User Profile: Nadiasam

Show pings in: English | Malay | All

 

Nadiasam

Your avatar

Real Name: Nadia Johari

Member Since: 13th May 2016



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 63

PENJAGAAN KULIT MUKA EMBRYOLISSE DAH ADA DI MALAYSIA

hai assalammualaikumEmbryolisse Dah Ada Di Malaysia - Jenama penjagaan kulit dari Perancis yang memenangi pelbagai anugerah global, Laboratoires Embryolisse, bakal membuat penampilan sulung di Malaysia buat kali pertama pada Mei 2020.Embryolisse yang kini meraikan ulang tahun ke-70 dalam kepakaran dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 days and 5 hours ago.

 

KERABU KERANG ALA THAI, PERTAMA KALI BUAT, SEDAP DAN MUDAH

hai assalammualaikumKerabu Kerang Ala Thai - Kitaorang memang jarang sangat makan kerang, tapi kalau dah teringin, memang mencari la kerang. Haritu pesan dekat mr mafia, kalau ada kerang dekat pasar, tolong belikan. Dia kata kerang susah dapat , tapi dia cuba tengok dekat pasar. Lagipun harga kerang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week ago.

 

TAMAN BURUNG KUALA LUMPUR TEMPAT PERCUTIAN PERTAMA WAKTU PKPP

hai assalammualaikumTaman Burung Kuala Lumpur - Bila semua tempat percutian dah dibuka, ramaila ambil kesempatan ni untum pergi berjalan, bercuti bersama keluarga dan kawan-kawan. Buat masa sekarang, nad berjalan dalam Kuala Lumpur jela dulu, nak pergi negeri lain, duit pun nak guna untuk lain. Tempat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and a day ago.

 

NUBY MALAYSIA FACE MASK KANAK-KANAK

hai assalammualaikumNuby Malaysia Face Mask Kanak-Kanak - Benda paling penting sekarang ialah face mask. Kalau keluar je mesti kena pakai face mask, lagi- lagi anak- anak untuk menjaga keselamatan mereka. Nak cari mask untuk anak-anak macam tak banyak je. Nasib baik, nampak Nuby Malaysia post diaorang ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and a day ago.

 

NORMA BAHARU SEKOLAH : CERIA FARIZA DAPAT KE SEKOLAH, SOP TERJAGA

hai assalammualaikumKembali Ke Sekolah Tabika - Sebelum ni nad ada buat entry, berkenaanSekolah Tabika Bakal di buka 1 Julai dengan SOP yang dibenarkan. Giliran Fariza 2 Julai baru masuk ke sekolah. Gembira bukan main dia bila nad cakap Fariza dah boleh ke sekolah. Malam tu pun suruh tidur awal,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 3 days ago.

 

ANKER BRAND SALE

hai assalammualaikumANKER Brand Sale - Eyeing for your favourite ANKER products but running low on budget? Save the date: here comes the irresistible ANKER Brand Sale happening on 2 July 2020. As the leading mobile charger brand in the US, ANKER will be introducing several premium mobile accessories to...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 6 days ago.

 

KENNY ROGERS DAN SUSHI KING DI HARI MINGGU, HABISKAN VOUCHER YANG ADA

hai assalammualaikumKenny Rogers Dan Sushi King Di Hari Minggu - Dekat 4 bulan juga tak makan dekat restoran dalam shopping mall. Jadi haritu, ada voucher Kenny Rogers dengan Sushi King, dapatla makan dekat luar. Hari minggu, hari mood malas masak, kebetuln rezeki voucher ada, kita gunakan sebaik mungkin..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and a day ago.

 

TONG SAMPAH JIMAT RUANG, DESIGN MENARIK DAN PELBAGAI GUNA

hai assalammualaikumTong Sampah Jimat Ruang, Design Menarik Dan Pelbagai Guna - Halah, tong sampah je pun, tu pun nak buat entry ke.. Kotla ada orang tanya macam tu kan.. Hahaha. Tak kisah, nak cerita juga, mana tau, tong sampah ni unik untuk korang, macam nad rasa. Mana tau korang nak jimatkan ruang,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and a day ago.

 

CHICKEN WRAP BERSAMA KEWPIE DRESSING ROASTED SESAME MAKANAN SIHAT

hai assalammualaikumChicken Wrap Bersama Kewpie Dressing Roasted Sesame Makanan Sihat Dan Sedap - Haritu tiba-tiba datang idea nak buat chicken wrap dengan letak sayuran banyak dan sos yang sedap. Tak cakap bnayak, terus cari bahan ak buat chicken wrap ni. Ayam dah ada pun dekat rumah, jadi tinggal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 3 days ago.

 

WALL'S TEALIVE BOBALICIOUS AISKRIM VIRAL SEDAP

hai assalammualaikumWall's Tealive Bobalicious Aiskrim Viral Sedap - Nad ni memang suka sangat minum air tealive, lagi-lagi air bag bang milk tea dia yang siap ada pearl tu. Kalau beli memang akan beli dua, sebab bukan nad sorang je yang suka, anak-anak pun suka air tealive ni, kecuali mr mafia, dia tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 4 days ago.

 

SEKOLAH TABIKA DIBUKA 1 JULAI 2020 : SOP YANG PERLU DIPATUHI

hai assalammualaikumSekolah Tabika Dibuka 1 Julai - Disebabkan covid 19, banyak sekolah, universiti ditutup bagi menghentikan penukaran wabak ni. Baby dan kanak-kanak paling risiko terkena jangkitan wabak covid ni. Masa tak boleh pergi sekolah tu, tertanya juga Fariza, kenapa tak pergi sekolah. Bila cakap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 5 days ago.

 

BAWA ANAK-ANAK BESENAM DI TASIK AMPANG

hai assalammualaikumBawa Anak-Anak Bersenam Di Tasik Ampang - Selalunya kalau nak beriadah, atau bawak anak-anak main taman permainan, nad dengan mr mafia akan pergi ke Tasik Ampang, sebab dekat dengan rumah. Kalau rasa nak pergi lain sikit, ke Tasik Titiwangsa. Tapi, memamg port kitaorang Tasik Ampang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 6 days ago.

 

RESEPI TELUR DADAR LEMBUT

hai assalammualaikumResepi Telur Dadar Lembut - Cakap dekat anak-anak, " harini mommy masak telur ye".. Mesti diaorang suka. Siapa je tak suka makan telur, tak kisahla telur bulat ke, telur dadar ke ata telur hancur. Telur dadar atau telur mata adalah pelengkap hidangan yang sangat mudah dan membuka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 weeks and a day ago.

 

LAKSA YANG DIIDAMKAN

hai assalammualaikumLaksa Yang Diidamkan - Dari sebelum PKP lagi tak makan lagi laksa, sebab tak terfikir kan akan ada PKP, PKPD, PKPBni yang menyebabkan kita susah nak dapat makanan yang kita nak. Kalau takda semua ni, nad akan beli laksa dekat pasar malam. Sekarang kalau delivery pun macam mahal je. Nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 weeks and a day ago.

 

TERNGANGA TENGOK BIL ELETRIK TNB

hai assalammualaikumTernganga Tengok Bil Eletrik TNB - Hah, kecoh sekarang, kecoh oii..kecoh pasal bil TNB ni. Mana taknya, kebanyakan bil yang diaorang dapat naik mendadak dari biasa, berganda naiknya. Ada biasa puluh je bayar, sekali ni dapat beratus, ada tu pulak beribu. Mana tak bengangnya, mana tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 weeks and 5 days ago.

 

6 BARANG YANG PATUT ADA DALAM BEG NORMA BARU PKP

hai assalammualaikum6 BarangYang Patut Ada Dalam Beg Norma Baru PKP - Bawa beg ni bukan sahaja aset tapi memudahkan untuk mengisi barang tanpa perlu pegang barang tersebut. Bila ada beg ni masuk je dalam beg, dan bawa je ke mana-mana, tak kira la pergi tempat kerja, pergi kelas atau pergi jalan-jalan. Kalau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 weeks and 6 days ago.

 

RESEPI UDANG DAN LABU MASAK LEMAK

hai assalammualaikumResepi Udang Dan Labu Masak Lemak - Lama tak makan buah labu, haritu beli sayur online dekat freshmart dekat shopee, nampak buah labu, terus beli. Idea datang nak masak denagn udang buat masak lemak...uu sedapnyaa..Udang pun suami baru je beli, jadi tak fikir banyak, terus je buat.Nad...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 weeks ago.

 

FARIZA MELUKIS DAN MEWARNA SENDIRI, NAMPAK MINAT DIA DEKAT SITU

hai assalamualaikumFariza Melukis Dan Mewarna Sendiri - Dari kecik lagi Fariza dah suka dengn buku dan pensel. Dia boleh leka sampai tak layan benda lain pun takpa. Kalau sebelum ni dia conteng je macam takda rupa, berimaginasi sendiri apa yang dilakarnya. Kalau mintak nad lukis, nad akan lukiskan, sebab...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 weeks ago.

 

LIMITED EDITION BOH CAMERONIAN GOLD BLEND CANISTER

hai assalammualaikumLimited Edition BOH Cameronian Gold Blend Canister - Semua suka minum air teh BOH kan. Rasa dia dari dulu sama je, aroma dia yang memikat, buat orang tak boleh lupa dan selalu minum air teh BOH ni dimana sahaja dan pada bila-bila masa. Memang banyak rupa teh BOH ni sekarang, boleh klik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 weeks and a day ago.

 

ASB ONLINE ( MYASNB ) : CARA TAMBAH SIMPANAN ASB MELALUI TRANSFER DI MYASNB

hai assalammualaikumASB Online ( Myasnb ) : Cara Tambah Simpanan ASB Melalui Transfer Di myASNB - Selama ni nak tambah duit dalam ASB nad selalu pergi pejabat pos, sebab alang-alang nak bayar duit bil, jadi tambah sekali ASB dekat situ. Pernah ada kawan cakap boleh transfer melalui maybank dan bank online...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »