User Profile: ejamothman

Show pings in: English | Malay | All

 

ejamothman

Your avatar

Real Name: ejam

Member Since: 6th June 2010



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 56

Jadilah GEMPAK FAN Sekarang.

GEMPAK.com telah membuka ruang dan peluang untuk mereka yang berminat menjadi kipas-susah-mati mereka yang mana ianya adalah sebahagian daripada Astro maka anda boleh bayangkan apa kelebihannya. Pada awal pengenalan Gempak

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
2 days and 4 hours ago.

 

Bolehkah The Bride Of Habaek Atasi Populariti Goblin?

Drama Korea terbaru yang aku cuba ikuti rapat sekarang ialah The Bride of the Water God atau tajuk lainnya The Bride of Habaek. Aku layan siaran drama ini di iflix

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
3 days and 13 hours ago.

 

Mudahnya Penggunaan Google Chromecast. 

Siapa ada pakai Google Chromecast? Aku sendiri pakai gajet ini selepas timbul masalah pada kotak-langit suatu ketika dahulu, mana tidaknya nak tengok tv pun tak boleh dah sebab waktu tu

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
4 days and 3 hours ago.

 

Cuba Digi Prepaid Dulu Sebelum Bertukar.

Ini kisah di bulan puasa yang lepas, oleh kerana ingin mencari broadband yang terbaik untuk kegunaan kami di rumah selepas penggunaan webe mengecewakan sekali maka aku cuba Digi. Sebelum terjebak

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
6 days and 16 hours ago.

 

Nasib Baik Ada Cadar Kalis Air.

Cadar kalis air atau nama omputehnya waterproof sheet ini isteriku beli dari adik aku. Tujuan asalnya untuk ajar Daris Aqil

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
1 week and 6 days ago.

 

Alhamdulillah Dapat Duit Raya dari Seminit Resepi.

Alhamdulillah syukur rezeki dari-Nya, balik dari rumah terbuka bos isteri di Jerantut dapat mesej di Facebook yang mana aku terpilih

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
2 weeks ago.

 

Kemaskini Maklumat ASB.

Baru selesai kemaskini maklumat ASB di Maybank Mentakab. Apa yang perlu diubah adalah alamat surat-menyurat, nombor telefon, alamat email dan

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
2 weeks and 2 days ago.

 

Berbelanja Dengan Kupon Boleh Jimat Banyak.

Pernah tak membeli barang di Lazada Malaysia? Boleh kata sekarang semua orang kenal sangat apa itu Lazada, mana tidaknya iklan

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
2 weeks and 3 days ago.

 

Tudung Naelofar Yang Bikin Susah.

Apabila kau dipertanggungjawabkan untuk meng-iron pakaian maka kau kenalah kuat semangat untuk menghilangkan segala kedut-kedut yang ada supaya pakaian tersebut

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
2 weeks and 6 days ago.

 

Jadi Juga Baju Kurta Yang Dijahit Sendiri.

Raya kali ini aku berjaya jahit sendiri baju kurta anak-anak dan juga aku punya. Kain aku beli secara online sahaja di Laila Textile sebab laman web tu sahaja yang aku jumpa boleh beli kain

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
2 weeks and 6 days ago.

 

Raya 2017 di Melaka.

Tahun ini adalah giliran beraya di Melaka iaitu di rumah abah aku. Kesepakatan ini kami dah pakai sejak mula nikah lagi namun begitu masih ada budi bicara lagi kalau nak tukar giliran jika ada

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
2 weeks and 6 days ago.

 

Malam Raya Potong Kek Ulangtahun Kelahiran Abah.

Baru berkesempatan untuk update blog, aku nak mulakan dengan cerita potong kek sempena Ulangtahun Kelahiran abah yang ke 63 tahun pada malam raya. Nak potong kek pun betul-betul selepas waktu berbuka sebelum abah ke

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
2 weeks and 6 days ago.

 

Atas Sofa Sempit Juga Tidurnya.

Dua beradik ini kalau mood baik memang boleh jadi kawan baik tapi kalau datang masa nak buat perangai maka kenalah hadap pergaduhan mereka. Benarlah kata pepatah kerana mulut badan binasa, bila seorang suka lawan

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
1 month ago.

 

Zakat Fitrah Kami Bagi Tahun Ini.

Alhamdulillah, selesai urusan ambil dan pulang kereta tadi terus menuju ke Masjid Mentakab untuk bersalaman dengan amil bagi menunaikan kewajipan zakat fitrah kami sekeluarga. Tahun ini pada kadar RM7.00 aku bayar untuk 4 orang,

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
1 month ago.

 

3 Bulan Pakai Kereta Pinjam, Terima Kasih Perodua.

Alhamdulillah, akhirnya pagi tadi dapat panggilan yang dinantikan selama 3 bulan iaitu Encik, kereta Axia sudah siap. Lega rasanya dah dapat semula kereta yang masuk bengkel untuk pemulihan akibat daripada masalah komponen pada enjin.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
1 month ago.

 

Dari Temerloh Mencari Dobi Di Jerantut.

Sejak petang Khamis lagi bekalan air di Temerloh dan Mentakab sudah mula diputuskan, ya memang sengaja diputuskan sebab nak buat sambungan paip bawah tanah yang agak besar. Jumlah pengguna terlibat juga agak besar hampir

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
2 months ago.

 

Meriah Sumbangan Kek Di Hari Guru.

Penuh meja bulat pagi tadi dengan aneka kek, ada yang disumbangkan individu, institusi pendidikan dan juga kelab guru sekolah ini. Upacara potong kek pagi tadi selain untuk Hari Guru turut diselitkan bersama upacara potong

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
2 months and a week ago.

 

Som Tam di Selera Timur Tom Yam Temerloh Sedap.

Petang semalam kami makan malam di Restoran Selera Timur Tom Yam yang terletak bersebelahan TMG Mall Temerloh. Dalam hidangan yang dipilih isteriku pesan Som Tam untuk dicuba sebab pada mulanya nak makan di kedai

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
2 months and a week ago.

 

Bila Label Produk Tidak Mesra Kamera.

Hujung minggu yang lalu kami pulang ke Melaka, bila ada orang mengidam Coconut Shake maka kenalah pergi Klebang untuk turut sama beratur beramai-ramai bungkus bawa balik. Macam biasa kalau dah suka share gambar di

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
2 months and 2 weeks ago.

 

Jadikan Address Bar Berwarna Seperti Theme Blog Anda.

Anda pernah buka laman web Digi dan Maxis di peranti pintar anda? Oh ya mestilah melalui browser Chrome. Apa anda akan lihat ialah address bar Chrome tersebut akan mengikut warna tema laman web tersebut,

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
3 months ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »