Most Popular

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Most Popular Of This Week

Page 10 of 17

Tiga Hari Tinggal Bersama Ular

Berita Selanjutnya Suara Masyarakat Sabah TIGA hari lalu, sebuah video memaparkan bagaimana seekor elor tedung menjalar masuk ke sebuah rumah rancak dikongsi di media sosial. Video itu dimuat naik pengguna Facebook, Derrick Koh. Dalam video berdurasi 1 minit 9 saat itu, ular tedung yang dianggarkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
21 hours and 28 minutes ago.

 

Pengomen Bertuah Dapat Duit Raya Khas

Alhamdulillah, dalam senyap-senyap saya offer nak berikan duit raya kepada pengunjung dan pembaca bertuah blog saya ni. Caranya cukup mudah, hanya perlu berikan komen sekerap mungkin pada mana-mana post dalam blog ini, dan in Sha Allah, akan terima duit raya daripada saya.Saya sudah pun ada empat nama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
20 hours and 18 minutes ago.

 

Video Awek Cun Tukar Tayar Jadi Viral

Jarang lihat seorang wanita, lagi-lagi awek cun berupaya tukar tayar sendiri. Kali ini, ada satu video yang telah menjadi viral menyaksikan seorang awek cun menukar tayar lama ke tayar baru di sebuah kedai tayar di Negeri Sembilan. Ramai puji akan keupayaan dan kecekapan awek ni.Saya dah tonton video ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
19 hours and 46 minutes ago.

 

Budak Nakal - Video Raya 2017 Dari MRCB

Tahun 2017, ada banyak iklan Hari Raya yang best-best. Kebanyakkannya pula, adalah iklan yang bertemakan sebuah filem pendek yang ada plot ceritanya sendiri. Plot cerita pula ada yang paparkan kisah lucu, kisah sedih, kisah dugaan, kisah pengorbanan, kisah adik beradik, kisah sayu hati .. dan macam-macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
18 hours and a minute ago.

 

Roh Di Bulan Ramadhan

PADA bulan Ramadan, ramai waris yang mengambil kesempatan untuk membersihkan kubur ahli keluarga. - Gambar Hiasan SEWAKTU kecil-kecil dahulu, apabila menjelang sahaja 15 Ramadan, kebanyakan rumah di kampung mula dihias dengan pelita minyak tanah, terutamanya di sepanjang jalan masuk ke kawasan halaman...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
16 hours and 43 minutes ago.

 

AVG Antivirus Berbayar Tetapi Percuma!

Tahukah anda bahawa anda boleh mendapatkan antivirus berbayar secara PERCUMA? Yang original, bukan ciplak atau cetak rompak dan bukan juga Berikut adalah ringkasan artikel-artikel menarik daripada PanduanPercuma.info pada kemaskini kali ini... Sila lawat PanduanPercuma.info untuk lanjutan artikel.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokjogho tokjogho via Sumber Info dan Panduan Percuma
15 hours and 47 minutes ago.

 

Sem Break Bloglist by Farhanah Afiqah

Jom Join Ramai - Ramai..Due Date- 30 June 2017Nak Join boleh Klik Banner yeBlog ini dah wujud sejak tahun 2009 lagi, kira dah lama jugaklah, banyak review dalam blog ini contoh review drama dan filem Melayu, English, Bollywood mahu pun Korea. Welcome to my blog dan selamat membaca :)

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
13 hours and 54 minutes ago.

 

6 Durian Desserts in Klang Valley You Must Try

Malaysia is a country that experiences four different seasons across the year and they are: Summer, Summer, Durian and Summer. When the durian season finally arrives, it is common to see plenty of makeshift stalls being set up by the roadside. You’d see rows of people feasting on what we would call, the...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kiplepay kiplepay via Kiple
13 hours and 36 minutes ago.

 

Ending Drama Andainya Takdir

Ending Drama Andainya Takdir (Slot Samarinda TV3)Assalammualaikum..Akhirnya tamat sudah Drama Andainya Takdir yang berjaya menimbulkan emosi marah dan geram penonton pada watak - watak utama dalam drama ini. Aku sendiri pun, bila tengok drama Andainya Takdir ni pun rasa marah dan geram betul pada Aril, pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
12 hours and 18 minutes ago.

 

Tular Video Perkahwinan Yang Didakwa Tidak Sah, Ini Penjelasan Kakak Pengantin

Tular Video Perkahwinan Yang Didakwa Tidak Sah, Ini Penjelasan Kakak Pengantin Sedia maklum, dalam perkahwinan pasangan Islam, perkara wajib yang menjadi asas bagi mengikat ikatan tersebut adalah pasangan lelaki dan perempuan, wali, dua orang saksi lelaki serta ijab dan qabul. Melalui satu video lama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
12 hours and 2 minutes ago.

 

Perintah Berkurung Fasa ke-68 diteruskan

Berita Selanjutnya Suara Masyarakat Sabah KOTA KINABALU: Perintah berkurung fasa ke-67 di perairan Zon Selamat Timur Sabah (ESSZONE) yang berakhir hari ini, dilanjutkan dua minggu lagi bagi fasa ke-68, bermula esok. Tempoh perintah berkurung fasa baharu itu dikuatkuasakan dari jam 6 petang hingga 6 pagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
10 hours and 40 minutes ago.

 

Makhluk Jelmaan Syaitan Gemparkan Penduduk

Berita Selanjutnya Suara Masyarakat Sabah KIRA-KIRA 4,000 penduduk di sebuah perkampungan di Afrika Selatan, hidup dalam ketakutan ekoran kelahiran seekor makhluk ngeri yang dipercayai dihantar oleh syaitan. Penduduk di Lady Frere dekat wilayah timur mendakwa, makhluk separuh manusia dan separuh haiwan itu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
10 hours and 21 minutes ago.

 

Mayat Seorang Wanita Ditemui Ditepi Jalan, Masih Lengkap Berpakaian

MANJUNG: Mayat wanita berusia lingkungan 20an ditemui di tepi Jalan Simpang Lima, berhampiran Ayer Tawar di sini, hari ini.Mayat ditemui ditemui orang awam yang melalui kawasan berkenaan pada jam 1.30 tengah hari sebelum memaklumkan kepada polis. Timbalan Ketua Polis Daerah Manjung, Deputi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Dunia Realiti
10 hours and 18 minutes ago.

 

Checklist Ubat For Baby And Kids Sebelum Balik Kampung

Tengah sibuk packing baju ker tu. Atau dah on the way nak balik kampung? Ker dah selamat sampai ke kampung halaman? Mana yang sedang sibuk packing baju tu, ada tak buat Checklist Ubat For Baby And Kids Sebelum Balik Kampung? Selain baju bajan, makanan dan toiletries, ada benda lain lagi yang korang kena...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog FizaRahman FizaRahman via SuperMOM With SuperKIDS
10 hours and 6 minutes ago.

 

ELAKKAN BAYAR ZAKAT KEPADA AMIL TAK BERTAULIAH

hai assalammualaikumZakat dari segi bahasa bererti “BERSIH”, “SUCI”, . Zakat dari segi syarak pula ialah mengeluarkan sebahagian harta tertentu diberikan kepadagolongan-golongan tertentu (asnaf) setelah memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan oleh syarak. Zakat adalah salah satu daripada rukun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
9 hours and 39 minutes ago.

 

BLOGGER HAMPIR KENA TIPU KETIKA MENCARI BANTUAN GUAMAN

BLOGGER HAMPIR KENA TIPU KETIKA MENCARI BANTUAN GUAMAN. Lagi 2 hari kita akan menyambut ketibaan hari raya.. Tak terasa sungguh ramadhan dah nak berlalu. Rasa sekejab je. Rasa baru macam semalam aku bangun sahur hari pertama puasa.. Tup tup dah penghujung puasa dah. Time ni ramai dah berdesup balik kampung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
8 hours and 3 minutes ago.

 

Demi Anak....Abby Dan Norman Usik-Mengusik Di IG

Demi Anak....Abby Dan Norman Usik-Mengusik Di IG MESKIPUN sudah beberapa tahun bercerai, Norman Hakin dan Abby Abadi masih mengekalkan hubungan yang baik antara satu sama lain, apatah lagi mereka berkongsi tiga orang cahaya mata hasil perkahwinan mereka dahulu. Ini terbukti apabila Norman dan Abby...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
8 hours ago.

 

Bekas Guru Wanita Dihukum Gantung

Berita Selanjutnya Suara Masyarakat Sabah BEKAS guru wanita sekolah swasta dihukum gantung sampai mati oleh Mahkamah Tinggi Kota Kinabalu, hari ini, selepas didapati bersalah mengedar syabu seberat 959.5 gram (g), pada 2013. Hakim Nurcahaya Arshad menjatuhkan hukuman itu terhadap Suhailah Abdullah, 44,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
7 hours and 58 minutes ago.

 

Kyoto Day 7: Fushimi Inari Taisha Yasaka Shrine

My 2016 Japan travelogue so far: Osaka Day 1: Ana Crowne Plaza Sennichimae Doguyasuji Osaka Day 2: Osaka Station, Kuromon Market Dotonbori Nara Day 3: Todai-ji, Cheeky Deer Fall Foliage Osaka + Kyoto Day 4: Nishiki Market Len Kyoto Kawaramachi Kyoto Day 5: Kiyomizu-dera,... ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog CheCheh CheCheh via Che-Cheh
6 hours and 44 minutes ago.

 

Selamat Hari Raya Aidilfitri!!!

Ada ni haaa!!! Masih belum bercuti lagi. Masih setia bekerja. Hari ni datang kerja pon bawak partner kenit sorang nih. Nursery dah tutup. Nak tak nak kau kena bawak jugak datang office. 1st time bawak anak soleh Iman Harraz ni. Nasib dia ok duduk dalam car seat. Nak cuti... Cuti sikit. Baki cuti tu lah yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog FizaRahman FizaRahman via SuperMOM With SuperKIDS
6 hours and 9 minutes ago.