User Profile: Nadiasam

Show pings in: English | Malay | All

 

Nadiasam

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 10 of 44

PANTANG 44 HARI SELESAI

hai assalammualaikumPantang 44 Hari Selesai - Macam ni la orang berpantang, mesti tak sabar kira hari, waktu nak habis berpantang..hahaha. Mula-mula 30 hari, lepas tu 44 hari, ada tu sampai 100 hari. Nak elok ye 100 hari la..tapi selalu yang lepas 30 hari cuma pantang makan je.Nad ni pantang makan je...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
8 months and 2 weeks ago.

 

SERONOK SANGAT SAMPAI TAK TERKAWAL DEKAT KAMPUNG

hai assalammualaikumSeronok Sangat Balik Kampung - Dah hampir 2 bulan nad duduk kampung sebab berpantang dekat sini. Fariza, dekat kampung memang dia bebas sangat. Macam-macam dia dapat buat dekat kampung. Memang dia takkan bosan, melainakn gaduh dengan sepupu dia yang sama baya dia atau dia dah penat nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
8 months and 3 weeks ago.

 

RESEPI IKAN SIAKAP KICAP UNTUK ORANG BERPANTANG

hai assalammualaikumResepi Ikan Siaka Kicap - Masa berpantang ni pun nak makan sedap-sedap. Makan benda sama je pun bosan juga. Lagi satu,masa berpantang tak boleh makan sembarangan, kang beri kesan dekat badan sendiri atau dekat anak. Jadi fikir dulu masa nak masak. Kalau dekat kampung, senangla, mak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
8 months and 3 weeks ago.

 

BILA ATUK NENEK SAYANGKAN CUCU

hai assalammualaikumBila Atuk Nenek, Sayangkan Cucu - Amboii,bila mommy tak bagi buat sesuatu,mommy marah Fariza, mesti ada yang backup dia. Mesti ada yang salahkan mommy balik sebab tak bagi Fariza buat atau makan sesuatu. Siapa lagi, kalau bukan atuk dengan neneknya. Macam tu la kan, cucu mesti disayang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
8 months and 3 weeks ago.

 

DAPATKAN HADIAH TIN VINTAGE SEMPENA ULANGTAHUN JOHNSON'S 125 TAHUN

hai assalammualaikumHappy 125 Anniversary Johnson'sSelamat Ulangtahun Johnson's Yang ke 125 - wah tak sangka Johnson's dah menjangkau ke 125 tahun. Produk Johnsons memang dah dikenali ramai. Produk yang sangat bagus dan mempunyai pelbagai jenis yang telah dikeluarkan. Ada barang mandian, bedak, losyen dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
8 months and 3 weeks ago.

 

BARU DAPAT BRIM 2018 KEMASUKAN FASA PERTAMA

hai assalammualaikumBrim 2018 Kemasukan Fasa Pertama - Dari bulan lepas, cek bank, duit BRIM dah masuk belum. Tapi sebelum tu, nad cek dulu semakan status, sama ada nad lulus atau tidak dapat BRIM 2018 dekathttps://ebr1m.hasil.gov.my .Ahamdullillah nad lulus. Sejak tau lulus, dikatakn dapat BRIM pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
8 months and 3 weeks ago.

 

OHAYA SHINJUKU'S DESSERT SECRET RECIPE SEDAP BETUL

hai assalammualaikumOhaya Shinjuku's Secret RecipeSedap betul Dessert Ohaya Shinjuku's - Nad makan ni masa mengandung haritu. Harini baru dapat tulis pasal dessert Secret Recipe ni. Dah mula teringin nak makan balik ni..hehhe. Haritu pergi Tesco, singgah Secret Recipe. Tengok menu dessert, nampak Ohaya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
8 months and 3 weeks ago.

 

BIO-GOLD 24K RADIANCE CLEANSER DAN BIO-GOLD WATER

hai assalammualaikumBio-Gold 24k Radiance Cleanser Dan Bio-Gold WaterBio Gold 24k Menghilangkan Kedutan,Meremajakn Kulit - Haritu nad ada terima kejutan daripada Bio Essence iaitu Bio-Gold Radiance Cleanser dan Bio-Gold Water. Tak sangka, nad dapat cuba produk yang memang dikenali dan popular ni yang boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
8 months and 3 weeks ago.

 

SAYANG, TAPI TAK TAU MACAM MANA CARANYA

hai assalammualaikumSayang, Tapi Tak Tau Macam Mana Caranya - Sejak akhir-akhir ni, nampak dia mula sayang adiknya. Bila adik nangis, dia datang suruh diam. Kadang cium adiknya. Tapi cara dia tu macam ganas sangat,..hahaha. Mungkin Fariza dah tau, dia dah jadi seorang kakak, dan dia dah ada adik. Sebab...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
8 months and 3 weeks ago.

 

MOMMY NAK ELUK, ELUK ( PELUK )

hai assalammualaikumMommy Nak Peluk - " Mommy, nak eluk, nak eluk "..itu la ayat setiap malam setiap kali nak tidur sambil ambil tangan kanan nad mintak dibelai, dipopok. Nad yang tengah susukan Farhanah, nak taknak, kena buat apa dia nak supaya dia rasa tak tersisih, atau dia fikir mommy dah tak sayang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
8 months and 4 weeks ago.

 

TISU LEMBAP ANTIBAKTERIA AIKEN

hai assalammualaikumBawa Tisu Lembap Ke Mana Sahaja - Kalau sebelum ada anak, nad memang jarangla bawak tisu lembap atau tisu basah ni. Yela, kita mana ada buat kotor-kotor ni. Tapi sejak ada anak, memang kena sediakan tisu lembap dalam beg. Paham-paham jela, budak-budak, mana-mana nak kena jaga kebersihan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
8 months and 4 weeks ago.

 

RESEPI AYAM PANGGANG MY SISTUR NGESOT

hai assalammualaikumResepi Ayam Panggang - Orang berpantang ni boleh makan panggang, bakar ni semua. Tapi mak tak pernah la buat..huhu. Selalu buat sup, goreng. Nad pula teringin nak rasa panggang atau bakar ni. Jadi, hari minggu haritu, semua ada dekat rumah. Kakak kita yang suka masak offer diri nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
9 months ago.

 

BAIKNYA KORANG BERDUA KAN!!!

hai assalammualaikumBaiknya Korang Berdua Dengan Daddy!!Bila dengan mommy, yang si kakak ada je buat hal, sepah sana sini dekat rumah nenek, taknak dengar cakap mommy, sedangkan mommy cakap elok-elok dah. Si adik pulak, nangis nak susu je. Kadang tu ada je la tak kenanya. Masa check up, asyik meragam je,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
9 months ago.

 

CHECK UP MOMMY DAN BABY FARHANAH SEBULAN

hai assalammualaikumCheck up Mommy Dan Baby Farhanah Swbulan - Sekejap dah sebulan, macam baru haritu berpantang je..eh sekarang pun masih pantang la..hahaha. Bila dah sebulan tu, biasalah, mesti kena check up mak dan anak dekat klinik. Untuk sebulan ni, anak kena cucuk, maknya pun diperiksa juga.Sebulan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
9 months ago.

 

MUDAHNYA EMAIL GAMBAR DAN VIDEO MENGGUNAKAN WETRANSFER.COM

hai assalammualaikumMudahnya Email Gambar Dan Video Menggunakan Wetransfer.com - Nak mudah, memang apa-apa email nad akan tengok dekat apps email je yang ada dekat phone. Semua email nad balas dekat phone ni. Tapi masalah nad setiap kali nad sent video dekat email, mesti tak lepas disebabkan besar. Video...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
9 months ago.

 

FARIZA DAN ADIK FARHANAH

hai assalammualaikumFariza Dan Farhanah Kesayanganku - Nad panggil Fariza, " Fariza, sini kejap, masuk bilik "..dia datang. Nad suruh dia baring dan ambil gambar dengan adiknya. Dia baring sebelah adiknya dan buat muka senyum dan posing sayang adiknya. Wah, gambar terbaik nad dapat Fariza dan adiknya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
9 months ago.

 

TIGA SEKAWAN BULAN 2

hai assalammualaikumTiga Sekawan Bulan 2 - Alhamdulillah, selamat dah semua nad, kakak ipar dan adik bersalin. Tak sangka, masing-masing bersalin bulan 2. Nad bersalin dulu, 5hb, lepas tu kakak ipar 9hb kalau tak silap, adik pulak 26hb Februari. Nad ada geng berpantang. Mak pulak masak makanan berpantang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
9 months ago.

 

LOVERA GLOW MIST : RAHSIA MUKA SEGAR DAN CANTIK SELALU

hai assalammualaikumLovera Glow MistLovera Glow Mist, Rahsia Muka Segar Dan cantik - Makin lama, makin suka dengan produk Lovera ni. Lagi satu produk Lovera yang nad guna, Lovera Glow Mist. Dah lama nad pakai, sebab muka nad jenis kering dan berjerawat. Jadi nak nampak muka segar selalu, nad sembur je...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
9 months ago.

 

KAKAK FARIZA BOLEH DIHARAP DAN SANGAT MEMBANTU MOMMY

hai assalammualaikumKakak Fariza Boleh Diharap - Walaupun selalu Fariza buat perangai, tapi dia sekarang dah boleh diharap. Nad tau, Fariza memang seorang anak dan kakak yang baik. Bila nad suruh, atau mintak ambil sesuatu mesti dia akan tolong ambilkan atau buat benda tu.Contohnya, nad suruh dia ambilkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
9 months ago.

 

KAKAK FARIZA CEMBURU DENGAN ADIK

hai assalammualaikumFariza Cemburu Dengan Adik - Bukan mudah ye nak jaga perasaan dan bagi paham seorang anak yang berusia dua tahun, bahawa sekarang dia dah menjadi seorang kakak dan perlu mengalah demi adiknya. Ada sesetengah budak, boleh menerima dan paham situasi berkenaan tapi tidak Fariza.Memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
9 months and a week ago.