User Profile: sihijo

Show pings in: English | Malay | All

 

sihijo

Your avatar

Real Name: SAMSURI

Member Since: 16th December 2018



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 3

Bantuan Sara Hidup 2019

HI korang... entri kali nie nak share skit info pasal bantuan sara hidup 2019 yang baru2 nie dilancarkan oleh PM kita Tun Mahathir Mohamad. Bukan menggantikan skim BR1M tau sebab its totally difference scheme . So bagi warganegara Malaysia tue rugi la kalu korang x ambik peluang nie kan, dah orang sediakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sihijo sihijo via SIHIJO | BERKONGSI CERITA
2 months and a week ago.

 

Bantuan Sara Hidup (BSH) 2019

Skim bantuan sara hidup menggantikan skim BR1M nie diumumkan dan dilancarkan oleh Perdana Menteri Malaysia , Tun Mahathir Mohamad. Skim nie telah dilancarkan pada awal tahun 2019 atas untuk membantu rakyat yang kurang berkemampuan.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sihijo sihijo via SIHIJO | BERKONGSI CERITA
2 months and 2 weeks ago.

 

Percuma RM8 Touch'N'Go Soft Pin E-wallet

Hai sry guys, Its been a long time since last my update on this humble blog. Tak buat apapun , malas ja yang selalu mai time2 semangat nak update ber-entri2 sham update tapi bila perangai balok liat penyagan nak buat kerja time tu la otak jadi kosong ..dok depan lappy tenung la screen lappy lama2 klo boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sihijo sihijo via SIHIJO | BERKONGSI CERITA
2 months and 3 weeks ago.

 

Selamat Tahun Baru 2019

Selamat tahun baru buat semua ... sry la malas skit nak update time2 tahun baru nie..dok plan n cari idra utk entri blog tahun nie kan ...hope u guys hv a goodluck ahead of u

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sihijo sihijo via SIHIJO | BERKONGSI CERITA
3 months and 2 weeks ago.

 

Sumbangan Ikhlas Laptop untuk blog Sihijo

hai korang, mesti ramai dok pk kan pagi gila sham bangun update blog hari nie. Xda la sham xtdo lg pun dok kusut pikir pasal masa depan yang dah kabur2 dek ikutkan kan darah muda ... bak lirik si shawn mandez kan "Its in my blood!".. so ko jangan nak tanya kenapa ianya terjadi dan telah menimpa diri ku nie.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sihijo sihijo via SIHIJO | BERKONGSI CERITA
3 months and 2 weeks ago.

 

Oreo Kecelakaan , Cheezi kegemukan

Hi guys, sham di sini haha.... ok bz skit ngan kucing2 kat umah nie ...si cheezi tue mmg xpyh cakap la makin hari makin gundu aka obesiti dah... xmacam kucing betuna yang normal , mana x size dia dah sekali ganda kucing jantan yang selalu merayau depan umah nie.. but ada ceta sesih gak la . si oreo adik si...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sihijo sihijo via SIHIJO | BERKONGSI CERITA
3 months and 3 weeks ago.

 

Kucing Snooze Time

blockquote class="instagram-media" data-instgrm-captioned data-instgrm-permalink="https://www.instagram.com/p/BriCMCgl4PB/?utm_source=ig_embedamp;utm_medium=loading" data-instgrm-version="12" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sihijo sihijo via SIHIJO | BERKONGSI CERITA
3 months and 3 weeks ago.

 

Resepi : Puding Karamel

Hi korang semua, Hari ni sepanjang hari hujan kat penang island. tapi x da lebat mana ..kadang renyai kadang gerimis hehe... apapun hujan tu rezeki dari tuhan ...menyiram bumi hijau kembali segar so dapatlah kita makluk yang bernafas bernyawa dengan udara yang bersih dan segar...selain dari aktiviti tido...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sihijo sihijo via SIHIJO | BERKONGSI CERITA
4 months ago.

 

Mega Sales Shopee Shake

https://goo.gl/images/bJRRiSHai guys.... esok pengguna @ pelanggan app shopee sure tertunggu big sales shopee sempena ulang tahun mereka yang pertama. 12.12 tarikh yang menjadi pilihan shopee untuk big sales dimana mereka telah menyediakan acara shopee shake sebanyak 10x untuk pelanggan setia mereka. yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sihijo sihijo via SIHIJO | BERKONGSI CERITA
4 months and a week ago.

 

Mak Labu Penat Bawa Perut

Hai guys, lama xupdate blog nie.. so lepas tangguh punya delay, sempat gak la saya update. Cheesy @cheesicat sekarang dah bunting 1st time.. so nampak sangat keletihan dan ke"awkward"kan si kucing gemuk nie. haha mana tak nya kalo dulu selera makan dia macam tapir tapi sekarang dah macam tenuk. Pantang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sihijo sihijo via SIHIJO | BERKONGSI CERITA
4 months and a week ago.

