Most Popular

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Most Popular Of This Month

Page 4 of 92

Pelancaran Xiaomi Redmi 4A di Malaysia oleh Involve Asia dengan kerjasama Lazada Malaysia

Pernah tak anda dengar jenama Xiaomi sebelum ini? Saya yakin, jawapan anda pasti pernah atau biasa dengar. Jenama Xiaomi mula menjadi sebutan dan perhatian para pengguna smartphone di Malaysia sejak akhir-akhir ini. Jika anda pergi ke kedai atau kiosk menjual telefon pintar, pasti anda akan temui...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sabreehussin sabreehussin via Blog Sabree Hussin
3 weeks and 6 days ago.

 

Keputusan Liga Perdana Malaysia 28 Februari 2017

Keputusan Liga Perdana Malaysia 28 Februari 2017. Hari ini 28.2.2017 enam perlawanan Malaysia Premier League akan berlangsung. Dua perlawanan berlangsung pada sebelah petang dan selebihnya pada sebelah malam. Perlawanan tumpuan sudah pasti membabitkan pasukan teratas liga perdana seperti Negeri Sembilan,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog infosemasa infosemasa via Info Semasa
3 weeks and 6 days ago.

 

Harga Minyak Bulan Mac 2017

Berita Selanjutnya Suara Masyarakat Sabah SHAH ALAM Harga runcit petrol diesel, naik 5 sen seliter berkuat kuasa tengah malam ini. Bagaimanapun, harga runcit bagi RON95 dan RON97 masing-masing masih kekal dengan harga RM2.30 dan RM2.60 bagi seliter. Harga runcit baharu bagi Diesel untuk bulan Mac...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
3 weeks and 6 days ago.

 

Bagaimana nak lukis kartun serangga (ladybird) dengan Adobe Illustrator? (Step by step) (Siri 9)

Anda boleh lihat tutorial no. 8 di: http://ihsansartbm.blogspot.my/2017/02/bagaimana-nak-lukis-kartun-serangga_21.html Jom kita sambung melukis sesungut di kepala ladybird.Kita memerlukan satu lagi sesungut. Jika anda mengikuti tutorial sebelum-sebelum ini, saya percaya anda tidak akan ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ihsansArt ihsansArt via ihsansArt (BM)
3 weeks and 6 days ago.

 

‘Bakal Jenazah’ Ditahan Polis Kota Kinabalu

Berita Selanjutnya Suara Masyarakat Sabah KOTA KINABALU: Seorang penunggang motorsikal ditahan dalam satu operasi yang dilaksanakan pihak polis kerana mempamerkan nombor pendaftaran belakang bertulis ‘Bakal Jenazah’, di Kompleks Karamunsing, di sini semalam. Menurut Ketua Polis Daerah ACP M.Chandra,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
3 weeks and 6 days ago.

 

Lemon Garden Reopens at Shangri-La Hotel, Kuala Lumpur

KAMPUNGBOYCITYGAL/KAMPUNGBOYCITYGAL - A MALAYSIAN FOOD TRAVEL BLOG One of our favourite buffet restaurants in town, Lemon Garden at Shangri-La Hotel, Kuala Lumpur re-opened on the 27th of February 2017. The main... KAMPUNGBOYCITYGAL/KAMPUNGBOYCITYGAL - A MALAYSIAN FOOD TRAVEL BLOG

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog wzchin wzchin via KAMPUNGBOYCITYGAL
3 weeks and 6 days ago.

 

[Review Filem] Zashchitniki/Guardians - Nasib Baik Tiket Free

Dah 2 bulan saya tak menonton kerana fokus komitmen tugasan harian dan juga di blog saya review filem dulu2 pun tak letak sangat ranting filem. So kali pertama berkesempatan menonton filem dari Rusia 'Guardians' atau nama tajuk dalam bahasa Rusia 'Zashchitniki'dan juga pertama kali letak ranting...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog wanman82 wanman82 via Azwan Alaman
3 weeks and 5 days ago.

 

Menarik di Melaka : Nama Serupa Lokasi Berbeza

Melaka memang mempunyai tarikan tersendiri tapi adakah anda pernah terkeliru dengan nama-nama tempat tertentu. Adakalanya nama tersebut pernah terdengar di tempat lain. Bagi mereka yang bermastautin di Melaka mungkin mengetahui tentang lokasi yang mempunyai nama sama atau hampir sama. Antaranya ialah :-...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog melakacool melakacool via Melaka Cool
3 weeks and 5 days ago.

 

Keputusan Liga Super 28 Februari 2017

Keputusan Liga Super 28 Februari 2017. Saingan Liga Super Malaysia Super League diteruskan dengan aksi Sarawak vs JDT dan Pahang vs PKNS FC. Hanya dua perlawanan yang berlangsung dengan bakinya akan berlangsung esok. Perlawanan Sarawak vs JDT di Stadium Negeri, Kuching berkesudahan dengan pelawat mencatat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog infosemasa infosemasa via Info Semasa
3 weeks and 5 days ago.

 

Hurry To Travel Barcelona Without Any Worry!

Barcelona has a charm unlike any other city in Europe and being one of the oldest cities in the continent, it is traditional in its art and culture while showcasing its Bohemian outlook. If you think a trip to Barcelona will drill a hole in your pocket, read along to find out which places in []

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bercutidotmy bercutidotmy via Bercuti.My – #1 Portal Tempahan Pelancongan Online
3 weeks and 5 days ago.

 

Suara Bomba Ini Sebijik Saleem! Rupanya Anak Saleem..Kenali Jejaka Ini

Suara Bomba Ini Sebijik Saleem! Rupanya Anak Saleem..Kenali Jejaka Ini

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
3 weeks and 5 days ago.

 

Jalan runtuh Beaufort: 450 penduduk, murid dan guru terjejas

Berita Selanjutnya Suara Masyarakat Sabah Jalan runtuh Beaufort BEAUFORT: Kira-kira 450 penduduk kampung, murid dan guru terjejas akibat kejadian jalan runtuh di Kampung Montenior Batu 60 Beaufort sejak malam Sabtu lepas. Penduduk Kampung Montenior Beaufort, Kamal Kapok, 42, berkata kejadian jalan runtuh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
3 weeks and 5 days ago.

 

Cabaran Jejaka ROMANO Dengan Gaya Hidup Urban Dan Bersosial

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Walaupun dalam sibuk bekerja dan juga menulis blog penampilan pun Maha jada agar lebih yakin dan konfident bila berhadapan dengan pelanggan. Maklumlah lelaki sekarang lebih sibuk dalam mengejar kerja lebih dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Blog Bicara Makan
3 weeks and 5 days ago.

 

Resepi banana chocolate cake

resepi banana chocolate cake (ala-ala secrete recipe)sape kat cni pernah makan banana chocolate cake secrete recipe??sedap kan..yuk pun suka sangat makan kek tu..yuk nie jenis yang x suka makan pisang..butklau banana chocolate cake secrete recipe tu yuk boleh lar makan..tapi...nak beli selalu kat secrete...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
3 weeks and 5 days ago.

 

Tahniah Anak Johor Yang Lulus Cemerlang STPM 2016

Keputusan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) 2016 baru sahaja diumumkan baru-baru ini. Keputusan kali ini juga saya lihat agak memberangsangkan berbanding tahun sebelumnya.Memetik laporan Berita Harian, catatan Purata Nilai Gred Keseluruhan (PNGK) Nasional meningkat kepada 2.71 berbanding 2.65...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog jeringdaily jeringdaily via Jais Sarday
3 weeks and 5 days ago.

 

RAWAT PANAU DENGAN SET SABUN KRIM DAUN GELENGGANG

RAWAT PANAU DENGAN SET SABUN KRIM DAUN GELENGGANG. Masa kecik kecik dulu.. Pernah juga kena panau. Masa tu guna ubat herba cina yang panas cap kaki tiga kalau tak silap. Sembuh la jugak.. Masalah panau ni sebenarnya aku tak sure sangat. Dari pembacaan aku sebab tak hygine katanya.. Tak tau tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
3 weeks and 5 days ago.

 

Cara hilangkan bau tidak menyenangkan dalam peti sejuk

Cara hilangkan bau tidak menyenangkan dalam peti sejuk | Surirumah sudah pastinya kerap berhadapan dengan perkara seperti ini. Akibat terlalu banyak memasukkan barang ke dalam peti sejuk, akhirnya ada yang tidak digunakan dan membusuk. Ianya sudah pasti menghasilkan bau yang busuk dan tidak menyenangkan!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via DuaPulohSens
3 weeks and 5 days ago.

 

How to Cook the Perfect Baked Potato + French Potatoes

Last week, we attended an event showcasing French potatoes organised by Business France Malaysia. The French Embassy in Malaysia hosted a delegation of French key players in the French potato export industry, and the objective of the mission is to explore Malaysia's suitability as an export destination for...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
3 weeks and 5 days ago.

 

Visit Malaysia | 1Malaysia Super Sale is back!!

Visit Malaysia | 1Malaysia Super Sale is back !! Wohoooo....berita gembira ni uols! Marilah kita bersama-sama memeriahkan shopping malls 😆😆😆Karnival membeli-belah tiga kali setahun yang dianjurkan olehTourism Malaysiaadalah usaha untuk menjadikan Malaysia destinasi shopping berkelas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 5 days ago.

 

Cara hadapi orang tidak suka dengan anda

Bagaimana cara hadapi orang tidak suka dengan anda? Sukar untuk mengetahui sama ada orang itu suka pada diri anda atau tidak. Maksud suka yang saya maksudkan bukan suka dalam konteks cinta tetapi suka berkawan, suka menjadikan diri anda sahabatnya atau berteman. Namun beberapa petunjuk boleh dinilai sama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azlan7783 azlan7783 via BILA LELAKI BERBICARA
3 weeks and 5 days ago.