Tag: 'tips'

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Pings Tagged 'tips'

Sort By: Date | Popularity

Page 5 of 65

Petua : Mengurangkan atau Menghilangkan Dengkuran

AssalamualaikumSebelum tu zati nak tanya, siapa tidur berdengkur? Hahaha mengaku je lah.. Zati kadang-kadang je dengkur , kalau terlampau letih sangat seharian buat kerja, hah malam tidur memang berdengkur lah jawap nya. Tapi husband zati hari-hari dengkur hehe. Elok juga sebenarnya dengkur ni. Sebab kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Izatie Izatie via Nur Izatie
1 month ago.

 

Amalkan 10 Tips Gaya Hidup Sihat

Amalan gaya hidup sihat1. Berhenti merokok. Merokok boleh menyumbang kepada pelbagai masalah kesihatan seperti batuk akibat merokok, masalah pernafasan, masalah hati, hipertensi dan kanser. Sukar untuk berhenti? Lakukannya demi orang tersayang kerana perokok pasif juga mengalami kesan yang sama! Berhenti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via bydrazlan
1 month ago.

 

‘Selera Muhibbah’ Ramadhan Buffet 2018 @ TPC Kuala Lumpur

TPC Kuala Lumpur's Selera Muhibbah leading chefs are Chef Abu Zaren bin Bakri, Chef Abdul Aziz bin Abdul Rahman and Chef Azmin bin Mohamed Burhan. They will be presenting authentic traditional dishes... {{ Visit http://www.sinfully-delicious.net to continue reading this sinfully interesting entry! }}

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokyotenshi tokyotenshi via Sinfully Delicious
1 month and 2 weeks ago.

 

Rahsia doa makbul

Helmi Rahman: Nak tahu macam mana salah satu cara supaya doa-doa kita, yang luar biasa banyak, Allah kabulkan? TULIS Ya ditulis. . Ustaz Yusuf Mansur

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
1 month and 2 weeks ago.

 

Penawar Anak Lambat Bercakap

tips supaya anak cepat bercakap1. Baca ayat Surah Taha Ayat 25-28 dan hembus ke dalam mulut anak.2. Boleh juga diamalkan dengan cara sebanyak 21 kali tiap2kali lepas solat subuh, untuk otak cerdas, akal yg sempurna,dan menguatkan daya ingatan.3. Doa dan ikhtiar yang terbaik adalah dari ibu bapanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via bydrazlan
1 month and 2 weeks ago.

 

Phone Interview Tips – How to Prepare for a Phone Interview

PHONE INTERVIEW TIPS HOW TO PREPARE FOR A PHONE INTERVIEW Get your brand new, impressive, Top Notch Resume here: https://topnotchresume.lindaraynier.com/signup Get private career coaching from Linda here: http://www.lindaraynier.com/standoutgethired ________________...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lankapo lankapo via Portal Info Kerjaya
1 month and 3 weeks ago.

 

Petua Merawat Ulser Mulut Lidah

cara merawat ulser mulut dan lidahULSER di bahagian mulut mungkin perkara biasa bagi sesetengah orang. Sesiapa sahaja tidak kira jantina dan umur boleh dijangkiti ulser sama ada di bahagian lidah, dinding dalam mulut atau sekitar tekak.Walaupun ulser boleh diubati dan tidak berlarutan untuk tempoh lama,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via bydrazlan
1 month and 3 weeks ago.

 

Ubah nasib dengan sedekah

*MERUBAH TAKDIR* SUATU HARI, MALAIKAT MAUT MENDATANGI NABI IBRAHIM A.S, LALU BERTANYA : *MALAIKAT :* “SIAPA ANAK MUDA YANG TADI MENDATANGIMU WAHAI IBRAHIM ? *NABI

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
1 month and 3 weeks ago.

 

Nak Photobook Percuma?

Kali terakhir saya mencetak gambar yang diambil menggunakan peranti elektronik seperti kamera digital dan telefon pintar adalah kira-kira 5 atau 6 tahun yang lepas. Bila storan dalaman pada telefon pintar serta komputer peribadi bertambah besar, keperluan untuk mencetak gambar semakin berkurangan. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mdanif mdanif via BEAM
2 months ago.

 

Selamat Tinggal Shout Box a.k.a Chat Box

As Salam and greetings to dear readers.Selamat Tinggal Shout Box a.k.a Chat Box.Today Mrs. A memutuskan untuk mengucapkan selamat tinggal kepada shout box a.k.a Chat box Mrs. A. Actually dah lama Mrs. A nak ucapkan selamat tinggal drafnya pun dah lama tapi terasa sedikit bimbang kalau ada blogger yang hanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 months ago.

 

Jom Sedekah Subuh

AMALAN SEDEKAH SUBUH,MUDAHKAN SEGALA URUSAN REZEKI JADI MELIMPAH RUAH. Amalan mulia ini dapat melipat gandakan lagi pahala dan diberi ganjaran yang besar oleh Allah. Salah satu cara dan waktu terbaik untuk bersedekah adalah melalui kaedah ‘Sedekah Subuh’. Sedekah subuh ialah sedekah yang diberikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog Cikgu Mummy
2 months and a week ago.

 

Doa bebas hutang

Satu doa yang sangat sesuai diamalkan oleh semua khususnya sewaktu tengelam dalam hutang dan sangat sukar pula untuk mampu membayarnya. اللَّهُمَّ اكْفِني بِحَلالِكَ عَنْ حَرَامِكَ،

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
2 months and 3 weeks ago.

 

Cari homestay di Kuala Lumpur

Jalan jalan cari makan. Tapi ke KL jalan jalan nak cari apa. Selalunya KL orang jalan jalan nak shopping. Bila dah penat shopping baru cari

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
2 months and 3 weeks ago.

 

Cara save duit berniaga

Banyak orang claim dia bisnes. Tapi bila hujung bulan dia tak tau duit pegi mana. Kita bole claim banyak jualan. Tapi bila ditanya untung bersih

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
3 months and a week ago.

 

Nak Bawa Masuk Makanan Ke Australia? Apa Yang Kita Perlu ‘Declare’?

Minggu ni saja, aku kerap ditanya tentang status barang-barang yang boleh dibawa masuk ke sempadan Australia. Barang apa yang kena declare? Simpan makanan dalam bekas plastik boleh ke? Walaupun bekas makanan tu ditutup ketat dan rapi? Jadi, apa kata kali ini aku kongsikan senarai barang-barang yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
3 months and a week ago.

 

Tips menghalau tikus daripada rumah dengan hanya menggunakan 3 bahan ini.

Tips menghalau tikus daripada rumah dengan hanya menggunakan 3 bahan ini | Ahha! rumah siapa yang banyak tikus? Mesti rasa tak selesa dan gusar kan? Yelah, haiwan ini pembawa penyakit! Siapalah yang tak risau kalau disahkan terkena kencing tikus kan? ha! Bawa penyakit dah 1 hal, dia rosakkan pula segala...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
3 months and a week ago.

 

PVC Clothing and Lingerie Care

Most lingerie sets need particular washing care due to their more delicate quality and material variety compared to other clothing. Underwear care can be divided into three stages washing care drying care and storage care. When you wash your lingerie, remember that underwear items are very fine-spun under...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog vencouture vencouture via Malaysia Lingerie Diary
3 months and 2 weeks ago.

 

7 Syarat Sebelum Memohon AdSense Untuk Blogger Baru

Ramai yang bertanya bagaimana nak apply untuk Google AdSense (GA) dengan blog baru. Rata-rata yang membina blog baru dengan topik² yang pelbagai dalam bidang masing² berniat untuk mendapatkan memohon menjadi publisher GA. Perlu diingat, niat utama untuk membina blog dengan topik pilihan kita adalah untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
3 months and 2 weeks ago.

 

Khidmat Langganan Pek Seksi Baru untuk Ditempah Ceriakan bilik tidur anda

Khidmat Langganan Pek Seksi Baru untuk Ditempah Ceriakan bilik tidur anda? Ia seolah-olah seperti kita mendengar tentang e-dagang Kecantikan langganan perkhidmatan baru setiap minggu atau bulan. Jadi pada ketika ini di dunia langganan, ia mengambil masa lebih daripada satu idea yang unik untuk menangkap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog vencouture vencouture via Malaysia Lingerie Diary
3 months and 2 weeks ago.

 

How Lingerie Came To Be (Industrial Age)

In the second half of the 18th century, the inventions of multiple spindle machines and the cotton gin, made cotton fabrics extensive. Allowing factories, for the first time, to mass-produce underwear. As a result, people began purchasing undergarments in stores instead of making them. The union...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog vencouture vencouture via Malaysia Lingerie Diary
3 months and 3 weeks ago.