 

Cheezi Si Kucing Penagih Kental Keju

Pagi2 bangun tak da kerja nak buat ... belek2 la dashboard blogger nie... update ngan repair SEO ngan trafik google... tengah2 khusyuk bekerja depan cik lappy nie masuk la si tenuk sekor nie ... meow meow... lapar gamak nya kan. Minta breakfast la tue.Ni la tenuk yang nama si Cheezi familia baru SM. Dia ni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sihijo sihijo via SIHIJO | BERKONGSI CERITA
7 months and 2 weeks ago.

 

Familia Baru Kami

Bila 3beradik tdo dalam barisanCheezy posing maut tepi tanggaHah lama x update blog... semua sebab jerebu ni makin teruk plak tekak ni asyik batuk2 pastu rasa kahak pekat ja susah gila nak buang.. time demam ni la paling xsuka bila tekak berkahak.. rasa xselesa gila ... guna gula2 mcm xda efek apapun ..ubat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sihijo sihijo via SIHIJO | BERKONGSI CERITA
7 months and 3 weeks ago.

 

Familia Baru Kami

Bila 3beradik tdo dalam barisan Cheezy posing maut tepi tangga Hah lama x update blog... semua sebab jerebu ni makin teruk plak tekak ni asyik batuk2 pastu rasa kahak pekat ja susah gila nak buang.. time demam ni la paling xsuka bila tekak berkahak.. rasa xselesa gila ... guna gula2 mcm xda efek...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sihijo sihijo via KucingHitam | Blog Semanja Kucing
7 months and 3 weeks ago.

 

Familia Baru Sihijo

SM baru dapat 3 anak kucing temuk2...kuat makan klo ada orang kat tepi mula la depa nak tunjuk perangai biasa la budak2 baru nak kenal dunia la kan. Yang seekor ni posing tepi tangga nama dia cik ju @ cheezy sebab pantang nampak ka bau ka cheese terus terkan SM haiz sabar jer la ... nak stalat xsampai hati...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sihijo sihijo via KucingHitam | Blog Semanja Kucing
7 months and 3 weeks ago.

 

Jerebu Indonesia Melanda Malaysia

Selepas kejadian jerebu teruk yang pernah memyerang Malaysia pada tahun 2016 kini kita dilanda sekali lagi keadaan yang sama #terimakasih jiran. Akibat dari pembakaran yang tak terkawal oleh pihak negara Indonesia, asap pembakaran kini melanda kawasan timur Malaysia. SM sekarang pun terasa kesan dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sihijo sihijo via SIHIJO | BERKONGSI CERITA
8 months ago.

 

Hari Kidal Sedunia

SM kidal ! Anda ? haha sapa cakap strange is abnormal well now its "NORMAL TO BE ABNORMAL" kan.. slogan hidup sekarang kalau dulu hidup kena nak pikir orang keliling sebelum nak buat apa2 pun sebab kita hidup berbilang kaum dan agama, selagi tak mendatangkan mudarat bahaya silakan tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sihijo sihijo via SIHIJO | BERKONGSI CERITA
8 months ago.

 

GOOGLE ADSENSE KINI DI SIHIJO

Setelah bertungku lumus apply app google adsense untuk blog sihijo, akhornya berbuah juga usaha. Kalau ikutkan hati mau ja buat bodo dengan adsense sebab nak apply satu hal nak tunggu kelulusan dari google pun satu hal silap2 kena reject ooo... SM dah 2kali kena reject dengan adsense xtau sebab apa... mula2...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sihijo sihijo via SIHIJO | BERKONGSI CERITA
8 months and a week ago.

 

Hama dan 15 Fakta Keburukanya

15 fakta mengejutkan tentang hama yang mungkin anda tidak tahuFacebookFacebook MessengerWhatsAppTwitterGoogle+PinterestMesti kita ingat kan dulu masa kita kecil, mak atau ayah kita selalu jemur tilam kat luar masa tengahari panas. Bila petang diorang akan ketuk-ketuk tilam tu banyak kali. Mesti kita akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sihijo sihijo via SIHIJO | BERKONGSI CERITA
8 months and 2 weeks ago.

 

Projek Baik Pulih Sihijo

Selepas kejadian over confident sangat dengan bengkel kat Sungai Petani hari tu, Sampai la kami tersadai kat tepi highway PLUS dekat TESCO Bertam. Nasib baik la Abg tow truck tue sampai xsempat sejam dh sampai nak pickup #sihijo balik pulau. Tapi diorang tow pi DUCATI SERVICE CENTRE PENANG. Dengar kata call...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sihijo sihijo via SIHIJO | BERKONGSI CERITA
8 months and 3 weeks ago.

 

Iphone SE buat Hal

Handphone SM buat hal lagi hari nie, kali nie Iphone SE plak buat hal.. Dah Si Am repairkan hari tu , ok sat pastu touch screen dia lagging skit...buka on off xda masalah cuma bila nak klik dengan typing memang menguji kesabaran iman. Kalo xsabar rasanya dah ke lantai tak pun ke dinding kena lempaq ngn...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sihijo sihijo via SIHIJO | BERKONGSI CERITA
8 months and 3 weeks ago.

 

1 2 3 Next »