User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

Your avatar

Real Name: ruggedmom

Member Since: 23rd October 2014



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 32

9 Makanan popular mesti cuba di Thailand

9 Makanan popular mesti cuba di Thailand | Selain sentiasa memperkenalkan produk terbaru sebagai destinasi percutian yang sesuai untuk semua peringkat usia dan minat, Thailand juga terkenal dengan pelancongan gastronomi.Sewaktu berjalan-jalan di Phuket, aku nampak orang beratur panjang di satu kedai kecil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 hours and 39 minutes ago.

 

Hotel Review | Chatrium Hotel Royal Lake, Yangon

Hotel Review | Chatrium Hotel Royal Lake, Yangon | Hello...! Rasanya dah lama juga tak buat hotel review. Oleh kerana bermula Jumaat depan anak-anak akan bercuti panjang so I think this is the suitable time to share. Manalah tahu kan ada plan nak ke Yangon. Minggu depan pun Isnin cuti, Selasa kerja/sekolah,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 days and 13 hours ago.

 

Pernahkah anda ke Tugu Negara @ National Monument?

Pernahkah anda ke Tugu Negara @ National Monument? Di tengah bandar Kuala Lumpur ada banyak tempat lawatan yang menarik dan percuma. Ya, tanpa bayaran masuk dan tempat meletak kenderaan juga percuma.Berhampiran dengan bangunan Parlimen bersebelahan Taman Tasik, Tugu Peringatan Negara atau lebih dikenali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 days and 19 hours ago.

 

Resipi berbuka puasa | Sotong bakar dengan sos pedas Thai

Resipi berbuka puasa | Sotong bakar dengan sos pedas Thai | Halluuuu.... tengah memikir apa nak masak petang nanti ke tu?Semalam kami plan nak berbuka puasa di kampung. Anak-anak dah balik dengan makciknya jadi tinggal kami bertiga je lah. Bujang dua orang tak nak balik sebab puasa pertama dah balik.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 3 days ago.

 

Pameran Interaktif di Bank Negara Malaysia Museum Art Gallery

Pameran Interaktif di Bank Negara Malaysia Museum Art Gallery | Jika anda sedang berada di Kuala Lumpur dan ada beberapa jam masa terluang atau ibu bapa yang sedang mencari aktiviti agar anak-anak tidak mengira waktu menunggu Maghrib di bulan puasa ni, saya cadangkan anda untuk ke sebuah muzium moden...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 4 days ago.

 

Resepi berbuka puasa | Udang Mentega Berkrim @ Creamy Buttered Prawn

Bulan puasa ni kita share resepi jugalah ya. Pos awal pagi senang nak cari barang untuk dimasak petang nanti.Suka udang tak?Ai tak berapa suka malah sebelum kahwin dulu memang tak makan sebab tak sukakan baunya tapi ada anak-anak yang suka pulak. Jadi mak pun masaklah juga. Udang mahai oii... ni nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 4 days ago.

 

Masjid Negara | Masjid yang seronok untuk bersolat Tarawih

Masjid Negara | Masjid yang seronok untuk bersolat Tarawih | Assalamualaikum semua... salam Ramadan al mubarak. Sekejap saja dah hari kelima kita berpuasa. Cepatnya masa berlalu kan? Semoga amal ibadah kita selama ini diterima Allah.Dari sehari ke sehari nak menulis tentang Masjid Negara sejak kami bercuti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 5 days ago.

 

Perginya 3 ulama negara

Innalillahhiwainnailai hirajiun...Saja nak pos di sini sebagai kenangan. Tiga beradik yang HEBAT Harun, Ishak dan Hassan Din. Hebatnya ibu bapa mereka mendidik.1) Datuk Dr Haron Dinmeninggal dunia di Hospital Stanford, San Francisco, Amerika Syarikat pada 15 September 2016.2) Ustaz Ishak Din meninggal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
2 weeks and a day ago.

 

Salam Ramadan 1440H

Assalamualaikum semua.Hari ini hari kedua berpuasa. Rasanya masih belum terlambat untuk mengucapkan dan berharap kepada yang baik baik belaka daripada Allah. Semoga aku, engkau, diringankan ujian dan diberikan ketabahan menempuh hidup ini. Amin. © copyright 2018 – All rights reserved ruggedmom

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and a day ago.

 

Talo Manoh @ Wadi Al Husein Mosque | Masjid tua tanpa paku di Narathiwat

Talo Manoh @ Wadi Al Husen Mosque | Masjid tua tanpa paku di Narathiwat | Sebelum Perjanjian British-Siam dimeterai pada 9 Julai 1909, kedaulatan kerajaan-kerajaan Melayu di utara Semenanjung Malaysia ini melampaui sempadan moden Malaysia-Thailand yang membentang dari Kuala Sungai Golok di Kelantan ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 weeks and 2 days ago.

 

Jenis-jenis pengangkutan awam di Bandung

Jenis-jenis pengangkutan awam di Bandung | Sesuai namanya Kota Belanja, Bandung berjaya menarik pelancong tempatan dan luar negara untuk mengunjunginya saban waktu. Sering dibanjiri warga Malaysia, ia menjadi destinasi membeli-belah yang menjadi sebutan ramai wanita. Yang pernah pergi ingin mengulang, yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Sejenak bersama pakar astronomi Indonesia, Dr Bambang Hidayat

Sejenak bersama pakar astronomi Indonesia, Dr Bambang Hidayat | Aku ni sebenarnya tidaklah mengambil tahu sangat tentang bidang aeroangkasa. Cuma, ada sedikit perasaan ingin tahu apabila beberapa kali dalam setahun berpeluang terbang, syok tengok awan. Terfikir apakah yang dilihat oleh pilot di depan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

Tiket kereta api KTMB untuk hari raya sudah mula DIJUAL HARI INI

Tiket kereta api KTMB untuk hari raya sudah mula DIJUAL HARI INI | Sayang sayang semua..... beli lekaih, satgi hang tak dapat kelik raya.Tiket keretapi untuk pulang berhari raya di kampung halaman telah mula dijual hari ini 10 April 2019 bagi perjalanan 1 Mei hingga 16 Jun 2019. Sila beli tiket yang sah di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

Festival Songkran di Bangkok DIBATALKAN

Tiada Festival Songkran di Bangkok tahun ini | Songkran disambut secara besar-besaran dan meriah selama tiga hari setiap April di Thailand, bagi menandakan permulaan tahun baru Thai.Sumber Klook13 April yang digelar Maha Songkran, merupakan hari terakhir tahun semasa dimana matahari bergerak ke Aries. 14...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

Jadual Jelajah Berbasikal Le Tour de Langkawi 2019 @ LTDL

Tengah bersedih dapat 1.25% ke tuuu..... bersabarlah ya. Meh kita beramai-ramai pakat tunggu orang berlumba basikal, bukan selalu pun acara ni. Mudah-mudahan kuranglah rasa duka nestapa tu bersama lajunya putaran tayar basikal tu nanti.Oleh kerana Cikgu Azizul Azli Ahmad telah membuat penerangan panjang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Monumen Nasional (Monas) | Menyaksi patrian sejarah kemerdekaan Indonesia

Menyaksi patrian sejarah kemerdekaan Indonesia | Perang dunia kedua (World War II) paling teruk, paling banyak membawa kerosakan dan kesengsaraan. Lebih 50 juta nyawa terkorban dalam peperangan yang berlaku serentak di banyak negara.Indonesia juga tidak terkecuali. Ia dijajah Inggeris, Belanda dan Jepun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Selamat menyambut Israk dan Mikraj 1440H

Semoga kita lebih mengerti.Ia bukan cerita dongengan, sama seperti kisah bulan terbelah. © copyright 2018 – All rights reserved ruggedmom

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

IJM Land Half Marathon kembali untuk kali ke-8!

Sebagai pemaju perumahan yang unggul di Malaysia IJM Land Berhad sekali lagi akan meneruskan usaha mempopularkan gaya hidup sihat melalui acara tahunannya, IJM Land Half Marathon 2019.Acara larian edisi terbaharu yang akan berlansung pada 4 Ogos 2019 di Dataran Centrio Seremban 2 ini mensasarkan seramai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Siapa yang layak memohon Pas Sempadan @ Border Pass Malaysia-Thailand?

Siapa yang layak memohon Pas Sempadan @ Border Pass Malaysia-Thailand? Selamat menyambut cuti sekolah yang meriah mak pak semua...!! 😁😁 Tak gi memana ke? Aku tengok kengkawan update berbas-bas pergi ke Hatyai nun. Harap harap lancarlah urusan di pos imigresen kedua-dua belah pihak.Sebelum kami balik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Panduan bersedekah dan membayar tips ketika melancong

Allah SWT berfirman yang bermaksud:“Bandingan (derma) orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 4 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »