Tag: 'DIY'

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Pings Tagged 'DIY'

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 3

Sabtu day tukar tiub basikal bocor secara DIY

Sabtu day sibukkan diri dengan tukar tiub basikal bocor Sabtu day barulah ada kelapangan untuk melihat masalah basikal anak-anak. Hari waktu bekerja boleh dikatakan tak sempat sebab sampai rumah dari kerja sudah 7 jam petang. Tayar basikal bocor tak dapat hendak menampal tiub basikal mudah walaupun kerjanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog akubiomed akubiomed via AkuBiomed
16th May 2015 6:40pm

 

Sewing Spree

I was on a sewing spree the past few weeks. It started because I bought two new fabrics from Spotlight. Then I decided to make something from my old fabrics as well. In the end I made: 2 x cushion cover (left: love this batik fabric, right: got this from Spotlight love it) 1 x pillowcase 2 x mini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog CheCheh CheCheh via Che-Cheh
29th April 2015 7:36pm

 

DIY Rumah Kucing

DIY Rumah Kucing | Assalamualaikum . Memandangkan sekarang kucing kat rumah aku tu sentiasa mintak makanan dan sekarang dah pandai nak masuk rumah , aku pikir nak buat satu rumah untuk dia . Boleh la dia keluar masuk ikut suka hati dia . Sebenarnya dah siap pon rumah tu , tengok gambar atas . DIY Rumah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Parihh Parihh via Blog Parihh
21st April 2015 1:05pm

 

Spotlight Store @ IPC Shopping Centre

DIY and craft enthusiast certainly have a reason to rejoice because Spotlight Malaysia opened its second store at IPC Shopping Centre last month.Similar to its Australian, New Zealand, Singapore and of course the first Spotlight store in Malaysia (Ampang Point), this second outlet will also be housing...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missyblurkit missyblurkit via missyblurkit
6th April 2015 11:30pm

 

(DIY) USB Cooler Fan For Minix Media Player / Android Boxes

I love my Minix X8H media player as I use it everyday for my entertainment purpose. The media player runs almost every day and I hardly switch it off. Problem faced with this is heating up (the system doesnt heat up much, but since I dont switch it off for long hours, it does heat []

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog extremesh extremesh via Mesh Talkz
25th January 2015 10:00am

 

DIY | Sesuatu Yang Kreatif

BismillahirrohmanirrohimAssalamualaikum semua..Salam Jumaat untuk semua ya.. Dah baca Al-Kahfi hari ini? Belum? Kalau belum, jom pelan-pelan baca.. Besar ganjarannya tau.. Dan jangan lupa banyakkan selawat pada hari yang mulia ini.. Mudahan Allah tempatkan kita di sisi orang-orang yang terbaek di akhirat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nadiaarrumaisha nadiaarrumaisha via Dhea Ahmad
31st October 2014 9:30am

 

More DIY Project Soon | Classic Frame

BismillahirrohmanirrohimAssalamualaikum semua..Alhamdulillah after projek Flower Fairy Light minggu lalu, keseronokan dan kepuasan tu semakin berganda. (^__^) Jadi untuk next project InshaaAllah saya teringin untuk siapkan sesuatu bagi hiasan dinding. Kebetulan, lepas pindah ke rumah sewa baru nih,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nadiaarrumaisha nadiaarrumaisha via Dhea Ahmad
29th October 2014 2:19pm

 

DIY | Flower Fairy Light | Idea Dekorasi Untuk Bilik Tidur

BismillahirrohmanirrohimAssalamualaikum semua...Rasanya belum terlambat untuk saya ucapkan salam maal hijrah untuk semua.. Alhamdulillah doa saya moga saya akan menjadi hambaNya yang lebih baek akhlak dan juga imannya..Amin doakan saya ya..Sabtu lalu sempena cuti awal Muharram, Alhamdulillah saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nadiaarrumaisha nadiaarrumaisha via Dhea Ahmad
28th October 2014 1:54pm