User Profile: elihjapahar

Show pings in: English | Malay | All

 

elihjapahar

Your avatar

Real Name: Elih Japahar

Member Since: 3rd June 2011



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 11

Cara Beli Dekoder MYTV Advance Seluruh Malaysia

Cara Beli Dekoder MYTV Advance Dengan Wakil Jualan Berdaftar. Ramai yang tak puas hati bila nama mereka tidak tersenarai dalam penerima Dekoder MYTV percuma. Untuk makluman, pemilihan penerima dekoder mytv percuma tersebut adalah berdasarkan pemilihan dikalangan 2 juta penerima BR1M yang terbawah dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 day and 22 hours ago.

 

10 Petua Keselamatan Jalan Raya Di Musim Perayaan

10 Petua Keselamatan Jalan Raya Di Musim Perayaan. Terlebih dahulu, saya mengucapkan selamat menunaikan ibadah puasa kepada seluruh umat Islam di Malaysia. Puasa dah pun bermula hari ini, apa yang pasti hari raya aidilfitri nanti majoriti antara kita akan balik ke kampung halaman. Tak kisahlah kampung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 days and 22 hours ago.

 

Cara Mengatasi Masalah Homepage Yang Hanya Terpapar 1 Entri

Cara Mengatasi Masalah Homepage Yang Hanya Terpapar 1 Entri. Rasa terkejut bila tengok homepage blog hanya keluar 1 entri atau post sebentar tadi. Selama ini, saya tak pernah mengalami masalah seperti ini, biasanya kalau edit mengedit kod HTML ni boleh lagi tapi kalau paparan hilang atau tak betul memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 days and 18 hours ago.

 

Senarai Pemasang Berdaftar MYTV Dekoder

Senarai Pemasang Berdaftar MYTV Dekoder. Sudahkah anda menyemak status penerima Dekoder MYTV Percuma? Untuk pengetahuan anda, pemilihan penerima dekoder percuma mytv ini dipilih secara random dikalangan 2 juta penerima terbawah dalam Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 2016 dan mereka adalah beralamat dikawasan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 days and 22 hours ago.

 

Bonus Hari Raya Penjawat Awam 2017, Dapat RM1000?

Bonus Hari Raya Penjawat Awam 2017. Beberapa hari lagi, bermulanya bulan Ramadhan dan diikuti dengan menjelangnya Aidilfitri. Penjawat awam dan pesara awam pastinya mengharapkan berita baik tentang pemberian bonus atau saguhati sempena perayaan ini.Penjawat awam bukanlah mengharapkan sepenuhnya bantuan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 days and 16 hours ago.

 

Fenomena Fidget Spinner Dikalangan Pelajar, Aku Pun Terjebak!

Huh, hari ni singgah shopping mall beli pampers anak. Tak sangka harga pampers MamyPoko Pants tengah promosi sekarang, bagi yang member shopping mall ni harga cuma RM29.90 lebih murah berbanding bukan member iaitu RM32.90. Rezeki anak, saya selalunya beli 2 pek XL 40+4 untuk stok 1 bulan.Selepas siap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
5 days and 23 hours ago.

 

5 Idea Perniagaan Paling Untung Bulan Puasa

5 Idea Bisnes Paling Untung Ketika Bulan Puasa. Tarikh melihat anak bulan mungkin 25 Mei 2017 ini, selepas tu bermula bulan ramadhan, bulan puasa bagi umat Islam diseluruh dunia. Menjelang hari raya, sebulan kita akan berpuasa. Ramai yang cuba berniaga part time untuk mendapatkan sedikit duit tambahan untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week ago.

 

Cara Memohon Dan Semak Status Kad Siswa 1Malaysia Bank Rakyat

Cara Memohon Dan Semak Kad Siswa 1Malaysia Bank Rakyat. Pasti ramai pelajar yang tengah mencari cara memohon Kad Siswa 1Malaysia Debit-i ini kan? maklumlah kemasukan ke IPTA/IPTS mungkin dah dekat bagi ambilan Julai 2017 ni.Sejajar dengan intipati pembentangan Bajet 2017, KADS1M Debit-i Bank Rakyat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week and 3 days ago.

 

SGshop RM1000 FREE Shopping Credit Giveaway

Salam sejahtera buat sahabat alam maya, pembaca setia dan pengunjung blog Elih Japahar. Julung kalinya, saya dengan kerjasama SGshop Ecommerce Sdn Bhd akan mengadakan giveaway untuk anda semua di blog ini. Giveaway ini adalah sebagai penghargaan kepada anda semua, namun ada sedikit syarat yang perlu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week and 5 days ago.

 

5 Cara Mencegah Serangan WannaCry Ransomeware

Cara Mencegah Serangan WannaCry Ransomeware. Dengan keganasan malware yang menyerang siber seluruh dunia sekarang ini, pastinya ramai yang tercari-cari cara untuk mengelakkan serangan WannaCry Ransomeware yang menggunakan teknik 'wang tebusan' dalam bentuk Bitcoin (matawang siber).Malware WannaCry...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks ago.

 

Apa Itu Virus WannaCry Ransomware?

WannaCry Ransomware merupakan ancaman siber terbaharu bagi serangan ransomware yang telah diumumkan Pakar Keselamatan Siber pada 12 Mei 2017 yang lalu, serangan ransomware ini merebak secara meluas ke beberapa negara seperti Russia, Ukraine dan Taiwan.Ancaman malware ini juga merebak ke negara lain termasuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks ago.

 

Lori Sewa Murah? - Pickup Dan Van Untuk Sewa Bermula RM100

Lori sewa yang murah dan berpatutan? Bukan setakat lori tetapi van dan pickup (4×4) juga ada ditawarkan untuk pindah rumah atau pindah pejabat. Banyak yang menawarkan pakej sewa lori ini namun berapa banyak yang menawarkan tempahan secara atas talian?Rancang Perpindahan AndaApabila anda berpindah,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks and 3 days ago.

 

Cara Aktifkan Pemberitahuan Email Untuk Borang Google Form

Cara Aktifkan Pemberitahuan Email Untuk Borang Google Form. Email notification amat penting untuk anda jika borang yang dibuat adalah borang tempahan jual beli online. Jika setting untuk notification ini tidak dibuat, tempahan atau maklumbalas daripada Google Form tak akan diketahui dengan cepat.Ini adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks and 4 days ago.

 

Cara Letak Borang Google Form Didalam Blog Entri

Cara Letak Borang Google Form Didalam Blog Entri. Entri ini saya kongsikan khas buat peniaga online yang ada blog atau website kedai jualan online. Memandangkan seorang sahabat alam maya bertanya bagaimana memasukan Form untuk tempahan tanpa dedahkan nombor telefon. Saya kata mudah saja!Sebelum mencipta...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks and 4 days ago.

 

Jawatan Kosong Pembantu Pendaftaran Gred KP19 - 12 Kekosongan

Jawatan Kosong Pembantu Pendaftaran Gred KP19. Sukacita dimaklumkan bahawa Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) Malaysia akan menjalankan urusan pengisian jawatan kosong di Jabatan Pendaftaran Negara Malaysia (JPN) bagi jawatan Pembantu Pendaftaran Gred KP19. Pengambilan ini tertakluk kepada kekosongan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 weeks and a day ago.

 

Insurans Perubatan Dan Kesihatan Terbaik Di Malaysia

Insurans Perubatan Dan Kesihatan Terbaik Di Malaysia | Kita semua tahu, ada beberapa perkara yang semakin lama semakin tinggi kos perbelanjaan didunia ini. Antaranya adalah kos pendidikan dan kos perubatan. Mungkin menyimpan untuk perbelanjaan ini agak sukar tetapi bayangkan jika berlaku sesuatu kejadian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 weeks and 6 days ago.

 

Daftar Uber Driver Malaysia 2017

Daftar Uber Driver Malaysia 2017 | Uber Driver semakin berkembang dari bandar ke bandar seluruh Malaysia. Ramai yang sudah mendaftar, tapi ramai juga yang suka menggunakan perkhidmatan Uber sahaja. Perkhidmatan Uber lebih mudah dan murah berbanding perkhidmatan teksi yang mengenakan caj agak tinggi.Seperti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 weeks and 6 days ago.

 

Bag Sandang Anti-Kecurian Untuk Pengguna Pengangkutan Awam

Bag Sandang Anti-Kecurian Untuk Pengguna Pengangkutan Awam | Semakin lama, semakin banyak kenderaan di lebuh raya. Kesesakan jalan raya memang tidak dapat dielakkan. Tidak hairanlah ramai yang beralih kepada penggunaan pengangkutan awam seperti LRT untuk ke tempat kerja mereka. Ianya lebih murah dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 weeks ago.

 

Bot Sewa Memancing Laut Di Kuching, Sarawak

Bot Sewa Memancing Laut Di Kuching | Saya tahu, ramai kaki pancing di seluruh Malaysia ni mencari bot sewa memancing laut. Setiap kawasan pasti ada bot sewa memancing yang menawarkan perkhidmatan mengikut bayaran tertentu. Harga sewa bot yang mereka tentukan adalah mengikut harga semasa pakej memancing...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 weeks and a day ago.

 

Cara Renew Lesen Memandu Lewat Setahun Dan Tamat Tempoh

Cara Renew Lesen Memandu Lewat Setahun | Sejak Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) memperkenalkan Lesen Memandu yang tamat pada hari yang sama dengan tarikh lahir pemegang lesen, saya pasti tiada lagi kes terlupa renew lesen mereka. Ini kerana, sebelum langkah ini dibuat kebanyakkan orang terlupa memperbaharui...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »