User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

Your avatar

Real Name: ruggedmom

Member Since: 23rd October 2014



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 21

Istiadat Pertabalan DYMM Seri Paduka Baginda Yang Di Pertuan Agong | Daulat Tuanku!

tiWatikah Titah DirajaP Istiadat Pertabalan DYMM Seri Paduka Baginda Yang Di Pertuan Agong | Daulat Tuanku! Raja menjadi simbol kedaulatan dan keamanan sesebuah negara. Malaysia diantara 43 negara di dunia yang masih mengamalkan sistem raja berpelembagaan. Di Asia Tenggara, empat negara masih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 days and 4 hours ago.

 

Selangor | Nak Tahu Apa Yang Menarik Di Bukit Malawati, Kuala Selangor?

Selangor | Nak Tahu Apa Yang Menarik Di Bukit Malawati, Kuala Selangor? Bermula esok, seluruh Malaysia akan bercuti selama empat hari terus menerus. Hari Isnin 24 April 2017 bersamaan 27 Rejab 1438H merupakan Israk Mikraj yang bertindih dengan hari pertabalan rasmi DYMM Yang Dipertuan Agong ke- 15.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 days and 16 hours ago.

 

Hotel Review | Hotel Concorde, Shah Alam

Hotel Review | Hotel Concorde, Shah Alam | Okeh everyone, ai nak review hotel berbintang empat di Bandar Anggerik. Next month ai review hotel di Koh Samui pula ya. InsyaAllah.Hotel Concorde ialah hotel berkelas bisnes yang terletak di Seksyen 9, di tengah bandaraya Shah Alam. Bersebelahan pusat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 2 days ago.

 

Motivasi | Pursue Greatness!

Walaupun berada dalam kedudukan terbaik, ada saja manusia yang akan berkata negatif tentang anda.Teruskan menjadi yang terbaik!Have a great Monday.Sumber www.iampoopsie.com

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 3 days ago.

 

6 Tips Menukar Matawang Di Penggurup Wang Berlesen

6 Tips Menukar Matawang Di Penggurup Wang Berlesen | Assalamualaikum. Terdetik hati nak bercerita bab banknotes ini setelah ada pelancong yang tertipu apabila menukar wang di penggurup wang berlesen.Jujurnya aku pun tak pernah check online banknotes yang valid sebelum ke mana-mana. Main percaya gitu je...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 6 days ago.

 

Selangor | Trend penginapan terkini, The Kabin

Selangor | Trend penginapan terkini, The Kabin | Untuk berjaya dalam bisnes yang ramai orang lain dah buat produk atau perkhidmatan yang kita tawarkan mestilah berlainan dan lebih baik daripada pesaing. Begitu juga dalam industri pelancongan, sesuatu yang baru dan trendy akan mengundang minat ramai.Menginap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 3 days ago.

 

Tips hartanah 13 | Jangan Ghairah Membida Rumah Lelong

Tips hartanah 13 | Jangan Ghairah Membida Rumah Lelong | Aku nak cerita pengalaman di lelongan hartanah bulan Oktober lepas. Bercerita bab property memang aku minat tak kira masa walaupun poket kosong. Kalau diajak bersembang tentang emas yang tergantung di leher sebesar rantai kapal tu aku adalah orang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
2 weeks and 5 days ago.

 

Travel to forget bad things

Bila sesuatu perkara baik berlaku,Mengembaralah untuk meraikan.Jika sesuatu perkara buruk berlaku,Mengembaralah untuk melupakan.Jika tiada apa-apa yang berlaku,Mengembaralah untuk mencipta kenangan.Berjalanlah di atas muka bumi Allah yang maha luas ini.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 5 days ago.

 

Hidden Gem In Selangor | Sky Mirror @ Sasaran is A-M-A-Z-I-N-G !

Hidden Gem In Selangor | Sky Mirror @ Sasaranis A-M-A-Z-I-N-G ! Sebenarnya tak sabar sangat hendak bercerita tentang betapa indah dan uniknya Pantai Sasaran. Sejak setahun lalu banyak sekali bertebaran gambar-gambar pelbagai aksi di media sosial sehingga sering terdetik, bilalah nak sampai ke sana?SKY...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 6 days ago.

 

Tips Hartanah 12 - Haunted House

Blog post ini telah disiarkan pada bulan Oktober 2015 di www.ruggedmom.com setelah sekian lama bercuti dari mencari rumah. Edited and repost here for reference.Tips Hartanah 12 - Haunted House | Hahahah... tajuk best ni weh. I can't stop writing about something that I loved, property. And, since I'm a...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
3 weeks and 2 days ago.

 

Kadar visa ke India naik?

Kadar visa ke India naik? Semalam pepagi dah kecoh kata kadar visa ke India naik. Bukan sesikit punya naik! Maka mengeluhlah orang yang telah membeli tiket ke sana. Aiyooo... saya ati punya dalam banyak susah, suda lama berangan mau pigi (masih dalam mode berangan).Jadi saya pun cari itu Indian High...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 2 days ago.

 

Tips Hartanah 11 - Pinjaman bank, MRTT dan lain-lain

Ada tambahan dari artikel asal.h1Tips Hartanah 11 - Bank loan dan lain-lain | wahhh.... aku lupalah ada satu lagi dalam draft yang tak siap. Very very sorry...........It's best kalau kita boleh check dengan bank our eligibility terutama kalau nak beli rumah lelong because bank yang auction property...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
3 weeks and 2 days ago.

 

Pendaftaran IJM Land Half Marathon 2017 kini dibuka!

Pendaftaran IJM Land Half Marathon 2017 kini dibuka! | Berita baik untuk orang yang suka berlari dan bersukan termasuk beberapa orang kenalan yang sangat aktif menyihatkan badan.IJM not just build house, they build home. Jadi bila dikatakan membina kediaman mestilah ada aktiviti sihat di situ untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 3 days ago.

 

Rentak Selangor | Pengaruh Muzik dan Budaya Jawa Di Kuala Selangor

Rentak Selangor | Pengaruh Muzik dan Budaya Jawa Di Kuala Selangor | Selangor bukanlah negeri yang terbesar di Malaysia tetapi menjadi negeri termaju di negara ini. Berkepadatan tinggi, penduduknya mempunyai taraf hidup yang lebih baik berbanding negeri lain malah direkodkan mempunyai kadar kemiskinan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 6 days ago.

 

Tips Hartanah 10 | Jangan Jatuh Cinta Dengan Rumah Pelaburan

Tips Hartanah 9 - Jangan Jatuh Cinta Dengan Rumah Pelaburan | If u buy property(s) for investment jaaaaangannnn la jatuh cinta sampai sayang nak jual. Jangan jadi macam aku.Ada sekali tu aku rasa terbeban nak membayar bank loan. Ye la, sewakan rumah tapi tak untung-defisit. Kawasan tu lambat sangat meletup.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
1 month ago.

 

Master Siow | Master of the Lion Dance Bertaraf Dunia

Master Siow | Master of the Lion Dance Bertaraf Dunia | Tahukah Anda Bahawa Malaysia Mempunyai Pasukan "Lion Dance" Terhebat Di Dunia? Pasti ramai yang tak tahu kan?Tarian singa di Malaysia berasal dari selatan China. Gerakan tarian ini berasal dari aksi kungfu yang meniru pergerakan haiwan dan ditarikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Movie Review | J Revolusi

h1Filem aksi yang bagus terbitan syarikat Malaysia tak banyak. Sebagai peminat filem bergenre begini aku memang teruja mahu menonton tetapi aku mahukan review yang bagus, yang balance, supaya setiap ringgit yang dikeluarkan berbaloi. Zaman GST ni oih.Bila ramai yang kata filem ni bagus siap bagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
1 month ago.

 

International Street Photography Exhibition @ MATIC

International Street Photography Exhibition @ MATIC | Matic di Jalan Ampang sedang mengadakan pameran Fotografi jalanan antarabangsa yang akan berakhir 30 Mac ini. Pameran ini merupakan satu usaha yang baik supaya Matic sentiasa aktif dan menjadi tempat rujukan serta pertanyaan tentang pelancongan di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Tiket dengan harga diskaun untuk Borneo Jazz Rainforest World Music Festival 2017

Tiket dengan harga diskaun untuk Borneo Jazz Rainforest World Music Festival 2017 | Setiap Sarawak Tourism Boardmengaturkan beberapa festival menarik untuk menarik pelancong ke Bumi Kenyalang. STB juga tanpa gagal mengadakan dua festival muzik hebat setiap tahun.Kenapa dikatakan festival muzik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

MATTA Fair 2017 kehilangan sesuatu?

MATTA Fair 2017 kehilangan sesuatu? Rasanya sudah dua tahun juga tak ke MATTA Fair, tempat jualan pakej pelancongan dan tiket penerbangan berskala besar yang secara tradisinya diadakan di Putra World Trade Centre (PWTC).Aku ingatkan masuk free heheh... kena bayar RM4 seorang dewasa dan kita akan diberikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »