User Profile: ctfand

Show pings in: English | Malay | All

 

ctfand

Your avatar

Real Name: ctfand kay

Member Since: 30th November 2013


ibu kepada 3 cahayamata.


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 18

Wedding Anniversary Ke-10 Tahun

The post Wedding Anniversary Ke-10 Tahun by ctfand appeared first on Inspired by Yanie - ctfand.com Alhamdulillah.. 10 Mac lepas genaplah 10 tahun usia perkahwinan aku dan Mr.  Madh. Bermacam suka duka kehidupan sudah ditempuhi bersama. Dan pelbagai macam lagi yang  sedang ditempuhi. Moga kami terus kuat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ctfand ctfand via Inspired by Yanie
4 days and 12 hours ago.

 

Bila Anak Main Pen Marker

The post Bila Anak Main Pen Marker by ctfand appeared first on Inspired by Yanie - ctfand.com Mama..mama.. Tengok ni.. Aku yang sedang basuh pinggan mangkuk disingki menoleh ke belakang. Hani tergedek-gedek jalan ke arah aku sambil menunjukkan tangan dia yang penuh dengan pen marker..!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ctfand ctfand via Inspired by Yanie
1 week and 3 days ago.

 

Gambar Terpapar Dua Kali Pada Entri Akibat Masalah Plugin

The post Gambar Terpapar Dua Kali Pada Entri Akibat Masalah Plugin by ctfand appeared first on Inspired by Yanie - ctfand.com Dalam 2 minggu lepas, aku telah menukar template blog ini kepada template baru. Tanpa tahu hujung pangkal, tiba-tiba blog ini berhadapan dengan error di mana terdapat sesetengah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ctfand ctfand via Inspired by Yanie
3 weeks and 2 days ago.

 

Kena Tukar Jugak..

The post Kena Tukar Jugak.. by ctfand appeared first on Inspired by Yanie - ctfand.com Merujuk kepada entri ini, nampaknya aku tak boleh memeras idea bila bahasa diri bertukar. Boleh pulak macam tu kan.. Itupun selepas setahun aku nilai semula..wahh.. Mohon maaf.. Mohon maaf kalau ada yang fikir ni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ctfand ctfand via Inspired by Yanie
3 weeks and 4 days ago.

 

Jalan-Jalan Di Green Connection, Kota Kinabalu

The post Jalan-Jalan Di Green Connection, Kota Kinabalu by ctfand appeared first on Inspired by Yanie - ctfand.com Entri ni sebenarnya sebahagian cerita kami semasa balik ke Sabah sempena cuti Tahun Baru Cina baru-baru ini. Sebelum tu, ini adalah entri pertama saya bagi tahun 2017he he. Selamat Tahun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ctfand ctfand via Inspired by Yanie
1 month and a week ago.

 

Ke Pesta LAMPU Putrajaya 2016

The post Ke Pesta LAMPU Putrajaya 2016 by ctfand appeared first on Inspired by Yanie - ctfand.com Malam semalam saya dan keluarga meluangkan masa untuk berkunjung ke Pesta LAMPU Putrajaya 2016 di Presint 3. Tahun ni merupakan tahun ke-4 program ini diadakan bermula dari tahun 2013. Program ini akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ctfand ctfand via Inspired by Yanie
2 months and 3 weeks ago.

 

Masih Menunggu..

The post Masih Menunggu.. by ctfand appeared first on Inspired by Yanie - ctfand.com Tajuk tak mesra SEO langsung.. Pedulik dengan SEO. Hari ni saya nak membuat entri berupa luahan perasaan..hihi Masih menunggu penempatan sejak bertukar tempat bertugas pada 1 September lalu. Kalau ikutkan surat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ctfand ctfand via Inspired by Yanie
6 months and a week ago.

 

Kelebihan Selawat Ke Atas Rasulullah SAW

The post Kelebihan Selawat Ke Atas Rasulullah SAW by ctfand appeared first on Inspired by Yanie - ctfand.com Baginda Sallallahu Alaihi Wasallam yang diriwayatkan oleh Ibnu Masud Radhiyallahu Anhu telah bersabda: إن أولى الناس بي يوم القيامة أكثرهم علي...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ctfand ctfand via Inspired by Yanie
6 months and a week ago.

 

Hani Semangat Sambut Hari Merdeka

The post Hani Semangat Sambut Hari Merdeka by ctfand appeared first on Inspired by Yanie - ctfand.com Masih belum terlambat rasanya untuk saya mengucapkanSelamat Hari Merdeka, Malaysia! 31 Ogos tahun ini merupakan tahun ke-59 secara rasminya Malaysia merdeka. Alhamdulillah, saya dan anda masih bebas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ctfand ctfand via Inspired by Yanie
6 months and 2 weeks ago.

 

Fasa Baru, Angin Baru

The post Fasa Baru, Angin Baru by ctfand appeared first on Inspired by Yanie - ctfand.com Assalamualaikum, Hari ni hari kedua saya di Jabatan baru. Pertukaran berkuatkuasa pada 1 September 2016. Saya tak minta penangguhan kerana pertukaran ini dah diketahui sejak 3 minggu lepas, sekitar pertengahan Ogos.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ctfand ctfand via Inspired by Yanie
6 months and 2 weeks ago.

 

Wordless: 7 Kunci Kebahagiaan Hidup

The post Wordless: 7 Kunci Kebahagiaan Hidup by ctfand appeared first on Inspired by Yanie - ctfand.com Assalamualaikum.. Perkongsian ringkas petang Rabu.. 7 kunci kebahagiaan hidup menurut Saidina Ali bin Abi Talib. Audit dan nilai perlakuan diri.. Dipetik dari FBPahrol Mohamad Juoi. The post...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ctfand ctfand via Inspired by Yanie
7 months and a week ago.

 

Ada Cubaan Pecah Masuk Blog Ini

The post Ada Cubaan Pecah Masuk Blog Ini by ctfand appeared first on Inspired by Yanie - ctfand.com Sejak daripada semalam, ada orang cuba pecah masuk blog ini. Tak ada kerja lain nak buat agaknya. Wahai kau yang berkenaan, tak payah la cuba-cuba hack blog ini. Blog ni bukan blog bermotifkan keuntungan pun.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ctfand ctfand via Inspired by Yanie
8 months and a week ago.

 

Aidilfitri 2016

The post Aidilfitri 2016 by ctfand appeared first on Inspired by Yanie - ctfand.com Ramadhan pergi, Aidilfitri mengganti.. Teelebih dahulu, Selamat Hari Raya Aidilfitri saya ucapkan buat semua. Moga anda sentiasa ceria dan bahagia dibulan kemenangan ini..dan bulan-bulan seterusnya.. InsyaAllah.. Cerita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ctfand ctfand via Inspired by Yanie
8 months and 2 weeks ago.

 

Cuti Khas Hari Raya Pada 8 Julai 2016

The post Cuti Khas Hari Raya Pada 8 Julai 2016 by ctfand appeared first on Inspired by Yanie - ctfand.com YBhg. Tan Sri Dr. Ali Hamsa sebentar tadi telah mengumumkan cuti khas Hari Raya pada 8 Julai 2016 melalui kenyataan rasmi media bertajuk Pelepasan Khas Daripada Bertugas Pada 8 Julai 2016 (Jumaat)...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ctfand ctfand via Inspired by Yanie
8 months and 3 weeks ago.

 

Bayi Selesa Dengan Minyak BeBe Anugerah

The post Bayi Selesa Dengan Minyak BeBe Anugerah by ctfand appeared first on Inspired by Yanie - ctfand.com Masalah bayi kembung perut adalah hampir tak boleh nak dielakkan. Percaya atau tidak, kembung perut atau colic hampir-hampir pasti berlaku kepada setiap bayi terutama sekali bagi bayi yang berumur...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ctfand ctfand via Inspired by Yanie
9 months and a week ago.

 

Selamat Datang Ramadhan

The post Selamat Datang Ramadhan by ctfand appeared first on Inspired by Yanie - ctfand.com Alhamdulillah usia dipanjangkan Allah untuk bertemu Ramadhan kali ini.. Walaupun hakikatnya, jauh di sudut hati,  sayu terkenangkan arwah Mak yang telah pergi pada bulan Disember lepas.. Ini pertama kali kami...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ctfand ctfand via Inspired by Yanie
9 months and 2 weeks ago.

 

Jumlah View Dah Capai 1 Juta

The post Jumlah View Dah Capai 1 Juta by ctfand appeared first on Inspired by Yanie - ctfand.com Gambar diambil pada minggu lepas. Baru nak publish hari ni. Gambar ini adalah rekod statistik berdasarkan data dari WordPress sendiri. Statistik adalah bermula dari 5 Januari 2014 hingga 26 Mei 2016. 2 tahun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ctfand ctfand via Inspired by Yanie
9 months and 3 weeks ago.

 

Checkup 3 Bulan Baby Ammar

The post Checkup 3 Bulan Baby Ammar by ctfand appeared first on Inspired by Yanie - ctfand.com Semalam bawak Ammar pergi checkup 3 bulan di Klinik Kesihatan Presint 14. Temujanji jam 9.40 pagi, jam 9.20 baru bergerak dari rumah. Masa dalam perjalanan ke klinik tu boleh pulak Ammar melepaskan hajat dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ctfand ctfand via Inspired by Yanie
9 months and 3 weeks ago.

 

Jadual Pembayaran Gaji Perkhidmatan Awam 2016

The post Jadual Pembayaran Gaji Perkhidmatan Awam 2016 by ctfand appeared first on Inspired by Yanie - ctfand.com Sebenarnya, saya nak save gambar Jadual Pembayaran Gaji ni di dalam blog ini supaya next time tak payah susah-susah untuk saya Google. Tak sangka rupanya gaji untuk bulan Mei diawalkan sehari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ctfand ctfand via Inspired by Yanie
9 months and 4 weeks ago.

 

Dah Pun Kembali Bekerja

The post Dah Pun Kembali Bekerja by ctfand appeared first on Inspired by Yanie - ctfand.com Assalamualaikum.. Sebenarnya minggu ni dah masuk minggu kedua saya kembali bekerja. Sangat-sangat dalam blueshe he Perancangan asal sebenarnya nak tambah cuti extra sebulan sebab baki cuti bersalin hanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ctfand ctfand via Inspired by Yanie
10 months and a week ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »