User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

Your avatar

Real Name: ruggedmom

Member Since: 23rd October 2014



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 22

MRT Sungai Buloh-Kajang sudah beroperasi! Tambang diskaun 50% !

MRT Sungai Buloh-Kajang sudah beroperasi! Tambang diskaun 50% ! Semalam Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak telah melancarkan fasa kedua Mass Rapid Transit (MRT) Sungai Buloh-Kajang sejauh 30km di Stesen MRT TRX.Sumber di sini.Laluan dari Semantan hingga ke Kajang ini akan berhenti di 19 stesen,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 days and 12 hours ago.

 

Ramadhan Syawal Kami Yang Sederhana

Ramadhan Syawal Kami Yang Sederhana | Ya Allah lamanyalah tak update blog. Terakhir 23 Jun, dua hari sebelum raya. Sebenarnya dalam dilema nak menaip ke... nak baking? Dua dua akan consume time. Kalau dah duduk depan laptop ni memang akan berejam punya. Kalau buat biskut pun lama gak sebab alang alang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 2 days ago.

 

Salam Eidul Fitri 1438H | Beraya di mana tu?

Assalamualaikum.Hari raya hari bermaaf-maafan dan berziarah. Pergi je lah ke rumah saudara-mara dan rakan taulan untuk mengeratkan ukhwah. Tak perlu dijemput, hari raya bukan kenduri yang perlukan jemputan.Betulkan niat.Sama seperti memenuhi jemputan kenduri, jangan harapkan hidangan lazat, redha sahaja...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 weeks and a day ago.

 

Hotel Review | Al's Resort, Koh Samui

Hotel Review | Al's Resort, Koh Samui | Semasa di Koh Samui hari tu kami stay di resort tepi pantai tetapi di lokasi yang berbeza-beza. Ada tempat yang ekslusif dan sunyi, ada juga resort yang tenteram tetapi di tengah bandar. Kesemuanya best sebab ada pantai. Private.Malam kedua kami menginap di Al's...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Makanan eksotik di Cambodia

Makanan eksotik di Cambodia | Berada di Asia Tenggara, Cambodia turut menjadikan nasi sebagai makanan asasi. Nasi biasanya dimakan bersama ikan, sup dan sayur. Bahan-bahan bagi penyediaan lauk dan juadah lain juga tidak banyak berbeza daripada negara-negara di sekitarnya seperti sos ikan, gula kabung, cili,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Thailand | Chasing Sunset On Kia Ora Catamaran

Thailand | Chasing Sunset On Kia Ora Catamaran | Menaiki bot adalah satu aktiviti yang aku sukai dan belayar di lautan di atas bot mewah mengejar matahari terbenam sudah pastilah satu pengalaman yang takkan dilupakan. Sesekali beb!Salah satu aturcara yang highly recommended dilakukan di Koh Samui, belayar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Thailand | Bersantai Bersama Keluarga Di Namuang Safari Park

Thailand | Bersantai Bersama Keluarga Di Namuang Safari Park | Lokasi pertama lawatan kami di Koh Samui ialah Namuang Safari Park. Safari ini tidaklah terlalu besar tetapi ia tetap menarik untuk kita menghabiskan sekurang-kurangnya dua tiga jam di sini.Jika kita mengambil pakej sehari, kita akan dibawa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

Rumah Api Altingsburg | The Straits Settlement Lighthouses

Rumah Api Altingsburg | The Straits Settlement Lighthouses | Rumah api berperanan besar membantu pelayaran kapal di laut suatu ketika dahulu, sebelum wujudnya sistem GPS. Rumah api ialah bangunan tinggi yang dibina di lokasi strategik dilengkapi lampu yang membantu ahli pelayaran untuk mengemudi dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

Thailand | Hin Ta Hin Yai Rocks - 'alat sulit' di pesisir pantai

Thailand | Hin Ta Hin Yai Rocks - 'alat sulit' di pesisir pantai | Teringat dulu sekitar 1998 dimana selain our key personnel hanya aku seorang saja yang ada emel. Jadi kengkawan atau pasangan staf lain akan forward emel kepada aku utuk dikongsi. Kira jadi posmenlah. Pernah sekali salah seorang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

Motivasi | Nikmati hidup

Kalau kita tak cuba sesuatu mana nak tahu hasilnya buruk, baik atau cemerlang.Dah biasa kan kita dengar orang berkata ..."Buat apa lah dia pergi juga ke tempat tu, orang dah kata tak best!"Apa yang kau cari dalam perjalanan tu tak sama dengan apa yang orang lain cari. Ada orang 'mencari' dirinya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

Hotel Review | Mewah Dan Nyaman Di Pavilion Samui Villas Resort, Koh Samui

Hotel Review | Mewah Dan Nyaman Di Pavilion Samui Villas Resort, Koh Samui | Terdapat banyak resort mewah tepi pantai di sepanjang perjalanan dari Samui International Airport ke pantai-pantai peranginan di utara dan timur Koh Samui. Menaiki van melalui kawasan ini seolah-olah melalui jalan tepi pantai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Tazkirah Ramadhan | Kita Kaya Bila Mampu Berkongsi Yang Sedikit

Tazkirah Ramadhan | Kita Kaya Bila Mampu Berkongsi Yang Sedikit | Assalamualaikum.Selalu kita merasakan kita tak ada apa apa yang berharga atau sedap atau mahal untuk diberikan kepada orang lain. Kita lupa yang ramai menghargai apa sahaja yang kita hulurkan dengan ikhlas.Pernah sekali aku memberikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Menu Berbuka Puasa | Resipi Nasi Arab Mudah

h1Empat hari berpuasa ni aku lemau je. Bukannya lapar sampai melepek seperti waktu 'mabuk' dulu tapi takde mood nak buat apa-apa. Nak duduk lelama depan laptop pun takde idea. Tambahan pula semua bebudak ni pakat tidur belaka selepas Subuh. Dah dipasak kat telinga suruh buat latihan buku kerja pun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
1 month and 3 weeks ago.

 

Thailand | Jangan Risau Kelaparan, Lihat Senarai Kedai Makanan Halal Di Koh Samui

Thailand | Jangan Risau Kelaparan, Lihat Senarai Kedai Makanan Halal Di Koh Samui | Majoriti rakyat Thailand beragama Buddha tetapi ramai penduduk beragama islam di selatan negara itu. Di Satun, Songkhla, Yala, Narathiwat, Phuket, Krabi dan Koh Samui komuniti islam agak besar dan mereka turut bertutur...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Salam 2 Ramadhan 1438H

Hari ini masuk dua hari kita berpuasa. Rasanya belum terlambat untuk mengucapkan selamat berpuasa kepada seluruh umat islam.Waktu berpuasa di Malaysia normal sahaja, 14 jam sehari. Paling lama di Nuuk, Greenland 21 jam dan paling pendek Punta Arenas, Chile, 10 jam. Bersyukurlah duduk di Malaysia ni sama je...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Nak tengok pejabat Air Asia, RedQ ?

Nak tengok pejabat Air Asia, RedQ ? | Jemputan menghadiri acara SANTAN Food Festival hari tu memberi peluang untuk melihat sendiri pejabat baru Air Asia di Sepang. Dari luar bangunan pejabat bersebelahan KLIA2 ini kelihatan biasa sahaja tetapi bila masuk dalam, wahhh...!! Google inspired betul.Ramai yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Thailand | Pakej Percutian Muslim 4 Hari 3 Malam Ke Koh Samui

Thailand | Pakej 4 Hari 3 Malam Ke Koh Samui | Kali ni aku feeling mak datin gi travel guna pakej pelancongan. Perjalanan lebih terurus dan cepat segala-galanya maklumlah chauffered everywhere gituh.Koh Samui panaih lit lit sama seperti Malaysia waktu itu. Koh Samui yang menghadap Teluk Thai merupakan pulau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 4 weeks ago.

 

SANTAN Food Festival di Air Asia RedQ !

SANTAN Food Festival di Air Asia RedQ ! Hari ini Air Asia menganjurkan acara mencuba rasa inflight meals terbesar Asia di ibu pejabat mereka, RedQ.Siapa yang tak tahu Nasi Lemak Pak Nasser kan? The menu can sell for itself oredi.... no need introduction dah. Jadi memang sesuai sangat diperkenalkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 4 weeks ago.

 

Pulau Pinang | Reclining Buddha at Wat Chayamangkalaram

Pulau Pinang | Reclining Buddha at Wat Chayamangkalaram | Selain Melayu, Cina dan India yang menjadi etnik utama di semenanjung Malaysia, masyarakat keturunan Thai (Siam) juga ramai yang bermastautin di sini. Kebanyakan daripada mereka mendiami negeri Kelantan, Perlis, Kedah dan Pulau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months ago.

 

Piala FA 2017 | Keputusan Terkini Separuh Akhir Kedua Negeri Sembilan vs Pahang

Piala FA 2017 | Keputusan Terkini Separuh Akhir Kedua Negeri Sembilan vs Pahang | Malam ini 13 Mei, empat pasukan berlawan dalam pertandingan separuh akhir kedua. Seluruh tumpuan diberikan kepada perlawanan Negeri Sembilan menentang Pahang di Stadium Tunku Abdul Rahman, Paroi dan Kedah melawan Terengganu di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and a week ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »