User Profile: Leopluto

Show pings in: English | Malay | All

 

Leopluto

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 10 of 18

Asia's Next Top Model 2016 - Tuti Malaysia Antara Model Terbaik Asia

Episod semalam (4.5.2016/Wednesday) menyaksikan Tuti Malaysia terkeluar daripada Asia Next Top Model. Actually drpd awal season dah keluar rumours yg Tuti keluar minggu niey and nampaknya betul. To be honest, iolls rasa patut keluar semalam adalah antara Tawan Thailand atau Angie Singapore coz photo mereka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
9 months and 2 weeks ago.

 

Bulu Ayam Boleh Jadikan Manusia Awet Muda

Terkejut kan uolls. Iolls pun baru tahu yg bulu ayam ni boleh digunakan sebagai salah satu bahan utk krim antipenuaan. Menurut website Dewan Kosmik, bulu ayam mempunyai keratin yg istimewa kerana mengandungi jujukan asid amino. Dalam tesis Nurhamizah (2013), beliau ada mention yg bulu ayam mempunyai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
9 months and 2 weeks ago.

 

Perpustakaan Awam Paling Cantik Moden di Malaysia

Kalau di Universiti, Perpustakaan Akademik adalah ibarat jantung universiti. Maka boleh kita simpulkan Perpustakaan Awam ni adalah jantung masyarakat kita. Secara umumnya, fungsi perpustakaan adalah menjadi tempat masyarakat atau pengguna perpustakaan utk mencari bahan maklumat, menambah ilmu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
9 months and 3 weeks ago.

 

Perlis - Fakta Ringkas, Menarik Unik Utk Uolls.

Negeri Perlis terletak di sebelah utara Semenanjung Malaysia. Terdapat banyak perkara menarik dan unik yg boleh kita tahu mengenai negeri Perlis. Iolls dulu belajar kat UiTM Perlis dan mmg banyak kenangan manis di sini.Perlis Sinonim Dengan - Mempelam HarumanisBila sebut Perlis mesti teringat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
9 months and 3 weeks ago.

 

Top 5 Lagu Putus Cinta Paling Popular Di Malaysia

Iollss pernah juga dengar satu segmen kat radio yg discuss about love gitewww. Kat situ iollss perasan ada beberapa lagu yg kerap menjadi pilihan pendengar utk melayani perasaan mereka bila berada dalam situasi putus cinta gitewww. Oleh itu, iollsss pun select la lagu yg pada pandangan iollss adalah antara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
9 months and 3 weeks ago.

 

Tahniah Siakap Keli Mat Luthfi Menang Anugerah Pilihan Online 2016

Tahniah kepada semua yg tercalon dan menang anugerah APO2016. To be honest, iolls juz teruja dengan dua kategori sahaja iaitu kategori Blog Pilihan Online dan Selebriti Media Sosial Pilihan Online. Siakap Keli menang Blog Pilihan Online dan calon dalam kategori ini semuanya calon yg mmg sgt peymes di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
9 months and 3 weeks ago.

 

Yuna Malaysia Dipilih Menyanyikan Lagu Sukan Olimpik Brazil 2016

Wahhh... tahniah Yuna coz menjadi the only artis Asia dan 1st from Malaysia yg nyanyi lagu promosi Sukan Olimpik. Yuna mmg betul2x tahap antarabangsa kan uollls. Siap duet dan buat muzik video ngan Raja RB Usher lagi.Yuna akan berduet ngan penyanyi modern rock terkenal Amerika Syarikat Lenny...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
9 months and 3 weeks ago.

 

Kucing Nak Clubbing Juga Uolls.

Nampak comel sangat tgk kucing gi clubbing dengan pakai spek mata besar, jadi DJ, ada bling2x dan menari ramai2x. Lagu Meow Mix Song EDM Cat Remix daripada Ashworth ni mmg best utk penggemar dance music dan kaki clubbing, Jom tgk aksi kucing time clubbing, best uollls.Credit to Meow Mix.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
9 months and 4 weeks ago.

 

Kartun/Anime Tetap Jadi Pilihan Hiburan Rakyat Malaysia.

Sejak kecil lagi kita suka tgk kartun atau anime kat TV kan. Skang ni tak kira tua atau muda, semua suka tgk cite kartun. Kalu kat Malaysia, Upin Ipin Boboiboy jadi fenomena utk zaman 2000an ke atas. Utk zaman 90 an pula, Usop Santorian dan Keluang Man menjadi fenomena di kalangan penduduk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
9 months and 4 weeks ago.

 

Nyanyian Merdu Duet Lelaki Muda Nyanyi Lagu Fatwa Pujangga

Iollsss terkejut masa tgk video nyanyian dua lelaki ni coz pilihan lagu dorg boleh kata rare utk zaman skang. Lagu klasik sepanjang zaman Fatwa Pujangga nyanyian asal legenda muzik Melayu S.Effendi mmg unik dan sgt sedap didengar. Iolls rindu zaman kegemilangan pop etnik moden pada tahun 1997 - 2006...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
10 months ago.

 

Gadis dari Pahang Malaysia Menang Supermodel International 2016. Tahniah!!!

Tahun ni buat 1st time gadis from Pahang Malaysia telah menang title Supermodel International 2016 dengan mengalahkan peserta seluruh dunia yg bertanding pada tahun 2016. Gadis itew adalah Josephine Tan. Josephine pernah menyertai Asia Next Top Model Cycle 2 tetapi sayang terkeluar di pertengahan musim.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
10 months ago.

 

ABC (Ais Batu Campur) Paling Sedap di Shah Alam Selangor

Sepanjang 4 tahun iolls study epjj kat uitm niey, ABC kat seksyen 2 Shah Alam adalah ABC the best pernah iollss makan. Harga murah dan ABC dia mmg meriah. Rasanya majoriti budak UiTM penduduk Shah Alam mesti tahu area kedai makan Seksyen 2 ni kan. Nama kedai ABC paling iolls suka ialah gerai Pegaga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
10 months ago.

 

#GempakSuperstars 2016 Sehebat Gegar Vaganza

Rasanya mesti ramai tgk rancangan Gempaq Superstars jap tadi kan. Konsep rancangan yg menampilkan pelakon utk bertanding sebagai penyanyi. Juri tetap adalah Diva Pop Amy Mastura dan Primadona/Seniwati Fauziah Ahmad Daud. Pengarah Popular Micheal Ang jadi juri tempatan. Pengacara pula ialah Scha Al Yahya dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
10 months and a week ago.

 

Kedah - Fakta Ringkas Menarik Unik, Nak Habaq Kt Hang Uolls.

Negeri Kedah terletak di sebelah utara Semenanjung Malaysia. Terdapat banyak perkara menarik, istimewa, unik mengenai Kedah yg boleh kita tahu. Iolls dulu pun pernah duk kat Baling Kedah tahun 1997-1998. Jom baca infotainment ringkas ni uolls.Kedah Sinonim Dengan - PadiBila sebut Kedah jew ingat padi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
10 months and a week ago.

 

Empat Artis Indonesia Paling Popular Di Malaysia Dari Tahun 1999-2009

Terdapat 4 artis Indonesia yg sgt peymes di Malaysia utk era awal 2000an. Lagu album theyolls sgt laris kat Malaysia. Ada lagu theyolls yg pernah jadi lagu paling popular sepanjang tahun di radio Malaysia utk tahun tertentu. Nak tahu siapa artis itew and lagu apa yg malatop kababoom utk tahun 1999...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
10 months and a week ago.

 

Asia Next Top Model Cycle 4 Episode 5 - Tuti Malaysia Dapat No.4, May Myanmar No.1

Wow.. setiap episode ada drama dan kezutan. Asia Next Top Model Cycle 4 ni mengingatkan kepada Asia Next Top Model Cycle 2 coz cabaran setiap minggu makin lama makin susah dan banyak drama kezutan giteww. Kezutan pertama selebriti jemputan drpd Thailand Madaew. Dia ni suka wat fesyen pelik2x guna...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
10 months and a week ago.

 

Dato' Siti Nurhaliza - Artis No.1 Malaysia

Baru2x ni kan Dato Ct ada wat konsert Dato Ct Friends. Iolls baca banyak review memuji konsert Dato Ct yg mabeles dan malatop. Iollls pun catwalk la kat you tube tgk sedutan video konsert Dato Ct. Pentas mmg kelas international dan vokal Dato Ct excellent dan mantap uolls. No wonder la Dato Ct pegang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
10 months and a week ago.

 

Rancangan Clever Girl Malaysia Best. Sarah Sabah menang lagi. #clevergirlmy

Ioolls dah tgk rancangan niey start last week lagi tapi x sempat nak update. Tadi iolls dah tgk episod latest. Rancangan ni nak uji ilmu pengetahuan setiap peserta wanita yg terdiri daripada seluruh negeri dan wilayah persekutuan Malaysia. Ada 3 segmen kuiz, Kuiz round 1 kira soalan okey lagi tapi ada gak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
10 months and 2 weeks ago.

 

Nasi Ayam Pasar Malam Paling Sedap Di Bandar Baru Bangi

Iollls selalu beli nasi ayam kat Pasar Malam Seksyen 16 Bandar Baru Bangi yg dekat ngan stesen minyak Shell tu. Nama gerai jual nasi ayam tu kalu x silap iollss ialah Aizza Nasi Ayam. Gerai ini senang je nak cam coz gerai ni jew yang letak ayam banyak2x atas dulang kat depan gerai dorg dan jual nasi ayam,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
10 months and 2 weeks ago.

 

Asia Next Top Model Cycle 4 Ep.4 - Tyra Banks Bagi Komen, Tawan Thailand No.1, Tuti Malaysia Tetap...

Minggu ni boleh kata ada banyak juga drama berlaku dalam episod kali ni. Antaranya Jessica Hong Kong nak tukar bed tapi May Myanmar tak bagi. Sang In Korea Selatan tetiba kena sound masa time judging tapi iollls respect Sang In Korea Selatan sebab tetap tenang dan hadapi dengan fikiran terbuka. Thorbaik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
10 months and 2 weeks ago.