Tag: 'photography'

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Pings Tagged 'photography'

Sort By: Date | Popularity

Page 5 of 7

Photography: 14 Random Photos Taken at Sabah, Malaysia

Photography adalah salah satu hobi kami, kami memang suka tangkap gambar, dari sekecil gambar bunga rumput, hinggalah ke gambar bangunan besar dan permandangan, semuanya kami ambil. Kadang kadang kami boleh jadi seorang yang merimaskan sebab kerap sangat ambil gambar, terutama waktu sebelum makan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sweetpearl24 sweetpearl24 via LensaKami
17th February 2016 4:57pm

 

Air Terjun Lopo / Lepoh, Hulu Langat

Air Terjun Lopo / Lepoh, Hulu LangatSaya memang sudah lama kegatalan.Ya.Gatal.Merenyam-renyam.Gatal mahu menginjak kaki ke hutan. Gatal mahu membenamkan badan ke dalam sungai yang mengalir sejuk. Gatal mahu menghirup udara yang segar di dalam hutan.Dan ajakan kakak saya (dan keluarga suaminya)...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sharulnizam sharulnizam via Kembara Sang Petai
7th February 2016 7:30am

 

The Chapterhouse of Zen

Or how this is my "Oh craaaaap" face.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kamigoroshi Kamigoroshi via The Awkward Geek
6th February 2016 8:23pm

 

Kings Park Botanical Garden Perth

Hari terakhir kiteorang dekat Perth. Alaaaa dah nak balikkk ke? Boleh tak nak stay sini je. Haaaiiih, seriously best gila duduk dekat Perth ni. Last day untuk berjimba die bumi Perth. Kiteorang plan nak pergi lepak dekat Kings Park and Botanic Garden.  Kebetulan Kings Park ni dekat je dengan hotel...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lindajane lindajane via KAMiKAKi Travel
3rd February 2016 8:29am

 

Masjid Terapung di Puchong

Assalamualaikum, Alhamdulillah, saya diberi peluang untuk menyaksikan satu lagi bukti kebesaran Allah SWT. Masjid As-Salam, Puchong Perdana memang tidak asing dalam kalangan jurugambar landskap di sekitar KL dan Selangor sebagai port []

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog norazamin norazamin via Moments by Norazamin
31st January 2016 10:55am

 

Isu Harga – Luahan Hati Seorang Jurugambar Amatur

Assalamualaikum, Baru baru ni kecoh media sosial dengan isu pakej album perkahwinan RM500. Alhamdulillah perkara ini sudah semakin reda dan jurugambar bertanggungjawab pun sudah tampil ke hadapan untuk menjelaskan perkara []

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog norazamin norazamin via Moments by Norazamin
21st January 2016 8:35am

 

Natural Atau Edited: The Noob Talk

Kalau dibaca forum, kadang kadang geli melihat percakaran dalam pendapat. Gambar ini lebih cantik lah dan sebagainya. Belum lagi jumpa in person orang yang bermati matian menyatakan bahawa ini lebih baik dari itu.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mrzul mrzul via MR.ZUL BLOG
4th January 2016 9:00am

 

The Magic Of Lightroom: Edit Gambar Pantas

Saya suka photoshop, tetapi mungkin anda seperti saya, lebih suka lightroom jika mahu edit cara pantas. Quickfix dan share gambar anda terus kepada rakan atau media sosial. Lightroom merupakan adik kepada photoshop, yang jauh lebih mudah untuk diolah. Saya akan kongsikan kepada anda beberapa gambar sebelum...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mrzul mrzul via MR.ZUL BLOG
2nd January 2016 9:11am

 

50mm 1.8: Masalah Focusing

Mari lihat beberapa sampel foto 50mm. Perhatikan sesetengah gambar lari focus. Saya cuba untuk fokus pada bahagian mata subjek. Sebab orang bilang, dari mata jatuh ke hati gitu hihi.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mrzul mrzul via MR.ZUL BLOG
31st December 2015 6:32pm

 

50mm 1.8 on High Shutter Speed

Bagaimana untuk mengambil gambar pantas tetapi masih dalam keadaan pegun/still? Bagaimana mengambil gambar atlit yang sedang berlari? Bagaimana mengambil gambar orang bermain bola? Lens yang ada hanya kit lens? Dan 50mm? Tanpa Flash? So, kali ini saya bereksperimentasi lagi dengan shutter speed. Menurut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mrzul mrzul via MR.ZUL BLOG
30th December 2015 9:30pm

 

Lizard on holy basil plant - KL, Malaysia

Mr.Lizard pays a visit to our holy basil herb plantIf you enjoyed reading my posts, LIKE me on Facebook! You can also follow me on Instagram (@babysumo) for more photo updates or Dayre for daily updates. Thanks :)

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via Baby Sumo Photography
2nd December 2015 5:59pm

 

Jejak Hujan

Hujan. Tidak pernah gagal meninggalkan jejak.Yang cantik.Yang jelek.Namun.Tiap titiknya ada rahmat.Menyubur alam.Mencuci kotoran.Hujan hanya akur kepada perintah.Tanpa ada bantah-membantah.Kerana membantah itu sifat manusia.Walaupun kepada yang Maha Esa.SejukRiak

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sharulnizam sharulnizam via Kembara Sang Petai
2nd December 2015 11:36am

 

Family Photo

We accompanied Ummi to get her car serviced somewhere near to the Zoo Negara. It took us about three hours (one hour just to get our number got called to the counter), so we had a plenty of time to spent with.As it was almost lunch hour, then we decided to had our meal at their cafe.And the cafe looks...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sharulnizam sharulnizam via Kembara Sang Petai
1st December 2015 10:00am

 

Masjid Ulul Albab, Jertih

Masjid Ulul AlbabApabila berpeluang menonton azan di televisyen, kami sering bertukar-tukar siaran sewaktu azan berkumandang. Maksud saya, kami tidak kekal mendengar/menonton azan hanya pada satu siaran.Hari ini di TV3. Esok di TV1. Lusa di TV AlHijrah.Dan seterusnya.Antara yang menarik hati ialah azan dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sharulnizam sharulnizam via Kembara Sang Petai
30th November 2015 10:00am

 

Homemade steamboat

Bukanlah 100% homemade. Ianya lebih kepada 100% penyediaan di rumah. Bahan-bahannya semua diperoleh dari kedai.Boleh lah.MenggiurkanMenyelerakanDitambah dengan sambal bilis yang pedas, wow! Memang meletup. Tak sampai 15 minit, ini yang tinggal.SelesaiTentulah cepat habis. Enam orang yang mengerjakannya!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sharulnizam sharulnizam via Kembara Sang Petai
28th November 2015 10:04pm

 

Lorong Kenangan Payang, Kuala Terengganu

Oleh kerana urusan kami di Pasar Payang selesai awal, kami memutuskan untuk menunggu ahli keluarga yang lain di dalam kereta sahaja. Lagipun, Hafiz sudah kegelisahan semenjak dari tadi. Di dalam kereta boleh juga si kecil ini berehat sambil mengisi perut.Tetapi saya sudah ada rancangan sendiri. Ketika sesat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sharulnizam sharulnizam via Kembara Sang Petai
22nd November 2015 10:00am

 

Outing Bersama Lensa Malaya

Assalamualaikum, Alhamdulillah, dapat juga update entry dalam blog ni. Kisahnya baru pindah rumah dan menyewa di Klang disebabkan jarak perjalanan yang jauh ke tempat kerja. Jadi peminat fotografi sekitar Klang boleh []

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog norazamin norazamin via Moments by Norazamin
12th November 2015 8:06pm

 

Hotel Review: The Andaman, Langkawi, Malaysia

Earlier last month, Hubby and I embarked on a romantic trip to The Andaman, Langkawi for a couples getaway. The Andaman is a fantastic luxury resort, this visit offered us the opportunity to spend quality time together, bond with each other in absence of the children, admire the beautiful coastline, indulge...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
11th November 2015 10:08am

 

Instagram Roundup: 25-31 October 2015

Another week passed and I must admit time passes too fast. Another brilliant week and brought a lovely end to October with a short getaway with the hubster that stretched till the first 3 days of November.#Affogato - happiness in one glass.Another ABC soup day because the hubster is not well. Chicken,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missyblurkit missyblurkit via missyblurkit
4th November 2015 11:50pm

 

Tonkatsu by Wa Kitchen, Pavilion KL

Tonkatsu by Wa Kitchen is a restaurant specialising in deep fried breaded food, namely pork dishes as well as seafood such as salmon, scallop, prawn and oyster. Established in 2010, it was the first tonkatsu restaurant in Malaysia. Recently, we were invited to the restaurant to sample the "Healthy...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
4th November 2015 7:08pm