Most Popular

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Most Popular Of This Week

Page 2 of 11

Dicekup Ragut Dompet Pegawai Bank di Gaya Street

Berita Selanjutnya Suara Masyarakat Sabah KOTA KINABALU: Seorang lelaki berjaya ditahan semasa meragut dompet pegawai bank di belakang sebuah restoran berdekatan Gaya street di sini. Ketua Polis Daerah Kota Kinabalu Asisten Komisioner M Chandra berkata, kejadian berlaku jam 1.21 petang Rabu apabila mangsa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
6 days and 3 hours ago.

 

Rose Face Serum Zeeta Serum muka berasaskan Rose Organik No.1 Di Malaysia

Rose Face Serum Zeeta adalah Serum Rose Organik No.1 di Malaysia yang menggunakan kaedah semburan untuk menghilangkan jeragat parut jerawat seawal 14 hari. Kenapa [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog amoy85 amoy85 via imahtalks.com
6 days and an hour ago.

 

VIRAL! PEMBUNUH UPAHAN MELAYU IKLANKAN SERVISNYA TANPA RASA BERSALAH

VIRAL! PEMBUNUH UPAHAN MELAYU IKLANKAN SERVISNYA TANPA RASA BERSALAH. Tu dia.. Pembunuh upahan paling berani kreatif di Malaysia katanya. Almaklum la zaman sekarang nak hidup kat bumi Malaysia ni memang kena struggle sikit mencari pendapatan. Bila kos semua dah naik.. Maka saingan pun banyak. Sebab...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
5 days and 23 hours ago.

 

ZOMBIE PERNAH MENYERANG MALAYSIA TAHUN 1995 ?????

Tahukah anda apa yang dimaksudkan zombie? Zombie dalam bahasa mudahnya ialah mayat hidup. Zombie ini selalunya popular di kalangan orang Barat. Jika sebut Zombie, kita akan terbayangkan mereka dalam keadaan tidak terurus, tidak bernyawa dan tidak berfikiran dengan jelas. Tetapi ramai sudah lupa yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via GALAKSI VIRAL
5 days and 21 hours ago.

 

Resepi Tepung Bungkus Tradisional

Tepung bungkus, kuih pencuci mulut orang dulu-dulu. Enak dimakan, rasanya lemak-lemak manis. Sehingga kini disukai ramai. Bahan-bahan yang diperlukan untuk bancuhan tepung: 2 bungkus tepung beras ( siam ) 10 cawan air 24 sudu gula 2 sudu garam 1kg santan Cara-cara menyediakannya: Masukkan 5 cawan air, gula,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizmdrahim hafizmdrahim via Laman Resepi
5 days and 20 hours ago.

 

KHASIAT IKAN KELI YANG BAIK UNTUK MANUSIA

Ikan Keli amat popular di Malaysia kerana keenakan rasa ikan itu sendiri. Selalunya ikan keli dimasak dalam pelbagai bentuk hidangan seperti ikan bakar, ikan goreng, masak kari dan banyak lagi. Harga ikan keli yang lebih murah daripada ikan lain juga menjadi faktor utama kenapa ia selalu menjadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via GALAKSI VIRAL
5 days and 20 hours ago.

 

KHASIAT SAMBAL BELACAN

Masyarakat Asia Tenggara memang suka makan makanan pedas-pedas. Antara yang paling popular ialah sambal belacan. Salmba belacan dalah menu wajib dihidangkan jika masakan kampung menjadi pilihan anda. Ianya selalu dimakan bersama dengan ulam - ulaman segar seperti ulam raja, pucuk pegaga, timun dan banyak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via GALAKSI VIRAL
5 days and 19 hours ago.

 

Live streaming watford vs Liverpool 12.8.2017

Perlawanan liga epl hari ini watford vs liverpool 12 ogos 2017. Macam mana persembahan anak buah jurgen klop musim ini. Adakah chelsea akan meneruskan kecemerlangannya untuk musim lepas. Atau... Ini cuma intro jer, kena tekan link diatas kalau nak baca penuh artikel ini. Sekian terima kasih!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zikrihusaini zikrihusaini via Zikri Husaini
5 days and 19 hours ago.

 

Tonton online Cinta Gred A, tv3

Senarai pelakon: Syafie Naswip, Sharifah Shahirah, Elisya Sandha, Kodi Rasheed, Nik Adam Mika, Zulkifli Ismail, Kay Maria SINOPSIS CINTA GRED A Kisah Ameer pelajar cemerlang setiap semester, namun... Ini cuma intro jer, kena tekan link diatas kalau nak baca penuh artikel ini. Sekian terima kasih!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zikrihusaini zikrihusaini via Zikri Husaini
5 days and 17 hours ago.

 

Live streaming chelsea vs Burnley 12.8.2017

Perlawanan pertama liga perdana english hari ini diantara pasukan chelsea vs Burnley. Perlawanan berlangsung di stamford Brigde sekali lagi menjadi saksi untuk pasukan the blues dibawah kendalian... Ini cuma intro jer, kena tekan link diatas kalau nak baca penuh artikel ini. Sekian terima kasih!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zikrihusaini zikrihusaini via Zikri Husaini
5 days and 17 hours ago.

 

Contoh perniagaan kecil

Perniagaan yang kecil adalah sangat praktikal nak buat. Tak perlulah nak takut yang penting kena semangat yang membara dan tak peduli apa orang kata pun. Yang penting aku nak berniaga. Mesti boleh rasa sendiri kan. Bagi yang rasa macam nak berniaga tapi masih takut nak buka gerai tepi jalan tu maksudnya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
5 days and 16 hours ago.

 

Opah Sudah Mula Lupa

Rakan facebook saya, Noor Izyan Liyana memuat naik satu post dalam wall facebooknya, “Kita ni pulun la dok layan dia. Skali tgk dia sebut nama org lain. Hai…la opah..” Saya  tidak tahu apa perasaan Noor Izyan ketika menulis post di atas. Hati saya pula bergetar dengan status yang dia tulis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
5 days and 16 hours ago.

 

Keputusan penuh liga epl/bpl 12.8.2017

Keputusan penuh perlawanan liga Perdana English yang berlangsung pada 12 ogos 2017. Ada perlawanan yang berlangsung malam semalam. Jom kita tengok keputusan perlawanan . Watford 3 3 Liverpool... Ini cuma intro jer, kena tekan link diatas kalau nak baca penuh artikel ini. Sekian terima kasih!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zikrihusaini zikrihusaini via Zikri Husaini
5 days and 14 hours ago.

 

Buat roti sendiri jual untung lumayan

Suka masak? Jika anda pandai suka masak atau suka buat kuih, kek, roti dan sebagainya kenapa tidak jadikan aktiviti tersebut sebagai sesuatu yang boleh menambahkan pendapatan? Buat bisnes orang kata. Bisnes bakeri atau bisnes kuih-muih atau bisnes kek roti. Bisnes buat kuih ni agak mudah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
5 days and 12 hours ago.

 

Recipe: Chip Shop Chicken Curry

Hubby once commented that the Japanese chicken curry that we would have in KL is similar to the curry we get from a Chinese takeaway here in the UK. To make it, you can easily get bottled chip shop curry sauce in the supermarkets.Easy and quick, I simple sauteed some onions and chicken breast, added the...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
5 days and 7 hours ago.

 

ATIEHILMI.COM FIRST GIVEAWAY UKHWAH KITA KERANA ALLAH

Jom Join Ramai - Ramai..Due Date - 22 Ogos 2017Nak Join Boleh Klik Banner diatas ye..Good Luck untuk semua..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
5 days and 2 hours ago.

 

Siswazah menganggur perkara biasa

Siswazah menganggur perkara biasa Banyak kali dah kita dengar samaada di berita tv atau akhbar tentang beribu-ribu siswazah universiti yang menganggur. The post Siswazah menganggur perkara biasa appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
5 days ago.

 

SAYA TERPAKSA MENGEMIS UNTUK MEMBELA DIRI

SAYA TERPAKSA MENGEMIS UNTUK MEMBELA DIRI. Menghadapi saman sivil sekarang saya tahu apa yang paling susah yang kebanyakkan orang biasa tak mampu hadapi iatu masalah kos yang tinggi. Bagi orang macam saya memang anggaran kos yang di beri tu di luar kemampuan la.. Tapi saya sendiri kadang2 tak percaya juga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
5 days ago.

 

Penubuhan Malaysia 16 September 1963 Tarikh Keramat

Berita Selanjutnya Suara Masyarakat Sabah 16 September 1963 Perdana Menteri Persekutuan Tanah Melayu, Tunku Abdul Rahman Putra dalam satu ucapan beliau di Persidangan Persatuan Wartawan Luar Negeri Asia Tenggara yang diadakan di Hotel Adelphi, Singapura pada 27 Mei 1961, telah menggagaskan tentang perlunya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
4 days and 22 hours ago.

 

Perang Syria 2017

Keadaan peperangan di Syria tidak menunjukan tanda-tanda akan reda dari sebarang pengolakan konflik sejak lebih 6 tahun yang lalu.Bahkan tidak ada sebarang kata putus dalam menetapkan sebarang bentuk keamanan.Ini ditambah kemunculan beberapa campur tangan kepentingan tentera asing seperti penganas amerika...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nursyarifah Nursyarifah via wannursyarifah
4 days and 19 hours ago.