User Profile: haffizuliskandar

Show pings in: English | Malay | All

 

haffizuliskandar

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 13

Makan-makan di Mee Tarik Warisan Asli, Mydin Pulau Sebang Melaka.

Makan-makan di Mee Tarik Warisan Asli, Mydin Pulau Sebang Melaka | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk menulis. Tinggal beberapa hari sahaja lagi, bulan Ramadhan 2017 akan meninggalkan kita. Sesungguhnya ianya adalah berita yang menyedihkan bagi ramai umat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 day and 11 hours ago.

 

3 Ciri-ciri kucing bengal yang asli.

3 Ciri-ciri kucing bengal yang asli | Baiklah, kali ini aku cuba untuk kongsikan dengan semua bagaimana untuk kenal pasti kucing Bengal yang asli. Bila sebut kucing Bengal yang asli ni, sudah pasti ramai yang berfikiran ada kucing yang tidak asli. Betul tak? jawapannya sudah pasti ada. Kerana ramai yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Bengal Malaysia
1 week ago.

 

9 langkah yang kalau kita ikut, confirm jadi jutawan!

9 langkah yang kalau kita ikut, confirm jadi jutawan! | Lama juga tak menulis mengenai motivasi kewangan ini. Kalau sebelum ini, blog ini lebih banyak berkongsi tips-tips kewangan, tetapi sekarang lebih kepada cerita diri dan semasa. Ok lah, hari ini, aku nak kongsikan tips yang aku baca dari sebuah laman...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 week and a day ago.

 

Welcome to blog Bengal Malaysia

Sumber : googleHi all. Selamat datang ke blog Bengal Malaysia. 1 blog yang ditubuhkan kerana minat yang mendalam pemilik blog ini kepada kucing jenis bengal. Yang sebenarnya agak lama juga minat pada kucing bengal ini timbul cuma masa dan kewangan agak terbatas ketika itu. Alhamdulilah, kini, kucing bengal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Bengal Malaysia
1 week and a day ago.

 

Line celcom bermasalah 13 June 2017!

Line celcom bermasalah 13 June 2017! | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk menulis lagi dalam blog mrejoy. Hari ini aku nak cerita pasal line celcom yang sentiasa bermasalah ni. Rasanya, celcom sebelum ni ok je memandangkan aku dah terlalu lama menggunakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 week and 2 days ago.

 

Cerita sebenar mengenai daging anjing yang dijual di bazaar Ramadhan.

Cerita sebenar mengenai daging anjing yang dijual di bazaar Ramadhan| Viral juga cerita ni selepas viral sekeping gambar yang dikatakan anjing atau kucing yang di jual di bazaar Ramadhan. Aku yang mulanya tengok pun rasa geli. Sungguh. Kalau aku ada dekat gerai tu, confirm aku rasa nak termuntah bila...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 week and 6 days ago.

 

Kenapa aku Menyesal beli Oppo A37?

Kenapa aku Menyesal beli Oppo A37? | Assalamualaikum dan selamat pagi. Alhamdulilah, hari ini ada kesempatan untuk aku menulis lagi dalam blog Mrejoy. Sejak beralih tugas ni, sememangnya masa aku menjadi sangat terhad untuk menulis. Idea tu ada, Cuma bila aku terlalu banyak memikirkan benda lain, aku terus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 weeks and a day ago.

 

Bazaar Ramadhan : 1 lokasi pembaziran.

Bazaar Ramadhan : 1 lokasi pembaziran | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, dah masuk hari ke 6 semua umat islam berpuasa. Walaupun baru 6 hari, tapi dah banyak iklan raya dan jualan mercun tersebar di laman sosial. Dan aku, hari ini, bukanlah nak menyentuh mengenai hal itu, tetapi nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
3 weeks ago.

 

Resepi Air Soya mudah dan sedap!

Resepi Air Soya mudah dan sedap! | Air soya! Dapat minum waktu berbuka puasa, memang umpph! Kalau hari-hari dapat minum soya sejuk pun takpa. Cumanya, kalau hari-hari beli, boleh habis juga duit kita kan? hehehe. Hari ini aku nak kongsikan dengan semua, ada cara yang boleh buat korang dapat minum air soya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
3 weeks and 2 days ago.

 

Masih adakah aktiviti sihir menyihir di dalam bulan puasa?

Masih adakah aktiviti sihir menyihir di dalam bulan puasa? | Assalamualaikum dan salam sejahtera untuk semua. Alhamdulilah, dah 4 hari kita berada di dalam bulan yang mulia, bulan Ramadhan. Alhamdulilah sekali lagi. Hari ini aku nak kongsikan rasa yang dah lama aku rasa dan hampir setiap tahun aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
3 weeks and 2 days ago.

