User Profile: ernihasmiza

Show pings in: English | Malay | All

 

ernihasmiza

Your avatar

Real Name: Erni Hasmiza

Member Since: 2nd May 2016


loves music,tweet,blogging,heartingand coffee and mocha a lot


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 2

Tajuk Novel Sekarang Ke Laut.

Hi.Happy weekend uolls !Sekarang ni memang berlambak novel-novel, dulu pun berlambak sekarang pun berlambak. Cuma berlambak dulu lain dari Sekarang. As I can see *pergh nampak di situ BI kita suck* novel-novel sekarang ni banyak ala copy and paste baik dari jalan cerita novel tu ataupun tajuk novel...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ernihasmiza ernihasmiza via ♥ ernihasmiza
29th April 2016 1:11pm

 

Tips Penjagaan Rambut

Hai.Baru lepas main kejar-kejar dengan lipas. Best weh. Saje letak gambar Hanis Zalikha sebab dia agak cantik. Kulit dia flawless, jealous kiteee.Whatever.So hari ni konon nak kongsi tip jaga rambut. Sape weh nak rambut macam orang tak mandi sebulan, agak-agak en ada ke perempuan yang nak rambut tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ernihasmiza ernihasmiza via ♥ ernihasmiza
29th April 2016 3:29am

 

today is today is today is today

Hi uolls.Short pant and T-shirt kira okay lah sebab sekarang ni panas. Kalau tak duduk depan kipas sekejap terus keluar peluh, asal lepas mandi baru je sarung baju terus keluar peluh. Imagine bila I tengah sapu-sapu rumah end up dia peluh keluar macam apa entah, menitik nitik peluh maka baju pun basah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ernihasmiza ernihasmiza via ♥ ernihasmiza
19th April 2016 10:54am

 

The Makeup Chair | Sineady Cady

HiWoman and makeup. Hoho. Perempuan mana yang tak suka makeup. Like me, I'm so in love with makeup tutorials by Sineady Cady on her YouTube. Dari makeup jenis simple hingga tebal, semua ada. So I like her very mucho.For tutorials, tips tricks of makeup -...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ernihasmiza ernihasmiza via ♥ ernihasmiza
16th April 2016 1:40am

 

First Time Buat Facebook Account

Hi.First time buat akaun Facebook masa form four tu pun kawan yang tolong ajarkan sebab me masa tu memang know nothing la pasal facebook facebook ni kira memang noob gila ah.Lepas dah pandai suka facebook tuh memang asyik menyemak je kat rumah kawan tuh sampai kena tegur dengan mak dia. Asyik ngadap fb je...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ernihasmiza ernihasmiza via ♥ ernihasmiza
16th April 2016 1:03am

 

Remaja Edisi April 2016

Hi.Dari dulu sampai sekarang memang suka sangat majalah Remaja, memang best.Nice cover on April 2016 ^_^Hoh yang ni memang my favorite part lah !OMG Doktor handsome siut!Top 10 of Mira Filzah Yang cuteCafe cafe cafe and cafeIt's all about #OOTD !I'm already twenty two and still lagi baca...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ernihasmiza ernihasmiza via ♥ ernihasmiza
10th April 2016 1:10pm

 

Review Novel : 13 Jam A380 by Evelyn Rose

Hi.Urghh tetiba buat review novel, last month pun review novel this month pun review novel apakah?13 Jam A380 adalah novel kedua yang I baca from the same writer iaitu Evenly Rose, novel pertama Evenly Rose adalah The Wedding Breaker. Tak beli pun, just pinjam dari my female cousin sebab malas beli? I...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ernihasmiza ernihasmiza via ♥ ernihasmiza
7th April 2016 12:27pm

 

Penjagaan Kulit Muka

Cantik itu Barbie. Barbie itu cantik seperti saya.Hi.Entri pasal skincare rutin part muka yee uolls semua macam la tuan punya blog muka dia tu lawa sangat T.T . Padahal muka hari hari sendu sememeh semacam mengalahkan budak sekolah menengah -,- , blackheads whiteheads punya suku sakat pun penuh semacam so...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ernihasmiza ernihasmiza via ♥ ernihasmiza
5th April 2016 2:22am

 

Blog Yang Ditinggalkan

Hello peeps.I suka membaca tambah ilmu suka blogwalking, suka baca macam-macam jenis blog di samping tambah ilmu pengetahuan ataupun boleh baiki gaya penulisan dalam blog sendiri, tak kira sama ada blog personal, blog masakan, blog kecantikan, blog pasal ilmu , blog pasal politik and etc. Janji...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ernihasmiza ernihasmiza via ♥ ernihasmiza
3rd April 2016 1:08am

 

Kahwin Paksa

Hi.Kahwin paksa is so annoying. Bukan kita ada pengalaman macam tu tapi tu lah menyampah yang amat. Cuba uolls tengok novel-novel dengan drama or movie sekarang ni, penuh sangat. Mula-mula kahwin dengan orang yang kita benci siap cakap kat husband yang dia benci tu pada malam pertama 'I tidur atas katil,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ernihasmiza ernihasmiza via ♥ ernihasmiza
26th March 2016 12:36am

 

Sesi Mengenali Ahli Blogger

HiBlogger Nur Nabila ada buat satu segmen untuk mengeratkan siilaturrahim antara para blogger so why not uolls pun join jugak. Just click the banner below darlings.Impian Terhadap Blog :Semoga blog saya akan bertambah maju baik dari segi penulisan, entri entri blog serta layout blog dan lebih dikenali di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ernihasmiza ernihasmiza via ♥ ernihasmiza
19th March 2016 8:33pm

 

What You Could Do On Your Weekend

Hi.Pic ini agak lucah .Sorry a lot.Some people will do nothing on their weekend and some people will make sure that their weekend will be full of any activities and whatsoever and some people blank out. LOL. Loser gila ah tetiba speaking entah apa apa entah so let's continue dengan berbahasa melayu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ernihasmiza ernihasmiza via ♥ ernihasmiza
18th March 2016 9:30pm

 

Late Night Restaurant

Hi.Late Night Restaurant atau Midnight Diner. Actually drama Korea ni terbit sejak tahun lepas lagi, and tahun lepas lagi dah tengok as I remember lah, tu pun tahu and tengok with my cousin. Thanks cousin. So teringin nak buat ala ala review menghilangkan bosan mana tahu kut kut nak hilangkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ernihasmiza ernihasmiza via ♥ ernihasmiza
17th March 2016 2:34am

 

Segmen TOP BLOGGER 2016 by NURZULFA

HIJom sama-sama join the best segmen ^_^ heheMy kata-kata yang baik :Jadi diri sendiri lebih daripada cukup sebab tak semua orang suka orang yang tak tulen. Saya tag...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ernihasmiza ernihasmiza via ♥ ernihasmiza
13th March 2016 2:04am

 

GIVEAWAY by RosNordin

Hello !Last post about join satu GA tu and this post pun join GA jugak ke haha. I have no idea la uolls semua T_T so that why lah buat entri pasal GA je. By the way, giveaway ni dapat tahu from ohthrillers.com. So baca dari blog tu and teringin nak join and I terus join and I follow blog and...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ernihasmiza ernihasmiza via ♥ ernihasmiza
12th March 2016 1:30am

 

2nd Mini Giveaway by Tashira

Hype!Oh cute blogger Tashira buat giveaway lagi ^_^ ^_^. Cute blogger and cute blog I like both of them heh.Here we goKalau nak join, just klik banner kat atas tu je and join. Simple je syarat-syarat dia, you guys just ikut je dia punya rules tu and then tinggalkan link kat bahagian komen...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ernihasmiza ernihasmiza via ♥ ernihasmiza
10th March 2016 12:55am

 

Review Novel : Aku Kan Novelis by Nurul Syahida

HiAKU KAN NOVELIS! adalah novel first yang aku baca daripada penulisnya, iaitu Nurul Syahida. Kira AKU KAN NOVELIS! ni adalah karya dari Nurul Syahida yang first I beli masa form four tahun 2010 dulu, tu pun beli dari kedai buku terpakai time hujan. First time beli novel sendiri, biasa pinjam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ernihasmiza ernihasmiza via ♥ ernihasmiza
8th March 2016 1:57am

 

Waktu Kecil Dulu

HaiAt the first, i nak ucapkan Selamat Datang bulan Mac, bila bulan Mac bermaksud my brother birthday hihi I know bukan birthday dia sorang jer dalam tiga ni, ramai lagi betul tak?For my sister, congrats for you. She pregnant and inshaa Allah bulan 9 atau bulan 10 nanti ada baby baru. I sangat excited, bila...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ernihasmiza ernihasmiza via ♥ ernihasmiza
2nd March 2016 10:03pm

 

I'm A Nuffnang Blogger

Hype !Sejak mula-mula buat blog lagi, memang iolls letakkanNuffnang advertisingkat sidebar blog. Sebab memang dah biasa dengan Nuffnang. Even dalam blog ni pun iolls letak Nuff ads, betul tak? Mula-mula letak kat bahagian sidebar blog jee, lepas tu terus tambah atas tajuk blog. And then,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ernihasmiza ernihasmiza via ♥ ernihasmiza
24th February 2016 1:17am

 

Tips Bila Putus Cinta

Baru putus cinta pada satu minit yang lepas atau setengah jam yang lepas atau satu jam yang lepas atau kelmarin yang lepas atau minggu yang lepas atau sebulan yang lepas atau setahun yang lepas atau bertahun-tahun yang lepas? Boleh baca entri ni. Even yang belum putus cinta pun boleh baca untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ernihasmiza ernihasmiza via ♥ ernihasmiza
23rd February 2016 10:46am