Most Popular

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Most Popular Of This Month

Page 7 of 31

Idea Bisnes Jual Air Balang Modal Hanya RM500 Untung Sehingga RM8K Sebulan

Idea Bisnes Jual Air Balang Modal Hanya RM500 Untung Sehingga RM8K Sebulan. Ada kawan jumpa saya minta idea bisnes. Dia tanya kat saya apakah bisnes terbaik yang boleh untung banyak sekarang.Dia baru diberhentikan kerja di ibu kota. Dia nampak sangat kecewa dan terdesak. Katanya duit kereta tak boleh bayar,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Rujukan Niaga
3 weeks ago.

 

Resepi Aiskrim Homemade

buat aiskrim sendiri di rumahmusim panas kalau dapat makan aiskrim kan best...sejuk je rasa kan..klau nak beli aiskrim setiap hari boleh bankrupt kan..haha..yelar..harga satu bekas aiskrim boleh tahan mahal jgak..sebekas aiskrim pun dah dekat rm 10 kan..mahal...daripada uols membazir duit beli aiskrim...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
3 weeks ago.

 

Resepi Semperit Milo Coklat

resepi biskut semperit milo coklatok hari nie kita belajar biskut semperit plak ye..semperit kali nie semperit moden ye...jgn main-main...sekarang nie kan tengah viral ais kepal milo...so kita pun buat lar semperit milo plak..hihi...mesti sedap kan,,,rasa semperit milo coklat nie..sbb ada rasa coklat milo...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
3 weeks ago.

 

Tanda-Tanda Anak Autisme

ciri-ciri anak autismeRamai kanak-kanak autisme tidak didiagnosis dengan masalah perkembangan kompleks ini sehingga mereka berusia sekurang-kurangnya empat tahun atau lebih menyebabkan tanda autisme gagal dikenal pasti di peringkat awal.Mengesan autisme seawal mungkin adalah penting kerana kajian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via bydrazlan
3 weeks ago.

 

Festive Dinner Buffet @ Lemon Garden, Shangri-La Hotel, Kuala Lumpur (Ramadan 2018)

This festive season, indulge in a lavish dinner buffet spread, featuring the best of authentic Malaysian and international cuisine at Lemon Garden, Shangri-La Hotel, Kuala Lumpur between 7pm to 10.30pm from 15 May to 14 June 2018.Feast on an array of seafood on ice such as freshly shucked oysters, green lip...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
3 weeks ago.

 

Program Baiti Jannati Penuhi Impian Golongan Asnaf Memiliki Rumah

Program Baiti Jannati Penuhi Impian Golongan Asnaf Memiliki Rumah Assalamualaikum dan salam sayang.. Sudah pasti impian setiap orang untuk memiliki dan mendiami rumah sendiri. Alhamdulillah cik tom sekeluarga sudah

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
3 weeks ago.

 

BANGKIT CHEESE SEDAP HINGGA TERMIMPI MIMPI

BANGKIT CHEESE SEDAP HINGGA TERMIMPI MIMPI. Overnya tajuk!! Tapi memang benar benar belaka ok. Bukan sekadar nak tarik perhatian orang baca entri ni. Mesti ada relate dengan apa yang saya nak cerita satgi.Alkisahnya dapat sebalang Biskut raya walau puasa pun belum. Rezeki.. Dia nak datang bila2 suka hati...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
3 weeks ago.

 

Resepi Air Sirap Selasihku Sayang

Resepi Air Sirap Selasihku Sayang. Kunci kejayaan sesebuah bisnes jual air balang adalah resepi yang digunakan oleh penjualnya. Keunikan, kesegaran dan kesedapan minuman itulah penarik utama dalam perniagaan air balang ini.Untuk kali ini, kita belajar cara menyediakan air sirap selasihku sayang.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Rujukan Niaga
3 weeks ago.

 

Pengalaman Pertama Bercuti ke Taman Negara Pahang - Part 1

Pengalaman pertama bercuti di Taman Negara Pahang. Impian sejak sekian lama. Saya memang dah lama teringin untuk pergi ke Taman Negara Pahang. Tetapi disebabkan beberapa kekangan dan juga silap pengetahuan mengenainya, saya berat hati nak pergi. Namun, segalanya berbeza apabila rakan-rakan lama zaman...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 weeks and 6 days ago.

 

Cara Memulakan Perniagaan Jual Tudung

Cara Memulakan Perniagaan Tudung. Seiring dengan kenaikan harga barang dan kos sara hidup, rakyat Malaysia terutamanya suri-rumah tangga perlu mencari jalan untuk untuk menjana pendapatan sampingan bagi menampung keperluan hidup terutamanya apabila berhadapan dengan musim-musim perayaan. Persoalannya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Rujukan Niaga
2 weeks and 6 days ago.

 

Karaoke Birthday Tengok Avengers Infinity War

As Salam and greetings to dear readers. Karaoke Birthday Tengok Avengers Infinity War.Punyalah fikir apakah title yang sesuai untuk post ini kekdahnya jadilah cenggitu Karaoke Birthday Tengok Avengers Infinity War. Nak kata family days out pun boleh juga tapi this time Along tak ikut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 weeks and 6 days ago.

 

‘Warna-Warni’ Ramadan Buffet @ Premiere Hotel, Klang

‘Warna-Warni’ Ramadan Buffet @ Premiere Hotel, KlangI was at their Ramadan Buffet last year. This year, I attended the ‘Warna-warni’ Ramadan Buffet preview at Premiere Hotel, Klang to savour what they have to offer. The theme this year, ‘Warna-warni Ramadan’ draws inspiration from the various...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog isaactanjs isaactanjs via Isaactan.net | Events • Food • Tech • Travel
2 weeks and 6 days ago.

 

Tradisi Malaysia Ramadan Buffet @ The Venue Shah Alam

Ramadan Buffet @ The Venue Shah AlamIt was my first time over at The Venue Shah Alam, where they held their special preview of their upcoming buffet promotion this Ramadan. Held at the rather beautifully decorated place, The Venue Shah Alam hosted a feast of Malaysian cuisine. Space is not a constrain, as...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog isaactanjs isaactanjs via Isaactan.net | Events • Food • Tech • Travel
2 weeks and 6 days ago.

 

BBQ Kong Meng, Cheras

As a kid, I thought Sunrise serve “the best duck in the whole wide world” because it was the only roast duck my dad would eat but the minute I sank my teeth into the roast duck from Four Season in Bayswater, my world changed. Since then, I’ve been on a lookout for good roast [] The post BBQ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bangsarbabe Bangsarbabe via Bangsar Babe
2 weeks and 6 days ago.

 

Program Permata Hati Wilayah, Menambah Senyuman di Wajah Ibu Muda

Program Permata Hati Wilayah. Kehidupan suami isteri memang semakin mencabar, apatah lagi jika tinggal di bandar-bandar besar seperti di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur. Paling difikirkan tentulah perbelanjaan keluarga seharian. Jika belum ada cahayamata, mungkin tidak terasa sangat... tetapi .. bagaimana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 weeks and 6 days ago.

 

Dr. Irma MUA Challenge 2018

Congratulations to the all the MUA at Dr. Irma Makeup Challenge 2018! Recently Dr. Irma collaborated with Aizat Abdul Razak, a popular makeup artist in Malaysia for Dr. Irma Makeup Challenge that was held at Setor Gombak Event Space. It was such a happening day whereby 22 Makeup Artists (MUA) participated...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
2 weeks and 6 days ago.

 

Senarai Makanan Yang Boleh Tidak Boleh Dijual di Kantin Sekolah

Baru-baru ini saya telah hadir ke Sambutan Bulan Pemakanan Peringkat Negeri Perak 2018 yang telah diadakan di Bagan Serai, Perak. Dalam majlis tersebut, adalah beberapa pameran yang telah berjaya meningkatkan pengetahuan saya dalam banyak perkara tentang pemakanan. Antaranya ialah makanan yang boleh dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 weeks and 6 days ago.

 

Azam Hebat Rakan Blogger Dalam Blogwalking Ramadan-Raya

Alhamdulillah, dapat juga saya kemaskini segmen yang dianjurkan ini. Saya baru je pulih dari keracunan makanan. Entah apa yang silap makan, saya dan isteri dua-dua terlepek di dalam rumah. Badan rasa tak bermaya seharian, sampaikan isteri saya terpaksa ambil cuti. Terima kasih kepada rakan-rakan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 weeks and 6 days ago.

 

The Meanings of Sharing Yellow Flowers

Flowers are widely accepted by people in a large scale. They also use the flowers for different purposes. It can be the celebration of a birthday, wedding and marriage anniversary. People also flowers to express their regards and emotions with family and friends. The different flowers are good for every...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
2 weeks and 6 days ago.

 

Pencarian “World Miss University Malaysia 2018” Pelajar Terbaik Universiti Di Malaysia

Pencarian World Miss University Malaysia kini menerima permohonan penyertaan dari seluruh negara. Semua pelajar universiti wanita yang layak boleh mendaftar hari ini menerusi borang pendaftaran dalam talian di www.wmumalaysia.com.Tahun ini buat julung kalinya World Miss University melakukan pencarian untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
2 weeks and 6 days ago.