User Profile: fitrihadi

Show pings in: English | Malay | All

 

fitrihadi

Your avatar

Real Name: fitrihadi

Member Since: 1st March 2010


I'm still a student in a university. Major in Multimedia. Thanks!


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 27

(Ulasan) Aula F2012 Mechanical Gaming Keyboard

Dengan terkenalnya sukan e-sports, maka banyak juga produk gaming yang diperkenalkan di pasaran. Jenama Aula turut memperkenalkan mechanical gaming keyboard mereka dengan nombor pengenalan F2012. Apakah yang menariknya Aula F2012 Mechanical Gaming Keyboard ini? Jika anda berminat untuk membeli produk ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
9 hours and 54 minutes ago.

 

(Senarai) Kamus 247 Perkataan Bahasa Orang Perlis

Bagi yang berminat nak belajaq bahasa dan perkataan yang selalu dicakap oleh orang Perlis, boleh la mai tengok senarai ni. Ada 247 perkataan setakat ni. Tu dia baq hang banyak kot. Kalau ada siapa-siapa nak tambah, komen saja kat bawah tu. Jadi, sebelum nak bercakap tu boleh la belajaq dulu kenal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 day and 15 hours ago.

 

(Sinopsis, Pelakon) Drama Dendam Aurora – Astro Maya HD

Drama petang di Astro kebanyakannya sentiasa menjadi tumpuan rakyat Malaysia. Terbaru drama Dendam Aurora bakal disiarkan bermula 25 Julai 2017 di Astro Prima 105 dan Maya HD 135. Waktu siaran pula adalah pada jam 6 petang setiap hari Isnin hingga Jumaat yang membawakan sehingga 100 episod. Untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 days and 12 hours ago.

 

(Sinopsis, Pelakon) Filem Kau Yang Satu

Nampaknya filem Kau Yang Satu yang bakal ditayangkan di pawagam pada 27 Julai ini dijangka meletup dengan adanya barisan pelakon terkemuka serta sinopsis jalan cerita yang mantap! Ianya adalah sebuah filem arahan Osman Ali yang diadaptasi dari sebuah novel popular karya Nia Azalea. Bagi yang pernah membaca...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 days and 14 hours ago.

 

(Info) Apa Makna ACG Pada Logo Barangan Nike?

Sekarang ni ramai yang meminati jenama Nike sebagai pilihan pakaian mereka Ini kerana kualitinya yang bermutu tinggi, selesa dan tahan lasak. Terdapat juga produk Nike yang mempunyai logo bertulis huruf ACG di tag pakaian dan barangan sukan mereka. Namun, tahukah anda apa makna ACG yang terdapat pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
6 days and an hour ago.

 

Tunaikan Ibadah Qurban 2017 Secara Online? Ini caranya!

Tahukah anda kini anda boleh menunaikan ibadah Qurban secara atas talian (online). Di sini kami akan kongsikan caranya. Ianya mudah, menjimatkan masa, wang dan tenaga anda tanpa mengurangkan hikmah dan keberkatan dalam ibadah tersebut. ____ Meluas. Pelbagai Pilihan. Untuk pengetahuan tuan-tuan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 week and 5 days ago.

 

(Ulasan) NRO-5 Starship III Armaggeddon 2017 Edition Gaming Mouse

Bagi yang belum tahu inilah rupa gaming mouse NRO-5 Starship III dari Armaggeddon untuk edisi 2017 ini. Melihat dari pandang pertama, ternyata ianya nampak penuh dengan butang-butang tambahan. Ianya bukanlah gimik semata-mata, tapi semua butang tersebut sememangnya berfungsi betul-betul seperti gaming...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 weeks ago.

 

(Senarai) Alamat dan Nombor Telefon Kem PLKN Seluruh Malaysia

Bagi yang mencari senarai alamat dan nombor telefon untuk semua kem PLKN atau Program Latihan Khidmat Negara di seluruh Malaysia, bolehlah rujuk maklumat di bawah. Tentu ramai antara bekas pelatih yang ingin merujuk kembali atau melawat tapak kem mereka. Bolehlah mencari lokasi atau menghubungi pejabat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 weeks and 3 days ago.

 

(Senarai) Tarikh Cuti Panjang Kalendar Tahun 2018 Untuk Malaysia

Walaupun masih dalam bulan Julai 2017, namun telah tular senarai tarikh cuti panjang untuk kalendar tahun 2018 bagi negeri Malaysia. Biasalah orang Malaysia kalau bab cuti memang laju ja termasuklah admin. Dengan adanya maklumat ini, bolehlah masing-masing mula merancang percutian tahun depan. Tiket kapal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 weeks and 3 days ago.

 

(Ulasan) James Donkey 112 Gaming Mouse

Untuk pengetahuan, James Donkey adalah jenama yang berasal dari negara China. Namun begitu mereka sudah mampu mendapat anugerah Red Dot Design Award melalui produk keluaran mereka. Berbalik pada James Donkey 112 gaming mouse ini, ianya sudah memasuki pasaran Malaysia sejak beberapa tahun dulu melalui...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 weeks and 5 days ago.

 

2 Apps Ini Selamat Untuk Kanak-Kanak. Ibubapa Perlu Tahu

Kanak-kanak dan gajet memang tak dapat dipisahkan. Dengan pengawasan yang betul, insyaAllah apa yang dihidangkan kepada mereka tidak dicemari dengan unsur-unsur yang negatif dan buruk seperti bahan pornografi dan lucah apatah lagi aksi kasar dan ganas. Bagi yang belum tahu, aplikasi untuk menonton video...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 weeks and 5 days ago.

 

Kadar Zakat Fitrah 2017 Ramadan 1438H Seluruh Malaysia

Bagi yang ingin menunaikan zakat fitrah bagi tahun 2017 atau pada bulan Ramadan 1438H ini, bolehlah mula berbuat demikian melalui amil di masjid dan institusi Islam yang berdekatan. Untuk pengetahuan, Zakat Fitrah ialah zakat diri yang difardhukan ke atas setiap individu lelaki dan perempuan muslim yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month and a week ago.

 

(Jadual) Waktu Berbuka dan Imsak 2017 Seluruh Malaysia

Mencari jadual waktu berbuka dan imsak 2017 bagi seluruh Malaysia untuk Ramadan 1438H? Bolehlah rujuk link-link di bawah ini. Boleh juga download dalam komputer, laptop mahupun smartphone anda untuk rujukan akan datang.  PERLIS  KEDAH  PULAU...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month and 3 weeks ago.

 

(Jadual) Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 – Singapura

Bagi yang ingin mengetahui jadual waktu buka puasa dan imsak 2017 bagi Singapura untuk Ramadan 1438H, bolehlah rujuk jadual di bawah. Boleh juga download dalam komputer, laptop mahupun smartphone anda untuk rujukan akan datang. Untuk waktu berbuka negeri-negeri dan negara lain, boleh klik mana-mana link...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month and 3 weeks ago.

 

(Jadual) Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 – Brunei

Bagi yang ingin mengetahui jadual waktu buka puasa dan imsak 2017 bagi Brunei Darussalam untuk Ramadan 1438H, bolehlah rujuk jadual di bawah. Boleh download dalam komputer, laptop mahupun smartphone anda untuk rujukan akan datang. Untuk waktu berbuka negeri-negeri dan negara lain, boleh klik mana-mana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month and 3 weeks ago.

 

(Jadual) Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 – Sarawak

Bagi yang ingin mengetahui jadual waktu buka puasa dan imsak 2017 bagi negeri Sarawak untuk Ramadan 1438H, bolehlah rujuk jadual di bawah. Boleh juga download dalam komputer, laptop mahupun smartphone anda untuk rujukan akan datang. Untuk waktu berbuka negeri-negeri dan negara lain, boleh klik mana-mana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month and 3 weeks ago.

 

(Jadual) Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 – Sabah

Bagi yang ingin mengetahui jadual waktu buka puasa dan imsak 2017 bagi negeri Sabah untuk Ramadan 1438H, bolehlah rujuk jadual di bawah. Boleh juga download dalam komputer, laptop mahupun smartphone anda untuk rujukan akan datang. Untuk waktu berbuka negeri-negeri lain. Boleh klik mana-mana link yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month and 3 weeks ago.

 

(Jadual) Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 – Kelantan

Bagi yang ingin mengetahui jadual waktu buka puasa dan imsak 2017 bagi negeri Kelantan untuk Ramadan 1438H, bolehlah rujuk jadual di bawah. Boleh juga download dalam komputer, laptop mahupun smartphone anda untuk rujukan akan datang. Untuk waktu berbuka negeri-negeri lain. Boleh klik mana-mana link yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month and 3 weeks ago.

 

(Jadual) Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 – Negeri Sembilan

Bagi yang ingin mengetahui jadual waktu buka puasa dan imsak 2017 bagi Negeri Sembilan untuk Ramadan 1438H, bolehlah rujuk jadual di bawah. Boleh juga download dalam komputer, laptop mahupun smartphone anda untuk rujukan akan datang. Untuk waktu berbuka negeri-negeri lain, boleh klik mana-mana link yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month and 3 weeks ago.

 

(Jadual) Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 – Labuan

Bagi yang mencari jadual waktu buka puasa dan imsak 2017 bagi Wilayah Persekutuan Labuan untuk Ramadan 1438H, bolehlah rujuk jadual di bawah. Boleh download dalam komputer, laptop mahupun smartphone anda untuk rujukan akan datang. Untuk waktu berbuka negeri-negeri lain. Boleh klik mana-mana link yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month and 3 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »