Tag: 'tips'

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Pings Tagged 'tips'

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 65

Shopee VS Chilindo

Zaman sekarang mudah kan,, sambil baring pun leh shopping... lelong.com.my, mudah.my, Lazada, 11street.my, atau qoo10.my, tak kisah la mana pun yang penting barang berkualiti dan berbaloi... [[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog donlot donlot via Download Free
7 months and a week ago.

 

Apa itu Hoki 5S ?

Skuad hoki remaja negara berjaya memenangi emas dalam Kejohanan Hoki 5S di Kejohanan Olimpik Belia

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via LIGAKAMPUNG
8 months ago.

 

3 jenis kitar semula yang boleh dibuat di rumah

Kitar semula tak semua orang suka. Konsepnya sangat bagus tapi dari segi implementasinya amat sukar kerana ia memerlukan komitmen. Komitmen yang bagaimana? Ianya perlu dipraktikkan [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
8 months ago.

 

Perlu ke Insurans Dalam Kehidupan

Eh! Saya bukan hendak jual insurans, sekadar berkongsi cerita mengenai Insurans. Baru ini pejabat saya ada buat hari kesihatan dan keselamatan. Kebetulan pula ada ceramah mengenai apa itu insurans. Bukan hendak jual rupanya hanya penerangan mengenai Insurans sahaja. Permulaan ceramah, sudah memberi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syamsul08 syamsul08 via BlueMoon
8 months ago.

 

Cara Isi Minyak Guna Kad Mesra Petronas

Kad Mesra Petronas. Apa yang anda perlu tahu?Ramai diantara kita yang mengumpul mata ganjaran Kad Mesra setiap kali mengisi minyak atau berbelanja di kedai Mesra Petronas. Ramai juga yang mungkin tahu bahawa mata ganjaran ini boleh ditebus untuk mengisi minyak atau berbelanja di kedai mesra. Tapi... Baca...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dGeothite dGeothite via KFZoom
8 months and 3 weeks ago.

 

Tips menulis blog

Semenjak tibanya tahun Hijrah 1440 kali ini terdetik nak memperbaharui tema blog ini dan timbul idea baru untuk kembali balik ke asal tips menulis blog. [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
8 months and 4 weeks ago.

 

FIRST TIME TRAVELLER : JOM TERJAH KOREA! (TIPS TRAVEL MUDAH)

Korea Selatan merupakan salah sebuah negara yang semakin popular dalam kalangan masyarakat Malaysia. Korea Selatan menjadi destinasi pelancongan kerana populariti Kpop dan K-Drama yang semakin menular sehingga ke seluruh dunia. Ramai rakyat Malaysia mula mengunjungi Korea Selatan untuk mengenali dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SyazaRedzu SyazaRedzu via Syaza Redzuu | Lifestyle Blogger | Traveler
9 months ago.

 

Idea bisnes terbaik adalah berasaskan minat

Idea bisnes terbaik adalah berdasarkan minat yang mendalam. Kenapa begitu? Ini adalah bagi menjamin kelangsungan bisnes dan ketahanan mental anda. Tentu ramai yang selalu berfikir [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
9 months ago.

 

Idea bisnes terbaik adalah berasaskan minat

Idea bisnes terbaik adalah berdasarkan minat yang mendalam. Kenapa begitu? Ini adalah bagi menjamin kelangsungan bisnes dan ketahanan mental anda. Tentu ramai yang selalu berfikir [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
9 months ago.

 

PENGALAMAN INTERNSHIP : PENENTU MASA DEPAN?

Hai dan salam kepada semua pembaca baru dan pembaca tegar blog SR! Hehe. Blog ini tak banyak sangat membincangkan pengalaman SR sepanjang belajar di UniKL Business School. Kebanyakan entri blog ini berkisarkan pengalaman program pertukaran pelajar (ERASMUS+) di Kozminski University, Poland.Entri kali ini SR...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SyazaRedzu SyazaRedzu via Syaza Redzuu | Lifestyle Blogger | Traveler
9 months and a week ago.

 

Ketahui cara borong 1688

Jom baca sini. Adalah satu kerugian bagi mereka yang tak tahu nak borong china 1688. Apa citer 1688 ni? Tentu masih ramai yang tak tahu dan pada masa yang sama tak sabar nak tahu. 1688 tu adalah nama website lubuk

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
9 months and a week ago.

 

LOVELY HORRIBLY : USAHA TANGGA KEJAYAAN (5 CARA MENULIS TERBAIK)

Gelombang K-drama tidak asing lagi pada tahun 2018. Jika dulu, K-drama ni tak lah popular macam sekarang. Ada satu K-drama terbaru yang kini menjadi fav list aku : Lovely Horribly.Yang paling best, watak heroin dilakonkan oleh Song Ji Hyo. Siapa tak kenal Song Ji Hyo ni kan. Dia sememangnya famous melalui...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SyazaRedzu SyazaRedzu via Syaza Redzuu | Lifestyle Blogger | Traveler
9 months and 2 weeks ago.

 

4 TIPS BERJAYA : KISAH BUDAK JUTAWAN THAILAND

Sedang aku sibuk menghadap laptop untuk memikirkan idea menulis, aku tengok adik aku ralit memakan snek. Snek warna hijau gelap? Nipis? Dia makan seaweed snack. Aku pandang packaging dari luar nampak comel packaging snack tu. TaoKaeNoi (nama Thai ni).Jenama tu memang ada dekat mana-mana terutamanya dekat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SyazaRedzu SyazaRedzu via Syaza Redzuu | Lifestyle Blogger | Traveler
9 months and 2 weeks ago.

 

Lirik Lagu Kita Punya Malaysia – Sayangi Malaysiaku

Lirik Lagu Kita Punya Malaysia 31 Bulan 8, 57 Perjuangkan pertahankan tanah airku Impian aku gemilang baru Satu suara laungkan (Merdeka!) Bangkit semua demi negara

1Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
9 months and 3 weeks ago.

 

Hidup terasa sempit?

Di kisahkan pada suatu ketika dahulu, datang seseorang kepada Rasulullah ﷺ lalu menceritakan tentang kehidupannya yang dalam kesempitan. Kemudian Rasulullah ﷺ mengajar dia 2 amalan

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
10 months ago.

 

Bagaimana nak hasilkan ayat menjual yang meyakinkan pembeli?

Saya baru sahaja menonton video Julian Treasure How to Speak with Power and Charisma. Video ini bukanlah tentang menjual atau berbisnes tapi ianya masih

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
10 months ago.

 

TIPS : EDISI 'GAMBARU' - OH MY ENGLISH!

Ada sesiapa yang tahu apa itu 'GAMBARU'?'GAMBARU'- Perkataan berasal dari bahasa Jepun yang bermaksud 'strive for perfection in everything that we do'.Aku mendapat inspirasi untuk menulis entri ini ketika sedang melayari Facebook untuk mencari tajuk yang sesuai sebagai entri blog. Terjumpa satu page...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SyazaRedzu SyazaRedzu via Syaza Redzuu | Lifestyle Blogger | Traveler
10 months ago.

 

ERASMUS+ VS ISEM : 9 PERKARA ASAS (SELEPAS MENDAPAT TAWARAN)

DAH BACA KE? : PERKONGSIAN A-ZBagi yang sudah mendapat tawaran untuk program pertukaran pelajar, anda harus ada :1. SURAT PENERIMAAN (ACCEPTANCE LETTER)Selepas mendapat pengesahan keputusan akhir ISEM/ERASMUS+, pastikan anda mendapat surat penerimaan asal (original acceptance letter) daripada host...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SyazaRedzu SyazaRedzu via Syaza Redzuu | Lifestyle Blogger | Traveler
10 months ago.

 

AFFORDABLE PRICES AND DEALS OF FLOWERS FROM A BETTER FLORIST MALAYSIA

hai guysAffordable Prices And Deals Of Flowers From A Better Florist MalaysiaIf you have a deep passion for flowers, or even if you just love gifting flowers on all the special occasions in your life, you have to check out A Better Florist, the best florist in Malaysia. This florist is fresh and new, and...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
10 months and a week ago.

 

Fikir positif kunci kejayaan dan rahsia kekayaan

Kunci rahsia kekayaan yang seterusnya adalah ‘berani berfikir tentang Kekayaan’. Mengapa orang kaya semakin kaya dan orang miskin makin miskin? Kerana orang kaya selalu berfikiran

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
10 months and 3 weeks ago.