User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

Your avatar

Real Name: ruggedmom

Member Since: 23rd October 2014



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 26

Old Phuket Town yang Instagramable!

Old Phuket yang Instagramable! | Aku purposely nak bermalam di bandar Phuket pada hari terakhir di sana sebab nak melihat apa yang menarik di pasar malam. Ya aku suka ke pasar malam dan pasar pagi di negara orang untuk melihat budaya dan cara hidup mereka selain makanan yang dijual.Banyak yang menarik di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and a day ago.

 

'Bengkek' di Phi Phi Island

'Bengkek' di Phi Phi Island | Nak sambung cerita Phuket yang tertangguh. Ok, selepas je check-in di Memory Hotel kami pun keluar survey pelbagai tour package dan dapat harga THB1200 per person untuk one day tour ke Phi Phi Island. Rasa macam dah dapat best price dah tu.Sebenarnya jarak Ao Nang (Krabi) ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 5 days ago.

 

Menanti sunset di Promthep Cape

Menanti sunset di Promthep Cape | Sejak kali pertama menjejakkan kaki di Phuket Ogos lalu, terasa ingin sekali bergambar di titik paling selatan Phuket. Macam satu kepuasan pula bila dapat sampai ke "titik 0/paling utara/paling selatan" memana negara. Tanjung Piai dah, Tanjung Simpang Mengayau dah,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and a day ago.

 

Hotel Review | Horizon Village Resort, Chiang Mai

Hotel Review | Horizon Village Resort, Chiang Mai | Ramai yang tanya, ada apa di Chiang Mai? Err...banyak! Rasanya yang paling best ke Chiang Mai kerana ada musim sejuk. Tak payah pergi jejauh.Dulu masa sekolah ada seorang anak DO ni tunjukkan gambar dia sefamili bercuti ke negara gajah putih ni. Aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 2 days ago.

 

Myanmar | 5 Lokasi 'shopping' paling mengancam di Yangon!

Myanmar | 5 Lokasi 'shopping' paling mengancam di Yangon! Aduduuu... cecantiknya kain di sana! Sebelumnya menulis dengan panjang lebar ai nak bagi tips shopping dulu.Tips sebelum membeli-belah:Silalah makan sampai kenyang dahulu supaya fikiran lebih waras dalam membuat keputusan. Bukan sahaja ketika membeli...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 4 days ago.

 

8D 7N in Marvelous Myanmar | Kenapa Inle Lake patut dimasukkan dalam travel itinerary anda- Part 2

Kenapa Inle Lake patut dimasukkan dalam travel itinerary anda- Part 2 | Hai.... ini sambungan Part 1. Dah baca ke yang itu?Banyak jambatan yang dilepasi untuk keluar dari perkampungan Indein. Nanti kita pos gambar jambatan je eh. Selepas melawat Indein kami ke restoran terapung Inn Thar Lay 2 untuk melihat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 5 days ago.

 

Cara memohon pekerjaan di zaman sekarang

Cara memohon pekerjaan di zaman sekarang | Aku dapat ni semalam dari seorang FB friends.Sungguh aku tak faham kenapa nak suruh Private Message? Perkara ni selalu juga berlaku bila menjual barang. Dah penjual tu tulis detail apa ke benda yang nak dijual siap dengan harga/warna/saiz dan no telefon, yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 weeks ago.

 

8D 7N in Marvelous Myanmar | Kenapa Inle Lake patut dimasukkan dalam travel itinerary anda- Part 1

8D 7N in Marvelous Myanmar |Kenapa Inle Lake patut dimasukkan dalam travel itinerary anda- Part 1 | Inle Lake di barat negeri Shan terkenal dengan perkampungan dan kebun terapung. Ia sebahagian daripada Shan Hills di Myanmar. Gambar-gambar yang bakal anda lihat nanti akan menguatkan sebab untuk anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 weeks and a day ago.

 

8D 7N in Marvelous Myanmar | Bagan - Kalaw - Inle Lake

8D 7N in Marvelous Myanmar | Bagan - Kalaw - Inle Lake | Selesai di Bagan, kami menuju ke Inle Lake tetapi berhenti untuk makan tengahari di Kalaw.Dalam perjalanan panjang ini kami berhenti sekali lagi di sebuah stesen minyak besar di Hein. Alaa... yang ada tandas terbuka di belakang tu heheheh.... Kawasan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

Why our Airport Coach is like this aa..?

Why our Airport Coach is like this aa..? | Hari ni ai nak membebel. Dah lama pendam ni.Sebagai pengguna regular bas ke/dari KLIA/KLIA2 aku nak tahu mengapa bas dengan interior seperti di bawah digunakan? Nampak tak kekurangannya? Ada beberapa soalan nak ditanya:1) Mengapa bas sekarang (bukan yang ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

8D 7N in Marvelous Myanmar | Menjelajah kota purba Bagan

8D 7N in Marvelous Myanmar | Exploring Bagan | Nak tahu mengapa aku pernah berimpian ke Myanmar? Salah satu sebabnya ialah mahu melihat ribuan kuil di bandar purba Bagan yang dibina sejak ribuan tahun dulu yang sebahagiannya masih utuh sehinggalah berlakunya gempa bumi 6.8 skala Richter pada 24 Ogos...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

8D 7N in Marvelous Myanmar | Sunrise in Bagan is so A-M-A-Z-I-N-G !

8D 7N in Marvelous Myanmar | Sunrise in Bagan is so A-M-A-Z-I-N-G ! Kami bertolak seawal 5.15 pagi untuk di bawa ke lokasi melihat matahari terbit. Sejuk pepagi di Bagan ni.Kami dibahagikan kepada dua kumpulan- satu kumpulan menunggang kuda, satu kumpulan lagi dibawa ke satu platform di Nyaung Leped Kan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

8D 7N in Marvelous Myanmar | Yangon - Mount Popa - Bagan

8D 7N in Marvelous Myanmar | Yangon - Mount Popa - Bagan | Mingalabar! Hello! Assalamualaikum. Harapnya semua dah baca coretan sebelum ini supaya mendapat serba sedikit pengetahuan mengenai Myanmar.Sebelum menulis mengenai lawatan di sana secara individu, as usual iols nak bagi tau dulu keseluruhan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

The Underrated Myanmar | Kenapa ia patut masuk dalam travel bucketlist?

For those who can't understand Malay languange feel free to use the translator on your right hand side. Thank you.The Underrated Myanmar |Kenapa ia patut masuk dalam travel bucketlist? | Mingalabar...!!! Alhamdulillah... sampai juga ke Myanmar untuk program Marvelous Myanmar yang dianjurkan oleh kelab...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Thailand | Maetaeng Elephant Park - tunggang gajah lagi !

Thailand | Maetaeng Elephant Park - tunggang gajah lagi ! | Selepas menunggang gajah di Namuang Safari Park, Koh Samui tahun lepas hati aku berkata cukuplah, biarlah itu yang pertama dan terakhir, cukuplah sekali merasa terhuyung-hayang di tempat tinggi hingga nak keluarkan handphone pun takut. Taubat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and a week ago.

 

Thailand | Trip sehari suntuk ke Chiang Rai Golden Triangle

Thailand | Trip sehari suntuk ke Chiang Rai Golden Triangle | Selepas empat hari melawat tempat-tempat menarik di Chiang Mai aku meneruskan program ke Chiang Rai. Alang alang menyeluk pekasam biarlah sampai ke pangkal lengan, alang alang dah dekat kita lawatlah semua sekali supaya tiada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and 2 weeks ago.

 

Thailand | An afternoon at Queen Sirikit Botanical Garden

Suka melihat pokok dan bunga? Check this out!Queen Sirikit Botanical GardenMae Raem, Amphoe Mae RimChang Wat Chiang Mai 50180ThailandTutup:4:30 petangTiket dewasa: THB100Tiket kanak-kanak: THB50Bersama rakan sebaya 😁😁 Ingatkan dari tribe manalah gegadis ni...ruapa rupanya dari Bangkok.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and 2 weeks ago.

 

Thailand | Panduan memilih zipline @ flying fox operator di Phuket

Thailand | Panduan memilih zipline @ flying fox operator di Phuket | Phuket yang berada di selatan Thailand merupakan pulau yang terbesar di negara itu. Dihubungkan dengan Phang-Nga oleh Sarasin bridge, ia juga berdekatan Krabi yang sering sesak dengan kunjungan pelancong dari serata dunia.Seperti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and 3 weeks ago.

 

Thailand | Mabuk orkid di Royal Park Rajapruek

Thailand | Mabuk orkid di Royal Park Rajapruek | Sesampainya di Chiang Mai aku terus ke Royal Park Rajapruek yang letaknya lebih kurang 15km dari pusat bandar. Untuk pengetahuan dari airport ke pusat bandar 7km je.Taman botani ini dibina sempena memperingati pemerintahan King Bhumibol yang ke-60 tahun pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and 3 weeks ago.

 

Mudahnya mendapatkan makanan halal di Chiang Mai. 12 Lokasi restoran untuk anda cuba masakan utara...

Mudahnya mendapatkan makanan halal di Chiang Mai. 12 Lokasi restoran untuk anda cuba masakan utara Thailand | Masyarakat Islam di Thailand berjumlah empat peratus daripada keseluruhan penduduk dan berstatus minoriti. Kebanyakannya bertumpu di Bangkok dan selatan Thai. Penduduk di Sungai Golok,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »