu Tadbir Gred N19 Di JPA Malaysia | Sukacita dimaklumkan bahawa Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) akan menjalankan pengisian kekosongan jawatan Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N19 di Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia dan akan ditempatkan di Jabatan Kerajaan di seluruh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 days and 13 hours ago.

 

Cara Daftar i-Akaun KWSP Secara Online

Cara Daftar i-Akaun KWSP Secara Online | Bagi memudahkan pencarum EPF/KWSP menyemak penyata bulanan atau tahunan, melihat sejarah pengeluaran, dan membuat e-pengeluaran. Pihak Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) telah memperkenalkan pendaftaran i-Akaun online KWSP.Kemudahan Yang Terdapat Pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
5 days and an hour ago.

 

10 Faktor Kenapa Masih Gagal Dalam Bisnes

10 Faktor Kenapa Masih Gagal Dalam Bisnes | Sejak menyertai Hero Borneo Team (HBT), saya banyak membaca mengenai strategi perniagaan. Memandangkan salah satu tugasan kami adalah mem'viral'kan produk dan perniagaan pelanggan yang mahu mendapatkan perkhidmatan kami. Mungkin salah satunya boleh dicuba...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 days and 12 hours ago.

 

Jawab Survey Dapat Baucer Percuma

Jawab Survey Dapat Baucer Percuma | Jika anda menghabiskan masa dihadapan laptop 5-8 jam sehari, mungkin kerja-kerja menjawab survey ini amat sesuai untuk anda. Pada masa sekarang ni, ada banyak laman web survey yang menawarkan ganjaran berupa baucer dan tunai.Kali ini, saya ingin berkongsikan dengan anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week ago.

 

5 Gambar Pembentukan Awan Aneh Di Seluruh Sarawak

5 Gambar Pembentukan Awan Aneh Di Seluruh Sarawak | Dikatakan gambar ini diambil semalam (8/10/2016) di Sarawak. Kiriman pengguna facebook di Fan Page I Love Sarawak mengatakan fenomena awan aneh ini berlaku sebelum kejadian hujan lebat melanda kawasan sekitar Bandaraya Kuching.Gambar dibawah ini pula,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week ago.

 

ShopBack Memang Gila !

Pertama kali terbaca entry tentang ShopBack ini di blog Cik Akak, dan saya hampir tak percaya yang beli barang online pun ada website yang bagi duit tunai balik dengan kita. Sudahlah diberikan Voucher potongan harga, ditambah lagi dengan cashback sehingga 15% daripada harga pembelian.Malas nak cerita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week and a day ago.

 

Lelong Buku Online Diskaun Sehingga 60%, DVD Percuma

Lelong Buku Online Diskaun Sehingga 60%, DVD Percuma | Perhatian untuk 'ulat-ulat buku' dan penggemar bacaan buku Novel Fiksyen, laman web Kedai Buku Online Bookcafe.com.my akan mengadakan jualan lelong buku online dengan diskaun sehingga 60% dan memberikan anda DVD masakan PERCUMA bagi setiap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week and 2 days ago.

 

Urgent! Tolong Tuntut Hadiah Giveaway Anda

Hampir 2 minggu Giveaway telah berlalu, namun ada beberapa orang blogger lagi yang belum menuntut hadiah kemenangan. Ada juga yang telah diberi tetapi tiada maklumbalas samada sudah menerima atau belum. Rasa serba salah pula jadinyaa..Untuk makluman, senarai penuh pemenang telah saya postkan di entry INI...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week and 2 days ago.

 

Senarai Pinjaman Perumahan Ditawarkan 22 Bank Di Malaysia

Senarai Pinjaman Perumahan Ditawarkan 22 Bank Di Malaysia | Rumah adalah aset paling penting dalam kehidupan kita, kerana rumahlah tempat kita berlindung daripada panas, hujan dan tempat selesa untuk hidup bersama keluarga tercinta. Aset utama harus dimiliki oleh setiap rakyat Malaysia adalah rumah.Adakah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week and 3 days ago.

 

Langkah Pertama Buat Duit Dengan Blog - Nuffnang Malaysia

Langkah Pertama Buat Duit Dengan Blog | Saya percaya blogger yang pada mulanya menceburkan diri dengan dunia blogging hanyalah atas dasar minat menulis dan mengisi masa lapang. Namun, anda pasti terfikir untuk menjana pendapatan sampingan dengan blog. Alang-alang menulis, biar sampai jadi duit ! itulah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week and 3 days ago.

 

Pinjaman Peribadi Khas Untuk Gaji Bawah RM1500 Sebulan

Pinjaman Peribadi Khas Untuk Gaji Bawah RM1500 Sebulan | Berhutang bukan satu tabiat yang baik, malah boleh menjejaskan kehidupan seharian kita jika tidak membuat perancangan dengan baik. Tetapi, sekiranya perlu untuk berhutang untuk menyelesaikan masalah atau hutang lain itula sebabnya anda perlu tahu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week and 4 days ago.

 

Hero Borneo Team (HBT) Bukan Sekadar Blogger

Hero Borneo Team (HBT) - Social Media Blogger | Sejak bergiat aktif semula dengan blog sejak Jun 2016, saya langsung tak menyangka boleh berkolaborasi dengan blogger-blogger hebat di Sarawak ini. Mereka yang saya maksudkan adalah blogger Hanafi dan Ishak Hasimi yang berpengalamn luas dalam dunia blogging...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week and 4 days ago.

 

7 Rahsia Memulakan Bisnes Fotografi Untung RM50K Sebulan

7 Rahsia Memulakan Bisnes Fotografi Untung RM50K Sebulan | Bercakap mengenai Bisnes Fotografi, saya teringat masa melangsungkan perkahwinan 4 tahun yang lalu. Detik-detik manis seperti itu perlu dirakam dan dialbumkan untuk tatapan anak-anak dan saudara mara suatu masa kita dah tua nanti.Credit -...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week and 5 days ago.

 

Senarai 29 Pusat Servis Kereta Terbaik Di Sarawak

Senarai Pusat Servis Kereta Terbaik Di Sarawak | Memilih wokshop untuk servis kereta selalunya berkait rapat dengan lokasi, harga kos servis, dan perkhidmatan yang diberikan oleh pemilik pusat servis berkenaan.Kini, dengan adanya laman web carama.com segalanya mudah untuk membuat temujanji servis kereta...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week and 6 days ago.

 

Airpaz Lubuk Penerbangan Tiket Murah Di Seluruh Dunia

Airpaz Lubuk Penerbangan Tiket Murah Di Seluruh Dunia | Tiket untuk balik kampung hujung tahun ini belum dibeli, perancangan memang nak beli awal tapi masih menunggu-nunggu promosi tiket kapal terbang paling murah (harap-harap ada). Jika tiada promosi, terpaksalah guna tiket waran kerajaan untuk mengunjungi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week and 6 days ago.

 

112 Kerja Kosong Kerajaan Bulan Oktober 2016

112 Kerja Kosong Kerajaan Bulan Oktober 2016 | Jika anda lepasan SPM/STPM atau lepasan Diploma, sila abaikan maklumat ini kerana kita ingin memberi ruang untuk mereka yang berkelulusan PMR/SRP?PT3, mengisi kekosongan jawatan yang ditawarkan oleh pihak kerajaan di bulan Oktober 2016 ini.Di bulan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks ago.

 

Terima Komisen Pertama Affiliate InvolveAsia

Komisen Pertama Affiliate InvolveAsia | Sebelum ini, saya ada kongsikan hasil pendapatan sampingan saya melalui Komisen dari Affiliate Klikjer.com. Dan, hari ini saya nak kongsikan pula hasil komisen daripada program affiliate InvolveAsia.Itulah, siapa kata blogging tak boleh buat duit? kawan saya kata,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks and a day ago.