User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

Your avatar

Real Name: ruggedmom

Member Since: 23rd October 2014



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 34

Kedah | Meredah jeram @ White water rafting di Sungai Sedim

Meredah jeram @ White water rafting di Sungai Sedim | Bebaru ni aku berpeluang mengikuti Southern Kedah Eco Exploration yang cover kawasan Baling dan Kulim. Mestilah aku exited pasai nak kelik kampung.. last balik bulan Mac hari tu yang sangkut dalam traffic jam sampai 12 jam. Serik mak hahahah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 days ago.

 

Tambang separuh harga ke Padang Besar dengan KTMB ETS2 Business Class

Tambang separuh harga ke Padang Besar dengan KTMB ETS2 Business Class | Mungkin ada yang masih belum tahu bahawa bersempena pelancaran rasmi koc kelas bisnes ETS2, Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTM) menawarkan harga hebat untuk perjalanan 11 Oktober hingga 30 November ini.Kos kelas perniagaan ini adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 2 days ago.

 

Arab Saudi keluarkan e-visa melancong dan umrah TANPA mahram

Arab Saudi keluarkan e-visa melancong dan umrah TANPA mahram | Berita baik 😍😍😍 Jika selama ini pelancong asing yang memasuki Arab Saudi terhad kepada pekerja pemastautin dan tanggungan mereka, pengembara perniagaan dan jemaah Muslim yang diberi visa khas untuk melawat Makkah dan Madinah, ianya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and a day ago.

 

I am planning another trip to China in 2020. Nak ikut?

Kita plan ke tempat yang mampu pergi dululah... kalau ikutkan nafsu memanglah nak pergi jejauh sampai ke Jepun dan Eropah sana huhu... ndak pula ada kengkawan di luar negara sana dok gigih mengajak. Ai dah tepuk dada tanya poket, poket kata "takda wang, takda wang!" hahahah...Semuanya bermula dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 5 days ago.

 

13 Makanan tradisional dan manisan MESTI CUBA di Terengganu

13 Makanan tradisional MESTI CUBA di Terengganu | Sejak dua minggu lepas aku dah tunjukkan tempat-tempat menarik di Terengganu. Sebenarnya masih belum habis lagi bercerita dan masih banyak lagi tempat yang aku tak pergi/tahu tetapi nak berehat sekejap dan berkongsi tentang makanan pula.Malaysia ini makmur.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks ago.

 

Air Asia BIG SALE dan senarai cuti panjang 2020

Bersempena dengan AIR ASIA BIG SALE yang bermula hari ini, ai pos sekali lagi Malaysia's long weekend for the year 2020.Nampak tak yang merah tu? Dia siap suruh mohon cuti πŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒ Β© copyright 2018 – All rights reserved ruggedmom

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 4 days ago.

 

Tourism ads in Malaya

Once upon a time... Β© copyright 2018 – All rights reserved ruggedmom

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 5 days ago.

 

Peringatan KKM | Langkah berjaga-jaga ketika jerebu

Kementerian Kesihatan Malaysia (@KKM) telah memperingatkan supaya kita mengambil tahu tahap jerebu di kawasan masing-masing.Jerebu ialah satu fenomena tradisi atmosfera di mana debu, habuk, asap dan lain-lain zarah mencemar kejelasan langit. Fenomena ini biasanya terjadi jika zarah habuk, debu dan asap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 weeks ago.

 

Ikon terkini Terengganu | Jambatan Angkat @ Terengganu Drawbridge

Jambatan Angkat @ Terengganu Drawbridge | Apakah yang anda ingin lihat apabila sering mengunjungi tempat yang sama, sama ada pulang ke kampung halaman, bertugas atau sekadar lawatan? Adakah mahu ia kelihatan sama selamanya atau menjadikannya lebih menarik demi peningkatan ekonomi setempat?Bagi aku, buatlah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 weeks ago.

 

Selamat Hari Malaysia!

Walaupun agak terlambat, masih jua aku ingin memperingatinya di sini.Sumber di sini. Β© copyright 2018 – All rights reserved ruggedmom

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 weeks and 2 days ago.

 

Kunci banyak rumah

Kunci banyak rumah | Ini pos acikacah kayo, kah!Aku ada satu rumah sewa yang didiami warga asing. Memula dulu tenant Melayu, lewat bayar tipu tarikh bayar... sudahnya cabut lari tak bayar. Dia tak fikir lansung kesusahan aku yang kena bayar HUTANG kepada bank setiap bulan tanpa lewat. Dia tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
1 month ago.

 

Resipi SANDWICH TUNA dan TELUR yang sangat sedap

Resipi SANDWICH TUNA yang sangat sedap | Aku seorang yang suka makanan berasaskan tepung, tak kiralah roti kek biskut pasta... semua aku suka. Jadi kengkawan jangan hairanlah kalau setiap kali jumpa tak kurus kurus walaupun azam nak buat diet Atkins tu sudah dipahat sejak empat tahun lepas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Resipi Ayam Penyet MUDAH dan sedap

Resipi Ayam Penyet MUDAH dan sedap | Hari cuti rehat ni ialah hari para ibu bekerja menyediakan makanan enak untuk keluarga. Isnin hingga Jumaat sibuk bekerja, balik ke rumah pun seringnya sudah lewat untuk menyediakan makanan segar. Alternatifnya, tapau je dari restoran. Sesetengahnya pula masak banyak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Rumah Warisan Haji Su | Rumah mewah tinggalan pedagang Melayu

Rumah Warisan Haji Su | Bukan semua perkara boleh dinilai dengan ringgit dan sen. Sepertimana pembelajaran seni khat yang dipertikaikan sesetengah orang kerana dikatakan tiada nilai kewangan, ia sebenarnya mampu mencungkil bakat seseorang pelajar dan mengasah motor di otak mereka.Kedatangan ke Terengganu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Kesan melancong terhadap kesihatan mental dan fizikal

Kesan melancong terhadap kesihatan mental dan fizikal | Aku rasa Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) pandai menggunakan pengaruh twitter. Banyak twit @KKM yang bermanfaat tetapi oleh kerana ruggedmom.com ini blog travel so kita ambil yang berkaitan sahajalah ye.As for me, this hobby makes me who I am today...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

Hotel Review | Terrapuri Heritage Village - an architecture of a LOST KINGDOM!

Hotel Review | Terrapuri Heritage Village - an architecture of a LOST KINGDOM! Hati sudah tertawan sejak kali pertama ke sini dahulu sekitar 2015. Melalui pintu gerbang kayu aku berjalan masuk melepasi pepohon kemboja yang ditanam sederet. Wangi bunga kemboja sungguh nyaman dan membangkitkan semangat. Dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

Tempat-tempat menarik di Setiu, Marang dan Kuala Terengganu 2019

Tempat-tempat menarik di Setiu, Marang dan Kuala Terengganu | Hah...kita tapaw tiga sekaligus daripada lapan daerah yang ada di Terengganu. Walaupun bukan semua masuk percuma tetapi berbaloi dari segi sejarah, penghayatan dan pengalaman.Negeri Terengganu ini luas.Jaluran pantainya menganjur sejauh 225...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

2019, 62 tahun Malaysia ku MERDEKA!

Kita ulangi dan INGATI semula RUKUN NEGARA:Kepercayaan kepada TuhanKesetiaan kepada Raja dan negaraKeluhuran perlembagaanKedaulatan undang-undangKesopanan dan kesusilaanBanyak pula isu panas kebelakangan ini. Marilah kita mensyukuri betapa bertuahnya hidup di bawah langit Malaysia. Selalulah ingat, di mana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

3 Lokasi insta worthy di Marang, Terengganu

3 Lokasi "insta worthy" di Marang, Terengganu | We follow what's in trend now, mencari lokasi menarik untuk bergambar 😍Terengganu is one of the two states yang ulang pergi banyak kali pun tak jemu. At least buat masa ini. Negeri bertuah in ada kesemuanya: budaya hidup Melayu yang masih kuat, nelayan,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Jadual hari kelepasan am persekutuan dan negeri tahun 2020

Jadual hari cuti tahun 2020 dah keluar, rancanglah apa apa yang patut eh. Β© copyright 2018 – All rights reserved ruggedmom

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »