User Profile: tanjesper

Show pings in: English | Malay | All

 

tanjesper

Your avatar

Real Name: jesper tan

Member Since: 13th May 2016



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 8

Berapa Jauhkah Anda Boleh Memandu Dengan Lampu E Menyala?

Pasti ramai yang tertanya-tanya berapa jauh kereta anda boleh pergi bila lampu amaran tangki minyak simpanan mula menyala?Penting untuk anda mengetahui jarak anggaran yang boleh dipandu setelah lampu amaran ini mula menyala kerana jika anda tersalah anggaran, anda mungkin akan kehabisan minyak sebelum...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tanjesper tanjesper via BolehBah!
10 months ago.

 

DIY 5 langkah Genius Buat Perangkap Lipas

Secara umumnya kebanyakan kita bukan sahaja kaum wanita bahkan kaum lelaki yang badannya kelihatan seperti " abang sado " tentu tewas kepada lipas ini . Sebaik sahaja lipas mengembangkan sayapnya dan bersedia untuk terbang , sudah tentu kita akan berlari bertempiaran sambil menjerit . Boleh bayangkan betapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tanjesper tanjesper via BolehBah!
10 months ago.

 

7 Rahsia WhatsApp trick yang akan membuat hidup anda lebih mudah

Hari ini anda jarang akan dapat melihat telefon pintar yang tidak mempunyai sekurang-kurangnya satu aplikasi messenger dipasang di telefon. Ia tidak hairanlah bahawa sejak akses internet mudah alih telah merebak di seluruh dunia, aplikasi tersebut berguna telah menggantikan SMS dan cara lama 'panggilan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tanjesper tanjesper via BolehBah!
10 months and a week ago.

 

8 Trik Genius Untuk menghilangkan Cicak Gemuk Dan Buruk Di Rumah Anda

Pernah tak apabila anda menarik langsir dan tiba muncul makluk yang hodoh iaitu cicak hitam berlari keluar dari bawah dan mengambil kedudukan yang mengancam dari dinding bersebelahan, bersedia untuk melompat ke atas anda jika anda berani bergerak.cicak rumah adalah makhluk berlendir yang menyelinap ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tanjesper tanjesper via BolehBah!
10 months and a week ago.

 

Samsung's next Gear smartwatch to run Tizen, is codenamed 'Solis'

Samsung had codenamed the Gear 2 'Orbis' - Latin for 'circle'. The next one is codenamed 'Solis' - 'Sun'. This means the roundness of the next Gear smartwatch should not be doubted.Something else hasn't changed, the OS. Current information points to Tizen and there's no word on an Android version. The...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tanjesper tanjesper via Kopi Kopitiam FM
10 months and a week ago.

 

Apakah maksud Tanda Warna di Setiap Ubat gigi Anda?

Perasan tak setiap ubat gigi mempunyai blok kecil warna di bahagian bawah tiub. Adakah anda pernah perasan? Jika anda tidak perasan atau tidak peduli sekaranglah anda perlu tahu bahawa persepsi anda akan berubah setelah mengetahui makna sebenar ini.Lain kali anda mengambil jenama kegemaran anda ubat gigi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tanjesper tanjesper via BolehBah!
10 months and a week ago.

 

Siapa lah Punya RoadRunner Terlepas ni Oooii ( UPDATED )

Siapa masih ingat lagi cerita kartoon lama zaman kanak - kanak kita " RoadRunner " hasil ciptaan Warner Bros .Hari ini , seorang instragramer memuatnaik video di account instragram-nya kehadiran seekor burung unta di laluan kanan lebuhraya itu .Bunyinya agak pelik, namun itulah apa yang berlaku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tanjesper tanjesper via BolehBah!
10 months and a week ago.

 

Jom Try masakan SHELLOUT Yummy Giler!

Resipi ini hasil pengkongsian dari akak Suzy Eazyla . Admin dah try masak untuk hari ini . Hasilnya semua housemate nak tambah 2 pinggan nasi lagi!Ramuan Utama : SEAFOOD! Dan SayuranAdmin gantikan dengan ketam laut bunga dengan ketam bakau (sekarang kat sabah banyak jual )Souce Nya!sos tiramsos...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tanjesper tanjesper via BolehBah!
10 months and a week ago.

 

8 perkara yang lelaki hanya akan buat dengan wanita yang mereka suka

Lelaki dan wanita menunjukkan bahawa mereka mengambil berat dengan cara yang sangat berbeza. Jika seorang lelaki yang sanggup memaparkan secara awam cintanya kepada seorang wanita, dia tidak main-main. Ia mengambil masa kelemahan yang melampau bagi seorang lelaki untuk menunjukkan dan menyatakan apa yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tanjesper tanjesper via BolehBah!
10 months and a week ago.

 

Rahsia Peria Yang Dapat Melawan Cancer, Hentikan Diabetes Dan Menguatkan Imum Sistem Badan

Peria, juga dikenali sebagai Karela adalah "tembikai-pahit" Itulah buah digunakan dalam banyak negara di seluruh dunia dan mempunyai banyak manfaat kesihatan.Peria adalah sayuran yang sihat dengan rasa yang amat pahit. Peria mempunyai bentuk seperti timun beralun. Ia boleh didapati di Amerika Selatan dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tanjesper tanjesper via BolehBah!
10 months and a week ago.

 

Facebook Messenger for Android now supports SMS

Today Facebook Messenger for Android has received an additional feature - support for SMS. You'll be able to send and receive SMS text messages from the app, provided you first set it up as your default SMS app. This is easily done though, and once you turn the feature on your Facebook Messenger...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tanjesper tanjesper via Kopi Kopitiam FM
10 months and a week ago.

 

5 Punca Lampu Check Engine bernyala

Siapa tidak stress tiba tiba lampu "check engin" bernyala . Pasti anda akan hantar ke workshop yang tak berapa dikenali . Tahukah anda jika terkena dengan pomen yang pandai " kencing " pelanggannya. Sekurang - kurangnya anda tahu serba sedikit masalah enjin sebelum pomen menipu anda.1. Sensor Oksigen atau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tanjesper tanjesper via BolehBah!
10 months and a week ago.

 

You can now customize an Xbox One Controller through Microsoft

Along with the announcement of the newly designed Xbox One S, Microsoft has also announced Xbox Design Lab which will let you design an Xbox controller whichever way you’d with different color options for just about every button, trigger, joysticks and the D-pad.Microsoft says there are over 8,000,000...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tanjesper tanjesper via Kopi Kopitiam FM
10 months and a week ago.

 

Tips untuk kedekutkan minyak petrol agar perjalanan lebih kilometer daripada biasa

Kita memang dah sedia maklum dengan harga minyak di malaysia yang tiap - tiap bulan kadang - kala mengalami perubahan harga minyak . Harga minyak di malaysia juga dibebankan dengan harga pasaran setong minyak dunia walaupun negara ini adalah negara pengeluar minyak utama di dunia . Walaupun bagaimanapun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tanjesper tanjesper via BolehBah!
10 months and a week ago.

 

11 Langkah Untuk Dapat Tiket Bas Murah Dan Tak Payah Beratur Balik Raya Ini

Bersedia atau belum nak balik kampung?Sempena Syawal yang bakal tiba tidak kurang 3 minggu saja lagi, pastinya aktiviti pembelian tiket bas sedang rancak berlangsung. Yelah, siapa je yang tak nak balik kampung raya ni kan?Tetapi, seperti biasa menjelang saja musim perayaan jualan tiket bas boleh dikatakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tanjesper tanjesper via BolehBah!
10 months and a week ago.

 

Mighty No. 9 Sequel is a Possibility

In spite of the game’s multiple delays,Mighty No. 9 creator Keiji Inafune teases the possibility of a sequel, stating that ‘development of a sequel is already in our minds.’It’s fair to say that Mighty No. 9 has had a fairly troubled development so far. The title, which was billed as a spiritual...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tanjesper tanjesper via Kopi Kopitiam FM
10 months and 2 weeks ago.

 

Cara Rebut Promosi Tempat Duduk Percuma AirAsia Dengan Lebih Pantas

Siapa kaki travel takkan tak nak free seat dari mana -mana syarikat penerbangan kan . Ditambahkan pulak destinasi yang ditawarkan adalah ke luar negara beb! . Tambahan lagi sekarang bulan jun musim cuti persekolah boleh bawa family ke luar negara. Seminggu bercuti jadilah daripada takde pengalaman melancong...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tanjesper tanjesper via BolehBah!
10 months and 2 weeks ago.

 

Jom Booking Sekarang AirAsiaGo Umum Bulan Jun Promosi !

Siapa tak nak free travel kan? Untuk pengetahuan AirAsiaGo baru sahaja mengumumkan "special deals" bagi bulan jun ini .Sila click link ini AirAsiaGoTempoh Booking : 12 jun sehingga 19 Jun 2016 danTravel Period pada 11 Jul 2016 – 07 Mei 2017Antara destinasinya adalah :Thailand, Cambodia, China,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tanjesper tanjesper via BolehBah!
10 months and 2 weeks ago.

 

Sony Confirms Upgraded PS4, Won’t Be At E3

After months of rumors, Sony Interactive Entertainment CEO Andrew House confirms the existence of an upgraded version of the PlayStation 4, however, it won’t be shown at E3 2016.Ever since rumors surfaced a few months ago about Sony developing a more powerful PlayStation 4, the gaming world has been...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tanjesper tanjesper via Kopi Kopitiam FM
10 months and 2 weeks ago.

 

Tak Sangka Sebenarnya Dia Seorang Pelukis Comic Berbakat !

Anda semua masih ingat tak orang ini ? Pernah ketika dahulu beliau sangat terkenal dengan "senyuman siringnya"Beliau bernama Gerry Alanguilan, seniman yang pernah bekerja sebagai inker di Marvel (Avenging Spider Man, Ultimate Avengers). Juga salah satu dari beberapa seniman asal Filipina yg bekerja di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tanjesper tanjesper via BolehBah!
10 months and 2 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 Next »