User Profile: elihjapahar

Show pings in: English | Malay | All

 

elihjapahar

Your avatar

Real Name: Elih Japahar

Member Since: 3rd June 2011



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 13

Nikmati Diskaun Harga Sehingga 85% Di Lazada Sempena Malaysia Day

Nikmati Diskaun Harga Sehingga 85% Di Lazada Sempena Malaysia Day. Beberapa hari lagi Sambutan Hari Malaysia akan tiba. Sambutan ini adalah bagi memperingati lahirnya nama negara Malaysia hasil gabungan Tanah Melayu (Malaya), Sabah dan Sarawak. Hari Malaysia jatuh pada hari sabtu ini, 16 September...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 days and 5 hours ago.

 

Jana Pendapatan Sehingga 5 Angka Dengan Involveasia

Jana Pendapatan Sehingga 5 Angka Dengan Involveasia. Kecanggihan kemudahan teknologi pada masa kini banyak kelebihan dan manfaatnya kepada pemilik laman sosial facebook, instagram, twitter, google plus dan blog. Peluang untuk menjana pendapatan sampingan kini boleh diperolehi dengan mudah memandangkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week and a day ago.

 

Resipi Aiskrim Nangka Yang Sedap

Resipi Aiskrim Nangka Yang Sedap | Lambakan buah-buahan yang dijual di pasar tani dan tepi jalan raya mengundang kepada pembaziran. Manakan tidak, buah yang tidak terjual pasti akan rosak dalam beberapa hari saja. Ramai yang menjual buah dimusim buah selalunya.Resipi Aiskrim NangkaBagi mengelakkan masalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Panduan Bisnes Malaysia
1 week and 2 days ago.

 

Ini Dia Gadis Aiskrim Yang Viral Di Media Sosial

Ini Dia Gadis Aiskrim Yang Viral Di Media Sosial | Beberapa bulan yang lepas, media sosial rancak dengan penularan video dan gambar seorang gadis Melayu yang menerima lebih 50,000 kali tontonan, 30,000 like, 27,000 perkongsian dan 2,000 komen.Siapakah gadis aiskrim ini?Nor Syamimi Azhari menunjukkan video...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Panduan Bisnes Malaysia
1 week and 2 days ago.

 

Cara Buat Duit Online Melalui Instagram, Youtube Atau Blog

Cara Buat Duit Online Melalui Instagram, Youtube Atau Blog | Nak buat duit online? ada bermacam-macam cara di zaman teknologi canggih sekarang ini. Persoalannya, nak atau tak nak buat saja!Anda ada diblog saya ni sebab anda benar-benar nak tahu cara buat duit online. Jika kena pada caranya, anda boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks ago.

 

Cara Semak Insurans Dan Roadtax Kereta Secara Online

Cara Semak Insurans Dan Roadtax Kereta Secara Online. Kadang-kadang tarikh lahir sendiri pun boleh terlupa, apatah lagi tarikh tamat tempoh insurans dan roadtax kereta. Kalau sebuah kereta mungkin boleh ingat lagi, tapi kalau ada 2 atau 3 buah kereta, tambah pulak dengan beberapa buah motosikal lagi, macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and 2 weeks ago.

 

10 Kelebihan Menyertai Program Affiliate

10 Kelebihan Menyertai Program Affiliate | Tidak dinafikan, kemajuan dan kecanggihan teknologi siber sekarang ini banyak membantu kita dalam mengembangkan perniagaan secara atas talian (online). Banyak perniagaan yang sebelum ini yang hanya ditemui di supermarket, pasaraya, tepi jalan, tamu-tamu, malahan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and 2 weeks ago.

 

Prosedur Hantar Kereta Dari Semenanjung Malaysia Ke Kota Kinabalu

Prosedur Hantar Kereta Dari Semenanjung Malaysia Ke Kota Kinabalu. Penjawat awam yang berkhidmat dengan Kerajaan Persekutuan pastinya sinonim dengan perpindahan ke seluruh Negara. Ini kerana mereka kena patuh dengan arahan Kerajaan demi kepentingan Jabatan/Agensi masing-masing.Perpindahan juga banyak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and 2 weeks ago.

 

Panduan Shopping Online Di SGshop Malaysia

Panduan Shopping Online Di SGshop Malaysia. Siapa kata shopping online ni orang perempuan ja yang pandai? sekarang ni lelaki pun dah memilih jalan paling mudah nak dapat barangan yang dikehendaki melalui laman web ecommerce yang semakin hari semakin banyak seperti cendawan tumbuh selepas hujan, hehe...Siapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months ago.

 

Cara Cari Kerja Di Singapura

Mencari kerja pada zaman ekonomi tidak menentu ini memang sangat mencabar. Setiap tahun, ratusan ribu graduan yang menghabiskan pelajaran mereka, ditambah pula dengan mereka yang dah lama ‘tanam anggur’ berapa banyak persaingan yang ada untuk merebut sesuatu jawatan kosong itu?Ramai yang sukar mencari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months ago.

 

Percutian Menarik Di Tepi Pantai Phuket Thailand

Dengan kesibukan kerja, kita perlu meluangkan masa bersama keluarga untuk melancong ke tempat yang menarik. Ramai yang mengambil keputusan melancong dalam negara, tetapi selain dalam negara negara jiran terdekat juga merupakan pilihan terbaik untuk bercuti. Antara lokasi percutian menarik dengan keindahan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months ago.

 

Tempahan Hotel Online Dengan Diskaun Dan Promosi

Minggu yang lepas adalah minggu terakhir saya di Kuching, Sarawak. Selama 8 tahun saya berkhidmat di sana, akhirnya rayuan perpindahan ke Sabah Negeri Dibawah Bayu diluluskan. Rasa bertuah kini dan bersyukur akhirnya saya boleh berkhidmat di negeri kelahiran sendiri.Hari terakhir di Kuching, Sarawak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months ago.

 

Contoh Surat Permohonan Pelepasan Kereta Dari Bank

Contoh Surat Permohonan Pelepasan Membawa Kereta Dari Bank. Ramai orang bertanya, apa itu Surat Pelepasan atau Surat Kebenaran Membawa Kereta daripada Bank? Bagi anda yang berkhidmat dengan Kerajaan Persekutuan pastinya perpindahan ke negeri-negeri diseluruh negara adalah perkara biasa. Namun, jika...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and a week ago.

 

Prokas Puri5 Membantu Kempiskan Perut Buncit

Prokas Puri5 Membantu Kempiskan Perut Buncit. Lelaki dan perut buncit tak akan dapat dipisahkan. Semasa bujang slim je, tapi bila dah kahwin nanti memang tak akan dapat tolak selera makan masakan isteri tercinta. Masakan isteri adalah masakan nombor 2 paling sedap selepas masakan emak kita, hakikatnya perut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and 2 weeks ago.

 

Selamat Tinggal Sarawak Bumi Kenyalang !

Terlalu banyak kenangan manis yang saya lalui di negeri Sarawak ini. Disini lah saya bermula melapor diri pada tahun 2009, pada ketika itu boleh dikatakan saya masih mentah dan 'zero' . Syukur, berkat tunjuk ajar rakan sejawatan yang lebih berpengalaman, akhirnya berjaya melaksanakan tugasan harian dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and 3 weeks ago.

 

Peminat Drama Dan Movie Asia? Tonton Dan Muat Turun Hanya Di Dimsum

Wanita dan filem korea memang tak dapat dipisahkan! kebanyakkan gadis Malaysia yang berumur 13 tahun hingga 40 tahun majoritinya penggemar filem korea. Tak kisahlah Drama ataupun Movie, semuanya mereka akan 'sapu habis' tengok filem korea ni. Jika pelakon yang mereka minati, makan pun dah tak ingat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months ago.

 

Tip Pemilihan Warna Sesuai Kediaman Dan 77 Teknik Hias Rumah Cara Bajet

Hari Raya Puasa sudah tinggal beberapa hari lagi. Ramai yang sudah mula membuat dekorasi pada rumah mereka..tengok jiran sebelah rumah pun dah mengecat pagar, menukar langsir, membeli sofa baru, dan macam-macam lagi agar rumah kediaman kelihatan ceria di hari lembaran nanti.Sumber Image | GoogleBaju raya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months ago.

 

8 Langkah Lonjakkan Jualan Di Facebook Fanpage

8 Langkah Lonjakkan Jualan Di Facebook Fanpage. Entri ini khas buat anda yang berniaga di Facebook! jika anda peniaga tapi belum ada Fanpage, buatlah sekarang kerana sebentar lagi anda akan mengetahui 8 langkah penting untuk melonjakkan jualan anda di Facebook Fanpage.Facebook merupakan laman sosial yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and a week ago.

 

#RAMADHANGIVEAWAY bersama SGShop Malaysia

Giveaway saya di blog ini dah tamat. Memang lumayan hadiah yang ditawarkan oleh SGshop Malaysia tahun ini. Rasanya ramai blogger yang dapat job SGshop ni. Paling lumayan adalah giveaway RM5000 anjuran blogger Ayue Idris.Kali ini, saya join pula giveaway anjuran blogger Sofieadie. Giveaway ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and a week ago.

 

5 Tempat Beli Fidget/Hand Spinner Murah, Elakkan Buat Sendiri

5 Tempat Beli Fidget/Hand Spinner Murah, Elakkan Buat Sendiri. Saya tahu ramai yang tengah cari benda ni. Bukan saja golongan yang memerlukan terapi hilangkan stress, sekarang ni budak sekolah pun dah terjebak dengan fidget spinner. Mungkin fidget spinner ini adalah barang permainan atau alat untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and 2 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »