User Profile: dalilaadnan

Show pings in: English | Malay | All

 

dalilaadnan

Your avatar

Real Name: Dalila adnan

Member Since: 18th August 2012



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 2

CARA NAK BUAT POMADE DIRUMAH

Dari Wak Doyok punya pomade hingga lah kini bermacam-macam brand berada dipasaran...boleh dikatakan amat laris buat masa ini penjualannya...So hari ni aku nak kongsi cara buat pomade hair di rumah menggunakan all natural ingredient...semua bahan ni boleh di beli melalui online atau pun farmasi..selamat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dalilaadnan dalilaadnan via Delaila Adnan
7 months and 3 weeks ago.

 

PENYEMBUH PENYAKIT WAS-WAS

Salam, Baru ni aku sempatlah luangkan masa membaca beberapa buku agama, yang sebelum ni rutin harian aku sentiasa busy hingga tido pun tunggang langgang, siang menjadi malam, malam menjadi siang bagiku.. So sementara menunggu rendering aku banyak membaca, hinggalah aku tertarik pada satu buku ni dimana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dalilaadnan dalilaadnan via Delaila Adnan
8 months and a week ago.

 

MENEROKAI GUA TEMPURUNG

Assalamualaikum,Kali ni aku berpeluang singgah sebentar menerokai sebahagian Gua Tempurung yang terletak di Gopeng Perak ini, selama ni aku dok asyik tengok dari tepi highway je now in the first time aku berjaya menjejaki kaki ke sini..Semua orang tahu Gua Tempurung ni adalah gua yang terpanjang di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dalilaadnan dalilaadnan via Delaila Adnan
1 week and 4 days ago.

 

MENJEJAKI REFFLESIA KE ROYAL BELUM

Assalamualaikum,Baru ni aku ada peluang ikuti aktiviti trip bersama "HIKE TRAVEL YOGA" yang diasakan oleh trainer Yoga iaitu Ezza and coordinatornya Sarita and Wawa..Ke ROYAL BELUMAktiviti yang disediakan bukan sahaja YOGA, malah HIKING, MANDI AIR TERJUN and MELAWAT PERKAMPUNGAN ORANG ASLI.Ini adalah first...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dalilaadnan dalilaadnan via Delaila Adnan
2 weeks and a day ago.

 

KELEBIHAN TOMATO FACE SCRUB

Assalamualikum,Dalam seminggu aku akan pastikan aku ada masa untuk menguruskan diri aku, walaupun ada masalah hidup atau kerja aku akan pastikan dapat meluangkan beberapa jam untuk diri aku.So seperti biasa aku nak share rutin every week aku dirumah iaitu cara buat scrub mengunakan buah tomato …bukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dalilaadnan dalilaadnan via Delaila Adnan
3 weeks and 3 days ago.

 

KELEBIHAN ACTIVATED CHARCOAL FACE MASK

AssalamualaikumSejak kebelakangan ni, rutin hidup aku semakin berubah, perubahan hidup semakin bertukar..badan tak cukup rest, , rutin tido semakin terganggu, malah segala idea terbuntu tengah jalan..hormon aku semakin tak stabil mulalah segala permasaalahan timbul pada kulit wajahku yang dulu licin kini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dalilaadnan dalilaadnan via Delaila Adnan
3 weeks and 6 days ago.

 

KEBAIKAN DAN KEBURUKAN MINUM KAFEIN

Assalamualaikum... Nampak tak air apa aku minum ni..hah ni lah air kegemaran aku sekarang..kalau dulu aku ambik sekali -sekala je bila ada dateline untuk bagi aku segar and tak penat...now semakin menjadi-jadi plak, sebab apa? sebab dah ketagih...bila dah ketagih memang susahlah nak berhenti..lebih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dalilaadnan dalilaadnan via Delaila Adnan
3 weeks and 6 days ago.

 

PENGALAMAN UMRAH RAMADHAN KU...

Assalamualaikum...Alhamdullilah dan syukor kepada Allah kerana beri peluang sekali lagi menjadi jemputan tetamu Allah di Mekah untuk Umrah kali yang ke2..walaupun baru je tahun lepas aku kesana dalam bulan 11. Tak sangka Doa aku untuk datang lagi di makbulkan olehnya..Agency Umrah : Alsouq...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dalilaadnan dalilaadnan via Delaila Adnan
1 month and a week ago.

 

MISTERI GANGUAN DI HOTEL LAHAD DATU SABAH

Assalamualaikum Hampir berbelas tahun dah aku tak disakat oleh geng-geng jembalang tingtong ni..yang paling teruk last aku kena pun pada tahun 1999 masa tu masih bujang trangtangtang...aku disakat dirumah sewa bersama teman serumah...jenis ganguan emosi punya dia bagi..nak cakap kelakar pun ada takut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dalilaadnan dalilaadnan via Delaila Adnan
4 months ago.

 

KEMPEN MENYOKONG AL-AQSA

Al-Quds Maruahku.. Kempen Menyokong Al-Aqsa ini ditubuhkan oleh Yayasan Al-Quds Malaysia, ia adalah sebuah badan bukan kerajaan (NGO) yang sedang berkerjasama dengan pertubuhan antarabangsa Al-Quds International Foundation untuk menghulurkan bantuan ke Palestin dalam usaha memelihara dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dalilaadnan dalilaadnan via Delaila Adnan
4 months and a week ago.

