Most Popular

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Most Popular Of This Month

Page 7 of 23

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 weeks and 2 days ago.

 

Scammer makin licik

Makin canggih teknologi makin licik scammer. Apa yang buat orang mudah ditipu? Jawapannya tak nak kaji lebih terperinci.Datuk Seri Amar Singh Ishar Singh pakai serban.Dahsyat tak walaupun bukan rompakan bersenjata? Dahsyat..Walaupun dah banyak kes tipu sebelum ni tapi kes yang sama terus berulang. Ingat kes...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
3 weeks and 2 days ago.

 

Pengalaman Cabut Gigi Geraham Bongsu Part 2

23 Oktober lepas, kinah pergi appointment dengan doktor gigi, Dr Winnie namanya. Kalau korang masih ingat lagi cerita pengalaman cabut gigi geraham bongsu part 1 kat situ kinah ada cerita macam mana boleh ada appointment dengan doktor gigi. Berbalik semula pada cerita part 2 ni kebetulan suami kinah memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kin10 kin10 via apekinah.com
3 weeks and 2 days ago.

 

Cannis App To Be Listed on NASDAQ in 2021

Hey still remember few months ago, I blogged about Cannis App Combining e-Commerce, Online Shopping, Live Broadcast, Blockchain More. And you know last week was the MOU signing ceremony between Cannis App with their strategies partners. The 7 in 1 Cannis App is to be listed on NASDAQ in 2021! MOU...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
3 weeks and 2 days ago.

 

5 Foods Better Cooked Sous Vide

Apparently, many food lovers out there may not know about sous vide cooking. If you are one of these, we thought we should let you on a culinary discovery: sous vide cooking is incredible. According to the Cambridge Dictionary, the term sous vide is French for under vacuum. The idea...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
3 weeks and 2 days ago.

 

Cara Mengawal Penyakit Tekanan Darah Tinggi ('Hypertension')

Assalamualaikum semua.Apa khabar semua? Sihat tak? Hehe. Ok, hari ini aku nak kongsi sikit mengenai penyakit yang popular di Malaysia iaitu tekanan darah tinggi atau 'hypertension'. Rata-rata mungkin ramai yang dah pun sedia maklum mengenai penyakit ini, atau mungkin ramai juga yang keliru apa definisinya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 weeks and 2 days ago.

 

CARA MUDAH SOLAT TAUBAT DENGAN BETUL

ASSALAMUALAIKUMSolat taubat sebenarnya bukan sahaja untuk hambaNya yang banyak melakukan dosa - dosa besar, malah yang diri kita hamba yang khilaf ini pun yang biasanya dosa yang kita tak nampak tapi Allah nampak sepatutnya juga untuk solat taubat. Sebab banyak sangat fadhilat solat taubat ini.Macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog wanisukarno wanisukarno via Blog Wani Sukarno
3 weeks and 2 days ago.

 

Muzium terbalik, UPSIDE DOWN, Ipoh Perak

Add captionMuzium Upside Down, Ipoh Perakharga tiket Upside DownUpside Down ni adalah muzium yang mempamerkan susun atur barangan secara terbalik. Kebanyakannya adalah susun atur barangan perabot yang selalu terdapat dirumah. So, dalam ni kita boleh bergambar secara yang relax-relax tapi bila tengok balik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
3 weeks and 2 days ago.

 

Great Job 7 in 1 Cannis App is the Hit Now and Going to be listed on NASDAQ IN 2021!

Great Job 7 in 1 Cannis App is the Hit Now and Going to be listed on NASDAQ IN 2021!  Excited to share with my beloved readers some great news.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
3 weeks and 2 days ago.

 

5 Faktor Berjaya Dalam Bisnes Online Menerusi Amal Sunnah Nabi

Semua orang nak buat bisnes, terutama sekali bisnes online. Bisnes online menjadi pilihan kerana ia satu cara menjana pendapatan yang kurang rumit berbanding perniagaan fizikal, walaupun ada yang menjadikan produk fizikal untuk berjualan secara online ini. Dah ada pelbagai platform untuk buat bisnes secara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and a day ago.

 

Capitol Cafe, Bukit Bintang, KL: Local Malaysian Delights

A couple of months ago, we stumbled upon Capitol Cafe in Bukit Bintang and made a mental note to return here for food one day. We returned with our kids for breakfast when we were in the area for a staycation recently.Marble tables and old school tiles to give you that nostalgic feelThe menu showcases both...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
3 weeks and a day ago.

 

Update firmware of Asus wireless router to the enhanced Asuswrt-Merlin version

Asuswrt-Merlin is a 3rd party enhanced version of Asuswrt, which is the officialfirmware in used by all recent Asus wireless routers. Asuswrt was originally forked out from the Tomato-RT/Tomato-USB firmware, which in turn developed base on the codes of Linux-based HyperWRT, a 3rd party...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ppfoong ppfoong via The 8th Voyager
3 weeks and a day ago.

 

Rezeki Bukan Hanya Yang Nampak Di Mata

Assalamualaikum semua.Bercerita perihal rezeki ini, sesungguhnya rezeki itu tidak pernah terlewat mahu pun terlambat untuk menemui tuannya. Apabila sudah rezeki, memang akan tiba juga. Tidak terkurang sedikit pun. Tidak terlewat atau lebih cepat walau sesaat pun. Betul tak? Kerana sesungguhnya rezeki kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 weeks and a day ago.

 

Cannis App - Upcoming Star in NASDAQ

Cannis App - Upcoming Star in NASDAQSince the last Cannis App event I attended, they have accumulated hundred thousand of users in less than two months time, forming a new APP trend, and is bound to become the upcoming greatest star in Nasdaq, United States. Yes, being listed on NASDAQ is in the works, with...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog isaactanjs isaactanjs via Isaactan.net | Events • Food • Tech • Travel
3 weeks and a day ago.

 

4 Homestay Murah Berciri Mewah Berdekatan KLCC Bukit Bintang

Bukit Bintang dan juga kawasan berdekatan dengan KLCC adalah merupakan tempat tumpuan di ibukota Kuala Lumpur. Ada banyak hotel terkemuka dan mewah berdekatan tempat tumpuan ini, tetapi tahukah anda bahawa di kawasan ini juga ada beberapa homestay yang selesa, berdekatan dengan KLCC, fully furnished,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and a day ago.

 

Analisa EURUSD 25-10-2018 (Midday Update)

Matawang EURUSD menunjukkan sedikit kecenderungan kenaikkan harga untuk menguji 1.1400, dan selagi harga berada di

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Adamshub Adamshub via Forex Sufi
3 weeks and a day ago.

 

Analisa GBPUSD 25-10-2018 (Midday Update)

Pasangan GBPUSD turun naik sekitar tahap 1.2900 sejak pagi dan masih di bawahnya, untuk mengekalkan

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Adamshub Adamshub via Forex Sufi
3 weeks and a day ago.

 

Configuring Guest Network in Asuswrt-Merlin and Asuswrt

If you are reluctant to give out your WiFi password to your guests who want to borrow your WiFi to get their mobiles devices to connect to the Internetwhen they are visiting your place, you can set up a Guest Network for them.Guest Network is a useful function to allow guest or public Internet access...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ppfoong ppfoong via The 8th Voyager
3 weeks and a day ago.

 

Kampung Lapan Siham Stall @ Melaka

Kampung Lapan Siham Stall may be the 2nd oldest food stall in Melaka that serves boiled cockles and lala. They might not be as famous as longkang siham and dont have as many variety of shellfish, but they offer a more hygienic environment and friendlier service. Just like at...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog vkeong vkeong via Malaysia Food Travel Blog
3 weeks and a day ago.

 

Waktu Yang Mustajab Untuk Berdoa

Assalamualaikum semua.Di hari Jumaat yang mulia ini, mari kita lihat dan teliti senarai waktu yang mustajab untuk berdoa:Waktu pagi sebelum terbit matahari, iaitu setelah selesai menunaikan solat Subuh.Di antara waktu Zuhur dan Asar, juga di antara Asar dan Maghrib.Setiap lepas solat fardhu.Waktu di antara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 weeks and a day ago.