User Profile: haffizuliskandar

Show pings in: English | Malay | All

 

haffizuliskandar

Your avatar

Real Name: ceritaejoy

Member Since: 18th December 2014



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 51

Kongsi gelap warga nepal di tahan pihak polis!

BUKIT MERTAJAM: Polis menahan 11 geng kongsi gelap warga Nepal dikenali 'Penang Young Star' yang terbabit dalam pelbagai kes jenayah peras ugut warga asing dalam serbuan di Juru dan Taman Perwira di sini, awal pagi tadi.Dalam serbuan berasingan pada jam 12.30 pagi itu, polis turut menahan seorang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via DuaPulohSens
2 days and 2 hours ago.

 

Kanak kanak nyaris maut terkunci di dalam kereta!

NILAI - Sepasukan anggota bomba bertindak pantas menyelamatkan seorang kanak-kanak lelaki berusia dua tahun daripada lemas akibat terperangkap dalam kereta milik bapanya di garaj sebuah rumah teres satu tingkat di Bandar Enstek di sini hari ini.Dalam kejadian kira-kira pukul 12 tengah hari itu, anggota...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via DuaPulohSens
2 days and 2 hours ago.

 

Kroni sana sini.

Kroni sana sini | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih berkesempatan untuk menulis di sini, di blog ceritaejoy. Sehari dua ni memang sakit kepala sikit sebab nak setting blog baru. Yang sebenarnya aku masih lagi bereksprimen dalam pelbagai niche. Jadi macam-macam blog yang muncul.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
2 days and 8 hours ago.

 

Pembunuh Jong Nam ditemui mati!

SEOUL: Dua wanita disyaki pembunuh abang tiri pemimpin Korea Utara, Kim Jong-Un didakwa ditemui mati, menurut laporan ketua biro ABC News, Joohee Cho, di sini.Rakaman kamera litar tertutup CCTV turut menunjukkan salah seorang pembunuh di lokasi kejadian di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (klia2)...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via DuaPulohSens
3 days and 3 hours ago.

 

Kronologi kes pembunuhan Kim Jong Nam!

Abang tiri pemimpin Korea Utara Kim Jong-un, Kim Jong-nam Isnin lalu maut di Lapangan terbang Antarabangsa Kuala Lumpur KLIA dipercayai di racun.Polis mengatakan Jong-nam, 45 tahun, ketika itu ingin menaiki pesawat penerbangan pukul 10.00 menuju Macau, Hong Kong, tempat pengasingan dia di luar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via DuaPulohSens
3 days and 5 hours ago.

 

Apa pandangan korang mengenai Valet Doa? Perniagaan berdoa di Mekah.

Apa pandangan korang mengenai Valet Doa? Perniagaan berdoa di Mekah. | Yang sebenarnya, aku tak tahu cerita pun pasal Isu valet Doa ni walaupun ianya dikatakan isu yang panas sekarang ni. Yeker? Tapi lepas baca cerita mengenai bayaran yang dikenakan untuk doa kita tu, rasa tertarik pula nak ambil tahu.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
3 days and 6 hours ago.

 

Viral kisah duit simpanan hilang akibat gunakan kad bank lain pada bank lain.

Viral kisah duit simpanan hilang akibat gunakan kad bank lain pada bank lain | Assalamualikum dan salam sejahtera. Harapnya semua pembaca blog ceritaejoy sihat-sihat hendaknya. Amin. Ok. Dah baca belum cerita mengenai cadangan untuk memberhentikan penjawat awam secara berjemaah? Jika belum, bolehlah terus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
3 days and 8 hours ago.

 

Penjawat awam bakal diberhentikan secara berjemaah!

PETALING JAYA: Putrajaya perlu membuang kakitangan berjawatan rendah sementara ia masih mampu membayar pampasan, gesa seorang bekas pegawai kanan kerajaan.Bekas setiausaha Kementerian Kewangan, Tan Sri Mohd Sheriff Mohd Kassim memberi amaran saiz perkhidmatan awam semasa akan menimbulkan masalah sekiranya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via DuaPulohSens
3 days and 10 hours ago.

 

Cara mudah buat iklan adsense link dengan post

Cara mudah buat iklan adsense link dengan post | Biasa tak korang tengok, ada blog yang iklan adsense dia link dengan keyword yang digunakan dalam post mereka? Iklan yang keluar hanyalah jenis perkataan dan bukannya gambar seperti kebanyakkan iklan adsense yang lain? Ahha! Iklan itu adalah jenis iklan Link...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
4 days and 3 hours ago.

 

Temui ajal ketika kejar peragut!

Bachok: Seorang mangsa ragut maut selepas terbabit kemalangan ketika mengejar penjenayah itu dalam kejadian di Kampung Pak Elong, Tangok, di sini, hari ini.Dalam kejadian 8.15 pagi itu, Siti Rohani Wahab, 54, maut akibat parah di kepala selepas motosikalnya terlanggar tiang elektrik ketika mengejar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via DuaPulohSens
4 days and 6 hours ago.

 

Menang giveaway slimmtreat : Chia seeds Slimmtreat!

Menang giveaway slimmtreat : Chia seeds Slimmtreat! | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, dapat menulis lagi hari ini selepas kesibukan melampau pada hari semalam. Yang sebenarnya, tak sibuk mana pun, Cuma perlu join team untuk visit supplier. Hahaha. Tapi banyaklah kerja kena buat kan? Ok.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
4 days and 9 hours ago.

 

Usop berjaya menjadi protege kepada hazama!

Usop berjaya menjadi protege kepada hazama! | Siapa tengok mentor milenia 2017 semalam? Mesti semua teruja mengenai siapa yang akan menjadi protégé kepada hazama kan? Dan seperti ramalan aku dan wife, mungkin juga ramalan semua orang, Usop akan berjaya menjadi protégé kepada hazama dalam mentor milenia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
6 days and 8 hours ago.

 

Tinggalkan walau 1 komen pada blog top blogger dan ini kesannya!

Tinggalkan walau 1 komen pada blog top blogger dan ini kesannya! | Mulanya aku memang tak nampak benda ni. Kemudian lahir 1 post, kenapa perlu kerap blogwalking. Jika korang baca, korang akan faham. Dan apa yang tidak diceritakan tapi semua orang tahu akan perkara ini adalah, pentingnya untuk kita kerap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
1 week and a day ago.

 

Penatnya betulkan broken link dalam blog!

Penatnya betulkan broken link dalam blog! | Selepas membaca beberapa post rakan-rakan blogger mengenai cara nak check broken link dalam blog, haruslah aku cepat-cepat cuba kan. Dan seperti yang dijangkakan, memang beratus broken link dalam blog ceritaejoy ni! hahaha. Aku memang dari awal lagi dah jangkakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
1 week and 2 days ago.

 

Cara mudah untuk kenal pasti berus yang dibuat daripada bulu babi

Cara mudah untuk kenal pasti berus yang dibuat daripada bulu babi | Ha! Panjang tajuk entry aku awal pagi ni. Baru-baru ini, tular cerita mengenai berus yang diperbuat daripada bulu babi yang dikatakan di import daripada china dalam pasaran malaysia. Dalam kita sedar dan tak sedar, kita dah gunakan berus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
1 week and 2 days ago.

 

Entah apa yang tak kena!

Entah apa yang tak kena! | Penghujung tahun 2016 aku dikejutkan. Terjaga! Ada 1 masalah yang berlaku atas kesilapan aku menyedarkan dari tidur yang panjang. Dan kini, di dalam tahun 2017 dalam bulan februari, aku masih terjaga dan segar! Macam-macam yang datang pada aku sekarang ni. Tak tahu kenapa. Mungkin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
1 week and 3 days ago.

 

Mahu belajar teknik penulisan blog terhebat secara Percuma?

Mahu belajar teknik penulisan blog terhebat secara Percuma? | Semua orang mampu memiliki blog kerana nak blog ni tidaklah sesusah mana. Namun tidak semua orang mampu menulis dengan baik serta teknik yang betul. Dan atas alasan itu, trafik ke blog menjadi kurang yang mana akan mengakibatkan penulis jadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
1 week and 4 days ago.

 

Siapa Selva Kumar?

Adakah ini Selva Kumar? Siapa Selva Kumar? | Yang sebenarnya, aku pun tertanya-tanya juga siapa Selva Kumar ni. Kenapa dia sampai diharamkan untuk masuk ke negeri sabah? Pasti ada suatu kesalahan besar yang dia dah buat. Kalau tak, tak kan sampai macam tu sekali hukuman dia kan? Lepas mencari info, barulah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
1 week and 5 days ago.

 

Aku yang cuai.

Aku yang cuai! | Itu yang banyak orang cakap! Aku ni cuai! Dan memang aku akui, kadang-kadang aku terlepas pandang pada banyak perkara. Aku sejenis manusia, kalau fokus pada 1 benda, aku memang akan “terlupa” pada perkara lain. Teruk tak aku? Ceritaejoy pasal cuai macam ni, sekejap tadi, aku kena...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
1 week and 5 days ago.

 

Jika boleh dapat lebih, kenapa mengharapkan yang sedikit?

Jika boleh dapat lebih, kenapa mengharapkan yang sedikit? | Aku tidak merujuk dengan mana-mana individu. Lebih kepada merujuk pada diri sendiri. Dah lama rasanya aku perhatikan perkara ini dah baru kini terasa nak merubah semuanya. Apa yang aku maksudkan adalah, jana income secara online! Zaman sekarang ni,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
1 week and 5 days ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »