User Profile: fitrihadi

Show pings in: English | Malay | All

 

fitrihadi

Your avatar

Real Name: fitrihadi

Member Since: 1st March 2010


I'm still a student in a university. Major in Multimedia. Thanks!


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 25

5 Produk Gempak Dari Lazada Surprise Box 2.0

Sempena ulangtahun yang ke 5, Lazada telah berkongsi dengan admin iaitu Lazada Surprise Box 2.0 yang mana mengandungi beberapa produk gempak yang terdapat dalam laman katalog besar mereka. (KLIK SINI untuk Surprise Box 1.0) Memang surprise bila tiba-tiba dapat kotak besar macam ni. Fuhhh..  Untuk lebih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 days and 19 hours ago.

 

Tanda Motosikal Kena Tukar Sprocket Dan Rantai

Beberapa minggu yang lepas, agak terkejut jugak bila motosikal yang admin naik tiba-tiba terhenjut-henjut macam sangkut kain kat rantai. Nak ride laju-laju pun serba salah. Dalam hati mungkin rantai kendur dan admin pun terus bergerak ke workshop yang berdekatan untuk ketatkan rantai. Tapi peliknya, pomen...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 weeks and 4 days ago.

 

7 Sebab Kenapa Berbaloi Beli Tilam Dari Lazada

Lazada bukan lagi asing bagi rakyat Malaysia. Nak beli phone? Lazada ada. Nak beli barang komputer? Lazada ada. Nak beli pakaian? Lazada ada. Nak beli kelengkapan senaman dan sukan. Pun lazada ada. Bukan sahaja barangan kecil. Tapi yang besar macam almari dan tilam pun boleh. Dua hari lepas, admin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 weeks and 4 days ago.

 

(Info) Tentang Kangar City Centre atau KCC

Sebagai orang Perlis, agak teruja juga bila mendengar satu projek mega iaitu Kangar City Centre (KCC) bakal dibangunkan. Mungkin lepas ini orang dah tak kata Perlis takde apa yang menarik pun. Berikut adalah antara beberapa fakta dan info menarik yang dikongsikan: Projek mega ini bernilai RM...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month ago.

 

(Download) Jadual Tarikh Dan Tempat Liga Super 2017

Bagi peminat bola sepak Malaysia, semestinya anda mencari infografik jadual tarikh dan tempat bagi Liga Super 2017. Untuk memudahkan anda, disini kami kongsikan jadual tersebut mengikut bulan dari Januari hingga Oktober. Bolehlah rancang masa anda, bookmark page ini untuk rujukan akan datang atau save...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month and 2 weeks ago.

 

(Artikel) 5 Jenis Isteri Yang Layak Menghuni Neraka

Sebagai manusia, kita tidak akan terlepas dari melakukan kesilapan dalam kehidupan kita sama ada secara kita sedar ataupun secara tidak sedar. Dan sebaik-baik manusia ialah manusia yang segera berubah untuk memperbaiki kesilapan diri. Semoga kita mampu menjadi lebih baik dari sehari ke sehari demi mengejar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month and 2 weeks ago.

 

(Info) Rahsia Di Sebalik Lipatan Pada Belakang Baju Kemeja

Tahukah anda, baju kemeja sebenarnya terdapat 3 jenis lipatan di belakangnya. Namun apakah rahsia di sebalik lipatan yang terdapat pada belakang baju kemeja tersebut? Bagi yang belum tahu, mungkin jawapan berikut mampu membantu anda memilih dan membeli baju kemeja dengan betul. Dengan pemilihan yang betul...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Apakah Ciri Hard Disk Terbaik?

TAHNIAH! Anda kini sedang membuka satu lembaran baru dalam memilih ciri hard disk yang terbaik. Membeli hard disk bukanlah perkara yang remeh. Ada beberapa ciri hard disk terbaik yang mampu memberi nilai balik pada perbelanjaan anda untuk jangka masa yang lama tambahan pula jika anda adalah seorang...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 months ago.

 

(Info) Tanda-Tanda Gejala Demam Denggi

Pernah dulu admin mendapat sebahagian tanda-tanda dan gejala demam denggi ini. Dan untuk mungkin sebagai langkah kawalan, admin ditahan di wad selama satu hari satu malam. Banyak kali juga tangan ni dicucuk jarum untuk mendapatkan darah dan meneliti tahap demam denggi admin dari semasa ke semasa. Apapun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 months ago.

 

(Tips Survival) Cara Dapatkan Air Bersih Ketika Dalam Hutan

Tips survival ini amat berguna jika anda berkhemah atau berada di dalam hutan dan sukar mendapatkan sumber air yang bersih. Ianya sesuai jika air yang anda jumpai adalah keruh dan berkeladak. Dengan kaedah ini, air yang terhasil adalah lebih bersih untuk digunakan. Namun, harus diingat bahawa air tersebut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 months ago.

 

(Senarai) 11 Kesilapan Ibu Bapa Dalam Mendidik Anak

Sebagai ibu bapa mahupun yang bakal bergelar ibubapa, senarai 11 kesilapan ibu bapa dalam mendidik anak ini mestilah anda tahu. Ianya penting sebagai persediaan untuk membentuk anak menjadi lebih matang dan bertanggung jawab di masa akan datang. Anak-anak ini jugalah yang akan memacu negara pada masa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 months and a week ago.

 

(Kisah) Hidup Tak Tenang Kerana Kurang Ajar Dengan Ibu

Menginsafkan juga apabila membaca kisah hidup seorang lelaki ini yang tak tenang kerana kurang ajar dengan ibu ini. Ianya dikongsikan di facebook dan menjadi viral beberapa hari ini. Agak bernilai untuk dibaca bersama sebagai pengajaran. Apapun sentiasalah berbuat kebaikan kerana apa yang kita buat kat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 months and a week ago.

 

(Tips) 5 Cara Kenal Rupa Restoran Ada Khadam Pelaris

Baru-baru ini telah viral tips 5 cara nak kenal rupa restoran yang ada khadam pelaris di media sosial. Walaupun dulu kami ada berkongsi Cara Kesan Kedai Makan Yang Guna Pelaris yang berkongsi bacaan tertentu namun, kali ini perkongsian yang menjadi viral tersebut telah membincangkan dengan lebih terperinci...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 months and 2 weeks ago.

 

(Gambar) Bas Mahkamah Bergerak Di Sabah

Rasanya ini pertama kali di Malaysia wujudnya bas yang dilengkapi bilik bicara mahkamah bergerak atau mobile court room. Ianya diwujudkan di Sabah untuk memudahkan warga tempatan yang tinggal jauh atau berada di pedalaman untuk mendapatkan dokumen pengenalan diri. Memang bijak inisiatif yang diwujudkan oleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 months and 2 weeks ago.

 

(Artikel) Benarkah Bayi Tak Suka Dibedung?

Ramai yang beranggapan bahawa bayi tak suka dibedung kerana meronta-ronta semasa dipakaikan bedung. Namun benarkah dakwaan ini? Mungkin artikel yang dikongsikan di page Baby Language ini boleh menjawab persoalan tersebut. Semoga bermanfaat!  _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Teramat kerap saya mendengar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 months and 2 weeks ago.

 

(Promosi) Jualan Murah Wangian De’Xandra Sempena Year End Sale

Jenama DeXandra iaitu pengeluar inspired perfume yang laris di Malaysia kini sedang mengadakan promosi jualan murah sempena Year End Sale. Dengan kempen promosi DeXandra Y.E.S ini, pelanggan boleh menikmati dua atau lebih pilihan wangian eksklusif ini dengan harga diskaun yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
3 months ago.

 

(Terkini) Rancangan Running Man Akhirnya Akan Dihentikan

SBS telah secara rasmi mengumumkan bahawa salah satu rancangan mereka yang paling popular, Running Man, akan dihentikan secara kekal pada bulan Februari 2017. Awal hari ini, Koreaboo mengluarkan berita bahawa peserta Running Man telah bertemu secara rahsia untuk membincangkan tentang agenda meninggalkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
3 months ago.

 

(21 Gambar) Sebelum dan Selepas Kesan CGI Dalam Filem Desolasi

Tahukah anda kesan visual (CGI) dalam filem Desolasi yang dihasilkan oleh Team Viper Studio Sdn Bhd. mengambil masa hampir 2 tahun untuk disiapkan sepenuhnya. Ianya merangkumi sebanyak 570 babak rakaman (shot) keseluruhannya. Hebat juga hasil seni anak Malaysia ni. Berikut adalah 21 gambar yang menunjukkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
3 months ago.

 

(Review) 5 Sebab Tefal Manual Chopper Ini Mesti Anda Miliki

Tefal iaitu syarikat pengeluar peralatan dapur kini hadir dengan produk yang bijak iaitu Tefal Manual Chopper. Kerana menyediakan makanan bukanlah semudah menyebut ABC. Namun jika betul alatannya, masa untuk menyediakan makanan boleh menjadi singkat dan mudah. Kini dengan adanya pengisar manual Tefal yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
3 months and a week ago.

 

(Cara) Mengesan Jin Dalam Tubuh Badan Kita

Tips dan cara mengesan jin dalam tubuh badan kita ini telah menjadi viral di media sosial. Mungkin dalam sedar tak sedar ada antara kita yang ada mengalami keadaan ini. Untuk kepastian bolehlah baca perkongsian di bawah dan cuba cara yang diberikan. Apapun pastikan anda tidak berseorangan dan lakukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
3 months and 3 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »