User Profile: ejamothman

Show pings in: English | Malay | All

 

ejamothman

Your avatar

Real Name: ejam

Member Since: 6th June 2010



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 57

Karikatur Khas dari Ayah Raushan.

Terkejut jugalah pagi ini bila tiba-tiba ada notifikasi tag di FB yang mana Ayah Raushan telah melakarkan karikatur wajah aku sebagai hadiah

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
1 week and 6 days ago.

 

Alhamdulillah Syukur 35 Tahun Sudah.

Seperti biasa setiap kali 11 September datang bermakna bertambahlah usia setahun lagi atau orang cakap makin tuahehe. Tiada sambutan mewah hanya sekadar

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
1 week and 6 days ago.

 

Sesi Soal Tak Terjawab.

Pada hari Sabtu yang lepas iaitu hari kedua Aidiladha bapa mertuaku ada korbankan seekor lembu. Kali ini Daris Aqil dapat tengok sekali

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
2 weeks and 4 days ago.

 

Raya Korban di Kelantan Tahun Ini.

Macam biasa seperti tahun-tahun sebelum ini penggiliran menyambut perayaan masih lagi terpakai di dalam keluarga kecil kami. Jadi tahun ini punya Raya

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
2 weeks and 4 days ago.

 

Bila Sudah Biasa Bertopang.

Redmi Note 3 aku sudah beberapa minggu pakai casing yang tidak bertopang. Sebelum ini casing bertopang sudah patah topangnya itu sebab sarung

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
1 month and a week ago.

 

Promosi MILO Sempena Sukan SEA Kuala Lumpur 2017

Sempena Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 yang akan membuka tirainya secara rasmi beberapa hari lagi, MILO selaku penaja acara ini tidak melepaskan

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
1 month and a week ago.

 

Keputusan Prasekolah 2018 Sudah Keluar.

Petang semalam baru perasan Tweet Kosmo ini yang mana keputusan kemasukan Prasekolah bagi tahun 2018 sudah boleh disemak secara online. Apa lagi

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
1 month and 2 weeks ago.

 

Tilam Kekabu Saiz Besar.

Memandangkan ahli keluarga akan bertambah hujung tahun nanti, InsyaAllah maka kenalah ubah mana yang patut termasuklah ahli-ahli di bilik tidur. Sebelum ini

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
1 month and 2 weeks ago.

 

Cara Daftar ASB Online di MyASNB

Akhirnya barulah tergerak hati nak daftar MyASNB hari ini selepas beberapa minggu lepas kemaskini maklumat ASB di Maybank. Bila buka laman web MyASNB rasa lain rupanya mereka dah tukar design

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
1 month and 3 weeks ago.

 

Alhamdulillah Sudah 22 Minggu.

Syukur Alhamdulillah sudah 22 minggu usia kandungan isteriku Norsaritanaini. InsyaAllah ini akan menjadi cahaya mata kami yang ketiga, secara kiraannya yang keempat namun pernah keguguran sekali. Boleh baca kisah keguguran

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
1 month and 3 weeks ago.

 

Sebulan Sudah Penggunaan Digi Infinite 150.

Hari ini genaplah sebulan penggunaan Digi Infinite 150 yang aku langgan bulan lepas. Aku gunakan nombor sama yang telah aku buat ujian kelajuan data Digi dengan simkad prepaid mereka. Bila

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
1 month and 3 weeks ago.

 

Modem 4G Untuk Simkad Broadband – Huawei E8372.

Mobile Internet memang suatu keperluan sekarang, pelbagai pekerjaan memerlukan akses internet apatah lagi untuk saja-saja menghabiskan masa. Pilihan dari pelbagai telko di Malaysia boleh tahan juga buat masa ini, rambang

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
1 month and 3 weeks ago.

 

Jangan Sampai Kotor Baju dan Seluar.

Pagi semalam ke Pekan Sari Temerloh untuk sarapan pagi dan beli barang sikit. Dalam perjalanan meredah lautan manusia nak sampai ke tempat sarapan memang akan bertemu dengan peniaga aiskrim bermotor,

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
1 month and 3 weeks ago.

 

Basuh, Iron dan Jemur.

Baju sekolah anak ada 2 pasang sahaja setiap seorang, yang mana akan dipakai untuk 2 hari pertama sebelum hari ketiga sarung pakaian sukan. Untuk hari keempat dah kena ulang semula

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
2 months ago.

 

Apa Yang Menarik di Yogyakarta Indonesia?

Negara jiran kita Indonesia memang terkenal dengan pelbagai lokasi yang menjadi tarikan pelancongan. Lokasi-lokasi tersebut memang sering menjadi sebutan rakyat asing yang ingin merasai keunikan negara Asean. Aku tertarik dengan

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
2 months ago.

 

Siapa Cakap KFC Zinger Double Down Sedap?

Beberapa hari yang lepas di garis-masa facebook aku kerap sangat orang kongsikan gambar tengah makan KFC Zinger Double Down iaitu produk terbaru daripada KFC Malaysia. Memandangkan baru dapat duit raya

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
2 months ago.

 

Jadilah GEMPAK FAN Sekarang.

GEMPAK.com telah membuka ruang dan peluang untuk mereka yang berminat menjadi kipas-susah-mati mereka yang mana ianya adalah sebahagian daripada Astro maka anda boleh bayangkan apa kelebihannya. Pada awal pengenalan Gempak

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
2 months ago.

 

Bolehkah The Bride Of Habaek Atasi Populariti Goblin?

Drama Korea terbaru yang aku cuba ikuti rapat sekarang ialah The Bride of the Water God atau tajuk lainnya The Bride of Habaek. Aku layan siaran drama ini di iflix

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
2 months ago.

 

Mudahnya Penggunaan Google Chromecast. 

Siapa ada pakai Google Chromecast? Aku sendiri pakai gajet ini selepas timbul masalah pada kotak-langit suatu ketika dahulu, mana tidaknya nak tengok tv pun tak boleh dah sebab waktu tu

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
2 months and a week ago.

 

Cuba Digi Prepaid Dulu Sebelum Bertukar.

Ini kisah di bulan puasa yang lepas, oleh kerana ingin mencari broadband yang terbaik untuk kegunaan kami di rumah selepas penggunaan webe mengecewakan sekali maka aku cuba Digi. Sebelum terjebak

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
2 months and a week ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »