Tag: 'DIY'

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Pings Tagged 'DIY'

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 3

DIY vase from Guni

DIY vase from guni

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Jiwatani Jiwatani via Belajar-Bertanam-tanaman
2 months and 2 weeks ago.

 

Homeschooling: How to Make Giant Bubbles at Home

Last week, we took our kids to see Dr Bubble with Milkshake show at PJ Live Arts in Jaya One. This interactive storytelling show features all things bubbles - we got to see monster bubbles, bubble in a bubble, smokey bubbles, and much moreDr Bubble at PJ Live Arts (full screen here)It's school holidays this...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
2 months and 2 weeks ago.

 

Apa khabar mr.diy? [Kongsikan]

Assalamualaikum dan apa khabar para pembaca alongxp.com? Kenapa tajuk hari ni apa khabar mr.diy? Sebenarnya topik utama adalah pasal ketidak puasan hati saya terhadap mungkin sikap staf mr.diy giant banting. Saya ambil masa beberapa hari juga nak fikir tajuk yang tak biadap untuk perkara yang saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alongxp alongxp via Alongxp.com
5 months and a week ago.

 

DIY: 25 Idea Bina Barangan Rumah Dari Paip PVC

Jika anda ingin berjimat dan ada masa di hujung minggu, bolehlah cuba mana-mana ida DIY bina barangan rumah dari paip PVC ini. Namun, perlu dipastikan dulu fungsi, ketahanan serta saiz paip pvc yang bersesuaian. Dan buatlah lukisan plan dulu supaya boleh dijadikan rujukan sebelum membina mana-mana barang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
5 months and 2 weeks ago.

 

DIY ZIPPER POUCH BAG

Orang perempuan ni secara lansung memang pantang tengok bag, tak kisahlah dari handbag ke, pouch bag ke malah bag nak pergi pasar pun kalau boleh nak yang cantik ....begitu juga saya memang pantang bab jaga penampilan ni..lebih lagi saya ni jenis ada penyakit OCD so kalau hari ni saya bawa laptop bag...saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dalilaadnan dalilaadnan via Delaila Adnan
5 months and 3 weeks ago.

 

The Doorbell Goes Moo

Since my home needed a new doorbell. I decided that it should be as old school as possible. This does not make me want to wear tight corduroy pants in any way. #DIY #antique

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Kamigoroshi Kamigoroshi via The Awkward Geek
5 months and 3 weeks ago.

 

DIY : Growing Your Own Pet Grass

Growing your own pet grass step-by-step DIY penanaman wheatgrass, step-by-step Binatang peliharaan seperti anjing dan kucing memerlukan sedikit green dalam diet mereka, terutama sekali jika kesayangan anda tinggal didalam rumah sahaja. So mari kita DIY cara cara penanaman pet grass ini. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sweetpearl24 sweetpearl24 via LensaKami
6 months ago.

 

Tukar DNS Unifi

Ini entri palagiat.Kerana, saya sudah malas mahu mencari-cari lagi pada masa akan datang (sekiranya perlu). Jadi, saya putuskan untuk menyalin semula entri ini dari blog yang saya jumpa.Isu?Menukarkan tetapan DNS Unifi saya kepada DNS yang lebih "diyakini".Caranya?Buka browser di PCTaipkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sharulnizam sharulnizam via Kembara Sang Petai
6 months and a week ago.

 

Kuatkan Signal WiFi

Satu idea bijak untuk membantu mereka yang sering menghadapi masalah kelajuan internet. Idea yang dikongsikan ini sangat mudah dilakukan dan tidak memerlukan kos yang tinggi.1. Eksperimen untuk pastikan sama ada botol plastik minuman dan aluminium boleh menambahkan kekuatan dan kualiti signal WiFi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog rojakbasi rojakbasi via Rojak Basi
7 months and a week ago.

 

Belon Gas (D.I.Y)

Assalammualaikum Hai... :) Tak perlu nk beli belon gas mahal2, kita boleh buat sendiri di rumah.Untuk cikgu2 boleh buat experiment sains di sek... BELON GAS (D.I.Y) Bahan2.. Botol mineral 1 sudu Sodabicarbonate 3 sudu Cuka Belon Cara2 Masukkn cuka + soda bikarbonat kedlm botol dh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shiemao shiemao via ♥Cintai Aku Seadanya♥
7 months and 2 weeks ago.

 

Jawi Keyboard (Melayu)

Saya sesekali teringin juga menulis menggunakan tulisan jawi. Selain mahu mahu melancarkan kembali pembacaan (dan mengeja), ini juga salah satu usaha kecil saya untuk bersama-sama mengembalikan jawi dalam dunia penulisan orang Melayu.Keyboard Jawi MelayuMenggunakan telefon pintar masa kini, sebenarnya sudah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sharulnizam sharulnizam via Kembara Sang Petai
7 months and 3 weeks ago.

 

Home Security: ONVIA VEDO S2 DIY Wireless Alarm System

Are you worried when you leave your home for a quick weekend getaway or long vacation? When you return home and found out that your house was broken into can be downright devastating. I think every house need to install an alarm system at least for every day protection regardless of you are travelling or...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via sunshinekelly.com | Beauty . Fashion . Lifestyle
8 months ago.

 

DIY LILIN AROMATERAPI

Berangan la plak nak berwangi-wangian kan bilik dengan aroma yang menenangkan. Suka dengan yang bau rose garden. Feeling2 rasa kat taman Inggeris gitu.. Jom kita buat sendiri... Nak beli pun mahal jugak harganya kan...Bahan2 :Beberapa batang lilin putih secukupnya.Botol2 kaca yang tahan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Noorakma67 Noorakma67 via blog santai-santai jerr..........!
8 months and 3 weeks ago.

 

Introduction to the Makers of Malaysia

Since the turn of the 21st Century, the rise of knowledge workers has caused many people to do most of their work on computers: pushing spreadsheets, presenting slides, and writing documents. There has been a rapid increase of knowledge work, and a proportional decrease in hands-on work, all too often...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog p1networks p1networks via P1 eSocial | Build For More Interaction
10 months and a week ago.

 

DIY tukar Proton power window regulator untuk Gen2

Mudahnya DIY tukar Proton power window regulator untuk Gen2. Kali ke 2 menukar Proton Power Window Regulator ini. Bimbangkan tingkap tidak tutup rapat kalau hari hujan tentu anak basah. Bimbang anak basah sebab tingkap kereta tidak boleh tutup. Terima panggilan daripada isteri tersayang memaklumkan tingkap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog akubiomed akubiomed via AkuBiomed
18th August 2015 11:26pm

 

Projek hujung minggu DIY meja kayu pallet

DIY meja dari kayu pallet terbuang. Projek hujung minggu kali ini dengan bertukang membuat meja kayu dari kayu pallet terbuang. Pada asalnya untuk dijadikan tapak subjek food photography antara cabang fotografi kegemaran saya. Corak vinyl yang terhad. Pernah cuba mengunakan corak vinyl tetapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog akubiomed akubiomed via AkuBiomed
9th August 2015 10:48pm

 

Building Your Own Home Gym

Today, more and more people are becoming conscious of their figure. But because their so busy running their lives and their businesses, they don't have the time for workouts. Although local gym membership is very accessible and provides all the needed equipments for workouts, still conflicts arise. It can...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog rizal1987 rizal1987 via Fit And Ripped!
12th July 2015 5:10pm

 

DIY Meja Expose

Hari berganti hari, minggu berganti minggu, bulan berganti bulan, akhirnya siap juga projek DIY Meja Expose aku. Tujuan Meja expose ni ialah untuk menghasilkan imej ke atas blok. Bukannya di tepi atau pun bawah blok.Modal yang aku keluar cuma beli 6 biji lampu kalimantang di kedai siam berhampiran dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog jambubatu jambubatu via JambuBatuBlog
2nd June 2015 5:42am

 

DIY 18 BENDA MENARIK KREATIF ANDA BOLEH CETAK SENDIRI

Zaman sekarang tak payah beli benda2 comel yang menggunakan kertas. Contoh kalau nak buat goodies bag yang comel, nak buat cawan kertas, nak buat globe kertas, nak buat origami bercorak cantik, nak buat kertas pembalut hadiah yang eklusif banyak lagi la kalau nak cerita.Yang penting semua benda tu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via Dunia Melekit Ku
29th May 2015 1:55pm

 

Sabtu day tukar tiub basikal bocor secara DIY

Sabtu day sibukkan diri dengan tukar tiub basikal bocor Sabtu day barulah ada kelapangan untuk melihat masalah basikal anak-anak. Hari waktu bekerja boleh dikatakan tak sempat sebab sampai rumah dari kerja sudah 7 jam petang. Tayar basikal bocor tak dapat hendak menampal tiub basikal mudah walaupun kerjanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog akubiomed akubiomed via AkuBiomed
16th May 2015 6:40pm