Most Popular

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Most Popular Of This Month

Page 2 of 53

Kuih Keria Abang Botek

Kuih Keria is a unique Malay style donut that is more commonly found in Melaka. It is basically deep fried sweet potato dough covered in sweet Gula Melaka glaze. Depending on the recipe of choice, sometimes honey and a mix of rock sugar and caster sugar are used instead. When done right, the donut is...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog vkeong vkeong via Malaysia Food Travel Blog
2 days and 22 hours ago.

 

7 Alasan Memilih CabinZero Bag sebagai Teman Perjalanan Anda

Posting 7 Alasan Memilih CabinZero Bag sebagai Teman Perjalanan Anda ditampilkan lebih awal di Blogger Borneo Network.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bloggerborneo bloggerborneo via Blogger Borneo Network
4 weeks and a day ago.

 

Dahsyatnya Seruan Haji Pertama Kali oleh Nabi Ibrahim

Setelah Nabi Ibrahim menyelesaikan pembangunan Baitullah dengan dibantu puteranya -Ismail-, Allah perintahkan kepada khalil-Nya untuk menyeru manusia agar mendatangi rumah-Nya

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizmdrahim hafizmdrahim via Pisang Panas
4 weeks and a day ago.

 

Live streaming chelsea vs arsenal 17.9.2017

Perlawanan yang kelima dalam liga epl untuk edisi 2017.18. Hari ini perlawanan diantara pasukan chelsea vs arsenal. Perlawanan di stamford bridge. mampukah chelsea menewaskan pasukan arsenal di... Ini cuma intro jer, kena tekan link diatas kalau nak baca penuh artikel ini. Sekian terima kasih!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zikrihusaini zikrihusaini via Zikri Husaini
4 weeks and a day ago.

 

Live streaming af megastar minggu ke 2 2017

Minggu lepas kita dah ketahui 12 peserta yang layak masuk ke pentas af megastar yang betul-betul punya. Tema minggu kali ini kita pun tak pasti apa agaknya? Kalau tengok markah , mungkin syamel ada... Ini cuma intro jer, kena tekan link diatas kalau nak baca penuh artikel ini. Sekian terima kasih!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zikrihusaini zikrihusaini via Zikri Husaini
4 weeks and a day ago.

 

Live streaming af megastar minggu ke 2 2017

Minggu lepas kita dah ketahui 12 peserta yang layak masuk ke pentas af megastar yang betul-betul punya. Tema minggu kali ini kita pun tak pasti apa agaknya? Kalau tengok markah , mungkin syamel ada... Ini cuma intro jer, kena tekan link diatas kalau nak baca penuh artikel ini. Sekian terima kasih!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zikrihusaini zikrihusaini via Zikri Husaini
4 weeks and a day ago.

 

3 ways to protect kids’ eyes from a smartphone’s blue light

With Bring Your Own Device (BYOD) or Bring Your Own Technology (BYOT) policies becoming increasingly common in many school districts in the United States, we take a look at how students can prevent eye problems when working on a tablet or laptop. In the short term, blue light is tiring for eyes, causing eye...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Health Blog Centre Info
4 weeks and a day ago.

 

Jalan-Jalan Cari Makan Akan Diboikot Kerana Kelancangan Pengacaranya

Itu lah orang kata "Cakap Siang Pandang-Pandang" jangan nak ikut perasaan kerana kita orang ada pengaruh. Akibat dikemudian hari buruk padahnya walaupun niat kita baik tapi ia tidak menghalalkan cara kita iaitu dengan menghembur kata-kata maki. Yang kita maki pulak tu bukan calang-calang orang iaitu mereka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Merapu Merepek Meraban
4 weeks and a day ago.

 

Your Everyday Facial Mask

Your Everyday Facial Mask by Dr. MoritaRecently we were invited to Dr. Morita Beauty Workshop to discover on how to apply facial mask daily. Dr. Jou is a firm believer that the key to looking youthfulway past your prime is to begin with any ‘youth-preserving efforts’, even before your skin starts...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel
4 weeks and a day ago.

 

Windows 7 Upgrade Advisor: Penasihat kepada PC Lama Anda

Masih menggunakan Windows Vista atau Windows XP? Tahukah anda bahawa Windows 7 mempunyai lebih banyak ciri menarik dan ianya lebih Berikut adalah ringkasan artikel-artikel menarik daripada PanduanPercuma.info pada kemaskini kali ini... Sila lawat PanduanPercuma.info untuk lanjutan artikel. Terima kasih..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokjogho tokjogho via Sumber Info dan Panduan Percuma
4 weeks and a day ago.

 

AFMegastar - Adira Azhar Tersingkir

Adira Dan Azhar Tersingkir di Minggu Ketiga AFMegastarAssalammualaikum..Konsert Minggu Ketiga Akademi Fantasia Megastar (AFMegastar) pada ahad yang lalu menyaksikan Azhar dan Adira tersingkir. Awalnya aku ingat ada satu penyingkiran saja, tapi tak sangka pula sampai dua penyingkiran. Amir Jahari juga turut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
4 weeks and a day ago.

 

Starbucks 免费送出Latte 饮料!促销活动只限于星期一!

【Starbuck 免费送出Latte 饮料】 Starbucks 又推出最新促销活动咯!免费送出Latte 饮料! 只要拥有300 GrabRewards points,就可以到Starbucks Redeem 一杯 Latte 饮料哦!促销活动将在9月18日至10月9日的每个星期一推出哦! 促销活动:Starbucks...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog annarina55 annarina55 via 1MDB
4 weeks and a day ago.

 

Dialogue Sessions with Blood Donation Organizers

SIBU Dialogue Sessions with Blood Donation Organizers| Semalam, 17 September 2017 bertempat di Hotel Tanahmas, Sibu Sarawak telah berlangsung sesi dialog bersama penganjur-penganjur program derma darah sekitar kawasan Sibu, Sarawak sempena Sambutan Hari Malaysia Tahun 2017. Sesi dialog anjuran Malaysia Red...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azlan7783 azlan7783 via BILA LELAKI BERBICARA
4 weeks and a day ago.

 

TOLONG JANGAN MINUM KOPI TENAGA PLUS DR AZIMUTH WAKTU MALAM

TOLONG JANGAN MINUM KOPI TENAGA PLUS DR AZIMUTH WAKTU MALAM. Sekarang ni memang menuntut saya buat kerja extra dari sebelum ni kan.. Yelah, nak kumpul duit untuk bayar kos guaman yang tinggi tu. Memang la ada saya minta sumbangan juga tapi saya sendiri pun tetap berusaha mencari sebanyak mungkin dana dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
4 weeks and a day ago.

 

Mid-Autumn Festival Mooncakes @ Renaissance Kuala Lumpur Hotel

Mid-Autumn Festival Mooncakes @ Renaissance Kuala Lumpur HotelHave you savoured some mooncakes yet? Mid-Autumn Festival is coming, so be sure to capture the spirit of Mid-Autumn Festival by indulging in the taste of tradition with Dynasty’s handcrafted mooncakes. I was over there a couple of weeks back to...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog isaactanjs isaactanjs via Isaactan.net | Events • Food • Tech • Travel
4 weeks and a day ago.

 

2 Tersingkir Minggu Pertama Akademi Fantasi Megastar

Akademi Fantasia Megastar telah masuk minggu pertama persaingan untuk 12 peserta yang terpilih. Menyaksikan ramai bintang yang berani mencuba sesuatu yang baru dan ada juga yang play safe. Tapi kuasa diberikan 60% daripada juri profesional dan 40% daripada undian penonton menentukan nasib mereka.Tema minggu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
4 weeks and a day ago.

 

Ringkasan Kisah 25 Rasul

Cerita Pendek Tentang 25 Orang Rasulyuk nak tnya ckit..kat cni berapa orang ingat semua kisah 25 orang rasul??klau ada yang ingat..anda memang hebat..sbb yuk pun x igt..hihi..klau rasul2 yang selalu disebit spt nabi muhammad.nabi musa.nabi ibrahim tu ingat lar..klau sruh cerita pasal nabi illyas,nabi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
4 weeks and a day ago.

 

Resepi Ayam Goreng Berempah

ayam goreng berempah,ranggup dan sedapok..tengah buat ape tu uols...klau bosan mari kita belajar resepi ayam goreng berempah..resepi ayam goreng berempah nie senang je..bahan-bahan pun simple je..resepi nie di ambil daripada pengusaha catering tau..so..konfirm-konfirm lar ayam goreng berempah nie sedap lar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
4 weeks and a day ago.

 

Signature Peking Duck @ Dynasty Restaurant, Renaissance Kuala Lumpur Hotel

Signature Peking Duck @ Dynasty Restaurant, Renaissance Kuala Lumpur HotelIt wasn't too long ago when I was atDynasty Restaurant, Renaissance Kuala Lumpur Hotel to savour their mooncakes. At the same time, we were treated to Executive Sous Chef Kok Chee Kin’s Signature Peking Duck at Dynasty...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog isaactanjs isaactanjs via Isaactan.net | Events • Food • Tech • Travel
4 weeks and a day ago.

 

MBO Cinemas’ Blood Donation Drive Exceeds Target!

MBO Cinemas’ Blood Donation Drive Exceeds Target!Here's some wonderful news that popped up in my email inbox recently. Now I've been supporting MBO Cinemas' and their frequent blood donation campaigns every year. It's good news then that I got to know MBO Cinemas’ Blood Donation Driveexceed...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog isaactanjs isaactanjs via Isaactan.net | Events • Food • Tech • Travel
4 weeks and a day ago.