Tag: 'Raya'

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Pings Tagged 'Raya'

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 4

Kad raya diterima tahun 2015

Selamat sejahtera kepada semua rakan.Kad raya tradisional makin kurang mendapat di zaman digital sekarang ini. Sop sendiri pun hanya menggunakan kad raya digital untuk dihantar kepada sanak saudara dan rakan melalui Whatapps dan Facebook.Kepada yang masih mengekalkan kad raya tradisional ini, Sop ucapkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog gnesop gnesop via SOP.NAME.MY
23rd July 2015 9:18pm

 

Bukan Sahaja Usia yang Semakin Berkurangan...

Assalamualaikum.Kesimpulannya...Rasa macam baru semalam aku pegi ngabang raya Cina. Tetiba dah raya puasa. Syukur alhamdulillah sebab tahun nie masih diberi peluang berpuasa dan beraya bersama keluarga dan sahabat handai. Lepas nie belum tentu dapat macam nie lagi.Tahun nie macam lambat sikit buat persiapan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog siaraelina95 siaraelina95 via Kakak Tiri Cinderella
22nd July 2015 10:51am

 

OMANite IFTAR 2015

It was a night of food, fun, and festivity as P1 staff welcomed guests, media personnel, Online Media Associates (OMAs) and children from Pusat Jagaan Darul Sakinah Petaling Jaya to a buka puasa session at Holiday Inn Kuala Lumpur Glenmarie on 8 July 2015. The Cenderawasih ballroom was beautifully decorated...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog p1networks p1networks via P1 eSocial | Build For More Interaction
21st July 2015 7:21pm

 

10 PERKARA NI ORANG SUKA BILA RAYA

Hari ni dah masuk 4 syawal.. confirm ramai yang masih aktif beraya sana sini. Time2 camni banyak open house jemputan dari sedara mara kawan kawan. Alah belum seminggu raya memang aktiviti berziarah belum expired.Bila tiba raya.. mesti 10 perkara ni kita paling suka. Tak kira la hari perayaan apapun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via Dunia Melekit Ku
20th July 2015 1:02pm

 

Raya + Italiannies, The Gardens Mall, KL

Firstly, wishing all my Muslim readers and friends...Selamat Hari Raya AidilfitriHope you have a joyous celebration with your family. To everyone else, enjoy the long weekend break.Islamic art at The Gardens MallYesterday, we were at Italiannies for dinner- it's been a while since we dined at...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
17th July 2015 2:18pm

 

Salam Aidilfitri 1436 Hijriah Tahun 2015 Masihi

Sempena bulan baik hari baik, MrJocko dengan ini menyusun sepuluh jari dan dengan seikhlas hari mengucapkan Salam Aidilfitri 1436 Hijriah kepada semua pembaca MrJocko Dot Com. Sebagai seorang manusia dan juga seorang Blogger, mungkin ada penulisan, pandangan, kritikan, sindiran, gurauan serta kenyataan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mrjocko mrjocko via MrJocko
17th July 2015 1:30am

 

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2015

Selamat sejahtera kepada semua rakan.Kesempatan ini, Sop dan keluarga mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin kepada semua rakan beragama Islam. Semoga Aidilfitri ini penuh dengan keceriaan. AminLagu raya:Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasaTiba syawal kita rayakan dengan rasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog gnesop gnesop via SOP.NAME.MY
17th July 2015 12:01am

 

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Ramadhan is a month where Muslims would go on a strict fast from sunrise to sunset without consuming any foods and drinks. It is also a time where Muslims will do many charitable deeds and peace-making initiatives, and self-evaluation. The completion of the Ramadhan month on the Muslim calendar would...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog p1networks p1networks via P1 eSocial | Build For More Interaction
16th July 2015 5:06pm

 

SAMPUL DUIT RAYA 2015 MURAH | FROZEN UPIN IPIN BOBOIBOY

STICKY POST HINGGA RAYA Menjual Sampul Duit Raya 2015 Design Terkini DAPATKAN SAMPUL PERCUMA!!PROMOSI AIDILFITRIMurah Kualiti Kreatif Cun Boleh campur-campur designHOT : Inginkan Sampul Raya Design iPhone 6 Gold | Purse LV Gucci Chanel[Klik sini]Sampul Duit Raya Frozen- Original...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog qronaldo7 qronaldo7 via Kafe Que vs Mamak Stall
16th July 2015 4:25pm

 

Jom Kita Semua Balik Kampung Di Hari Raya

Jom Kita Semua Balik Kampung Di Hari Raya Jom Kita Semua Balik Kampung Di Hari Raya Jom Kita Semua Balik Kampung Di Hari Raya. Cuti hari raya tidak kira Hari Raya Aidilfitri atau hari raya apa sahaja memang rutin kita adalah balik kampung. Ini adalah suatu yang sudah sebati dalam diri semua orang yang ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog princeduyong princeduyong via Cikgu Azli
16th July 2015 4:18pm

 

Bermain bunga api di kampung

Selamat sejahtera kepada semua rakan.Alhamdulillah kami telah selamat sampai di kampung Sop tengah hari tadi. Perjalanan dari KL bermula selepas solat subuh. Perjalanan perlahan dari tol Gombak sehingga Tol Karak tetapi lancar apabila memasuki LPT.Malam ini, anak-anak mula bermain bunga api walaupun belum...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog gnesop gnesop via SOP.NAME.MY
15th July 2015 11:30pm

 

KAT LOWYAT PUN TAK DAPAT SMARTPHONE ORIGINAL MURAH CAMNI

Kalau takut kena tipu dengan peniaga2 kat lowyat korang kena baca tengok ni. Kat sini confirm tak kena tipu confirm 100% smartphone korang beli tu original. Memang agak mustahil la kalau korang beli kat sini nak kena tipu. Bukan je terjamin kualiti originaliti dia malah murah sangat.So sesapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via Dunia Melekit Ku
15th July 2015 1:18pm

 

Lafaz Takbir Hari Raya

Lafaz Takbir Hari Raya  Berikut adalah panduan Lafaz Takbir Hari Raya Aidilfitri. Semoga anda semua dapat ikuti panduan yang dikongsikan ini dengan sempurna. Firman Allah: “Dan sempurnakanlah ibadah puasa kamu mengikut bilangan hari dalam bulan Ramadhan (29 atau 30 hari), dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fyna85 fyna85 via Blog Fyna
15th July 2015 9:34am

 

Bermain bunga api

Selamat sejahtera kepada semua rakan.Aidilfitri yang semakin hampir, kanak-kanak mula teruja untuk bermain bunga api. Tidak terkecuali anak-anak Sop yang juga tidak ketinggalan untuk bermain bunga api.Bunga api ini bukan Sop yang beli tetapi atuk dan nenek mereka yang belanja. Disamping mercun pop yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog gnesop gnesop via SOP.NAME.MY
13th July 2015 10:15pm

 

Aduhai nak balik raya pun bergaduh

Tinggal 3 hari saja lagi Ramadhan akan meninggalkan kita dan Syawal akan menjelma. Secara tak langsung 3 hari lagi kita akan menyambut hari raya Edul Fitri. Rasa sedih kerana Ramadhan, bulan yang penuh berkat ini akan pergi meninggalkan kita. Namun begitu rasa teruja untuk menyambut 1 Syawal mengurangkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fauzi fauzi via Dari Sudut Pandang
13th July 2015 8:54pm

 

RESEPI CORNFLAKES COKLAT YANG MUDAH SEDAP!

Assalamualaikum dan salam sejahtera Cubaan pertama kali buat kuih raya sendiri. Itu pun jenis yang simple. Tak perlu guna oven. Aku panggil Cornflakes coklat legam! Ha ha. Bahan-bahannya: Cara-caranya: 1- Cairkan coklat masakan guna kaedah double boil. 2- Bila coklat dah cair sepenuhnya, masukkan cornflakes...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anakperak anakperak via Blog Anak Perak
13th July 2015 2:00pm

 

MY Raya BeautyHealth (Diskaun sehingga 80%)

MY Raya BeautyHealth (Diskaun sehingga 80%) merupakan salah satu kempen dalam Riang Ria Raya 2015 (Diskaun sehingga 90%)..Terdapat pelbagai produk penjagaan diri dan kecantikan yang dijual pada harga diskaun sehingga 90%.Untuk meklumat lanjut, boleh klik pada banner di bawah

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nuargto nuargto via Discount Hari2
13th July 2015 8:46am

 

Servis kenderaan anda sebelum pulang beraya

Selamat sejahtera kepada semua rakan.Balik beraya di kampung tahun ini?Bagi yang balik dengan kenderaan sendiri, pastikan anda telah membuat pemeriksaan kenderaan anda tidak kira kereta, moto, lori atau sebagainya untuk keselamatan semasa perjalanan pulang.Sop telah servis kereta pada Sabtu lepas untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog gnesop gnesop via SOP.NAME.MY
10th July 2015 4:54pm

 

Shocking Raya Deals-Finale Sale (Diskaun sehingga 91%)

Shocking Raya Deals-Finale Sale (Diskaun sehingga 91%)merupakan satu lagi kempen hebat dalam Riang Ria Raya 2015 (Diskaun sehingga 90%).. Tapi tempoh kempen ini tak lama.. Cuma selama 7 hari sahaja..Iaitu bermula pada 3 Julai hingga 9 Julai 2015..Untuk mengetahui dengan lebih lanjut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nuargto nuargto via Discount Hari2
8th July 2015 8:55am

 

Promosi Mineral Coffee

Salam Ramadhan rakan-rakan sekalian. Semenjak saya share pasal testimoni seorang rakan yang bertenaga sepanjang puasa dan migraine yang berkurangan minggu lepas (post yang ini - Kebaikan Bersahur), bertalu-talu masuk order untuk Mineral Coffee. Testimoni berpuasa dengan ketenangan Alhamdulilah syukur...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog rawlins78 rawlins78 via Beautiful GLAM by Rawlins : Health | Beauty | Life
8th July 2015 7:30am