 

DIY ZIPPER POUCH BAG

Orang perempuan ni secara lansung memang pantang tengok bag, tak kisahlah dari handbag ke, pouch bag ke malah bag nak pergi pasar pun kalau boleh nak yang cantik ....begitu juga saya memang pantang bab jaga penampilan ni..lebih lagi saya ni jenis ada penyakit OCD so kalau hari ni saya bawa laptop bag...saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dalilaadnan dalilaadnan via Delaila Adnan
5 months and 3 weeks ago.

 

DOA DITERIMA DAN TIDAK DITERIMA

Allah berfirman :" Berdoalah nescaya Aku perkenankan untukmu "Doa itu ialah ibadat dan doa itu juga adalah senjata orang mukmin.Allah s.w.t memerintahkan hamba-hamba-Nya supaya berdoa dan memohon kepada-Nya.Berdoa itu adalah merupakan pengakuan seseorang hamba terhadap kekuasaan Allah s.w.t dan suatu tanda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dalilaadnan dalilaadnan via Delaila Adnan
5 months and 3 weeks ago.

 

ADAB TIPS DALAM MENCARI SAHABAT

Nak mencari kawan yang susah senang bukannya mudah..malah ada juga kawan yang didepan baik dibelakang macam lanun..and juga kawan yang tak pernah hargai apa saja kebaikan yang kita buat.Ada juga kawan yang berkawan mempunyai niatgunakan kita untuk kepentingan sendiri.Oleh itu memilih kawan ni kenalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dalilaadnan dalilaadnan via Delaila Adnan
5 months and 3 weeks ago.

 

FITNAH PENYAKIT HATI...

“Mengapadi waktu kamu mendengar berita bohong itu orang-orang mukminin dan mukminat tidak bersangka baik terhadap diri mereka sendiri, dan (mengapa tidak) berkata:“Ini adalah suatu berita bohong yang nyata”.Juga firman Allah yang artinya,“(Ingatlah) di waktu kamu menerima berita bohong itu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dalilaadnan dalilaadnan via Delaila Adnan
6 months and 3 weeks ago.

 

CONTEST! CONTEST ! WORD CONTEST

Word Contest....Ingin menangi hadiah setiap minggu dari Baginda Couture...U all just pergi follow je www.bagindacouture.com and enter ruangan contest disitu and justsambungkan ayat yang diberi seperti dalam poster dibawah...iaitu :"Kecantikan terletak pada......................."Pasti kacang je pada u...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dalilaadnan dalilaadnan via Delaila Adnan
7 months ago.

 

Song For Someone Cover

Ni hasil keja project tangan ku...project hasilkan videoclip "Song For Songone " Cover from U2...semua segala pelakon tu aku just beli je footage mengikut shot every angle...kau rasa mahal tak? tapi kalau korang dah jadi ahli ...segala benda footage semua free je dpt...cuma mula-mula tu kenalah register...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dalilaadnan dalilaadnan via Delaila Adnan
11 months ago.

 

AKU OBSESIF KOMPULSIF!!

Pernah dengar penyakit Obsesif Kompulsif? Kalau nak tahu lebih lanjut boleh google cari nama penyakit ni kat situ….banyak information boleh dapat tentang OCD ni…Aku adalah salah seorang penyakit OCD ni ….tingkah laku aku sentiasa berbeza-beza perbuatan yg datang….kalau dulu aku begitu rumit untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dalilaadnan dalilaadnan via Delaila Adnan
11 months and a week ago.

 

SHAWLS TERBARU DARI BAGINDA COUTURE

Bagi kakak kakak yg suka penampilan menarik bila berhijap dan penuh dengan glamourous ...boleh lah try usha - usha di ig INSTAGRAM @bagindacouture yang tak lama lagi akan keluarkan produk tudung mereka sendiri...dan ingin memenangi hadiah menarik dari mereka bolehlah follow dorang ni...kebanyakan style yg...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dalilaadnan dalilaadnan via Delaila Adnan
25th May 2015 6:07pm

 

What I've Done

"What I've Done"In this farewellThere’s no bloodThere’s no alibi‘Cause I’ve drawn regretFrom the truthOf a thousand lies[Pre-Chorus:]So let mercy comeAnd wash awayWhat I’ve done[Chorus:]I'll face myselfTo cross out what I’ve becomeErase myselfAnd let go of what I’ve donePut to restWhat you...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dalilaadnan dalilaadnan via Delaila Adnan
29th April 2014 4:47pm

 

SURFING DI BALI

salam,Lama sungguh tai update blog sebab terlalu busy dengan kerja hingga nak makan pun tak sempat..namun begitu dikesempatan walaupun busy kami sempat lari sekejap bercuti di Bali..Kali ni aku pun tak sure kali yg keberapa aku ke Bali..kali ni datang sebab nak berehat sambil berlajaR surfing dengan Cik Wan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dalilaadnan dalilaadnan via Delaila Adnan
23rd November 2013 11:13pm