User Profile: azwansdotcom

Show pings in: English | Malay | All

 

azwansdotcom

Your avatar

Real Name: Azwan

Member Since: 18th September 2017


more about me at azwans.com


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 2

Pendapatan RM 50k sebulan vs..

Pendapatan berapa angka sebulan? RM 5,000 sebulan atau RM 50,000 apa impaknya pada kehidupan kita sebenarnya? Bagaimana pula dengan hakikat ada yang hanya mampu memperoleh RM 500 sahaja sebulan? Tanyalah sesiapapun, lagi banyak kosong di hujung nombor itu, lagilah seronokBaca Lebih Lanjut Pendapatan RM 50k...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azwansdotcom azwansdotcom via Azwan's
7 months and 3 weeks ago.

 

7 Langkah Bebas Hutang (Kaedah Dave Ramsey)

Dave Ramsey 7 baby steps towards debt free Begitulah tajuk satu artikel kewangan yang saya tebaca baru-baru ini. Nama Dave Ramsey tu macam biasa di dengar. Rupa-rupanya saya tersilap, Ramsey yang saya biasa dengar itu Ramsey yang lain, yang terkenalBaca Lebih Lanjut 7 Langkah Bebas Hutang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azwansdotcom azwansdotcom via Azwan's
8 months and 3 weeks ago.

 

Penganggur ini berjaya langsaikan RM 64k pinjaman PTPTN dengan cara bayar hutang yang unik.

Cara Bayar Hutang Terbaik? PTPTN, antara hutang yang paling kerap diabaikan. Berbeza dengan hutang kereta yang seboleh-bolehnya dijaga rapi agar tidak tertunggak. Puncanya, kerana khuatir kereta akan ditarik oleh pihak bank. Bagaimana pula dengan hutang pinjaman peribadi atau personal loan yangBaca Lebih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azwansdotcom azwansdotcom via Azwan's
9 months and 3 weeks ago.

 

Matchs Catch : Boleh beli buku latihan anak-anak secara online?

Kepentingan Buku Latihan Bagi Pelajar Sekolah Rendah dan Menengah. Sejujurnya semasa sekolah rendah dahulu aku tidak memerlukan buku rujukan atau latihan. Bukan sebab aku genius atau lahir dengan kepandaian semulajadi. Jika difikirkan kembali, sebab utamanya ialah kerana bukan budaya pada ketikaBaca Lebih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azwansdotcom azwansdotcom via Azwan's
10 months and 3 weeks ago.

 

Lubang-lubang di atas jalan …

Lubang-Lubang di atas jalan Ada banyak lubang di atas jalan, jarang ada orang yang boleh elak semuanya. Kadang-kadang aku berasa cemburu dengan blogger yang mampu menulis secara amat santai, yang membuatkan aku sebagai pembaca terasa seolah sedang berborak di kedai kopi.Baca Lebih Lanjut ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azwansdotcom azwansdotcom via Azwan's
10 months and 3 weeks ago.

 

Parker Sonnet : Sebatang Pen Yang Melambangkan …

Parker Sonnet Great Expectations Special Edition. Panjang nama pen Parker Sonnet ni? Itulah nama penuh bagi model fountain pen terbaru dalam koleksi aku. Itupun kalau sebatang dua sudah boleh dipanggil koleksi. Mungkin bila sudah cukup sedozen baru layak aku gelarBaca Lebih Lanjut Parker Sonnet : Sebatang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azwansdotcom azwansdotcom via Azwan's
2 weeks and 6 days ago.

 

Arkitek Jalanan: Dari kacamata pembaca.

Dah Baca Buku Arkitek Jalanan oleh Teme Abdullah? Aku tak tahu buku ini wujud, walaupun aku follow instagram En. Teme ABdullah. Siapa Teme Abdullah? Aku pun tak kenal. Pada mulanya aku follow instagram beliau kerana aku tertarik dengan bakat beliau melakar bangunanBaca Lebih Lanjut Arkitek Jalanan: Dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azwansdotcom azwansdotcom via Azwan's
1 month and 2 weeks ago.

 

Lampu Suluh EDC: Persediaan semasa kecemasan.

Lampu suluh taktikal yang sesuai untuk EDC. Kebanyakan daripada kita memiliki telefon pintar, yang padanya ada fungsi flashlight ataupun lampu suluh. Fungsi ini biasanya menggunakan LED yang berfungsi sebagai flash. Perkara yang selalu kita lupa ialah LED ini amat memakan bateri telefon. KebiasaanyaBaca...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azwansdotcom azwansdotcom via Azwan's
2 months and 3 weeks ago.

 

Promosi Honda Sempena Tahun Baru Cina 2018

Tahun Baru Cina dan Promosi daripada HONDA Malaysia. Tahun Baru Cina (Chinese New Year) ialah antara masa terbaik untuk membeli kereta, khusunya daripada Honda. Pengeluar kereta lain juga berlumba-lumba menawarkan promosi jika membeli kereta jenama mereka. Ada juga menawarkan rebate, service...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azwansdotcom azwansdotcom via Azwan's
4 months ago.

 

Macam Mana Nak Buat Apabila Syiling Terlampau Banyak?

Tips mudah mengurus duit syiling. Apa nak buat dengan duit syiling? Hari hari kita terima duit syiling, yang akhirnya bersepah di sana sini dalam rumah. Dalam menguruskan duit syiling, perkara paling logik dan biasa dilakukan oleh seseorang ialahBaca Lebih Lanjut Macam Mana Nak Buat Apabila...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azwansdotcom azwansdotcom via Azwan's
5 months ago.

 

Mini Review: Pensel Mekanikal Mini dari Unicorn.

Unicorn AP-20 Mini Pencil 0.5mm. Orang dewasa dan alat tulis adalah satu kobinasi yang jarang-jarang boleh jumpa. Melainkan seorang cikgu, atau jurujual alat tulis. Tapi aku memang suka alat tulis. Tak semestinya pen mahal, kadang kala, yang murah pun kaaluBaca Lebih Lanjut Mini Review: Pensel Mekanikal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azwansdotcom azwansdotcom via Azwan's
6 months and 2 weeks ago.

 

5 Pen Unik Sesuai Sebagai Hadiah.

5 Pen Unik Yang Sesuai Dijadikan Hadiah Untuk Kaum Bapa. Nak hadiahkan seseorang pen? Murah, mudah, boleh tahan lama jika dijada dengan baik dan yang paling penting boleh memberikan nilai sentimental bagi mereka yang menghargainya. Pen selalu digunakan, selalu dipegang,Baca Lebih Lanjut 5 Pen Unik Sesuai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azwansdotcom azwansdotcom via Azwan's
6 months and 3 weeks ago.

 

Bekas Stokist dan Drop Shipper lebih berpeluang berjaya sebagai Pengeluar Produk Jenama Sendiri.

Keluarkan Produk Jenama Sendiri. Bagaimana menghasilkan produk jenama sendiri? Sebelum ini, kilang pengeluar produk makanan atau produk kecantikan hanya menumpukan untuk memperolehi kontrak daripada jenama besar. Apabila mereka (kilang OEM) memperolehi kontrak ini, mereka akan diberikan hak untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azwansdotcom azwansdotcom via Azwan's
7 months and a week ago.

 

Bankrap: 8 Pindaan Dalam Pindaan Rang Undang Undang Akta Kebangkrapan 2016

8 Perubahan Dalam Pindaan Rang Undang Undang Akta Kebangkrapan 2016 Semua orang tidak mahu berstatus bankrap. Kebangkrapan akan menghadkan banyak perkara dari segi kewangan di Malaysia. Proses perundangan akan menjadi rumit dan sukar jika kita tidak mempunyai pengetahuan tentang kebangkrapan.Baca Lebih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azwansdotcom azwansdotcom via Azwan's
7 months and 3 weeks ago.

 

4 langkah kilang OEM membantu pengusaha menghasilkan produk jenama sendiri.

Meghasilkan Produk Jenama Sendiri: Peranan kilang OEM. Kebanyakan mereka yang terfikir untuk membuat produk jenama sendiri pada peringkat awal akan risau tentang duit. Melahirkan produk dengan nama sendiri bukan pekara kecil. Ramai yang mencuba, tapi hanya sebahagian kecil yang berjaya menjadiBaca Lebih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azwansdotcom azwansdotcom via Azwan's
8 months ago.

 

Air kosong boleh membantu poket anda untuk tidak kosong.

Aku antara berjuta rakyat malaysia yang zaman sekolah rendahnya membawa bekal. Kita letak tepi cerita ada duit belanja atau tidak. KIta fokus kepada membawa bekal ke sekolah, khususnya botol air. Kepada sesiapa yang sezaman dengan aku botol air paling popularBaca Lebih Lanjut Air kosong boleh membantu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azwansdotcom azwansdotcom via Azwan's
8 months ago.

 

5 teknik menghasilkan gambar terbaik untuk iklan di media sosial

Gambar Menarik, Pelanggan Tertarik. Mengiklankan produk dan servis di media sosial bukan sekadar menjadi trend tetapi sebaliknya menjadi satu saluran yang berbaloi untuk diterokai. Dengan pasaran yang luas daripada pengguna laman sosial seperti Instagram, Facebook dan Whastsapp, potensi perniagaan online...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azwansdotcom azwansdotcom via Azwan's
8 months and a week ago.

 

Keputusan SSP BSN 2017 (Sijil Simpanan Premium Bank Simpanan Nasional)

SSP (Sijil Simpanan Premium) yang ditawarkan oleh BSN (Bank Simpanan Nasional) akan mengadakan cabutan bagi memilih pemenang setiap bulan. Di sini dikumpulkan senarai pemenang dan maklumat berkaitan cabutan SSP BSN. Sila BOOKMARK untuk menyemak dari masa ke semasa. Nak tahuBaca Lebih Lanjut Keputusan SSP...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azwansdotcom azwansdotcom via Azwan's
8 months and 2 weeks ago.

 

21 cara macam mana nak simpan duit dengan mudah.

Ada orang kata, untuk membezakan orang kaya dan orang miskin, perhatikan tabiat menyimpan mereka. Sejauh mana kebenaran kata-kata itu, saya tak ingin debatkan. Macam mana nak simpan duit dengan mudah? Menabung duit ini ialah satu kemahiran. Sebagaimana kemahiran yang lain,Baca Lebih Lanjut 21 cara macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azwansdotcom azwansdotcom via Azwan's
8 months and 4 weeks ago.

 

4 Perkara Utama Yang Wajib Dielakkan Apabila Menggunakan Fanpage Sebagai Platform Pemasaran.

Fanpage Facebook : Lubuk duit atau Kubang Kerbau? Tidak kisah apa barang yang kita jual secara online. Produk digital, produk fizikal, servis freelancer, perkhidmatan b2b (business to business), atau apa sahaja yang boleh dijual, kita memerlukan platform online. Setiap platform adaBaca Lebih Lanjut 4...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azwansdotcom azwansdotcom via Azwan's
8 months and 4 weeks ago.