User Profile: eddy79

Show pings in: English | Malay | All

 

eddy79

Your avatar

Real Name: eddy

Member Since: 30th October 2010


Seorang guru dan bapa kepada Adib dan Amni


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 17

Selamat Hari Lahir yang ke 6

Selamat Hari Lahir yang ke 6 Nur Amni Aqilah. Semoga menjadi anak yang solehah , cemerlang dunia dan akhirat . Aameeennn.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eddy79 eddy79 via cerita blog saya
11 months and 2 weeks ago.

 

Cuti2 JJCM

Alhamdulillah dapat juga bawa famili jalan2...walaupun tak jauh. Yang penting anak suka. Minggu lepas memang tak bangun sebab demam.Jadi dah sihat ni boleh terus ambil baju di Taiping dan bawa anak2 ke Taman Tasik dan makan2. At last... dapat juga makan kt tempat fames di Taiping. Saya dapat makan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eddy79 eddy79 via cerita blog saya
11 months and 3 weeks ago.

 

Belanja kawan-kawan SKKM

Alhamdulillah..tertunai juga hajat kawan2 untuk lepak dan makan bersama-sama. Terima kasih kepada kawan2yang hadir. Semoga kita dapat berkumpul lagi selepas ini.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eddy79 eddy79 via cerita blog saya
1 day and 4 hours ago.

 

Softball

Ini kali pertama pegang jawatan dalam sukan selepas ramai cikgu2 dah keluar. Kali ini pegang untuk Permainan softball.Permainan lebih kurang macam rounders. Tapi ada undang2nya dan taktikal. Nampak mudah tapi kena juga latihan. Klinik tadi diadakan di SMK RKT Lasah. Dan tak pasal-pasal nama dipilih untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eddy79 eddy79 via cerita blog saya
6 days and 22 hours ago.

 

Pendedahan Pemulihan Khas 2016

Alhamdulillah dapat hadir ke kursus untuk pemulihan khas Kuala Kangsar. Satu input yang amat bermakna namun akhir mesti bergantung kepada pentadbir sekolah. Banyak soalan nak tanya.. harap dapat maklumat yang lengkap.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eddy79 eddy79 via perkongsian ilmu
1 week and 2 days ago.

 

Dapat Hadiah |Hari Guru 2016

Alhamdulillah. Dapat hadiah sempena Hari Guru .

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eddy79 eddy79 via cerita blog saya
1 week and 3 days ago.

 

Hari Guru : Guru Pembina Negara Bangsa

Alhamdulillah selesai program Hari Guru di sekolah. Terima kasih kepada semua yang menjayakannya. Saya mendoakan semoga anak2 Malaysia mendapat ilmu bermanfaat dan minda kelas 1. Cabaran dan dugaan sering mendatang.. Kuatkan semangat dan pandang ke hadapan. Sentiasa berusaha dan bertawakal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eddy79 eddy79 via cerita blog saya
1 week and 3 days ago.

 

Ucpan Hari Guru

https://padlet.com/vleadmin_aba405/zf3awovydv3rPembaca blog saya..sudi2kan lah memberi ucapan khas kepada guru2/SKKM

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eddy79 eddy79 via cerita blog saya
1 week and 4 days ago.

 

Gerhana Bulan Penumbra boleh dilihat malam esok

KUALA LUMPUR - Rakyat Malaysia berpeluang menyaksikan fenomena Gerhana Bulan Penumbra yang akan berlaku pada esok iaitu 23 Mac.Ketua Unit Komunikasi Korporat Agensi Angkasa Negara (Angkasa) Wan Hakimah Abd Rahim dalam satu kenyataan di sini berkata fenomena gerhana tersebut hanya mula dapat disaksikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eddy79 eddy79 via cerita blog saya
2 months ago.

 

Roti Home made

Assalamualaikum. .. hari ini nak cerita pasal roti . Hahahaha baru2 ini chiq dina ada beli bread maker jenama panasonic. Yang beli orang lain ,yan gagal beria2 orang lain. saya ngan adib. Nak sangat tgk roti home made... ptg Jumaat chiq dina buatkan. Buat dengan buku panduan yang disediakan. Tunggulah kami...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eddy79 eddy79 via cerita blog saya
2 months and a week ago.

 

Tips kekal sihat Musim Panas

credit to : Kementerian Kesihatan Malaysia

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eddy79 eddy79 via cerita blog saya
2 months and a week ago.

 

Jom Memanah

Petang Ahad yg lepas kami pergi ke AEON Klebang . Sedang jalan2 terpandang satu sudut memanah. Sebelum ini tempat jual basikal. Dengan selambanya ibu bagi duit untuk adib cuba memanah. Mula2 tu rasa lain juga. Sebab tak pernah memanah. Namun selepas 3 kali , Adib dah boleh. Dan terus minat aktiviti memanah.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eddy79 eddy79 via cerita blog saya
2 months and 2 weeks ago.

 

Amni oh Amni

Hari ini dapat msg dr ibunya yang amni jatuh. Bayangan seorang bapa jatuh biasa saja. Rupa2nya blh tahan gak. Amni oh amni.. Alhamdulillah luka biasa2 aje. Ptg nanti baru nak bawa g klinik

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eddy79 eddy79 via cerita blog saya
2 months and 2 weeks ago.

 

Jom melompat bersama VLE Frog

Cerita minggu ini.. apabila murid-murid seronok melompat dengan VLE Frog. Alhamdulillah murid-murid berminat untuk menerokai VLE.Walaubagaimanapun.. keyakinan kena di pupuk. sebab apabila ibu bapa bertanya, mereka dah gabra. hehehehehe

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eddy79 eddy79 via cerita blog saya
2 months and 2 weeks ago.

 

Kelas Dhuha |Nama-nama AlQuran

Alhamdulillah. ... dapat juga hadir pada 13.2.2016 di Surau Al Iman Taman Chemor Mesra. Ada kelas Dhuha dan ini kali pertama hadir. Bulan lepas tak dpt hadir kerana ada urusan hal lain. Majlis disampaikan oleh Ustaz Firdaus. Majlis hari ini mengenai nama Al Quran. Kami belajar 4 nama ... iaitu Al Quran , Al...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eddy79 eddy79 via cerita blog saya
3 months ago.

 

Brooch keeper

Assalamualaikum. Hari ni nak post hand made brooch keeper yang dibuat oleh bonda saya. Cantik dan menarik. Tapi khas untuk wanita sahaja. Sebab apa ? Sebab ini khas utk simpan brooch.Selalu perhatikan chiq dina akan letak dlm handbag tanpa ada satu bekas khas. Dab sebab itu kadang kala tgn tercucuk jarum...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eddy79 eddy79 via cerita blog saya
3 months and a week ago.

 

Selamat Tahun Baru 2016

Assalamualaikum. Entri pertama yang dah terlewat. Walaubagaimanapun blog ni masih setia bersama saya. Tahun ini masih lagi mengajar dan menjadi guru ICT. Pada mulanya memang tak nak pegang ICT.. tetapi amanah masib lagi diberi... ikut je la selagi boleh bertahan.Adib pun dah mula masuk kelas Sekolah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eddy79 eddy79 via cerita blog saya
4 months ago.

 

Cerita pokok tumbang

Hari ini Adib demam panas lagi. Tapi kami tak pergi klinik 1Malaysia... sebab malam semalam pergi ke Klinik 1Malaysia Kg. Tawas dah bagi ubat panadol sahaja. Jadi kami terus pergi ke Poliklinik Fair Park. Alhamdulillah panas pun surut. Jadi masa sedang santai2 kt rumah ,teringat nk buka whatsapp... bada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eddy79 eddy79 via cerita blog saya
5 months ago.

 

Bilangan Minggu 2016

Assalamualaikum.Sesi persekolahn telah ambil tiba. CIkgu-cikgu mesti sibuk nak menyiapkan RPT. Ini saya sediakan untuk tuan-tuan dan puan-puan mendapatkan bilangan minggu mengajar disini.BILANGAN MINGGU 2016

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eddy79 eddy79 via cerita blog saya
5 months ago.

 

Laman taman di atas bangunan

Assalamualaikum. ... hari ini cadang nak balik dah , tapi badan rasa tak sedap. Lagi - lagi apabila mak cadang balik esok sahaja.Adib dan amni apa lagi ,aktiviti kesukaan mereka. ... berenang. Dalam masa menunggu tu ada juga berjalan -jalan di sekitarnya. Baru perasan , suasana kat atas bangunan yang adik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eddy79 eddy79 via cerita blog saya
5 months and a week ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »