Most Popular

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Most Popular Of This Week

Page 9 of 11

6 Makanan Yang Tiada Tarikh Luput

Boleh dikatakan semua makanan ada tarikh luput. Namun ada juga beberapa makanan yang tiada atau hampir tiada tarikh luput. 5

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizmdrahim hafizmdrahim via Pisang Panas
6 days and an hour ago.

 

Anak berbohong? Penakut? Ini 9 sikap anak-anak dan penyebabnya.

Anak berbohong? Penakut? Ini 9 sikap anak-anak dan penyebabnya | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk menulis. Pastinya, mereka yang sudah bergelar ibubapa berhadapan dengan pelbagai kerenah anak-anak yang sedang membesar. Pastinya berlaku juga pertengkaran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
5 days and 21 hours ago.

 

Sambutan Hari Tangan Kidal Antarabangsa, International Lefthanders Day

Sambutan Hari Tangan Kidal Antarabangsa, International Lefthanders Day disambut pada 13 Ogos setiap tahun bertujuan untuk mempromosikan kesedaran terhadap masalah yang dihadapi oleh pengguna tangan kidal (kiri) di seluruh dunia. Ia disambut setiap tahun bertujuan mendedahkan kesukaran orang tangan kidal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
5 days and 20 hours ago.

 

TGV Indulge – Gourmet Cinema Experience @ 1 Utama

Going to the movies is what a lot of people do for a date especially if its in the early stages of dating. Usually, you stop for a meal beforehand or afterwards because that will allow you to have time to talk and get to know each other better. At TGV Indulge, you can [] The post TGV...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog vkeong vkeong via Malaysia Food Travel Blog
4 days and 13 hours ago.

 

Sambutan Hari Gajah Sedunia, World Elephant Day

Sambutan Hari Gajah Sedunia, World Elephant Day, disambut pada 12 Ogos setiap tahun bagi meningkatkan kesedaran tentang pemuliharaan dan perlindungan gajah di seluruh dunia. Sambutan Hari Gajah dimulakan secara rasmi pada 12 Ogos 2012 oleh Patricia Sims bersama dengan Elephant Reintroduction Foundation...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
6 days and 23 hours ago.

 

Inilah Penyebab Penyakit Jantung di Usia Muda

Saat ini penyakitjantungmemang tak lagi hanya menyerang orang-orang berusia lanjut. Kini, justru semakin banyak orang berusia muda terserang penyakitjantung. Sebenarnya

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizmdrahim hafizmdrahim via Pisang Panas
6 days and 14 hours ago.

 

Sambutan Festival Tari Malaysia

Festival Tari Malaysia telah mula disambut sejak tahun 1992 dan dilaksanakan oleh Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara (JKKN) dengan tujuan festival adalah bagi memantapkan lagi kumpulan-kumpulan kesenian di peringkat negeri selaras dengan perkembangan pesat di negara ini. Selain itu festival tari ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
6 days and 11 hours ago.

 

Peristiwa Penting Hari Ini Dalam Sejarah Dunia (13 Ogos)

Tanggal 13 Ogos merupakan hari ke 225 (hari ke 226 dalam tahun lompat) dalam kalendar Gregory dengan tinggal 140 hari lagi sebelum memasuki tahun selepasnya. Battle of Blenheim Tapestry. Hari ini juga merupakan sambutan Hari Kemerdekaan untuk Republik Afrika Tengah (1960). Peristiwa 1521 - Selepas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
5 days and 23 hours ago.

 

Mengayuh Basikal Berlebihan Boleh Menyebabkan Kegagalan Buah Pinggang

Senaman berbasikal dalam gimnasium merupakan antara yang menjadi pilihan khususnya bagi individu yang sibuk bekerja kerana senaman berbasikal menggerakkan kesemua anggota badan secara serentak itu mempunyai banyak manfaat bagi kesihatan. Gambar hiasan. Begitu pun, menurut kajian yang dijalankan oleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
5 days and 17 hours ago.

 

Tahukah Anda Diesel Di Malaysia Mengandu­ngi Biodiesel Kelapa Sawit?

Adakah anda sedar diesel di Malaysia mengandu­ngi komponen biodiesel sawit? Ramai tidak mengetahui namun faktanya, mulai Disember 2014 lalu, semua diesel yang dibekalkan stesen-stesen minyak di seluruh negara ini mengan­dungi adunan tujuh peratus biodiesel minyak sawit dan 93 peratus diesel petroleum. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
6 days and 8 hours ago.

 

Hadiah Harijadi Dari Isteri

Selamat Hari Lahir buat diri sendiri. Berapa umur? Uhh .. hmm sudah lebih 40 tahun. Alhamdulillah, 40 tahun yang banyak pengertian dalam hidup. Paling bermakna, saya mempunyai keluarga sendiri yang lengkap. Ada isteri, ada anak lelaki dan anak perempuan. Bila dah tua ni, hadiah harijadi memang bukan dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRUL HASSAN
6 days and 7 hours ago.

 

Pertama Kali Sambut Birthday Kat Secret's Recipe

Yeay, pertama kali saya sambut ulangtahun kelahiran di Secret's Recipe. Terima kasih pada isteri dan anak-anak yang bawa saya ke restoran ini walaupun secara peribadinya saya bukanlah peminat Secret's Recipe. Saya agak naif bila cakap mengenai restoran makanan segera ni. Secret Recipe bukanlah kegemaran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRUL HASSAN
6 days and 3 hours ago.

 

Kemurkaan Allah Terhadap Kaum ‘Aad

Allah s.w.t. telah merakamkan dalam al-Quran sebuah kisah yang amat mengerikan dan dahsyat pernah berlaku di atas muka bumi ini.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizmdrahim hafizmdrahim via Pisang Panas
5 days and 13 hours ago.

 

Raikan Majlis Anda di Lake Cempaka Villa Kelolaan Felda D’Saji

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua para pembaca yang saya kasihi sekalian. Semoga anda semua berada dalam keadaan sihat sejahtera The post Raikan Majlis Anda di Lake Cempaka Villa Kelolaan Felda DSaji appeared first on AMIRNAWAWI.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog amirnawawi amirnawawi via AMIRNAWAWI
2 days and 17 hours ago.

 

Gambar Aksi Stunt Legends Movie Animation Park Studios Perak

Sebelum ini, saya ada kongsikan kisah percutian keluarga saya ke Movie Animation Park Studios (MAPS) Perak serta pengalaman haru menginap di salah sebuah hotel bajet berdekatan MAPS. Kali ini, saya nak kongsikan pula salah satu aktiviti atau zone menarik dalam MAPS yang mungkin akan menarik perhatian anda. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRUL HASSAN
5 days and 16 hours ago.

 

Misteri di Sebalik Laut Mati..Kehancuran Penduduk Sodom dan Amurah

Laut Mati ialah laut yang mempunyai air yang sangat masin, sehingga tiada suatu hidupan yang mampu hidup di laut ini.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizmdrahim hafizmdrahim via Pisang Panas
5 days and 13 hours ago.

 

Nikmati Pizza Enak Dari Produk Anchor di PizzArt

Nikmati Pizza Enak Dari Produk Anchor di PizzArt Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua para pembaca yang dikasihi sekalian. The post Nikmati Pizza Enak Dari Produk Anchor di PizzArt appeared first on AMIRNAWAWI.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog amirnawawi amirnawawi via AMIRNAWAWI
4 days and 5 hours ago.

 

Hadiah RM35,000 Dalam Contest Gores Senyum Pizza Hut 2017

Dah sertai Contest Gores dan Senyum Pizza Hut tak? Contest ini sedang berlangsung sekarang sehingga 31 Oktober 2017. Anda boleh menang pelbagai hadiah menarik dalam contest ni, dan yang bestnya setiap goresan akan ada hadiah terjamin untuk anda. Saya dan famili dah pun mula masuk contest ni sejak awal Ogos...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRUL HASSAN
3 days and 16 hours ago.

 

Janggut Tidak Tumbuh, Bolehkah Pakai Ubat Penumbuh?

Rasulullah shallallahu alaihi wasallam bersabda,Sepuluh perkara yang termasuk fitrah: Memotong kumis, memelihara jenggot, bersiwak, memasukkan air ke dalam hidung, memotong

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizmdrahim hafizmdrahim via Pisang Panas
3 days and 9 hours ago.

 

Kelainan Hidangan Makanan Laut Didalam Periuk Kukus Di Kungfu Steam Seafood Puchong

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Apa yang korang fikir bila sebuat pasal seafood ni mesti ingat ia steamboat betul tak. Tapi mungkin ini akan mengubah pandangan korang tentang makanan laut dan steamboat.Satu restoran steam yang ini menyajikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Blog Bicara Makan
2 days and 22 hours ago.