User Profile: lepakcc

Show pings in: English | Malay | All

 

lepakcc

Your avatar

Real Name: Lepak CC

Member Since: 29th July 2017



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 2

Kenapa Kecoh Sangat Pasal 48MP Redmi Note 7?

Banyak reaksi tentang kamera Samsung GM1 yang dilengkapkan pada Redmi Note 7 yang kebanyakan peminat, penggemar serta pengkritik mengatakan ianya fake. Sedangkan Samsung sendiri secara terang-terangan memasarkan kamera GM1 yang menggunakan teknologi ISOCELL Plus dan Tetracell itu sebagai 48 megapixel (mp).

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lepakcc lepakcc via Lepak CC
5 months and 2 weeks ago.

 

[Ulasan] Neffos C5 Plus – Mengerah Potensi Android Go

Dengan bajet cuma RM250, smartphone apa je yang boleh dapat? Kalau tak smartphone fake pelbagai jenama terkenal, atau jenama yang tak pernah tahu asal usul, smartphone 2nd atau 3rd hand, ataupun dengan bajet serendah ini anda boleh dapatkan sebuah Neffos C5 Plus baru yang dikuasakan dengan Android Go.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lepakcc lepakcc via Lepak CC
6 months ago.

 

Kenapa Sampai 5 Kamera?

Rumor tentang Nokia 9 Pureview dah lama diperkatakan. Mana tak nya, Nokia yang dulu gah sebagai camera phone terbaik yang pernah hadir dengan model-model seperti Nokia N95, N8, 808 PureView dan juga Lumia 1020. Kini mereka ingin mengembalikan branding PureView yang dianggap legend bagi kamera dalam dunia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lepakcc lepakcc via Lepak CC
6 months and 2 weeks ago.

 

Xiaomi Mi 9 Kini Rasmi Dengan Snapdragon 855

Smaprthone flagship terbaru yang ditungg-tunggu dari pengeluar berpengkalan di China, Xiaomi kini rasmi. Setelah beberapa siri teaser dikeluarkan di media sosial, akhirnya Mi 9 dilancarkan secara rasmi untuk peringkat pasaran di China. Xiaomi dijangka akan melancarkan model flagship ini di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lepakcc lepakcc via Lepak CC
6 months and 3 weeks ago.

 

[Ulasan] Realme 2 Pro – Terbaik dari Realme

Realme sebuah jenama jelmaan dari OPPO ini baru saja muncul dengan model pertama Realme 1 May tahun lepas. Ketika itu jenama ini tidak masuk ke pasaran Malaysia secara rasmi. Hanya dalam masa 4 bulan selepas itu mereka melancarkan generasi baru Realme 2 dan Realme 2 Pro dengan spec yang lebih tinggi. Ia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lepakcc lepakcc via Lepak CC
7 months ago.

 

[Review] ASUS ZenFone Max (M2) – Fon Bajet Dengan Taring

Siri ZenFone Max dengan huruf M kini semakin popular dikalangan pengguna mid-range, sejak ASUS mengeluarkan ZenFone Max Pro M1 tengah tahun lepas. Populariti itu diteruskan dengan Max Pro M2 dengan design yang lebih updated serta spec yang lagi best. Tapi hari ni kita bukan nak bercakap pasal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lepakcc lepakcc via Lepak CC
7 months and a week ago.

 

[Review] Neffos X9 – Bersaing Dengan Cara Tersendiri

Tahun lepas Neffos tampil bergaya ketika pertama kali memperkenalkan siri X bermula dengan X1, X1 Max dan kemudian X1 Lite. Walaupun baru dalam pasaran smartphone, TP-Link berjaya mempamerkan rekaan dari segi design, hardware dan juga software yang bagi saya sangat impressive. Tahun ini siri X melompat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lepakcc lepakcc via Lepak CC
10 months and a week ago.

 

[Review] OPPO F7 – Prestasi Serius, F Kini Bukan Sekadar Selfie

Pertama sekali Oppo hadir dengan siri F melalui Oppo F1 pada 2016, ia sebuah siri baru untuk memfokuskan kamera terutamanya kamera hadapan untuk selfie. Siri ini kemudiannya diteruskan dengan F1s, F3 dan F5 yang dilancarkan tahun lepas. Siri Selfie Expert ini boleh dikatakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lepakcc lepakcc via Lepak CC
1 month and 4 weeks ago.

 

[Review] ASUS Zenfone Max Pro M1 – Jawapan ASUS kepada Xiaomi

Sebelum ini Xiaomi adalah pilihan utama kepada mereka yang mahukan sebuan mid-range berprestasi tinggi pada harga dibawah RM1000. Siri Redmi Note tak asing lagi bagi pengguna di segmen ini dimana performance menjadi pilihan utama bagi setiap ringgit yang dibelanjakan. Menyedari hakikat ini Asus kini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lepakcc lepakcc via Lepak CC
2 months and 2 weeks ago.

 

Legasi Sebuah iPhone

Tulisan asal oleh saudara Xavier Naxa di Facebook Apple User Group (Malaysia)® Sejak beberapa tahun kebelakangan ini ramai pengguna iPhone telah beralih ke Android akibat inovasi yang separuh masak. Jika dilihat golongan veteran dalam Apple User Group (Malaysia)® telah ramai angkat kaki atau cuci tangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lepakcc lepakcc via Lepak CC
3 months and 2 weeks ago.

 

[Review] Asus Zenfone Max Plus (M1) – Terbaik Dalam Kelasnya

Review @ Lepakcc kali ini akan membawakan sebuah smartphone yang menjadi taruhan Asus untuk bersaing dalam market mid-range dimana pada dasarnya harga memainkan peranan yang sangat penting seterusnya penawaran yang terbaik berbanding harga yang ditawarkan. Jadi apakah smartphone ini dapat memenuhi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lepakcc lepakcc via Lepak CC
7 months and 2 weeks ago.

 

[Review] Sharp Z2 – Tua Tapi Masih Berkuasa

Jenama dari Jepun kini boleh dikatakan agak ketinggalan dalam market smartphone. Hanya tinggal Sony yang masih bersaing di pasaran global walaupun jumlah jualan menurun dari tahun ke tahun. Ketika saya berasa di negara matahari terbit itu dua bulan lepas, jelas kelihatan rakyat sana lebih gemarkan iPhone...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lepakcc lepakcc via Lepak CC
7 months and 3 weeks ago.

 

[Review] Tapp – Telco Didalam App Dari Digi

Setelah 3 hari (bekerja) memesan kad SIM tapp akhirnya hari ini Gdex muncul didepan pintu bersama-sama kad SIM yang ditunggu-tunggu. Hanya perlu mendaftar di laman web tapp, foto IC dan foto selfie anda memegang IC sebagai pengesahan, kad SIM ini akan dihantar kepada anda secara percuma. Sebelum itu biar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lepakcc lepakcc via Lepak CC
7 months and 4 weeks ago.

 

[Review] Zenfone 4 Max Pro ZC554KL – Kebaikan Kamera Berkembar Dengan Satu Bateri Besar

Wabak kamera berkembar kini bukan sahaja berlegar di kelas flagship sahaja malah turut menular hingga ke mid-range dan ada juga ke entry level. Kini jenama dari Taiwan, Asus, juga turut terjebak dengan wabak ini. Sebelum ini hanya Zenfone 3 Zoom yang mahal saja terkena, kini model-model dibawah RM1k turut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lepakcc lepakcc via Lepak CC
9 months and 2 weeks ago.

 

What’s New In Nokia 8 Android 8 Oreo

Nokia finally roll-out Androids latest flavor Oreo to its flagship Nokia 8 yesterday through Beta Labs. The beta build is specially for those willing to taste it a little bit earlier with the agreement that user has to accept possibility for some bugs and willing to report it to them for improvement.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lepakcc lepakcc via Lepak CC
10 months and 2 weeks ago.

 

Cara-cara Dapatkan Oreo Untuk Nokia 8 Anda

Nokia kini menawarkan Android 8.0 Oreo bagi Nokia 8 dalam bentuk beta khas kepada pengguna yang tidak sabar untuk mencuba OS Android terbaru itu sebelum versi stabil dikeluarkan. Untuk mendapatkan versi beta ini, agak mudah kerana Nokia menawarkan update OTA. Jadi tak perlu manual flashing dan tak perlu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lepakcc lepakcc via Lepak CC
10 months and 2 weeks ago.

 

[Review] Nokia 8 – Selayaknya Sebuah Flagship

Nokia 8 merupakan smartphone berkelas flagship pertama sejak HMD Global memiliki jenama Nokia. Boleh dikatakan model ini adalah platform untuk Nokia show-off kebolehan mereka sejak keluar dari genggaman Microsoft. Malah mereka juga berjaya menjalin kembali hubungan dengan (Carl) Zeiss seperti dulu-dulu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lepakcc lepakcc via Lepak CC
10 months and 3 weeks ago.

 

Huawei Mate 10 dan 10 Pro Kini Rasmi

Flagship berskrin besar Huawei Mate 10 yang banyak diperkatakan sebelum ini kini telah dipertontonkan secara rasmi dalam acara di Munich, Germany hari ini. Beza antara Mate 10 dan Mate 10 Pro adalah saiz skrin dan bentuk. Mate 10 menampilkan skrin bersaiz 5.9 inci 2560 x 1440 IPS LCD manakala Mate 10 Pro...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lepakcc lepakcc via Lepak CC
10 months and 4 weeks ago.

 

Redmi Note 5A Muncul di Malaysia Sebagai Pilihan Termurah

Beberapa penjual nampaknya  kini telah membuka pre-order set rasmi Redmi Note 5A. Model ini tampil dengan harga menarik dan termurah bagi siri Redmi Note dengan skrin yang lebih besar berbanding siri Redmi tanpa Note. Harga yang ditawarkan bagi set rasmi Malaysia ini adalah RM549. Sebagai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lepakcc lepakcc via Lepak CC
11 months ago.

 

[Review] Neffos X1 Max – Lebih Mantap Dengan Nougat

Walaupun ia bukan berkelas flagship, tapi buat masa ini Neffos X1 Max lah flagship kepada TP-Link selagi Neffos N1 belum menemui jalan ke pasaran. Neffos X1 Max mula menemui pengguna di Malaysia bermula Jun lalu bersama-sama Neffos X1. Selaku model paling mahal ketika itu, ia dijual pada harga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lepakcc lepakcc via Lepak CC
11 months and a week ago.