User Profile: runaldy

Show pings in: English | Malay | All

 

runaldy

Your avatar

Real Name: Amir

Member Since: 11th January 2012


- Muslim - Internet marketer


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 1

Doa murah rezeki, penawar mustajab di kala sales suam-suam kuku

Pilih produk hot dah. Karang ayat power dah. Letak gambar cantik-cantik pun dah. Tapi sayang, kenapa kat hujung-hujung tu kita selalu lupa nak buat satu benda? Lupa nak berserah pada Allah dengan baca doa murah rezeki contohnya. Betul..nak tahu produk apa yang tengah trending, kita boleh survey. Nak berguru...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog runaldy runaldy via AmirMazlan.com
1 week and 2 days ago.

 

Cara buat duit dengan affiliate edisi bongkar abis (Episod 2)

Memandangkan artikel PART 2 tentang cara buat duit ni boleh tahan jugak panjangnya, so saya share terus la yer, STRATEGI SUPER AFFILIATE daripada bro Wazeen Azizan nih. Kebetulan pulak saya tengah malas sikit nak tulis ayat intro. Tengah kejar masa sebab nak layan Counting Cars jap lagi..haha.. Dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog runaldy runaldy via AmirMazlan.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Cara buat duit dengan affiliate edisi bongkar abis, takde nak selindung-selindung lagi dah

Sape lagi yang nak tahu segala rahsia, teknik, dan cara buat duit dengan affiliate sampai dapat jadi top affiliate? Sila angkat ketiak 😀 Well, boleh jadi hari ni adalah antara hari-hari paling bertuah dalam hidup anda. Sebabnya hari ni, hari di mana orang selatan tengah hepi beraya sakan sebab JDT menang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog runaldy runaldy via AmirMazlan.com
2 months and 2 weeks ago.

 

Belajar Google AdWords kalau nak tahu tempat paling strategik untuk pacak iklan

Kalau kita meniaga online di Facebook, atau Instagram; wajib tak kita belajar Google AdWords untuk promote produk kita? Yer la..kalau nak guna iklan berbayar, kat Instagram dah ada Instagram Ads. Kat Facebook pun dah ada FB Ads. Jadi, wajib tak untuk kita tambah satu lagi channel pemasaran dengan Google...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog runaldy runaldy via AmirMazlan.com
3 months ago.

 

Macam mana nak cari duit lebih dengan bisnes modal rendah tapi menguntungkan

Anda tengah ketuk-ketuk butang keyboard ke tadi? Kemain lagi khusyuk dok tanya Pakcik Google macam mana nak cari duit lebih dari rumah dengan bisnes yang tak pakai modal besar 😀 Kalau betul laa itu yang anda tengah cari, saya ada satu bisnes best nak rekemen kat anda. Apa kata kalau anda try usha bisnes...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog runaldy runaldy via AmirMazlan.com
7 months and 3 weeks ago.

 

Pakar pemasaran Instagram ni dedah rahsia kenapa orang sekarang lebih suka layan IG berbanding FB

Lebih kurang dua tiga hari yang lepas, saya ada terbaca satu tulisan yang di-share oleh salah sorang pakar pemasaran Instagram iaitu Bro Ismail Arsad. Dalam tulisan tu dia ada cerita tentang kisah dia bersama sanak saudara masa hari raya yang lepas. Bila time-time raya ni, memang benda biasa la kan kalau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog runaldy runaldy via AmirMazlan.com
8 months and a week ago.

 

Contoh iklan produk dengan sales 7 angka, tanpa perlu ayat-ayat power

Nak tengok tak kalau saya tunjuk depan anda, contoh iklan produk yang dah bantu tuannya buat duit sehingga RM1 juta? Kita dah selalu sangat dah dengar, usahawan yang pernah buat sales sampai juta-juta nih. Dato Seri Vida, Abang Terlajak Laris..sekadar nak petik beberapa nama. Untuk cecah sales tujuh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog runaldy runaldy via AmirMazlan.com
9 months and 3 weeks ago.

 

Cara buat iklan di Facebook yang kadang-kadang kita fedup nak tengok

Anda dah selalu jumpa kan..cara buat iklan di Facebook yang suka sangat berahsia tak nak cakap harga produk awal-awal. Kita kemain laa baca dia punya ayat jualan. Panjang lebar pulak tu. Last-last bila sampai hujung, aci jer nak tengok harga, boleh pulak dia suruh kita komen dulu. Dah komen nanti, baru dia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog runaldy runaldy via AmirMazlan.com
1 month ago.

 

Template Facebook timeline cover free tapi smart untuk tokey ubat kurus

Anda meniaga di FB? Jual produk apa? Ubat kurus? Ada buat fanpage tak? Kalau takde, baik anda gi buat cepat-cepat. Sebab saya cadang nak share kat mana anda boleh download Facebook timeline cover free. Biarpun free, tetap cun lagi smart 😀 Template timeline cover ni adalah update kepada versi template...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog runaldy runaldy via AmirMazlan.com
2 months ago.

 

Cara nak buat bisnes online step-by-step untuk tambah pendapatan dari rumah

Saya ada satu soalan - kalau orang tanya kita macam mana cara nak buat bisnes online, mula-mula sekali apa yang patut kita bagitau? Kena ada modal besar? Kalau takde, gi pinjam dengan bank, mak, adik, kawan, sedara-mara? Salah. Nanti bisnes tak jalan, mula la sakit kepala bila kena kejar dengan bank, masam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog runaldy runaldy via AmirMazlan.com
2 months and 3 weeks ago.

 

Cara berniaga online di Instagram yang sebijik macam stail gerila

Bagi anda yang minat tegar dan kaki promosi produk di Instagram, sebelum ni saya ada publish dua entri yang mungkin boleh bantu anda sikit sebanyak berkaitan dengan cara berniaga online di Instagram. Dalam entri pertama, saya ada tulis tentang dua silap besar yang selalu kita buat bila nak berniaga di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog runaldy runaldy via AmirMazlan.com
4 months and 3 weeks ago.

 

Apa yang best bila buat duit dari rumah dengan bisnes dropship

Anda ada kat rumah ke sekarang ni? Tengah buat apa? Baring-baring? Tengok TV? Bestnyaaa... Nak tahu apa yang lagi best? Kalau dapat buat duit dari rumah dengan bisnes dropship..sambil baring-baring dan tengok TV :D Buat duit online dari keselesaan rumah..sape yang tak nak kan? Tambah pulak kalau tak perlu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog runaldy runaldy via AmirMazlan.com
7 months and a week ago.

 

Cara promote produk di Instagram guna teknik sempoi tapi berbisa

Anda ada promote produk di Internet? Promote kat mana? Blog? FB? Sales macam mana sales? Kencang? Cukup-cukup makan? Ke tak balik modal? Perghhh..soalan. Dah macam kena soal siasat lak :D Sebenarnya tak kisah anda iklankan produk kat mana pun. Lagi banyak tempat anda promote, kena pulak atas batang hidung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog runaldy runaldy via AmirMazlan.com
10 months and 4 weeks ago.

 

Nak bisnes online di Instagram tapi tak kena strategi

Kalau tengok pada perkembangan semasa, nampak macam menjadi-jadi plak sekarang ni trend untuk promote servis atau produk di Instagram. Dengar-dengar khabarnya, ramai kaki bisnes dah mula beralih port..dah tak lalu tekak dah nak guna FB dan nak bisnes online di Instagram lak. Lebih senang dan free nak viral...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog runaldy runaldy via AmirMazlan.com
11 months and 2 weeks ago.