 

Menu paling diminati ketika berbuka puasa.

Menu paling diminati ketika berbuka puasa | Alhamdulilah, Syukur kita masih lagi dipertemukan dengan bulan Ramadhan. 1 bulan yang sudah semestinya di tunggu-tunggu oleh semua kaum muslimin. Minggu ini sudah pasti, laman sosial akan penuh dengan pelbagai gambar menu berbuka puasa kan? Namun, di dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
3 weeks and 3 days ago.

 

Jenis pahala dan Fadhilat solat terawih pada setiap malam Ramadhan.

Jenis pahala dan Fadhilat solat terawih pada setiap malam Ramadhan | Alhamdulilah, dah 3 hari kita berada di dalam bulan Ramadhan. Syukur sekali lagi kerana dipertemukan lagi dengan bulan yang di dalamnya ada hari yang lebih baik daripada 1000 bulan. Alhamdulilah. Ahha! Bila masuk je dalam bulan Ramadhan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
3 weeks and 3 days ago.

 

Cara lafaz niat puasa sebulan dan esok hari dalam bahasa rumi.

Cara lafaz niat puasa sebulan dan esok hari dalam bahasa rumi | InsyaAllah, 2 hari sahaja lagi kita bakal memasuki bulan Ramadhan 2017! 1 bulan yang istimewa yang sudah pastinya di tunggu-tunggu oleh semua umat islam. InsyaAllah. Ahha! Bila masuk bulan Ramadhan ni, mulalah ramai yang tercari-cari niat puasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
4 weeks and a day ago.

 

4 Sebab Kenapa diberikan nama Masjidil haram.

4 Sebab Kenapa diberikan nama Masjidil haram| Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk aku menulis di blog Mrejoy ini, alhamdulilah. Ok, baik! Hari ini aku nak kongsikan dengan semua, mengenai masjid yang sangat terkenal di seluruh dunia, Masjidil Haram.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
4 weeks and a day ago.

 

Sah atau tidak puasa jika tidak bangun sahur?

Sah atau tidak puasa jika tidak bangun sahur? | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih lagi diberikan kesempatan untuk aku terus menulis. Tinggal beberapa hari sahaja lagi kita bakal memasuki bulan Ramadhan. Alhamdulilah kerana Allah mengizinkan kita untuk merasai lagi bulan yang penuh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month ago.

 

20 tanda yang menunjukkan korang dah terkena sihir pemisah

20 tanda yang menunjukkan korang dah terkena sihir pemisah! | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk terus menulis. Hari ini aku nak kongsikan dengan semua pembaca, di antara tanda-tanda yang menunjukkan seseorang itu atau diri kita sendiri dah terkena sihir...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month ago.

 

Penampar sulung punya cerita.

Penampar sulung punya cerita | Alkisahnya, aku tak tahu apa-apa pun pasal cerita tampar menampar ni. Cuma semalam aku terbaca status facebook seorang top blogger ni, bro framestone, pasal tampar menampar ni. Mulanya macam tak ambil kisah sangat, sebab yelah, mungkin dia bergurau. Tapi bila dah ramai sangat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month ago.

 

Resepi minuman untuk kekal bertenaga dan tidak lapar ketika berpuasa!

Resepi minuman untuk kekal bertenaga dan tidak lapar ketika berpuasa! | Alhamdulilah, tinggal lebih kurang 9 hari sahaja lagi untuk semua umat islam memasuki ke dalam bulan Ramadhan, bulan yang penuh dengan keberkatan. Alhamdulilah juga, masih diberikan kesempatan untuk bernafas hari ini. Hari ini aku nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month ago.

 

5 perkara yang kadang-kadang buat peniaga online jadi malas nak meniaga

5 perkara yang kadang-kadang buat peniaga online jadi malas nak meniaga | Ramai yang merasakan bisnes online itu lebih mudah dan senang berbanding dengan bisnes offline. Bisnes yang memerlukan kita bergerak ke sana dan ke mari atau mungkin perlu bukak kedai awal pagi dan tutup lewat malam. Yang sebenarnya,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month and a week ago.

 

Tema hari guru 2017 : Guru Pembina Negara Bangsa

Tema hari guru 2017 : Guru Pembina Negara Bangsa | Ok. Walaupun aku dah lama tinggalkan sekolah, tapi perasaan ketika menyambut hari guru tu tetap ada dalam memori aku. Tak pernah hilang. Sebab waktu inilah kita nak tengok semua guru menyanyi. Hehehe. Dan dah pasti akan ada macam-macam aktiviti pada hari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month and a week ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »