User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

Your avatar

Real Name: ruggedmom

Member Since: 23rd October 2014



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 35

3 Resipi Masakan Tradisi Thai dari Chef Korn

3 Resipi Masakan Tradisi Thai dari Chef Korn | So again, I got this chance of learning Thai culinary from top chef in Kuala Lumpur at Royal Thai Embassy.Selain menjadi destinasi popular pelanconagan, Thailand juga terkenal dengan makanan enak. Jadi untuk memperkenalkan warisan makanan Thai kepada dunia,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months ago.

 

Homestay Sabrina | Anak kecil diisi masa, yang sakit dijaga

Homestay Sabrina | Anak kecil diisi masa, yang sakit dijaga | Bila dapat berkumpul membawang sekali-sekala adakalanya anak-anak kecil terbiar tak tahu nak buat apa.Nak dik, untuk awak hilangkan bosan 💃🙌 Kami juga sediakan raket badminton kecil untuk anak-anak bermain.First adi kit

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Homestay Sabrina
2 months and a week ago.

 

Kemegahan Qatar Airways... Dah cuba?

Kemegahan Qatar Airways... Dah cuba? | Jika benua Eropah menjadi pilihan destinasi untuk melancong, aku yakin pemilihan agensi penerbangan menjadi satu topik penting yang perlu difikirkan. Ini kerana penerbangan dari Malaysia ke benua Eropah mengambil masa yang panjang dan lama. Jadi kita mesti nakkan rehat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and a week ago.

 

Sambutan Chap Goh Mei 2020 Bersama IJM Land

Sambutan Chap Goh Mei 2020 Bersama IJM Land | Buat kesekian kalinya peneraju utama pemaju perumahan IJM Land akan merayakan 'squeky' Chinese Valentine bersama penduduk dan pengunjung di Seremban 2.Sambutan kali ketujuh secara berturut-turut itu bertemakan "Reunion in S2 with joys anew" akan berlansung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and 2 weeks ago.

 

Negeri Sembilan | Seremban Street Art

Seremban Street Art | Seremban yang menjadi ibu negeri Negeri Sembilan tidak gah seperti Melaka, yang banyak tinggalan sejarahnya berada di pusat bandar. Tinggalan sejarah negeri ini tersebar di Seri Menanti, Bukit Putus, Tampin, Lukut dan lain-lain tempat.Tarikan pelancongan Negeri Sembilan lebih berbentuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and a week ago.

 

Bila aku dan anak-anak tabika ke PD Ostrich Show Farm (sabar mak... sabar...)

Bila aku dan anak-anak tabika ke PD Ostrich Show Farm (sabar mak... sabar...) | Adoilaa dah nak habis cuti baru nak update blog. Taklah busy mana pun just...Seperti kebanyakan sekolah yang menghampiri pengakhiran tahun persekolahan, selain majlis jamuan kelas lawatan ke tempat-tempat menarik juga menjadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 months and 2 weeks ago.

 

Homestay Sabrina | Penginapan 2 Tingkat Luas Murah dan Selesa di Seremban

h1Homestay Sabrina | Penginapan 2 Tingkat Luas Murah dan Selesa di Seremban | Bila ada majlis seperti kenduri atau konvokesyen anak atau program sukan yang perlu membawa ramai atlet penginapan selalu menjadi masalah utama. Dengan bajet sederhana pastinya kita mahukan penginapan terbaik dan selesa.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Homestay Sabrina
3 months and 2 weeks ago.

 

Teaser | Homestay Sabrina, Seremban

We are about to start a homestay business in Seremban soon.Harapnya dapatlah beroperasi paling lewat 1 Januari 2020. Rumah dua tingkat lot tepi bersebelahan taman hijau dan taman permainan kanak-kanak 😍😍 . Kami tunjukkan dua buah bilik yang luas dilengkapi dengan katil queen.Rumah baru, perabut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Homestay Sabrina
3 months and 3 weeks ago.

 

Bantuan Konsular Oleh Kedutaan Malaysia Di Luar Negara

Bantuan Konsular Oleh Kedutaan Malaysia Di Luar Negara/Consular services for Malaysia abroad.Bila dilaporkan kes-kes kecemasan melibatkan warga Malaysia di luar negara, soalan ini sering keluar, "kedutaan tak tolong ke?".Ini penerangan mereka. © copyright 2018 – All rights reserved ruggedmom

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months ago.

 

Perkara yang perlu dibuat bila berlaku kebakaran

Teringat satu kes kebakaran lori/treler tak berapa lama dahulu.Mangsa yang terbakar berlari keluar menjauh dari kenderaannya. Malangnya tiada sesiapa pun yang menolong tetapi ramai yang merakam insiden tersebut. Mungkin pengguna jalanraya yang lain bimbang lori tersebut meletup tetapi sangatlah mengharukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and a week ago.

 

Kuala Lumpur | Check-out these restaurants gaiss..

1. Rasa DesaNo 47 Jalan Medan Setia 1Bukit Damansara50490 Kuala Lumpur, Malaysia012-260 6433Authentic Malay food!Kalau anda ingin menikmati makanan Melayu yang asli, di sinilah tempatnya. Mereka mengekalkan cara sebenar memasak lauk-pauk agar pelanggan puas hati dengan harga yang dibayar.Signature...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and a week ago.

 

Hotel Review | Furama Bukit Bintang yang mesra keluarga

Furama Bukit Bintang yang mesra keluarga | Dalam persaingan sengit bidang hospitaliti, penggiat perniagaan mestilah sentiasa berusaha memikirkan sesuatu yang baru supaya sentiasa berada selangkah di hadapan persaing. Pemilik perniagaan tidak harus berasa selesa dengan pencapaian semasa kerana pasti ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and 2 weeks ago.

 

Lee Jun Yan rebut anugerah EMAS IJM Land Designer Awards 2019 @ iLDA 2019

Lee Jun Yan rebut anugerah EMAS IJM Land Designer Awards 2019 | Semalam adalah hari bertuah bagi seorang pereka muda apabila berjaya memenangi pertandingan rekaan dalaman yang dianjurkan oleh IJM Land Berhad.Setelah bersaing selama lima bulan, Lee Jun Yan dan Boon Zi Yang telah disenarai pendek oleh panel...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and 2 weeks ago.

 

Kejamkah jika menunggang gajah? Irresponsible tourism?

Pendapat aku, kejam jika:Gajah kena bekerja non-stopGajah tidak diberikan makan dan rehat yang cukupGajah dipukulSetiap tindakan binatang adalah undpredictable.Kau mungkin akan dibawa lari seperti kes yang pernah berlaku di Thailand. Mungkin juga kau akan ketakutan bila gajah tetiba stim seperti gambar di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and 3 weeks ago.

 

Crazepop Bingka KL | Beautiful souvenir from Malaysia

Beautiful souvenir from Malaysia | Membeli barangan cenderahati ketika melancong bagaikan sudah menjadi acara wajib, sekurang-kurangnya untuk diri sendiri. Ia sebagai kenangan kita telah sampai ke satu satu tempat tu. Bagi sesetangah orang pula ia satu pencapaian kerana berjaya menabung untuk melihat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and 3 weeks ago.

 

Kuala Lumpur | New street art at Kwai Chai Hong

New street art at Kwai Chai Hong | Di Kuala Lumpur ada beberapa bangunan lama yang berusia ratusan tahun. Bangunan Sultan Abdul Samad, Masjid Jamek, Stesen Keretapi Kuala Lumpur dan beberapa lagi menjadi destinasi wajib pelancong asing terutamanya dari barat. Namun adakah itu sahaja yang kita miliki?Kuala...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months ago.

 

Nak lawatan percuma? Jom ke Muzium Polis Diraja Malaysia!

Nak lawatan percuma? Jom ke Muzium Polis Diraja Malaysia! | Readers yang selalu follow blog aku ni pasti tahu that almost a year ago, cuti sekolah Disember, kami bercuti di Kuala Lumpur. Heyy... jangan gelak, ramai je orang KL yang belum sampai ke tempat-tempat yang kami tuju tu.Selain Planetarium Negara, ,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months ago.

 

Matic Fest kembali selepas 5 tahun!

Aduhh... lupa pula nak promote Matic Fest 2019 ni (kerja free memang selalu lupa.. kah!).Dengan kerjasama Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia (Motac) melalui Pusat Pelancongan Malaysia (Matic), Matic Fest 2019 dijadualkan berlangsung mulai 1 hingga 3 November 2019 ini. Semalam dah start,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months ago.

 

Nak masak apa hari ni?

Nak masak apa hari ni? © copyright 2018 – All rights reserved ruggedmom

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months ago.

 

Kedah | Wajah terbaharu Ulu Legong Hot Spring

Wajah terbaharu Ulu Legong Hot Spring | Halluuu.... dah banyak tahu tentang Baling kan? Hat ni last lah kot, tempat mandi-manda 23km dari pekan Baling.Gambar-gambar dari facebook ULHS.Kolam pertama yang dipagar. Gambar-gambar dari facebook ULHS.Bilik pool view.Pemandangan dari bilik pool view.Ulu Legong Hot...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and a week ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »