User Profile: ciktom

Show pings in: English | Malay | All

 

ciktom

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 10 of 18

Resepi Getuk Ubi Kayu Goreng Ringkas

Assalamualaikum dan salam sejahteraHari ini cik tom nak kongsikan resepi kuih muih melayu iaipu kuih getuk ubik kayu. Kuih getuk ubi kayu goreng ringkas ini ialah hasil air tangan emak

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
17th December 2015 9:00pm

 

Resepi Mudah Dadih Susu Strawberry

Assalamualaikum dan salam sayang.. Waktu cik tom menaip entri resepi mudah dadih susu strawberry ni sebenarnya cik tom takde mood sangat nak menaipnya. Maybe sebab ini entri ke lima dah cik tom taip nonstop. Aiyokk penat otak dan jari rasa menaip. huk3 Orang busy dan tak selalu ada internet macam ni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
16th December 2015 9:00pm

 

Bayaran kedua dari mobicow

Assalamualaikum dan salam sayang. Hari ini cik tom update entri fresh dari ladang. Nak update mengenai bayaran kedua dari mobicow yang cik tom terima notifikasi awal pagi tadi. Alhamdulillah seronok tengok bayaran kali kedua yang agak lumayan berbanding bayaran pertama. Kalau convert pada ringgit...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
16th December 2015 12:06pm

 

Cara mudah buat homemade mayonis atkins

Assalamualaikum dan salam sayang Cik tom nak kongsikan satu menu diet atkins yang cik tom dah pernah cik tom buat. Resepinya ialah homemade mayonis atkins.Cik tom rujuk resepi homemade mayonis ni dari Kelab Diet Atkins Malaysia. Berdasarkan gambar perkongsian, resepi homemade mayonis tanpa masak tu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
15th December 2015 9:00am

 

Komisen terkumpul NetKL-Domain dan Hosting

Komisen terkumpul NetKL-Domain dan Hosting Assalamualaikum dan salam sayang Alhamdulillah pada 1 Disember 2015 cik tom dapat beberapa notifikasi email yang maklumkan berjaya meraih komisen. Salah satunya ialah NetKL yang memaklumkan jumlah komisen terkumpul cik tom. Takdelah banyak tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
14th December 2015 8:30am

 

Tabung Misi Perbelanjaan Raya dan Kecemasan

Assalamualaikum dan salam sayang Nak cerita koleksi tabung cik tom lagi. Harap jangan menyampah pulak. Tabung raya ni cik tom mula menabung dari akhir tahun lepas. Sepatutnya target nak pecahkan hari raya untuk bajet raya atau sekiranya ada apa2 kes kecemasan yang perlu gunakan duit. Tapi cik tom...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
13th December 2015 12:01am

 

Rupanya Tarikh Cash Out Duit 8share

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Lama sangat cik tom tak promosi 8share di blog sehingga cik tom tak tahu menahu pulak rupanya tarikh cash out duit 8share pada tarikh yang telah ditetapkan oleh Yuna. Setahun jugak cik tom stop promosi 8share. Siap duit dalam akaun 8share cik tom semua hangus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
12th December 2015 8:30pm

 

Cara mudah buat sos cili thai atkins

Assalamualaikum dan salam sayang Jom hari ini kita jenguk cara mudah buat sos cili thai atkins. Lepas ni korang tak perlu dah keluarkan duit beli sos cili thai. Semuanya boleh buat sendiri. Tapi rasa takdelah sebijik sos cli thai tapi bau memang sebijik. Rasanya dah mirip tekstur je lain sikit dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
12th December 2015 9:00am

 

Apa Maksud Bila Mimpi Bekas Kekasih?

Assalamualaikum dan salam sayang Rasa agak gedik pulak tajuk entri cik tom kali ni. hehe.. Cik tom ni jenis susah sikit nak mimpi apa-apa tapi kalau dah mimpi tu boleh jadi tahap mengigau bercakap tanpa sedar. haha.. Cik tom pernah la juga beberapa kali termimpi bekas kekasih ni. Tapi dah lupa kisah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
11th December 2015 4:00pm

 

Review Novel Laknat Nukilan Fahmi Mustaffa

Assalamualaikum dan salam sayang Cik tom nak ambil peluang kali ni review novel laknat nukilan Fahmi Mustaffa. Oleh sebab cik tom mengenali Fahmi penulis Laknat ni rasa risau jugak review berat sebelah tapi insyaAllah cik tom cuba review sebaiknya tanpa prejudis.hehe.. Laknat ialah novel pertama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
10th December 2015 4:00pm

 

Resepi Homemade Burger Patties Paling Mudah

Assalamualaikum dan salam sayang cik tom nak kongsikan resepi homemade burger patties paling mudah air tangan Shida yang memang suka sangat masak western dan korea. Memang seronok berhousmate kan Shida selalu dapat merasa masakan best2. hehe.. Homemade burger patties ni memang sedap sangat! Dagingnya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
10th December 2015 9:00am

 

Bayaran Komisen Penutup Bulan November

Assalamualaikum dan salam sayang Alhamdulillah pada tarikh penutup akhir bulan November iaitu 30 hari bulan. Cik tom terima 2 notifikasi email yang menyatakan berjaya dapat 2 komisen dan langsung pada hari sama jugak masuk bayaran komisennya. Alhamdulillah cik tom memang seronok promosi produk dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
10th December 2015 12:01am

 

5 Jenis Penyakit Kura-Kura dan Cara Mengubatinya

Assalamualaikum dan salam sayang Naik pening jugak kepala cik tom jadi admin facebook; Kura-kura Comel ni. Banyak sangat pm pertanyaan mengenai penyakit kura-kura. Sedangkan semua pertanyaan tue perkara yang sama je cik tom pernah kongsikan di dalam blog cik tom. Semuanya malas nak baca. Rasanya cik...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
9th December 2015 4:00pm

 

Resepi Kek Gula Hangus @ Kek Span

Assalamualaikum dan Salam Sayang.. Dah cuba belum resepi puding gula hangus atau karamel? Haa resepi ni pun dari mak saudara cik tom yang terer bab masak memasak gula hangus ni. Resepi kali ni ialah resepi kek gula hangus atau ada jugak orang panggil kek span la. Kek sarang tebuan, sarang semut. Banyak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
9th December 2015 9:00am

 

Chef Pemalu Kongsi Panduan Buat Roti Canai

Assalamualaikum dan salam sayang.. Cik tom nak kongsi panduan buat roti canai dari Chef Pemalu Hairul. Yang seronoknya saudara Hairul ni mengajar buat roti canai langkah demi langkah di dalam video. Memang terbaik panduan cara membuat roti canai yang diajarkan oleh Hairul ni tau. Hairul ni bekas Chef di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
8th December 2015 9:00pm

 

Tutorial Tukar Gambar Gravatar di WordPress

Assalamualaikum dan salam sayang Rasa gatal je jari cik tom malam ni nak bertukar gravatar iaitu gambar profile ketika tinggal jejak komen di blog wordpress, intensedebate mahupun pada profile blog wordpress cik tom. Kalau komen pada blogspot atau disquss tak menjadi tutorial ni ye. Tutorial Tukar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
8th December 2015 4:00pm

 

Jadual Tarikh Pembayaran Gaji Kakitangan Awam 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera Pasti ramai kakitangan awam yang mencari jadual tarikh pembayaran gaji bulanan bagi 2016 tahun hadapan kan? Yelah memang memudahkan bagi kita bila tahu jadual kemasukan gaji untuk menrancang segala perbelanjaan harian atau mungkin untuk persiapan pergi bercuti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
8th December 2015 12:01am

 

Bayaran pertama dari mobicow

Assalamualaikum dan salam sayang Alhamdulillah cik tom berjaya dapat bayaran pertama dari mobicow. Selepas 10 hari cik tom daftar dan letakkan code iklan mobicow dalam blog ciktom.com ni berjaya menuai hasilnya. Terkejut jugak tiba-tiba je dapat notification email dari paypal yang inform terima...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
7th December 2015 9:00pm

 

Jom buat duit mudah dengan Mobicow

Assalamualaikum dan salam sejahtera Hari ini cik tom nak kongsikan satu lubuk duit yang baru cik tom join selepas kembali aktif berblog pada bulan lepas. Cik tom terbaca mengenai lembu comel Mobicow ni dari blog Sishaza. Jadi cik tom pun tak nak la makan sorang-sorang kan. Kita sharing and caring...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
7th December 2015 4:00pm

 

Resepi Aiskrim Vanilla Oreo Gebu Tanpa Telur

Assalamualaikum dan salam sayang Rasa dah lama jugak tak makan aiskrim homemade. Asyik aiskrim tunjuk kat kedai je kan. Mood nak buat aiskrim datang lagi! Resepi Aiskrim Vanilla Oreo Gebu Tanpa Telur ni cik tom copy dari facebook kawan cik tom, Laili. Terima kasih Laili tapi cik tom ada la outer...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
7th December 2015 9:00am